ג'וי מקס

../images/Emo91.gifג'וי מקס

האם כדאי לקנות ג'וי מקס חדש מהחברה ולהוסיף אגרות טסט,לקנות קסדה להוסיף אזעקה ושרשרת ועוד.. , או אולי לחפש משומש שכבר נמכר עם חלק מהדברים הנ"ל ??

yzmot

New member
לא קונים אף פעם קטנוע חדש הינה המלצה

אין ספק שהקטנוע חדש וטוב יפהפיה הייתי מסכם את הקטנוע הזה כרישה מצויינת לשנת 2006 2007 בנפח 250 סמ"ק אבל חדש אף פעם לא קונים מפני שבמדינה שלנו הקטנוע שעוד לא הספיק לצאת מהחברה כבר ירד במחיר ואני מניח שלא קטפת את הכסף שלך על העצים למה שלא תנסה להציע במכרז של המדינה על ה 500 סמ"ק אולי תביא אותו במחיר טוב כמו של 250 סמ"ק כנס למכרז של המדינה ותגיד לי מה אתה אומר ?? אם אתה רציני יש לי הצעה טובה בשבילך כתוב לי בפרטי

rossi46

New member
זה תמיד השיקול...

אומנם אתה מוסיף כסף אבל אתה מקבל קטנוע חדש ומה זה אומר, זה אומר קודם כל שאף אחד אחר לא נסע בו לפניך כלומר אתה יודע בבטחה שהכלי שאתה נוסע עליו טוב אם אתה קונה משומש אתה אף פעם לא יודע מה עבר הכלי אם תעשה בדיקה הסיכוי להפתעות קטן אב תמיד יש סיכוי כי בבדיקה לא מגלים את הכל, ומה יקרה אם אחרי שתקנה ילך חלק... אז כבר הקנייה לא היתה כדאית והיה עדיף לקנות חדש לסיכום כשאתה קונה יד שנייה אתה בעצם מהמר (למרות שזה הימור די טוב) הסיכוי לצאת עם קטנוע טוב הוא גדול בהרבה ואין הרבה הפתעות (רק אם אתה עושה בדיקה) עכשיו אתה צריך להעריך את הרווחים מול ההפסדים של כל פיתרון ולהחליט מה עדיף לך.

קלוזו

New member
תלוי כמה זמן אתה מתכונן להחזיק את הקטנוע

אם אתה מאלו שצריכים להחליף קטנוע כל שנה-שנה וחצי לך על משומש כי ירידות הערך יאכלו לך את הכסף. אם אתה מתכוון להחזיק אותו לטווח ארוך יחסית - נאמר 4-5 שנים - לך רק על חדש ואז ירידות הערך יהיו חסרות משמעות. טיפ קטן - כאחד שהחזיק כבר הרבה קטנועים מכל החברות - הונדה, קימקו, סאןיאנג, פיאג'ו - מה שמדהים שאצל כולם, אבל כולם, לאחר שהקטנוע מגיע ל 25,000 ק"מ - 30,000 ק"מ כל מיני רכיבים חשובים מגיעים לסוף חייהם והקטנוע החסכוני הופך למשאבת כספים מדהימה. החלקים השונים פשוט קורסים זה אחר זה החל בברקסים (דיסקים, פיסטונים תקועים) דרך האגזוז (שמתחיל להרעיש) כל מערכת ההנע שמתחילה לקרוס (וריאטורים, סנדלי האצה, פולים ועוד) פלסטיקה רופפת ועוד ועוד. אמנם ב CH זה לקח קצת יותר אבל כשזה הגיע זה היה כואב מאוד. מאז למדתי לקנות חדש להחזיק 4 שנים בערך ולעשות טרייד אין אצל היבואן לחדש סביב ה- 30,000 ק"מ. כל ירידות הערך לא יהיו שוות לכספים שתשאיר במוסך. ואין כמו לרכב על חדש. לכן אם אתה מחזיק אותו לאורך זמן לך על חדש עזוב אותך ממשומש ויש היום למשל במטרו ליסינג נח מאוד.

yzmot

New member
קצת קשה להאמין

שמע כניראה שאתה אחד שיכול להרשות לעצמו לרכוש כל הזמן חדש אז זה לא משנה לך העלויות וההוצאות במקום לגשת למוסכים ולשלם על תיקונים יש לך ראייה טובה מאוד לגבי רכישות והחלפות אבל מנגד אני לא מבין איך קטנוע חדש יכול להתפרק אחרי 4 5 שנים תלוי איך שומרים עליו אנני מכיר את המושג מתפרק כל קטנוע מתפרק תלוי איך שומרים עליו אצלי היה קטנוע משומש 6 שנים על הכביש הוא היה רואה כל הזמן טיפולים במסודר וכל כמה חודשים המוסך היה קורא לי לטיפול גדול הייתי עושה כל מה שצריך החלק היחידי שהתבלה בקטנוע היה הכיסא שניקרע לא בגלל שאני קרעתי לדעתי זה נבע מחום השמש ומתנאי מזג האוויר

קלוזו

New member
אז אתה באמת מיוחד במינו ככל הניראה ../images/Emo6.gif

וזה לא עיניין של להיות עשיר זה עיניין של חשבון פשוט - התוספת לקטנוע חדש אחרי 30 אלף ק"מ על הכביש היא פחות מההוצאות שיהיו לך להחזיק אותו עוד שנתיים שלוש. ואם שמת לב אני דיברתי על קילומטראז' אני לא יודע כמה אתה עושה בשנה אבל אני בשנה עושה בין 10 ל-12 אלף ק"מ (ואני לא שליח
) ובכל הקטנועים שהיו לי, והיו הרבה, ההחזקה של הקטנוע מעל 30 אלף לא השתלמה כלכלית. כל הקטנועים טופלו במוסכים מרכזיים של היבואן וכל הטיפולים היו בזמן אבל אין מה לעשות הקטנועים שמיוצרים היום - במיוחד בטווח שבין 50 סמ"ק ל- 250 סמ"ק - מיוצרים כך שהחלקים שלהם נשחקים מהר יחסית. אפשר לעשות חשבון פשוט - נניח ג'וירייד 200 שנת 2004 לפי מחירון מוטו 13,200 ש"ח וחדש על הכביש כ- 18,000 ש"ח ההפרש 4,800 ש"ח חלק ל-4 שנים שתחזיק את הקטנוע זה 1,200 ש"ח לשנה כלומר בתוספת של 100 ש"ח לחודש אתה מקבל קטנוע חדש על הכביש.זה הרבה? ויש עוד יתרונות - אחריות היבואן לשנה הראשונה, והטיפולים הזולים עד טיפול 12,000 ק"מ (אין בלאי וחוץ משמן אין מה לטפל), בהנחה שקטנוע של 4 שנים עשה לפחות 40,000 ק"מ הגיע הזמן להחליף צמיג אחד אם לא שניים - החלפת צמיג במוסך מטרו 350 ש"ח ועוד ועוד.

yzmot

New member
אתה טועה בדברייך

אז לפי מה שאתה אומר עדיף תמיד לקנות חדש גם רכב שאתה קונה ועושה לו בדיקה אתה לא יודע שהוא באמת טוב אבל אנשים קונים רכבים יד שניה יש שלישית בודקים וקונים אותו דבר הכל עניין יחסי של קניה טובה ומזל כמובן עשית בדיקה בשני מכונים ולמחורת הלך לך חלק אז הלך אין מה לעשות אבל זה לא אומר שהפסדת ככה זה בחיים בגלל זה אני אומר צריך לראות עם מי יש לך עסק במכירה יש אנשים מאוד טובים ויש כאלה ערמומיים לפי דברייך אני יכול להבין שאתה קונה רק מהחברה השיקולים שלך לא טובים בכלל והם רקובים סליחה על הביטוי לא לכל אחד יש את היכולות לקנות חדש הלוואי והיה לכל אדם יכולת לקנות חדש

rossi46

New member
ברור שהכל נוסע מיכולת

אבל ממה שאתה אומר גם מי שיש לו את היכולת לא כדאי לו ועל זה אני לא מסכים איתך, אני חושב שמי שיש לו את היכולת לא כדאי לו להסתכן ועדיף לו לקנות חדש, למי שאין את יכולת אין בכלל מה לדבר כי אין לו עוד אפשרות. ובו נגיע לדוגמא קונקרטית, הבן אדם רוצה ג'וי מקס, נגיד שהוא יקנה 2007 משומש, הוא עולה היום 23000 וחדש עולה 26000 האם ההפרש שווה את הסיכון? אפילו אם הוא יקנה 2006 הוא ירד ל 21000 או משהו כזה ועכשיו שזה 5000 שקל זה שווה את הסיכון? ואל תשכח שכשאתה קונה 2006 כבר יש לו בלאי כלומר תצטרך להחליף בקרוב חלקים או טיפול ואז זה יתקזז בקיצור שוב למי שיש את היכולת כדאי חדש (ראש שקט לפחות לשנה הראשונה שיש את האחריות) ובמיוחד לכלים חדשים יחסית שההפרש בינהם לבין חדש לא משמעותי.

aaronc76

New member
נמאס מהתרבות הישראלית...

קונים בשביל למכור?! לא! קונים בשביל להשתמש ולהנות. נכון שירידת הערך גדולה יותר כשקונים חדש אבל גם ההנאה רבה יותר. קנה חדש ותהנה...

קטנוע ...רק חדש !!!

למי שממליץ לך לקנות קטנוע משומש אז ככה: עדיף לקנות חדש תמיד כי הזול יותר עולה בסוף יקר. ואם אתה רוצה משומש תקנה תמיד בחברות יש להם טרייד אין לכאלה שכמעט לא נסעו בם וגם אחריות לחצי שנה. לקנות מאדם פרטי אזי ממש במצב טוב שנראה טוב ולא עם הרבה קילומטראז' כי חבל קטנועים בדרך כלל קורעים אותם במיוחד את אלה שהם עד 250 סמ"ק מעבר לכך זה כבר ליגה אחרת משומש כי המנוע חזק יותר ועמיד יותר. אם אתה יכול להוסיף עוד קצת..תתאמץ תקנה חדש יש לך אחריות יצרן ואתה יכול לישון בשקט.

למעלה