1טוליוש שלום וברוכה הבאה../images/Emo75.gif
את שואלת כיצד אוכל להתקבל לעבודה בתחום הילדים כשאני חסרת נסיון בתחום, לעומת נסיון (יחסי?) בתחום אחר ? אז ככה, קודם כל בראש ובראשונה את מרפאה בעיסוק ... ודוקא הנסיון ליצור טרמינולוגיה אחידה, מקל עלייך לפחות את ההבנה של מסגרת ההתיחסות לילד ולמשפחה. עדיין תצטרכי ללמוד והרבה ... אז למה לא להתחיל ? ללמוד כמה שאת יכולה על הנושא, לתצפת על קוליגות, לשאול ... ואז כשאת מגיעה לראיון עבודה, תוכלי להגדיר את עצמך כבעלת נסיון בעבודת ריפוי בעיסוק, עם יכולת לעבד ולישם חומר נלמד בתחום הילדים, ולבצע למידה אינטנסיבית בנושא ... ואז את כבר לא ממש "מתחילה " ... את מרפאה בעיסוק בהסבה ומותר לך. תמיד כדאי להתבסס על מה שיש לך ולא על מה שאין לך, לא ? בד"כ עבודה ניתן למצוא כשמחפשים נכון, עשי לך מאגר כתובות של מכונים להתפתחות הילד, פקססי קורות חיים, בדקי לאחר כמה ימים אם הגיע ובקשי פגישה ולו רק כדי לבצע "דריסת רגל", תוכלי להציג את עצמך כמי שמוכנה לבוא לצפות בטיפולים ואולי אפילו להתנדב מס' שעות תמורת הדרכה, אין צורך לדבר על רושם ראשוני,נכון ? ... (פגשתי מקרה כזה, תלוי הרבה באמביציה של המרב"ע). מדריכה תוכלי לשכור לעצמך, קיים תעריף של הארגון, אני בטוחה שתוכלי להעזר בחברות הפורום למציאת מדריכה שתכוון אותך . אז זה מה שאני יודעת ... אצלנו בפורום לא נוזפים, עד כמה שיכולתי לראות. התחום הוא לא גן נעול, הוא תחום דינאמי מאוד ויש מקום לכל אחת ! "ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE"
ואני באופן אישי מעריכה מאוד את השואפים לשינוי, מחשבים מחירים, מתכננים צעדים ומגיעים. פגשתי פעם מישהי שעשתה הסבה ... וכולם אמרו שרואים עליה שהיא מגובשת יותר בכניסה לתחום הילדים ותחשבי על זה.