The end of the world...

ruby stone

New member
היי בנאדם "אתה מדבר שטויות"...

אין לך עוד כותרות... זה נשמע כבר נדוש אצלך ולא משכנע.. לשם שינוי יש עוד משפטי מפתח ופתיחה אוץ מ"את/ה מדבר שטויות" אך זאת לא הנקודה בדיון זה. לכן ארד מהנושא ואגש לעיקר.. זה נכון שלגבי הזמן יש עדיין דילמה ששנויה למחלוקת.. "בנקודה הזו של קפיאת הזמן- אין שום משמעות לשאלה של קודם ואחרי, אין שום משמעות לזמן בכלל." (זה עדיין תאורתי ולא הוכח ממש, אלא אם אתה מביא טיעון אחר) אך העניין זה סותר את כל העקרונות של הפיסיקה ולכן בגלל שאין תחושה של זמן לא מצליחים להוכיח את העניין של איך נוצר עולם ואת המפץ בכלל איך זה נוצר(מהו הכח העליון שגרם להתפוצצות) -עדיין נמצא בסימן שאלה?.. אך ברגע שנוצר העולם נכנס העניין של זמן ולכן אי אפשר לחזור אחורה בניגוד למה שאתה אומר.. ומבינת לוגיה שעון העולם מתקתק ולא חשוב איך.. שום ישות אינה בת אלמוות אם כן זו אלוזיה.

ל נ צ ח

New member
הזמן זה אלוהים. תמיד היה ויהיה !

- כל התחלה היא מסופה של התחלה שהייתה לפניה. הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך, אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * נשלח ב 31/12/2002 21:20 מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא ייגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה ההבסולותית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הניצחית ולעולמים באדם. ~ * ~ ראשי רוחניות פילוסופיה הודעה מאת: . לנצח תאריך:30/07/2001 שעה: 20:53 האמת עדי, שמעניין אותי לחוות באיזה שלב כבר לא תפסלי יותר את מעגליות-החיים (וזה וודאי למרות שזה רק עניין של זמן) וכשאני אומר באיזה שלב, אני מתכוון שאו בשלב של יודעי זאת האמת הראשונים או בשלב של יודעי זאת האמת האחרונים לדעת אותה, ואני מהמר עדי-נבון היקרה שזה לא יהיה בשלב האחרונים. נ.ב <סמייל קורץ> בידידות מחברך לפורום: * _____ * ל נ צ ח * _____ * - * * - פילוסופיה רוחניות ראשי הודעה מאת: עדי נבון תאריך:24/11/2001 שעה:08:10 שבת שלום לך איש יקר לפני ארבעה חודשים כתבת לי שמעניין אותך לחוות באיזה שלב כבר לא אפסול את מעגליות-החיים. ובכן. אני שמחה להודיע לך רישמית שאני כבר לא פוסלת אותה. אני מאמינה במעגליות החיים. אני לא מבינה את ההשלכות של הידיעה הזו על המציאות, ואני לא תופסת כיצד מתבטאת אותה מעגליות, אבל אני בפירוש כבר לא פוסלת. תודה שהתעניינת. זה חסך לי הרבה זמן. אוהבת, עדי. ~ * ~ יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ מאת: . לנצח תאריך: 30/08/2002 שעה: 12:21 ספר קהלת פרק א (ט) מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: (י) יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ: (יא) אֵין זִכְרוֹן לָרִאשֹׁנִים וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ לֹא יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן עִם שֶׁיִּהְיוּ לָאַחֲרֹנָה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

אני לא יודע מה אתה רוצה ממני. כל הדיבורים על המפץ הגדול הם בגדר ההשערה. ובגדר התיאוריה (מה זה אינסוף חומר בנקודה בודדת??). אף אחד עדיין לא עשה מפץ גדול קטן במעבדה. ואף אחד לא מדד את הזמן שהיה לפני או אחרי. וגם אני לא. ההוספה שלי על תיאוריה הזמן היא הגיונית. קבילה. ואמיתית. אם יש לך משהו לומר אחרי הנחות אלו, אשמח לשמוע. רונן (רוני) סנדרמן.

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

בשביל האנקדוטה, או בשביל כותרת עיתונות מפוצצת, אפשר לדבר על שיחזור של המפץ הגדול שנעשה בטכניון. אבל שחזור אמיתי, ולא רק של כמה מהפרטים של המפץ, לא נעשה וגם אי אפשר לעשות בטכניון. אלא אם כן אתה מציע שנוצר שם יקום נוסף באחד המעבדות. לכן, אמירתי על כך שרוב מה שמדובר במפץ הגדול הוא תיאורטי, במיוחד בנוגע לזמן ומרחב, נכונה ואמיתית.

מר סנדרמן

א. תשנה כותרת כנראה שאתה חי רק למען האגו הענק שלך והאינטיליגנציה הנמוכה שלך. ב. סביר שאתה יודע אך מתעלם מנושאים כגון קרינת הרקע ש"במקרה" היא אחת ההוכחות למפץ. תתחיל להיות רציני

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

א. אתה מדבר שטויות, כי הכותרות שאני נותן מעידות דווקא על חסרונו של אגו גדול. אם הייתי חי רק למען האגו שלי אז הייתי מנסה להיות מקובל בפורום ולא הייתי עושה את מלאכתי שבגללה כולם מבזים אותי. לא הייתי טורח למען האידיאלים שלי אם כל מה שהיה מעניין אותי הוא הכבוד. ב. לא הבנתי מה אתה אומר. אני בעד המפץ הגדול. הויכוח שלנו היה על מה שיהיה בעתיד, ולא על המפץ. מעולם לא הייתי רציני יותר.

shelly1975

New member
צר לי על הפסימיות אבל...

לא נראה לי שהיקום יחזיק מעמד עוד זמן רב. החברה מידרדרת, הכול מסביבנו קורס, תראו מה קורה בעולם, העולם משתגע, הטרור צץ בכל מקום וזה כבר בלתי ניתן להשתלט עליו. מה שאנחנו עושים לאוזון, הרסני בפני עצמו. כך שגם בגלל איכות הסביבה, שאנחנו לא מקפידים עליה מספיק, וגם בגלל הטרור העולמי ומרוב קידמה - העולם נחרב לאיטו, וזה עושה רושם שמלחמת העולם השלישית כבר החלה....

ron369

New member
לא בהכרח,

יכול להיות שהוצאנו אותו מאיזון שהוא היה בו מאות אלפי שנים ו...כבר אבוד לנו.

ל נ צ ח

New member
ושמע לי ישכן בטח ושאנן מפחד רעה

עד מתי פתים תאהבו פתי קראתי ותמאנו נטיתי ידי ואין מקשיב תשובו לתוכחתי הנה אביעה לכם רוחי אודיעה דברי אתכם ושמע לי ישכן בטח ושאנן מפחד רעה *משלי א* (כב) עַד מָתַי פְּתָיִם תְּאֵהֲבוּ פֶתִי וְלֵצִים לָצוֹן חָמְדוּ לָהֶם וּכְסִילִים יִשְׂנְאוּ דָעַת: (כג) תָּשׁוּבוּ לְתוֹכַחְתִּי הִנֵּה אַבִּיעָה לָכֶם רוּחִי אוֹדִיעָה דְבָרַי אֶתְכֶם: (כד) יַעַן קָרָאתִי וַתְּמָאֵנוּ נָטִיתִי יָדִי וְאֵין מַקְשִׁיב: (כה) וַתִּפְרְעוּ כָל עֲצָתִי וְתוֹכַחְתִּי לֹא אֲבִיתֶם: (כו) גַּם אֲנִי בְּאֵידְכֶם אֶשְׂחָק אֶלְעַג בְּבֹא פַחְדְּכֶם: (כז) בְּבֹא כְשֹׁאָוה \{כְשׁוֹאָה\} פַּחְדְּכֶם וְאֵידְכֶם כְּסוּפָה יֶאֱתֶה בְּבֹא עֲלֵיכֶם צָרָה וְצוּקָה: (כח) אָז יִקְרָאֻנְנִי וְלֹא אֶעֱנֶה יְשַׁחֲרֻנְנִי וְלֹא יִמְצָאֻנְנִי: (כט) תַּחַת כִּי שָׂנְאוּ דָעַת וְיִרְאַת יְהֹוָה לֹא בָחָרוּ: (ל) לֹא אָבוּ לַעֲצָתִי נָאֲצוּ כָּל תּוֹכַחְתִּי: (לא) וְיֹאכְלוּ מִפְּרִי דַרְכָּם וּמִמֹּעֲצֹתֵיהֶם יִשְׂבָּעוּ: (לב) כִּי מְשׁוּבַת פְּתָיִם תַּהַרְגֵם וְשַׁלְוַת כְּסִילִים תְּאַבְּדֵם: (לג) וְשֹׁמֵעַ לִי יִשְׁכָּן בֶּטַח וְשַׁאֲנַן מִפַּחַד רָעָה:

ל נ צ ח

New member
סוף העולם בכל סוף מחזוריות ../images/Emo88.gif

הזמן המוחשי במציאות: מאת: . לנצח זמן עבר = מציאות שהייתה, __ הווה = שישנה, עתיד = שתהיה. הזמן המוחשי הוא מצב במציאות המחזורית הנצחית החוויתית-ההוויתית לאדם באלוהות (תמיד כולנו באלוהים במצב הווה) ז"א , העבר והעתיד באדם הם מצבים אפשר לומר "מעורפלים" במציאותו היומיומית אותם ה` יהווה ז"א יגרום לעבר להתהוות שוב להווה באדם וכך מה שעבר יהיה הווה לעתיד, שיהיה כמו היה ההווה כשהיה בזמנו, ושהפך לעבר (ההווה שהיה) שחלף ונותר בהווה הממשי כחלום ויהיה ויתגשם בעתו להווה בהווה ששוב יהיה ובעתו ובעתיד, וכל זה נכון במחזוריות האינסופית ששוב ושוב ובעתה כל מה שהיה הוא גם זה מה שיהיה, ז"א מה שחלף וכאין יתגשם מחדש למציאות של הווה, וכך היא, זאת המציאות שחווינו ו או חווים ברגע-זה, תחזור בנקודת הזמן שנקצב לה על ידי האלוהים (וכל זה במעגלי המחזוריות הנצחית) להיות כשהייתה הווה, ז"א תהיה שוב בהווה שיהיה. וכך זה פועל מאז-קדם מתמיד, ז"א החוויה הממשית שהייתה תחזור להיות להווה כשהייתה מאז ומתמיד. כך זה יהיה וכך זה היה ולתמיד היה ויהיה כשהיה "כל מצב" ומצב ביש המניע את גלגל המחזוריות הנצחית, גלגל ענק שנקודת הבראשית והאחרית הם נקודות ההתחלה וסיום בזה גלגל הזמן המסתובב לו באין-יעף וחוזר-חלילה בסיבוביו האינסופיים הדטרמיניסטים. וכך יוצא שכל שהיה יתגשם בעתו ויהיה נכון ובזמנו וכך תמיד יהיה כשהיה לעולם עולמי עולמים. וכל-זה, ז"א כל ""הסדר"" שבכאוס (כך בעיני אלוהים ומובן בעיני המבינים לראות שיש סדר גם בכאוס) ובאנטי-כאוס, נמצא בהשגחתו המתמדת הבלעדית השלמה הקדושה של האלוהים. על זאת קדושת הזמנים (קדושה היא כי אבדנו חלילה-וחס היה ולו הסטייה המזערית ביותר במנגנון) שמו המפורש והקדוש של ה` המהווה משטר וסדר בזמנים הכולל כמובן בכל חוקות-שמיים שבמרחבי הזמן שמאלוהים הם, וכך גם יעבדו כשהיו, הם, ויהיו תמיד מתוכניתו השלמה כמצוותו אותם שכך זאת דרכם שציוום בנצח ולנצח נצחים. וכל-זאת העשייה הקדושה הם החיים שברא ולמען כל-הנשמה אותם ברא ובכדי מהתופת להושיעה לנשום החיים באדם. הודות החסד והרחמים הגדולים שלו אלוהים ברא החומר עבורה בכדי להושיעה ולהגן עליה באדם אתה יחיה חייו. עשה ועושה זאת אלוהים ולעולמי-עד אותם יעשה תמיד ולתמיד דרך השגחתו * בכל * ושליטתו על הכל. " יהוה " הוא שם השם הקדוש הנורא של אלוהים בורא שמים וארץ < המהווה הזמנים.> *ישעיה מה* (ח) הרעיפו שמים ממעל ושחקים יזלו צדק תפתח ארץ ויפרו ישע וצדקה תצמיח יחד אני יהוה בראתיו: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * לפני עכשיו מאת: wantalk שלום לכולנו, מה שלומנו הבוקר? יש לי שאלה, או יותר נכון נושא לדיון: מה לדעתכם יש לפני העכשיו? איך זה נראה? מה קורה שם? זה נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן ואני מאו רוצה לקבל רעיונות ומחשבות שונות של אנשים שונים. ~פרח~ שלכם, אודי לפני עכשיו לך יש הזכרונות שרבים מהם שכחת ותשכחי מאת: . לנצח לא כך אלוהים, כל מצבי עכשיו שהיו לך, הם מידע השוכן-בו בשלמותו מידע שלעד לא יאבד מידע זה בבוא העת יתגשם ויהיה למוחשי כשהיה כך תחווי את אותו עכשיו שחווית ושכחת שחווית אותו כמו שכעת זאת אינך זוכרת חוויה מוחשית של יחידת עכשיו מתגשמת רק פעם אחת בכל עולם ועולם נברא באינסוף מעגלי המחזוריות הנצחית. ~ ~ שבת-שלום ומבורך: ~
~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אני ממליץ לך על "על מרחב" של

מיצ'יו קאקו, בהוצאת ,הד ארצי". הספר עוסק יותר בפיזיקה גבוהה ופחות בפילוסופיה, אבל נושאיו הם לרוב נורא מטאפיזים. הפרק האחרון עוסק למעשה בתהליך שיוביל לסוף היקום, וכיצד האדם יוכל להתמודד, בתיאוריה, מול המצב הזה. ספר מאלף שעונה על שאלות רבות.

Matth

New member
אני ממליץ על הספר "3 הדקות האחרונות

אני לא זוכר כרג את שם הסופר- אבל הוא סוקר אצ כל האפשרויוצ והאלטרנטיבות שיובילו לסוף היקום וודק את האופציות העומדו בפני בני האדם להתחמק מקץ היקום- ועד כמה שזה נשמע אבסורדי- דווקא ישנה אפשרותלפי פיזיקת הקוונטים ולפי העל סימטריות שבני האדם יוכלו לשרוד גם את סופו של היקום [למשל- ע"י מינהור לתוך יקום חדש או מקביל או גם במצב של התכווצות לסינגולריות ישנה אופציה לפיה בו בזמן יפתח יקום חדש בעל6 ממדים שנפרד למעשה מהיקום הנוכחי והצ=כווץ לסינגוליות בזמן המפץ הגדול] הוא מוסיף ומעל אופציות ואפשרויות רבות ומרתקות ודבר על סולם הדירושגםשל ציויליזצעות [ידעתם שבסולם 0 עד 5 - המין האנושי נמצא כרגע ברמת התפתחות של 0.5 לערך] בכל מקרה הספר מרתק ורחיב את הדמיון הרבה מעבר למציאות של כאן ועכשיו- עד כדע זמנים מטורפים [למשל 10 בחזקת 1600 שנים מעכשיו]ומעלה השארות שמבוסות על מה שידוע למדע עכשיו- ומסקנתו היא כי ישנה אפשרות מסוימת שלמרות הכל המין האנושי יוכל להמשיך להתקים לנצח [כמובן בתנאי שהוא לא ישמעד את עצמו וכו]

לייתר דיוק, ציווילזציה ברמה של 0

כאשר ציוויליזציה ברמה אחת שולטת במערכת פלנטרית, ציווילזציה ברמה שתים שולטת במערכת שמש אחת ויותר ופיתחה יכולת התגוננות מ"כשלים" שיובילו להכחדתם, וציוויזציה ברמה שלישית ששולטת בגלקסיה ובעלי התשובה הממשית, פחות או יותר לשאלה אודות תנועה בעל מרחב ושימוש בו. זה לקוח מתוך הספר אשר המלצתי עליו. מומלץ בחום!

sheketz

New member
לדעתי

השמדת המין האנושי או הצביליזציה שלנו בהחלט על הפרק, יש לכך תקדימים. אנחנו רואים מינים וזנים רבים של חיות שנכחדו או נכחדים כעת, מסיבות כאלו ואחרות וכך גם הזן שלנו. יכול באמת להיות שאנו נעשה זאת לעצמנו. מכל מקום יכול להיות גם שצאצאינו ימשיכו להתקיים עוד מיליארדי שנים אם כי מסופק אני כי אם כך יהיה ואנחנו נוכל באופן פלאי לפגוש אתם או אנחנו נראה אותם כאנושיים או הם יראו אותנו כ"אנושיים" בודאי נסתכל אלו על אלו בפליאה והשתאות, או אולי בפחד ותיעוב? השינוי כל הזמן קיים, אין לנו ממש שליטה עליו. אבולוציה, סחיפה גנטית, אולי שינויים מכוונים שיעשו צאצאינו בעצמם? האמת , גם הזכרון שלנו קצר מאוד. האם אנחנו זוכרים מה היה לפני ארבעת אלפי שנים? כיצד חיו ומה עשו אבותינו (למרות שיש מיתוסים למכביר)? אני חושב שאיננו יודעים את שמות הערים וכפרים בהם הם חיו, ויש לנו מושג קלוש על השפה בה הם דיברו, או שמות האלים להם הם הקריבו קורבנות. או שמות מנהיגיהם ומלכיהם שהובילו אותם למלחמות או כיצד חיו את חיי היוםיום בשעת שלום. אני מניח שגם עוד ארבעת אלפי שנים אנשים כבר לא יזכרו את התרבות שלנו. אולי יהיה איזה קיסר כמו צ'ין שיעשה הכל על מנת למחוק את זכר כל אלו שהיו לפניו (ובהצלחה, אבל בקנה מידה עולמי)? ואולי האנושות תעבור איזה אסון ותעדיף להדחיק ולשכוח את העבר? או פשוט זה הזמן שמשכיח הכל.. מי יזכור איך חיינו ואיך מתנו? בשביל מה הרגנו ונהרגנו? אבל הרי גם היום האדם המצוי לא מתעניין כל כך במלחמות נפוליאון, או במלחמות יוליוס קיסר, אז מה נלין?

THE FIRST

New member
טוב שאתם לא משועממים...

מעלים ספקולציות כאשר ברור שאין תשובה.

למעלה