שלום,יש לנו שאלה.

../images/Emo9.gif שלום,יש לנו שאלה.

אני וחברתי היינו מעונינות לעבור לדירה בשכירות באזור גבעתיים או רמת-גן (אנחנו מכירות את האזורים). ואנחנו מתלבטות ורצינו לדעת איך ניתן להשכיר דירה כזוג מבלי שהסוחר או סוכן הנדל"ן יפגע בזכויותינו או האם יש דרך אחרת שבה אתן הייתם מציגות את עצמכן או הצגתם בעבר על מנת לשכור דירה במשותף ? למרות שהשאלה היא אינדיודואלית לכל אחת או אחד. נשמח לקבל תגובות בנושא בכנות .

אני מבינה

שהשאלה נובעת מכך שאתן זוג ולא "סתם" שותפות. אני לא חושבת שאמורה להיות עם זה בעיה (לפחות מקווה שבימינו זו לא בעיה). מכל מקום, אתן יכולות להציג עצמכן כשתי בחורות המעוניינות לשכור דירה ביחד.

כמי שכבר משכיר דירה הרבה שנים...

אני חושב שלבעל הבית עדיף להשכיר דירה לזוג ולא לסתם שותפים/שותפות. שותפים לדירה, בדרך כלל, יציבים פחות מבני (או בנות) זוג, ויש בדרך כלל פחות בעיות בהשכרת דירה לזוג מאשר בהשכרת דירה לשותפים שאינם בני זוג. לכן - אני לא חושב שיש סיכון שיפגעו בזכויות שלכן. בכל מקרה, ה"זכויות" שלכן בענין הדירה - תלויות במה שכתוב בחוזה. אם החוזה נראה לכן בעייתי - אל תחתמו עליו.

יתירה מכך אם יפלו אתכן

בגלל הנטיות המיניות שלכן, אתן יכולות לפנות לארגון "ההומו-לסבי" שדואג יפה מאוד לחברים ולעיתים אף נותן להם ייצוג משפטי חינם

למעלה