סליחה

מיכל שב

New member
../images/Emo9.gifסליחה../images/Emo9.gif

יום כיפור הולך ומתקרב. על מה תבקשו סליחה השנה? אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו בפורום
אני מבקשת סליחה מעצמי שהחמרתי עם עצמי יותר מידי השנה (לא קל להיות מושלמת
) ומקווה שהשנה אני אקח דברים קצת יותר בקלות
ואני מבקשת סליחה מהמשפחה שלי ששוב לא היתה לי סבלנות אליהם

שאניה

New member
אני אני אני... אמממ...

אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו פה, בכוונה או בטעות אני מבקשת סליחה ממישהי שאתם לא מכירים חח שלא הייתי נחמדה אליה במיוחד השנה אני מבקשת סליחה מהמשפחה שלי שהייתי קוץ בתחת יותר מדי פעמים אני מבקשת סליחה מהצבי מים המתים שלי - שהרגתי אותם בטעות חח
וזהו אני מבקשת מעצמי סליחה שאני מתנהגת לפעמים כמו לא יודעת מה
סליחה סליחה סליחה!

אני מבקש....

סליחה לכל מי שפגעתי בו. סלחיה לכל מי שלא התיחסתי אליו. סליחה לכל מי שאני ירדתי עליו. בליחה לכל מי שאני התפרצתי אליו. סליחה חבריי. אני מאוד מצטער.

LuNa MaJnUnA

New member
אני מבקשת סליחה

מכל האנשים שהוצאתי את העצבים שלי עליהם שלא בצדק מכל אלה שאני חייבת להם סליחה שלא היה לי נעים לבקש מכל אלה שנפגעו מהחוסר טאקט שלי עכשיו אני אחשוב טוב טוב מי אלה ואלך לבקש סליחה כמו שצריך.

bft02

New member
סליחה שאני חרא של בנאדם...

ובזמנים שאני לא חרא של בנאדם,תהנו ממני :]

סליחה מכל מי שנפגע ממני

בין אם ממשהו שאמרתי או משהו שעשיתי סליחה אם הייתי רעה ובעיקר סליחה ממשפחתי המקסימה - הבעל שלי שסובל ממני כל השנה
הילדים שלי שאני צועקת עליהם
ואחותי המקסימה שהיא המלאך המושיע שלי

ושוב סליחה

מכל מי שנפגע ממני, מהמשפחה שלי, מכם בפורום ומאלה שםגעתי אליהם בכללי מצטערת
סוניוש

lihi r

New member
סליחה מ....

כל מי שפגעתי בו השנה אם זה אנשים בפורום משפחה וחברים וגם סליחה מעצמי אם לקחתי דברים יותר מדי קשה

Y o u R M a N

New member
סליחה מדינת ישראל

סליחה משפחתי שאני עושה להם צרות שהם משלמים עליהם אחר כך...
סליחה כל הפורום על התנהגותי הלא רצויה סליחה לחבריי על כל הריבים שלנו (אני מעדיף להגיד את זה פנים מול פנים) ובקיצור סליחה לכולם! גמר חתימה טובה וצום קל! (מי שצם)

סליחה!../images/Emo52.gif

אני רוצה לבקש סליחה..מכל מי שפגעתי בו איי פעם גם אם זה היה בכוונה וגם אם לא! סליחה מאבא ואמא שאני עושה להם חיים קשים סליחה מהאחים..שהרבה פעמים סובלים ממני סליחה מהחברות..שהרבה צריכות לסבול את המצבי רוח שלי...=/ וסליחה מכולם! גמר חתימה טובה וצום קל {לצמים שבינינו
}

Blade Of Fire

New member
סליחה? נההה..

זה צריך להיות ההפך... העולם צריך לבקש ממני סליחה... *שומר שריטות לעצמי ושותק*

Ana1 9

New member
אני חושבת

שאלוהים זה שצריך לבקש מימני סליחה. אולי זה יישמע מגעיל, אבל באמת.. לא עשיתי רע עד כדי כך למישהו שהייתי צריכה "לחטוף" מאלוהים כל כך חזק. ככה שהפעם, בניגוד לשאר השנים, אני שמה פס , אוכל, ואדליק אלף פעם את המתג של האורות בבית כל הזמן (טוב, רק בחדר שלי). כי גם כשמתנהגים כקדושים מעונים לא יוצא מזה כלום אז חבל להתאמץ, חוץ מזה, שלבקש לסיחה בכיפור זה צביעות. צריך להיות אנשים טובים ביום יום ולא רק יום אחד בשנה. כי אם עושים את זה רק יום אחד בשנה וגם בגלל הסיבה שכל הדברים הרעים "נמחקים" .. אז אפילו אותה "סליחה שנתית" הופכת להיות ממניע אישי. שזה איכסה.

בקטע של צביעות את צודקת לגמרי

האשים צבועים ומבקשים סליחה רק ביום הזה ובשאר הימים מתנהגים מגעיל אני שומרת מצוות ביום כיפור.. ואם אני לא חלשה מדי אני גם הולכת לבית כנסת...אבל בקטע של צביעות אני מסכימה איתך לגמרי
צריך להתנהג יפה 365 ימים בשנה!!!

מסכימה אבל....

אני חושבת שכשאתה לא בסדר אתה צריך לדעת לבקש סליחה מאותו אדם ולא לחכות ליום כיפור להגיד סליחה והכל ישכח. אבל...ביום כיפור יש את המנהג הזה לבקש סליחות מכל האנשים..אז למה לא?! עדיין אנשים שמאוד פגעת בהם..יום כיפור זה לא הזמן לבקש סליחה מהם כי אם תבקש ביום הזה הם יקחו את זה כמובן מאלייו... ואני לא חושבת לעצם בקשת הסליחה קשורה איכשהו לצום עצמו...=/

Ana1 9

New member
הבעיה היא שהרבה פעמים אנשים שרבו

למשל עם אנשים אחרים והם יודעים שהם הלא בסדר, ואין להם את האומץ כל השנה לבקש סליחה, אז הם מוצאים לנכון לבקש סליחה ביום כיפור כי זה מעין "חובה" אז כאילו מצד אחד הם יצאו בסדר כי הם ביקשו סליחה ומצד שני הם יצאו "גברים" כי הם עמדו על שלהם ורק בגלל יום כיפור הם ביקשו את הסליחה שמצד אחד אפשר ליראות בזה טוב לב ומצד שני לא יפה , צביעות.

NYMets Man

New member
הרבה אנשים חושבים כמוך

אבל הם לא ממש מבינים אני חילוני, אני לא צם, לא אוכל כשר, בר מצווה וקידוש בשישי עושה אבל לא מעבר לכך אבל עדין, את הקדושה של יום כיפור אני מבין (אולי לא מכבד, אבל מבין)... וזה לא נכון מה שאת אומרת יש לך עוד הרבה מה ללמוד בעניין הזה... ובטח שלא ממני ומי שחושב שכל העניין של יום שבו מבקשים סליחה (והסליחה היא לא מאלוהים! אלא מהחברים שלך! אין ליום כיפור קשר לאלוהים!) זה צביעות... באמת לא מבין את המשמעות האמיתית ויש לו הרבה מה ללמוד

Ana1 9

New member
העיניין הוא שתלך ותשאל את כל מי

שאתה מכיר למה הוא ביקש סליחה דווקא ביום כיפור אז הוא יגיד שלזה יום כיפור נועד. זאת אומרת, לא משנה באמת השורה התחתונה של הצום ובקשת הסליחות ביום כיפור לגבי הסליחות כי רוב האנשים לא יודעים למה והם מבקשים סליחה מתוך צורך מסויים שלמדו כנראה בגן או בבית ספר יסודי שביום כיפור צריך לבקש סליחה לשם מחילה. שוב, נעזוב כרגע בצד את מטרת החג, אלא מה הכוונה האמיתית של האנשים בבקשת הסליחה ביום כיפור, ורוב האנשים יגידו לך שהם מבקשים סליחה ביום כיפור בגלל שיום כיפור נועד כדי לבקש סליחות לשם מחיקת כל הדברים הרעים. לא התכוונתי לגבי מה שאמרתי שהסליחות ביום כיפור צבועות בגלל הכוונה האמיתית של יום כיפור, אלא בקשת הסליחות מהאנשים עצמם היא רק בגלל מה שהם חושבים מבחינה אישית. וזה צבוע, כי רוב האנשים,כנראה החילונים, אם הם לא יודעים מהי מטרת החג הם לא באמת מתכוונים לסליחה כבקשת סליחה אמיתית. כי אם הם היו יודעים שהסליחה היא באמת סליחה וכל הסיבות שלה היום,אז לא היה להם כל כך קל להגיד את הסליחה ביום הזה, אלא גם לפני ובמהלך כל ימות השנה.

NYMets Man

New member
זאת לא בעיה שלך שהם לא יודעים

אם את יודעת על מה יום כיפור אז כל הכבוד לך, את לא צבועה... מה אכפת לך מאנשים שכן?

למעלה