איזו התרגשות

arandiera

New member
../images/Emo9.gifאיזו התרגשות

רק עכשיו גילתי אתכם. הנה, יש לי עם מי לדבר. אז ככה. הויכוח החדש נסוב סביב המין של צירופים המכילים את המילה ראש, דהיינו: "ראש הממשלה" "ראש העיר" "ראש המשפחה" ושות' כשגולדה מאיר היתה רה"מ האם אמרנו "ראש הממשלה אמרה"? או שמא, כפי שטוענים כנגדי - ראש=זכר ולפיכך ראש הממשלה = צירוף זכרי ולפיכך "ראש הממשלה אמר" אפילו כשזו גולדה. הויכוח אינו רק תיאורטי אלא נוגע לכאן ועכשיו, עלי להשתמש בצירופים דומים במהלך עבודתי וקשה לי לשכנע את הממונה עלי שעליו לעבור ומיד ללשון נקבה כאשר מדובר באישה שנושאת את התפקיד. מי שיכול לתת לי הוכחות והסברים לשונים שמסברים את האוזן זה ישמח במיוחד וטוב שבט שמח לכל

מוגג

New member
ברוך בואך../images/Emo143.gif

(בסוד אגלה לך כי כאן הרבה יותר טוב ..) לדעתי, אם עומדת אשה בראשות מוסד אז היא אומרת ומכריזה, מבטיחה ומאיימת, ולעיתים גם מקיימת. שמעתי על נשים יצירתיות שנקבו בשם "ראשת-החוג", "ראשת הממשלה" וכיו'ב אך אין בכך צורך.

אטיוד5

Active member
בקשר לגולדה ...

זכור לי שקראתי מזמן-מזמן דיון ארוך ונוקב בעיניין "ראשת הממשלה". לא זוכר אף אחת מהסתעפיותיו של הדיון הזה, מלבד השורה הסופית: ראש הממשלה, גולדה מאיר, אמרה כך וכך. [הראש זה כלום. תיראי מה היא נעלה.]

גרי רשף

New member
החוליה החלשה

נניח שבמסגרת התוכנית הנ"ל אחד המתמודדים הזכרים היה החוליה החלשה, האם דבורין היתה מנפה אותו בתור החולי החלש? כמובן שלא: "ראש" הוא תמיד בזכר. כשמרים בן-פורת שימשה בתפקיד מבקר המדינה, נדרשו לנושא זה, ולמיטב ידיעתי נפסק שיש להבחין בין התפקיד לבין נושא התפקיד. המשרד נשאר משרד מבקר המדינה, הדוח השנתי נשאר דוח מבקר המדינה, אבל היא אישית כונתה מבקרת המדינה. עדיין נותר תחום אפור, אבל זה נותן כיוון אפשרי כיצד לנהוג. היה מעניין לשמוע אילו לבטים ספציפיים יש לך: מנכ"ל/ית? מזכיר/ת החברה? ההבדל נעוץ בכך שהמלה ראש מתארת את מיקומו של נושא התפקיד בהיררכיה (ראש|בדגש|ון) ואילו מבקר מתאר את הפעולה הנעשית. הפעולה תלויה במין הפועל ולכן היא יכולה להיות בזכר או בנקבה. לימור לבנת היא ללא כל ספק שרת החינוך, ואם היא תהיה יו"ר הקואליציה (מי זה בכלל?) היא תיקרא יושבת ראש הקואליציה ולא יושבת ראשת הקואליציה.

גרי רשף

New member
מכונה ארורה

התכוונתי להראות שהמלה ראשון כוללת בתוכה את המלה ראש, והכל התחרבש לי. איפה הנהלת הפורום איפה?

רטוש

New member
בלי לנקוט עמדה ברורה כאן

האולטרא תקינות פוליטית הזאת מזכירה לי כרגע את אותו מערכון של החמישייה הקאמרית.... ובו השורה בפרסומת לטמפונים " כשאת או אתה עושים בו שימוש אל תשכח/י שהיא או הוא רך או רכה למגע ".

אצלנו בכפר טודרה, כלומר בעבודה

ישנו תפקיד (תואר) מזכיר האגף. מה לעשות, אבל לאחר פרישת המזכיר האחרון לגמלאות זכתה אשה בתפקיד.
ואותה אשה, בשל החשש שמא יתייחסו לתפקידה כאל סתם מזכירה (בעוד הוא באמת תפקיד שיש עמו סמכויות רבות), עומדת על כך, שבפניות אליה וכן במכתבים שהיא כותבת ייכתב אך ורק "מזכיר האגף". ומה שיוצא הוא: "...בכבוד רב, גב' שלומית פז, מזכיר האגף". בעיניי זה מגוחך ומופרך, מה דעתכם? נ.ב. השם הנו בדוי כמובן.

מרים בן(?) פורת

אם מרים בן פורת שהיא נקבה נושאת שם משפחה : "בן פורת" (שהוא זכר) הרי נראה לי שהתואר מבקר המדינה הוא זניח מבחינתה ... כמובן שמה שכתבתי נוגע לבן פורת ספציפית...והתמונה היתה שונה אם היה לה שם אחר...ועכשיו אמשיך לקרוא את יתר השרשור...מקווה שמשהו לא כתב את זה לפני ...

וגם גולדה מאיר

גם גולדה מאיר נושאת שם משפחה זכרי (מאיר ולא מאירה ) אז אפשר להסיק שמי שנושאת שם משפחה זכרי באופן קבוע ..הרי התואר הזכרי שהוא זמני חולף עובר לו ובסה"כ זה זניח

היועץ המשפטי לממשלה

התואר ברור אבל אם נאמר היתה יועצת ..הרי ברור שהיו מכנים אותה היועצת המשפטית לממשלה אני לא מבין אבל למה "המשפטית" הופכת לנקבה ..הרי משפט הוא תמיד זכר אז איך משפטי הופך למשפטית רק בגלל שנושאת התואר היא נקבה ? ברור שזה נשמע יותר יפה לאמר היועצת המשפטית מאשר היועץ המשפטי ... אבל בכל זאת..מה ההסבר הדיקדוקי ?

צימעס

New member
אחרי שיפנו אליך בבקשה שכוס קפה

כדבר מובן מאיליו, רק משום שאתה מזכירה (ולא מזכיר), גם אתה תתעקש כמוה
מגוכח ככל שיהיה, אני מבינה אותה (אם כי זה - איכשהו - לומר "אתם צודקים, מזכירה באמת נחותה ממזכיר"). אולי הפתרון צריך להיות "ראש-אגף", "מנהלת", או אולי כינוי אחר.

freedom rider

New member
הברמנית והסמנכלית

הנה דוגמא לשני עיוותים שיצרה הגישה הזו. כבר ציינו פה שראשת הממשלה הוא יצור שמקומו לא עימנו. אזכיר רק את גישתה של מרים בן-פורת לנושא. בזמנו, כאשר ביקרה בדו"ח השנתי את עמותת הפלמ"ח, כעס ראש הממשלה דאז, יצחק רבין, ואמר בפרץ ג'ינג'יות "מי היא בכלל? מה היא מבינה בפלמ"ח?". הגברת מרים בן-פורת ענתה לו במלים אלה: "אני מבקר המדינה".

Me¥tal

New member
נצל"ש לשאלה על גולדה.

בזמן האחרון מטרידה אותי השאלה - האם גולדה הייתה נשואה?

למעלה