22.02.06

../images/Emo9.gif 22.02.06

יש לי אבחון פסיכיאטרי... זה השלב שבו קובעים אם אני יוצאת מהצבא, והקב"ן אמרה שהיא תמליץ על שחרור
כי יש לי קשיי הסתגלות מאד גדולים למערכת.........
תראו מה זה, בנאדם שלא רוצה להחזיק נשק יוצא מהצבא על פרופיל נפשי (שעכשיו הוא רפואי... כאילו שזה טוב יותר- ממתי פציפיזם זה שם של מחלה...?) כאילו שאנחנו, אלה שרוצים להמנע כמה שאפשר מאלימות-- הלא נורמלים. חבל............................... מעניין מה הפסיכיאטר שיאבחן אותי יגיד... מה יהיה סעיף מחלת הנפש שלי....
זהו... יחסית היה מאד מהיר, באתי לפגישה אחת, פגישה אח"כ זימנו אותי עם אימא, והפגישה הבאה היא כבר "ועדת שחרור פסיכיאטרית" כשהקב"ן ממליצה על שחרור..........
חסויה

Mיקי_

New member
חבל מאד, אני כידוע

לא אוהבת שאנשים נותנים יד "להכתמה" שלהם על ידי הממסד, פציפיזם איננו מחלת נפש, ואין סיבה שמי שדוגל בפציפיזם ישוחרר מהצבא מטעמים שאינם מצפוניים. אני מבינה את הרצון להשתחרר בכל מחיר, ולהיות בחוץ כמה שיותר מהר, ועדיין זה עלבון לסטטיסטיקה, ועלבון (הכתמה) לאדם. אבל אני שמחה עבורך שבקרוב תהיי אזרחית.

חבל מאוד, אני כידוע

לא חושב שאת המשחק צריך לשחק רק לפי ההגדרות שקובע הצבא והמדינה. הם אלו שעושים את מה שהם מגדירים כהכתמה (בעיניי זה ממש לא כתם שאיש בריאות הנפש אומר שאני אתקשה להסתגל למערכת הצבאית, זה אות כבוד), הם אלו שהופכים את ועדת המצפון למשהו של לצאת ידי חובה מגוחך שדוחה נשים רציניות בטענות מגוחכות ומאיים לשלוח אותן לכלא אם הן ימשיכו להתעקש (ועם כל הכבוד מיקי, כלא והקרבה אישית למען המטרות הפוליטיות זה אולי מתאים לך ולי, זה לא מתאים לכל אחת, יש והיו נשים שהתגייסו לצבא בגלל שהן לא מצאו דרך לצאת ובגלל איום הכלא. יש כבר פציפיסט אחד שהתאבד בגלל שהכריחו אותו להחזיק נשק בצבא, אחרי שהוועדה דחתה אותו והבטיחו לו שאם הוא יתגייס הוא לא יצטרך לשאת נשק). להציג את זה בעיקר כ"רצון להשתחרר בכל מחיר ולהיות בחוץ כמה שיותר מהר" זה הכתמה של הרבה נשים רציניות ומודעות פוליטית שעושות את הבחירה שלהן של איך להתמודד עם מערכת צינית ורעה במהותה. אני בעיקר חושב שאין שום כבוד בלחשוב שלשחק את המשחק לפי הכללים שהצבא מכתיב בכוח זרוע החוק זה מקור לגאווה, כאילו יש משהו יותר נאצל בשחרור דרך הוועדה המגוחכת הזו. לשתף פעולה עם הצבא ולהתעקש שעל נשים לבחור בין שחרור בוועדה או כלא ותו לא כדי לקדם את האג'נדה הפוליטית שלנו נשמע לי כמו ניצול.

Mיקי_

New member
נ.ב. הסעיף יהיה קשיי הסתגלות קשים

וחוסר התאמה למסגרות אם אני מנחשת נכון על פי דברייך. פציפיזם לא יהיה שם...

אני יודעת..........

הקב"ן אמרה לי שאי אפשר להשתחרר מהצבא על פציפיזם.... אבנתי שאם ממש מתעקשים ועובדים קשה אז זה אפשרי-- אבל אין לי את הכוחות לזה.... אני יודעת שפרופיל 21 יכתים לי את החיים (מישהו יודע אולי עד כמה...? הקב"ן גם אמרה שלא אוכל להיות מורה כי זה משרד החינוך וזה משרד ממשלתי... מישהו יודע אם זה נכון...? כמעט ובכיתי כשאמרה את זה אבל אני יוצאת בכל זאת ) ברור לי שלא יהיה לי בסעיפים "פציפיזם"... חוסר התאמה למסגרות.....? זה רק למסגרת ספציפית אלימה אחת..... ): אני רוצה כבר לצאת ולעשות שירות לאומי.... עד כמה יפגע לי הפרופיל בחיים....? אל תפנו אותי לאתר של פרופיל חדש וכל זה, כבר קראתי שם... אבל נקודת המבט שלהם היא איננה אובייקטיבית כי הם רוצים שאנשים יצאו מהצבא... לפי מה שידוע לכם-- ורק עובדות מוצקות-- הרבה דלתות ייסגרו בפניי? הרבה זכויות לא יהיו לי....? איזה חרא זה!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוף!

Mיקי_

New member
לכי לעשות שירות לאומי

מבחינה זו הרבה מהזכויות יחזרו אלייך. פרופיל חדש לא משקרים זה משפיע על משרדים ממשלתיים רשיון נהיגה וכ"ד אבל שירות בשירות לאומי תמיד משפר את זה. והזמן שהיית בצבא גם נחשב לך, לכן אם עשית חצי שנה בצבא תצטרכי להשלים רק שנה וחצי שירות לאומי כדי לכבר את כל ההטבות שחיילת ששירתה בצבא קיבלה. ממליצה לך להתחיל ברגע שיהיה לך פטור ביד את ההרשמה לשירות כדי שבספטמבר תוכלי להתחיל במקום שתאהבי.

תודה ושאלה

איך להשלים....? הרי אין דבר כזה שנה וחצי שירות לאומי.... יש או שנה או שנתיים.......... אני מפחדת להתאכזב... וידוע לך לגבי משרד החינוך? מי שיוצא מהצבא באמת לא יכול לעבוד במקצוע ההוראה...?

Mיקי_

New member
תאמיני לי שאני יודעת

אפשר לעשות שנה וכמה חודשים שרוצים, את לא מחוייבת לשנתיים כן מחוייבת לשנה. אין לי שמץ על משרד החינוך אב אמא שלי לא עשתה צבא (נישואין) והייתה מורה ועד היום היא מנהלת. ככה שזה נשמע לי לא הגיוני כי כדי להיות מורה לא צריך לוותר על חסיון רפואי... ולכן לא ידעו על מה יצאת. בכל אופן תתפלאי כמה שירות לאומי יכול להועיל בדברים כאלה. ותאמיני לי שאני כמומחית אדומה בפורום שירות לאומי יודעת על מה אני מדברת ועל ההשלמות. זה כדאי לך וזה יתרום גם לך אישית וגם לחברה.

כן אבל....

יש הבדל בין פטור צבאי בגלל נישואין ובגלל יציאה על "נפשי"... למרות שאני יודעת שכתוב שם רפואי אבל אומרים שמשרדים ממשלתיים מורשים לראות מה סעיפי הליקוי... לצאת אני יוצאת בכל מקרה, לעשות שירות לאומי אני עושה גם בכל מקרה... אני רק שואלת כדי לוודא לעצמי דברים ולא להיות מופתעת בהמשך החיים...... חוץ מזה-- לאנשים די ברור שרוב האנשים עם פטור 21 הם מטעמים נפשיים ואם ישאלו אותי למה יצאתי... מה לשקר? שנשבר לי הגב שהייתה לי מחלה חס וחלילה...? ): חסויה

Mיקי_

New member
רק אם את חותמת אישור ויתור סודיות

פטור 21 הוא בריאותי. הסעיף בתוכו יכול להיות נפשי ויכול להיות בריאותי אף אחד לא יודע מה הסעיף. ולא לשקר לומר שזה אישי. אין לאף אחד זכות לשאול אותך למה יצאת בראיונות עבודה ואם תעשי שירות לאומי אז זה בכלל לא יעלה מראש יניחו שיצאת על דת, אני כל פעם מחדש צריכה להסביר שאני לא דתייה ואין לי בעיה לעבוד בשבת.

חסיון רפואי - כל מה שלאפחד לא אכפת

ברוב מקומות העבודה לא מבקשים ויתור על חסיון רפואי כי לרוב מקומות העבודה אין רלוונטיות למצב הבריאותי שלך, וזה נכון גם לגבי משרדי ממשלה. חסיון רפואי עולה במקרים של ביטוח חיים, במקרים של עבודה שדורשת את זה, במקרים של לימודי נהיגה, במקרים של הרשמה למכון כושר. גם אז הויתור על חסיון רפואי מופנה לרופא המשפחה שלך שממלא את הפרטים הרלוונטיים לגבייך. גם לו אין שום גישה למידע הרפואי שהצבא אסף עליך, כולל הפרופיל והסעיפי ליקוי. לפי חוקי חסיון המידע הרפואי יש רק נסיבות מאוד מסוימות שבהן הצבא יכול לשחרר מידע רפואי (למשל במסגרת תביעת נזיקים שלך נגדו סביב נזק בריאותי שנגרם במהלך השירוצ) ומקום עבודה שרוצה לדעת על מה שחררו אותך זה ממש לא אחד מהם. זה שיש אולי מקומות עבודה (חוץ משירותי הביטחון) שפורצים למחשבי הצבא ומשיגים את המידע הזה עליך, זה מן הסתם לא חוקי, וקורה מעט מאוד. לשאול אותך על הפרופיל ובטח על הסעיפים זה לא חוקי. לא שזו הגנה כזו טובה אם את בסיטואציה של ראיון, אבל לפחות במקרה הזה החוק כן עומד לצדנו.

בדוק

בתור אחד מאלו שכתבו את ההודעות באתר של פרופיל חדש, אני מסכים שהפרספקטיבה שלנו מוטה במקצת מכיוון שההעדפה הברורה שלנו היא שאנשות יצאו מהצבא, אבל צר לי אם את חושבת שההעדפה הזו תגרום לנו לסלף מידע. מצב העניינים הוא שאנחנו עובדות מול מערכת דיסאינפורמציה די חזקה שמוכרת את הלוקשים של איזה אסון נורא נופל על מי שמשתחרר על 21 (יש די הרבה קבנים שנותנים את הנאום על זה שאי אפשר לעבוד במשרדי ממשלה ואי אפשר לעסוק ברפואה או עריכת דין, וזה הכל בולשיט. הדבר היחידי שנמנע זה עבודה בכוחות הביטחון, ולא הייתי חושב שזה יפריע יותר מדי לפציפיסטית), אז התגובה שלנו היא להדגיש שזה ממש לא אסון וזה כמעט לא משפיע בכלום. המידע הזה זה לא שליפה מהמותן מתוך אינטרס מסוים, זה מידע שנבדק קודם כל דרך דיווחים מאנשים שהשתחררו על 21 (יש אלפים כאלה כל שנה להזכירך) וגם דרך בדיקה לעומק של כל מיני מיתוסים. אני למשל בדקתי לעומק את עניין הזכאות למשכנתה (המיתוס הוא כמובן שמי שלא משרתת בצבא לא תהיה זכאית למשכנתה) ואת נושא החסיון הרפואי. לשאלתך, צר לי אבל אין עובדות מוצקות בעניין הזה. יש דברים שמוגדרים פורמלית, יש את איך שאנשים חושבים ומתנהגים, ויש איך שאנשים מפרשים את ההתנהגויות הללו. מבחינת הדברים שמוגדרים פורמלית, רוב ה"זכויות" שניתנות לחיילים משוחררים הן מזעריות בהשוואה למה שאפשר להשתכר באותה תקופה, ואני כן כולל פה את המשכנתה וגם את הנקודה במס הכנסה ואת המענקים. אם ייסגרו דלתות, ברוב המקרים זה לא יהיה בגלל משהו פורמלי (חוצמה כוחות הביטחון כאמור) אלא בגלל צרות מוח של אנשים מסוימים. במשרד החינוך, לשאלתך, אין שום מניעה לעבוד עם פרופיל 21. בדוק

Mיקי_

New member
יש לצין גם פוליטיקה

(עבורי זה היווה גורם בעייתי) וגם קשר חוץ ברמה גבוהה. חוץ מזה כתבתי שכאמור פרופיל חדש לא משקרים ולא מסלפים. אני רוצה שיהיה ברור שאני בהחלט לא חושבת שאתם מרמים מישהו, אבל אני לא תומכת בכל דרכי ההתנהלות שלכם, וזה נאמר כבר בעבר, אבל כן מכבדת את עבודתכן ומפנה אליכם אנשים במידת הצורך. לווי של פרופיל הוא תמיד חיובי ומחזק בעיני.

בדוק..... ../images/Emo35.gif

מאיפה את\ה יודע\ת? (לא נסגרתי עדיין אם את\ה בן או בת...) כי בכל מקרה אני יוצאת אבל זה משהו שיפחיד אותי הרבה זמן... משרד החינוך הרי זה גוף ממשלתי... ואם אני יוצאת מהצבא אני לא יכולה לעבוד בגופים ממשלתיים..... לא?

תחשבי איתי לרגע על זה

בעצם למה שלא תוכלי לעבוד בגוף ממשלתי אם לא שירתת בצבא? אין בשום מקום התניה שקובעת שכדי להיות עובד מדינה או מועסק על ידיה חייבים לשרת בצבא. רק כדי לחדד את הנקודה, אמנם אין מספיק, אבל יש פלסטינים רבים שעובדים בשירות המדינה, בתי הספר הפלסטינים ממש מלאים בעובדים של משרד החינוך שאפחד מהם לא שירת בצבא. ההגבלה שיש לגבי עבודה בשירותי הביטחון נוגעת לעניין של סיווג בטחוני. לדעתי גם שם זה שטות וזה פשוט הדרך שלהם להכניס תקנות גזעניות כדי למנוע מפלסטינים להתקבל - אחרת באיזה טיעון חוקי אפשר למנוע מהם להתגייס לשירותי הבטחון? ולא שצריך ממש לומר את זה, אבל אני מכיר אנשים שעבדו ועובדים במערכת החינוך בלי לשרת קודם לכן בצבא שהם לא פלסטינים. אנשים מקבלים את זה ככל כך ברור שיש כזה איסור או שהוא אפשרי כי אנשים רגילים לחשוב על הצבא ככוח דומיננטי שמרים או מרסק קריירות, בעוד שבפועל המצב רחוק מאוד מלהיות כך. סתם למשל בתחום ההיטק, נכון שנסיון עבודה בצבא מסייע להשיג עבודה, אבל לא יותר מנסיון עבודה בכל מקום אחר, ותואר במחשבים שוקל לפחות אותו דבר (לדעתי יותר) מאותו נסיון עבודה בצבא. הסיפורים על אנשים שהולכים לממרם והעתיד שלהם מסודר הם סיפורים מטעים כי גם בלי ממרם עתיד אותם אנשים היה מסודר, אולי רק בלי לבזבז קרוב לעשור מחייהם בתנאי עבודה של ניצול מחפיר. סליחה, תרומה למדינה.

שוב בקשר למשרד החינוך

כי יש הבדל בין אנשים שלא שרתו בצבא מלכתחילה ובין אנשים שיצאו על פרופיל 21 שזה כביכול חולה נפש... ונכון שכתוב שזה רפואי, אבל יכולים לשאול... אפילו אם סתם כבדרך אגב... וזה לא כיף להתחיל לשקר על היום הראשון בעבודה. חוץ מזה-- מי שיוצא מהצבא לא יכול לעבוד במשרד ממשלתי.... זאת לא עובדה? בכל מקרה, אם את\ה יודע\ת או מכיר\ה אנשים שכן יצאו מהצבא על 21 ועובדים במשרד החינוך אז אשמח לדעת ולהרגע קצת.... :) תודה

1-4

1. אין הבדל בין אנשים שיצאו על 21 לפני הצבא או במהלכו. יש הבדל (קטנטן) בין אנשים שיצאו על 21 לבין אנשים שיצאו בדרך אחרת. האמת שלא כל כך הבנתי מה ניסית להגיד במשפט הזה, אבל בכל מקרה התשובה היא לא, אין הבדל. 2. פרופיל 21 זה לא חולה נפש, גם לא כביכול. פרופיל 21 נפשי זה לא כשיר נפשית לשירות צבאי. לא מדובר פה באבחון של אי-שפיות אלא מקום אחד שעורך בדיקות קפדניות במיוחד כי מדובר בתעסוקה בתנאים קיצוניים (תרגום - מעדיפים לשחרר מאשר לקחת אנשים שאחרי זה יסתבכו איתם). 3. יכולים לשאול, אבל לפי החוק אסור, ועובדי מדינה יותר מקפידים על הדברים הללו כי יש יותר מי שיושב להם על הראש (תקשי"ר, אם זה אומר לך משהו). גם אם שואלים את ממש לא חייבת לענות כי זה חדירה לא רלוונטית לפרטיות שלך. אם ישאלו אותך בראיון עבודה אם את מרטיבה במיטה או באיזה תדירות את מתמזמזת או למי תצביעי בבחירות, תעני להם? 4. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אין שום מניעה שמי שלא משרת בצבא יוכל לעבוד במשרד ממשלתי. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אני מכיר אנשים שיצאו מהצבא על 21 ועובדים במשרד החינוך.

omernevo1

New member
ככה זה, אין מה לעשות

כדי לצאת מהצבא צריך להיות לא שפוי, אבל מי שמבקש לצאת מהצבא מוכיח את שפיותו.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo32.gif בערך..

יש לי בעיה... צבא שמה. המחשבה שאצטרך להשקיע שלוש שנים מחיי (בהתחלה רציתי קרבי אבל אז הבנתי שיש אנשים הרבה יותר 'טובים' גופנית, וללכת לשמור על הגבול בין ישראל למצרים זה לא בדיוק מה שאני מכנה 'קרבי, ג'וב זה פשוט משפיל אף יותר, למרות שלפעמים זה גם תלוי). אני לא פציפיסט (למרות שאני אוהב לפתור עימותים בדרכים אינטיליגנטיות, עם כל הקטע של הבררה הטבעית וכו'
). אני לא שמאלני, לא ימני (מתעב פוליטיקה). אני שונא ערבים בדיוק באותה מידה שאני שונא את הדתיים-ציונים-סתם ישראלים טיפוסיים. אני מרגיש שלשרת את המדינה הזו, שאני לא אוהב, ושלא היה לי חלק בבחירה של חוקיה, יהיה סוג של אסון נפשי בשבילי. אני אומנם אדם בעל משמעת, מחונך וכו', אבל אני פשוט לא מדמיין את עצמי במצב הזה. אז אני מניח שדי שווה לקפוץ למים הארוכים בטופיק הזה ולשאול: 1. מה מפסיד בנאדם X שחיי בארץ עד סוף ימיו כאשר הוא לא שירת בצבא? 2. איך לא לשרת בצבא, ועדיין לא לצאת מושפל? ואם אי אפשר בלי הדבר השני אז אנסח את השאלה מחדש: איך לא לשרת בצבא? נ.ב עדיין לא קיבלתי צו 1... שזה די חבל, עם כל זה שעד שהוא יגיע כל החסה שקניתי לו תתקלקל.

Mיקי_

New member
צר לי אך זה פורום שדן בפציפיזם

מה שאתה מתאר הוא רצון להמנע משירות, והפורום לא עוסק בנמנעי שירות. אתה מוזמן לפנות לרשת הליווי של פרופיל חדש, דרך קישורי הפורום, הם עוזרים גם לנמנעי שירות.
אמיר, אנא המנע מלהגיב תשובה נוסח פ"ח לשאלה זו...

למעלה