סליחה

Ana1 9

New member
כי הם אלו שמבקשים את הסליחה

ואני מקבלת הסליחה, אז זה כן איכפת לי. לדוגמה, ש2 חברים שכן פגעו בי מוצאים לבקש סליחה ביום כיפור, וכל השנה לא טרחו להעביר מילה, מה אני אמורה להבין מזה? ברור שלמקבל הסליחה זה כן אמור לשנות.

Ana1 9

New member
כן הבנתי..

והעיקר שגם שניר הבין וענה לי כי הפנתי את התגובה אליו.

יש לך טעות רצינית!!

יום כיפור בא לכפר על טעויות בין האדם למקום {אלוהים} ולא{!} על טעויות וחטאים בין אדם לחברו...רק האנשים לקחו את מנהג הסליחות לאלוהים והפכו את היום הזה ליום סליחות כלפי חברים וכו'

LuNa MaJnUnA

New member
../images/Emo31.gifזה גם וגם

בעידן הזה זה הפך לבקשת סליחות כלפי חברים, זה הכל.

NYMets Man

New member
אז לך יש טעות רצינית

יום כיפור בא לכפר על חטאים בין אדם לחברו מצטער לומר לך תשאלי איזה גוף מוסמך שאת רוצה העניין הוא שאת צריכה לבקש סליחה מחבריך, אם לא זה נרשם אצל אלוהים אבל יום כיפור נועד לכפר על חטאים בין אדם לחברו

Ana1 9

New member
אוקיי.. לא דיברתי לגבי המטרה

האמיתית של יום כיפור, אלא לגבי העובדה שרוב האנשים חושבים שיום כיפור נועד כדי לבקש סליחות , יותר נכון "ליזרוק" סליחות, לא באמת מתכוונים לסליחה אלא מנצלים את יום כיפור לבקשת סליחה כי הם *חושבים* שיום כיפור נועד לבקשת סליחות לשם מחילה. ולכן מקבלים סליחות קצת צבועות, מה שלי קרה. שנה שלמה אנשים מתעלמים ורק ביום כיפור פתאום יש להם את האומץ לבקש סליחה, כי הם חושבים שלזה נועד יום כיפור, אם הם באמת היו מתכוונים לסליחה, הם היו מבקשים אותה כבר לפני חצי שנ.

LuNa MaJnUnA

New member
../images/Emo31.gif

א. אף אחד לא חייב לך שום דבר. אלוהים לא נמצא למעלה וצולף בך צרות. אלוהים הוא מי שאת בוחרת שהוא יהיה, והבחירות שאת עשית הן אלה שהביאו אותך למצב שאת נמצאת בו היום. לא איזה ענן וורוד בשמיים. היתה לך חרא של שנה? שבי ותחשבי למה. להאשים מישהו למעלה ולהתריס בו זה עוד יותר אידיוטי מלצום בלי לדעת למה. ב. 1) לכי לבדוק מה זה קדוש מעונה. 2) לבקש סליחה ביום כיפור זאת לא צביעות. יום כיפור זה לא היום שבו הולכים אחרי העדר ומבקשים סליחה כי ככה נהוג, בדיוק כמו שאומרים ''חג שמח''. ממש לא. יום כיפור זאת הזדמנות לעצור ולחשוב מה עשיתי לא בסדר. איפה טעיתי ואיפה פגעתי. גם הסמליות שבעניין, ללבוש לבן ולא לנסוע - כל הדברים האלה נועדו בעצם לגרום לך להפסיק את השגרה ולתקן טעויות. מאיפה לך שלא ישבתי לחשוב איפה פגעתי בכל אחד שביקשתי ממנו סליחה? מאיפה לך שאני לא יודעת שהמטרה בכל זה היא שאני לא אחזור על אותם דברים? סך הכל המטרה בכל הדברים האלה היא לעשות לך טוב. את זאת שתפתח דף חדש עם אנשים מסוימים ותזכי להערכה על זה ששמת לב איפה פגעת בהם ויש לך כוונה לתקן, ואת זאת שתשבי מול המחשב עם סיפוק עצום על זה שבכל זאת הצלחת לשלוף את עצמך מהשגרה האנוכית ולחשוב קצת, טיפה על אחרים.

Bardug0

New member
../images/Emo31.gif

בהודעה קצת יותר מודקמת ממך רשמת משהו בסגנון "סליחה מכל מי שפגעתי בו שלא בצדק". בהודעה זו את טוענת שיום כיפור נועד כדי לעשות חשבון נפש עם עצמך ולדעת איפה טעית. אבל בהודעה הראשונה שרשמת את סוטרת את עצמך - למה ? יש לאנשים איזשהו קטע ממש ממש מטומטם וגם די מעליב לבקש ביום כיפור מה שאני קורא לו "סליחה כללית". אני לוקח את הפלאפון שלי, רושם SMS "סליחה מכל מי שפגעתי בו בכוונה או בטעות" ושולח לכל ספר הטלפונים. ככה אני יכול בראש שקט לדעת שאת הסליחה שלי ביקשתי. אבל הסליחה הזאת אמיתית ? לא ממש. אני לא יודע בפני מי אני מבקש סליחה, אני לא יודע על איזה מעשים אני מבקש סליחה. בעצם, מה שהודעה מסוג זה באה להגיד זה - על הזין שלי הסליחה שלך, אני רק רוצה לנצנץ בפני אלוהים. הוא כבר יראה שביקשתי סליחה והכל יהיה בסדר. אבל אלוהים לא נולד אתמול, הוא לא פראייר... חבר'ה, במקום לזיין ת'מוח על יום כיפור ועל המטרות שלו ועל הסליחות שלו, תעמדו קצת מול המראה, תעשו חשבון נפש ואני מאחל לכולכם שתהפכו לאנשים יותר טובים משנה לשנה. גמר חתימה טובה וצום כשר.

LuNa MaJnUnA

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה שזה מה שאני

עושה, וחבל. אני לא סותרת את עצמי. אני עושה חשבון נפש ורואה איפה טעיתי. לבקש סליחה מהאנשים שנפגעו מהטעויות האלה זה לא לסתור את זה :/ הקטע הזה של ''סליחה מכל מי שפגעתי בו'' או ''סליחה אם..'' (ובעיקר סליחה אם..) באמת מעליב ומטומטם. וזה לא מה שאני עושה. הזלזול הזה מתחיל לעלות לי על העצבים

Ana1 9

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif בדיוק לזה התכוונתי

אנשים מחרטטים סליחה ביו םכיפור, לא חושבים באמת על מה , איך ולמה. רק מתוך מחשבה שיום כיפור נועד כדי לבקש סליחה קולקטיבית "אם במקרה פגעתי אז שיימחק". קיצור, זה מה שניסיתי להסביר בכל השירשור הזה, וזה בדיוק מה שעשו לי, וגם לי באסאמאסים.

../images/Emo45.gif

אנשים צריכים באמת לבקש סליחה ולא לשלוח אס אם אסים מטומטמים או 700 הודעות באייסי ובמסנג'ר שמצטעערים (דווקא אני לא קיבלתי יותר מדי סליחות השנה ואף אחד לא לשלח לי באס אם אס אבל שלחו לי כמה באייסי ובמסן ובסקייפי)... וגם הסליחה באייס ובמסנג'ר ובסקייפי הייתה הודעת שרשרת מטומטמת לחלקכם שלחתי מסרים אישיים של גמר חתימה טובה וסליחה אם פגעתי ובכוונה מקרב
...ולא כמו הערסים עם הכיפות שכל השנה עושים רע חוץ מיום כיפור ומבקשים סליחה צבועה בעעעעע!!

Ana1 9

New member
תגידי, בואי נחשוב שנייה אחורה

מלכתחילה עשיתי לך משהו , פגעתי בך או משהו כזה שאני אמורה לקבל מימך חרא של התייחסות או שזה רק נובע מקנאה או ממשהו אחר? אני מצטערת שאני אומרת כנראה פשוט לא עולה לי דבר אחר בראש כשאדם מתייחס למישהו אחר בצורה מגעילה בזמן שהאדם השני לא אמר לו שום דבר רע. להזכירך ההודעה הזאת מלפני כשבוע, לא זכור לי מה קרה שהיית צריכה ככה לדבר. או שזה פשוט את כאדם ואין אפשרות ליגרום לך להבין שזה לא נעים כזאת התייחסות כי זה פשוט מה שאת? (זאת שאלה לא פסיקת דין, לא ליתקוף שוב) ומותק, עם כל הכבוד, אני בניגוד אלייך, סיימתי תיכון, סיימתי שיעורי תנ"ך תודה לאל ואת כל הפיסלוספיות והמריבות לגבי קדושה, אני יודעת מה זה קדוש מעונה.

Bardug0

New member
יש משהו שאתם צריכים להבין

יום כיפור זה אופנה. זה משהו דבילי שתפס משום מה בזמן האחרון. זה מגניב לצום רק אם כולם יודעים שאתה צם, זה מגניב ללכת לגן הנשיא ולהראות כמו מליון דולר, וזה מגניב לבקש סליחה ושכולם יחשבו שאתה הבנאדם הכי טוב והכי מגניייייייב בעולם. אנשים שבאמת שומרים על מסורת ועל חוקיה של הדת מקפידים לא רק על הצום אלא על כל מצוות עינוי הנפש של יום כיפור. אנשים כאלה בדר"כ לא באים ומבקשים סתם סליחה לכל עבר כמו שמאחלים "בוקר טוב" זה לזה, אלא ממש באים לכל בנאדם באופן פרטני ומבקשים איתו סליחה ומדברים איתו על כיצד אפשר לתקן את מערכת היחסים וכו' וכו'. יש הבדל בין אנשים שעושים משהו בשביל עצמם ואנשים שעושים משהו כדי שכולם יחשבו עליהם שהם אנשים טובים. אני כבר עליתי על הטריק. זה לא עושה עלי שום רושם.

LuNa MaJnUnA

New member
ועד כמה אתה מכיר את מי שמאחורי

השמות משתמשים פה, שאתה מספר להם על אנשים אחרים?

למעלה