וואו!

ממש משעשע אותי לחשוב על הצוואה שלי במידה שיעבור חוק כזה בישראל... רנה הוימן:
100 אלף ש"ח
רכב |דירה| ספיר הוימן:
50 אלף ש"ח
ריהוט ג'סיקה הוימן:
מיטת חדר
כלי אוכל
מכשירי חשמל
וברצינות: אני מברך על החוק הנאור הזה. חוקים שנועדו למזער את סבלם של בעלי-החיים יכולים לבוא גם מתוך טעמים כלכליים וסביבתיים, אך חוק זה הוא חוק שבאופן מובהק הוצע מתוך הגישה שכל בעלי-החיים שווים, ויש לתקן את האפליה בין האדם לבין שאר בעלי-החיים. בברכת המהפכה הפמיניסטבעונית! מאור

rastotman

New member
לא שכל בעלי החיים שווים-

החוק הזה נותן זכויות לבעלים של חיות מחמד ולא לחיות מחמד, הוא יותר מכיר בזה שהקשר בין בנאדם לחתול שונה מהקשר שלו לכיסא מחשב מאשר מכיר בשיוויון בין בע"ח לבני אדם. חוץ מזה שהחוק מיועד רק לחיות מחמד ולא לחיות משק שסובלות הרבה יותר. אבל בכל זאת זה איזשהו צעד
.

Neta558

New member
נהדר אך מוזר...../images/Emo13.gif

"אנחנו מנסים להפוך את היחס לבעלי חיים לאנושי יותר ולקדם אפוטרופוסות". החלק הזה הוא מדהים בעיני. אבל להוריש רכוש לבעלי חיים? הצעד הזה אמנם מגיע מעמדה של יחס טוב לבעלי החיים, אבל בעיני זה נראה קצת מיותר. שוויון הוא לא בהכרח דימיון. הכלב שלי לא רוצה להיות כמוני בזכויות ובחובות, אין לו מה לעשות עם הרכוש שלי... אפוטרופסות, לעומת זאת, זה צעד מבורך בהחלט. צעד כזה יאפשר לא לתת לאנשים מסוימים להחזיק כלבים בתנאים לא מתאימים, מצב בו אנחנו נתקלים המון היום. אנשים לא יורשו להחזיק כלב גדול בדירה קטנה למשל. יהיה אפשר לקחת כלב מבעליו עקב הזנחה. האפשרויות לשיפור נוסף ביחס לבעלי החיים במקרה כזה הן רבות
נטע (מה הכלב שלי יעשה עם מחשב?
)

ניראה לי שהכוונה היא למצב הנ"ל...

נניח ואדם מבוגר אשר כבר חי לבד והוא קרוב מאוד למותו מגדל כלב... לכלב יש צעצועים מסויימים שהוא נורא אוהב וכדו', כשהאדם מת מן הראוי שהמשפחה המאמצת של הכלב תקבל אותו יחד עם הרכוש האהוב על הכלב. זאת הכוונה ניראה לי... ייתכן מצבים אחרים בהם אנשים ישאירו כסף בקרן מיוחדת כדי שניתן יהיה להשתמש בו לקנות אוכל לכלבים שלהם וכדו'. אבל המצב הראשון הוא ההגיוני יותר.

למעלה