הטיפ השבועי

Miss פטל

New member
../images/Emo89.gifהטיפ השבועי../images/Emo90.gif

לדעתי המפתח לזוגיות טובה הוא השילוב של אהבה
תקשורת
כבוד
כבר כתבו פה בטיפ שבועי שחשוב להגיד הכל, לא לרמוז ולא לצפות שהצד השני ידע לבד. חשוב מאוד לדבר תמיד על הכל. לשתף בחיי היומיום, לשתף בפחדים, ברצונות, בדברים טובים וגם הלא כל כך. ומצד שני, חשוב בתקשורת גם לדעת להקשיב להכל, לדעת לשמוע ולזכור שכל דבר שהבן זוג אומר- זה חשוב ולא לזלזל ולהמעיט שערכה של שום הערה או בקשה.
מכאן נכנס הערך של כבוד הדדי בזוגיות. חשוב מאוד לכבד אחד את השני, גם בטוב וגם ברע. הרבה פעמים כשאנו כועסים, אנחנו מתפרצים ולא תמיד שולטים במה שאומרים ואסור שזה יקרה. צריך תמיד לדעת לעצור, לחשוב איך אפשר להסביר ולדבר מבלי לפגוע בצד השני ומבלי להעליב. ואם קרה ואמרנו משהו פוגע בלי כוונה, תמיד לדעת להיתנצל, לזכור, ויותר לא לחזור על אותו דבר שפגע בבן זוג לעולם.
ונשאר האהבה. חשוב להראות שאוהבים. להראות יום אחר יום ולא לשכוח ולקחת את זה כמובן מעליו. כולנו תמיד רוצים לשמוע ולראות שאוהבים אותנו. חושב לתת ולקבל אהבה תמיד, כל יום להגיד, לחבק, לנשק. לזכור להפתיע, להגיד דברים טובים ולהגיד כמה אנחנו מעריכים את הדברים הקטנים והגדולים שהצד השני עושה בשבילנו
מסכימים? לא מסכימים? אשמח לשמוע את דעתכם!

../images/Emo45.gif בטח שמסכימים

כל אחד מהם חשוב בפני עצמו והשילוב שלהם יחד עושה זוגיות טובה.

hilabarak

New member
מסכים ולא מסכים בו זמנית

כמובן את צודקת וזה היסוד, אבל בעיני היסוד מותנה בהתפתחות האישית של האדם עצמו. יש הרבה אנשים שמאמינים בדברים הללו, אבל יש להם זוגיות גרועה. והסיבה היא שהם לא מאמינים בעצמם, אין להם "ערך עצמי" שתומך בהפיכת הסיסמאות למציאות. כי כדי להקשיב, צריך להיות בטוח בזה שאני שווה לאדם שמולי, ואם אני מרגיש "נחות" ממנו, אז בכל פעם שהוא פותח את הפה, אני עסוק בשאלה "האם אני הולך להיפגע מדבריו או ממעשיו?". במקום בשאלה "מה הוא רוצה להגיד ואיך אני יכול לתמוך בו?". אני מכיר מורה מאוד טובה, שבכיתה היא מקשיבה ותומכת בתלמידים ונחשבת לעילוי. בבית היא כל הזמן כועסת על הבעל, ולא כי הוא כזה אדם בעייתי. כל פעם שהיא אומרת משהו, היא פוחדת שהוא יסתור את דבריה, ומבחינתה אם סתרו אותה זה אסון (במקום לראות בזה פתח לדיון). בעולם הילדים היא מרגישה בטוחה ולכן היא קשובה ותומכת. בעולם המבוגרים היא מרגישה "נחותה" ולכן היא כעסנית ואטומה. כמובן זוהי דוגמא קצת קיצונית. אבל כולנו מכירים אנשים שבעבודה הם מקסימים ובבית קטסטרופה. זה לא מתנגש, אדם יכול להאמין בעובדה שהוא מקצועי ולא להאמין שהוא שווה ערך לבן הזוג או שהוא יכול להיות הורה טוב. לכן הבסיס לזוגיות בעיני, היא האמונה בעצמך ואחרי זה "ערכי הקשבה ושויון".

g u r a

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא

הדברים שאתה כותב, כגבר וכמטפל מאוד מענינים,ומעוררים מחשבה. בבקשה תישאר איתנו...!
ח ג - ש מ ח
דרך אגב, מסכימה עם תגובתך. מאוד חשוב "להאמין בעצמך" בכל דבר בחיים..

זה כל כך נכון

ביסוד זה צריך להיות ככה אבל כמו שנאמר כשכועסים אז יוצאים מכלל שליטה. ואם בני הזוג מכירים אחד את השני אז הם לא נעלבים וכשנרגעים מדברים כרגיל כאילו הכל כבר נאמר הבנו נמשיך. כללי היסוד של אהבה, כבוד הדדי ואמון מאוד חשובים ולכן זוגות צריכים לעבוד כל היום על הזוגיות ולא לאחר חתונה להבין שהכל מובן מאיליו. לכן זוגות מתגרשים מהר מאוד כי הם לא עובדים על הזוגיות ומתפחים רק את הילדים את הקריירה ואת חיי החברה. למדנו את זה בסוציולוגיה.

Miss פטל

New member
נכון../images/Emo26.gif

לדעתי מה שאני כתבתי ומה שאתה כתבת זה שני דברים שמשלימים אחד את השני. "יש הרבה אנשים שמאמינים בדברים הללו, אבל יש להם זוגיות גרועה" נכון, ובדיוק בגלל זה כתבתי שחשוב לדעת לעשות את הדברים האלו ולא רק לדעת אותם. אנשים לא מקיימים את הדברים האלו מכל מיני סיבות, ואחת מהן היא מה שציינת. מסכימה עם ההודעה שלך לגמריי ולדעתי היא מתאימה להיווסף לרשימת הטיפים במאמרים של הפורום.

s h i r k u s h

New member
מסכימה בהחלט ../images/Emo45.gif

השילוב של כל הגורמים הללו עושה את המערכת יחסים לנעימה וטובה יותר. קבלי ח"ח על הטיפ

hilabarak

New member
אני שמח שהתגובה נשמעה הגיונית

וללא ספק האחד מזין את השני. זאת אומרת ההבנה שהקשבה חשובה בסוף בונה גם את הערך העצמי שלי. אבל אני מתחיל מהיסוד והוא בעיני הערך העצמי שלי (וגם מהניסיון שלי). הרבה סיסמאות למדתי ושיננתי במהלך המסע הרוחני שלי. קבלה וחמלה ונתינה והקשבה וכולי. אבל בסוף ראיתי שאני הופך לקשוב בזכות תהליכים ולא בגין הבנה שזה חשוב. למלש אם אני מרגיש הרבה יותר טוב בעבודה בגין העובדה שמצאתי בה מימוש, אז אני מגיע יותר רגוע הביתה. ואז גם אני קשוב יותר ורגוע יותר. זאת אומרת שבעיני בתכלס, התהליך הפנימי מוליד את ההקשבה. תקחו דוגמא פשוטה : אני טוען שכמעט בכל סיטואציה בחיים בה אתה כועס, אתה רק מזיק. תמיד עדיף להיות רגוע. כולנו נסכים על זה בקלות. עכשיו האם יש מישהו שחושב, שהוא לא עומד לכעוס יותר בחיים - אם כן אז הוא קצת ילדותי. אז איך נקטין את הכעס? נבנה את עצמנו בעבודה כך שנרגישפחות מאויימים לגביי פיטורין. ננסה ללמוד לסבול פחות מדברים שגורמים לנו "סבל". ננסה להתבונן וללמוד כך שאם הילד יקשה עלינו, נוכל לענות בסבלנות תשובה שאנו מאמינים בה. וכך הלאה. זאת אומרת שהסיסמא "אין טעם בכעס" בעיני היא ריקה מתוכן. בניית חיים ומקצוע וערך עצמי ופיתוח עצמי שיתמכו בכך היא המהות.

polegra

New member
../images/Emo140.gif טיפ מעולה , העברתי גם לחזק

שיקרא חושבת שמיצית פה בגדול את אבני הייסוד לזוגיות טובה טלי

למעלה