The end of the world...

ruby stone

New member
../images/Emo88.gifThe end of the world...

איך הוא ראה לדעתכם? מה יביא לסיומו של הקוסמוס? גורל החיים: החברה שלנו מודעת לכך שהשמדת המין האנושי היא אפשרית. ארגמדון גרעיני, קטסטרופה סביבתית, מגפה קטלנית ומחסלת כל – אלו הם השתלשליות הדברים ששכיחים ליום שבו האדם נשפט בפני ה"אל". (יש המזכירים גם אפשרות התנגשות של אסטרואיד או כוכב שביט בכדור הארץ. (- אך הכל מורכב מתיאוריות) יש כאלה שכבר הציגו כל מיני דרכים למילוט – החל מספינות טילים, מטוסים, וכל אמצאי התחבורה שבעזרתם ייחלצו צאצאינו מכל פגע. אך האם יוכלו החיים להאריך ימים יותר מהכוכבים ? האם יצורים אינטליגטיים ישרדו עם התפוררות החומר הפרוטוני, ביקום ריק לחלוטין ? מה יעלה בגורל האדם? היקום? האם נשרוד? האם יהיה דור המשך? ייתכן שכן וייתכן שלא. ומה דעתכם ?
 

s u p e r mind

New member
הסוף המשקיף על הנוף.

ניתן רק לשער. המין האנושי יתקדם עד מעבר לדמיון. בסיוע הטכנולוגיה, המין האנושי יצור לעצמו עזרים בכל תחומי החיים – כולל ליטוש מגבלות וחולשות שטמונות בגוף האנושי + שידרוגו. לא ניתן להתייחס למין האנושי בעתיד הרחוק, כאל המין האנושי כיום, שכן, מדובר בהבדלים שלא ניתן להתעלם מהם. להלן מס' היפוטזות בני ימינו לגבי סופו של המין האנושי – 1) בעתיד, נשקים ביולוגיים ישתכללו מאוד, כאשר הטכנולוגיה תייעל אותם, ותהפוך אותם לקטלניים בהרבה - עמידים בפני חיסונים, אנטיביוטיקה ושאר פיתוחים ביוננו-טכנולוגיים. מלחמה/תאונה/כוונת זדון תגרום להתקפה ביולוגית חסרת תקדים, ללא יכולת הגנה. התקפה זו תתפשט עד מהרה בכל רחבי העולם, ובכל מושבות החלל בהן האדם התיישב – הסוף דומה למגיפה השחורה באירופה של המאה ה14, רק שהפעם מגיפה זו לא פסחה על אף אחד, ותסמיניה אכזריים ביותר, ומובילים למוות מהיר וקטלני. 2) ייתכן וניצור בעתיד הרחוק קשר בין-כוכבי, עם תרבויות חוצניות סופר-אינטליגנטיות. עקב סיבות כאלה ואחרות, תפרוץ מלחמת כוכבים בקנה מידה גלקטי – לא נשרוד אותה, או שלעולם לא נהיה מה שהיינו לפני כן. 3) בעתיד יפגע בכדוה"א מטאור עצום, מאמצים לעוצרו יכשלו – ובלא תמיכה מאנשים בכדוה"א, אנשים במושבות חוץ-ארציים יכחדו לבסוף. 4) מלחמת עולם גרעינית כוללנית תכחיד לבסוף את המין האנושי. 5) אינטליגנציה מלאכותית תתקדם מאוד בעתיד, יש הסבורים כי בסופו של דבר יתפתח מין דומיננט סופר-אינטליגנטי, חדש בכדוה"א, אשר יהיו לו שאיפות התפשטות בדיוק כמו לנו + רגשות טינה כלפינו. לבסוף אותו מין רובו-ספיינס, יחסל אותנו וישתלט על מורשתנו. 6) בעתיד מדענים יוכלו ליצור, ע"י מניפולציות ביולוגיות וננו-טכנולוגיות ~ מינים ביו-טכנולוגיים חדשים, אשר יתקיימו כמו כל יצור ביולוגי כיום. אנשים אחרים ינצלו זאת לרעה, ויווצר מין שתדירות המוטציות בו תהיה מאוד גבוהה ~ עקב התרבות שלא ניתן יהיה לשלוט בה + התאמה מירבית לסביבה והתפתחות תמידית, מין זה יעלה ביכולותיו ותכונותיו, על זה של המין האנושי – וישתלט על העולם. * מה אני חושב? עצם העובדה שאנו מעלים את 'הטרגדיות' הללו על כלל אפשרות, מעלה הרהורים לגבי יכולתנו למנוע אותם. אנו יצורים תבוניים וסתגלתניים, ובעתיד נהפוך לסופר תבוניים וסתגלתניים. אפשרויות שאנו מעלים בדעתנו שיכלו להשמיד אותנו כיום... יהפכו למגוחכות בעתיד, כי נדאג להיות מוכנים מראש עם אמצעי מניעה לכל תרחיש אפשרי. מה שבאמת יכול להכחיד את המין האנושי, הוא דווקא ההתפתחות הנאורה שלו אל מעבר לגבולות הזהות הביולוגית שלנו. בסופו של דבר נהיה כל כך שונים מהיום, שלא ראוי יהיה לקרוא ל'יצורים' בעתיד "אנושיים" – אנחנו כבר לא נהיה אנחנו. כל שיישאר הוא מורשת מפוארת מאוד של יצורים או ישויות שאנו רק יכולים לדמיין; מורשת שתהווה תזכורת למה שלבסוף יצור אותה. לגבי "האם יצורים אינטליגטיים ישרדו עם התפוררות החומר הפרוטוני, ביקום ריק לחלוטין?" קטונתי מלהגיב על כך (למרות שעתה אני סותר עצמי). אולי כן ואולי לא... אולי עד אז יצורים סופר-אינטליגנטיים ישתלטו גם על חוקי הפיזיקה, ויתמרנו אותם; אולי הם יגלו כיצד להימלט מסוף כזה, ע"י הגירה ליקומים מקבילים; אולי עד אז שום יצור אינטליגנט לא ישרוד...
 

noGav19

New member
תשובה מורכבת לשאלה

מה זה,שעורי בית? נחש את התשובה,או,מה נראה לך הכי הגיוני. פילוסוף,מה מכל מה שכתבת נראה לך שיביא את הקץ? כתבת יפה.הבאת המון רעיונות,רק חבל שלא ציינת את המקור. לדעתי,מה שיביא חורבן על העולם,זו הטפשות של האנושות.
 

s u p e r mind

New member
שאלה מורכבת לתשובה.

"מה מכל מה שכתבת נראה לך שיביא את הקץ?"- אני לא נביא, ולא תפסתי טרמפ בסיועו של חור תולעת לעתיד, לכן אני יכול רק לנחש. "הבאת המון רעיונות,רק חבל שלא ציינת את המקור"- המקור הוא זכרוני. ראיתי סרטים כמו "מטריקס", "שליחות קטלנית", "אבולוציה"; קראתי מאמרים שונים, ריפרפתי גם פעם בספרו של ארתור קלארק - חיברתי וסיכמתי את כל החלקים. "לדעתי,מה שיביא חורבן על העולם,זו הטפשות של האנושות"- אם תחשוב על זה קצת, תבין שלא התכוונת לטיפשות.
 

noGav19

New member
טפשות של האנושות

אוהו,עד כמה התכוונתי לזה,אם תחשוב קצת ולא הרבה (כי ממה שראיתי אתה די חכם) תגלה עד מהרה,שהכל תלוי בנו.יש בנו את הכוח להרוס ואף לבנות,נכון,כשאתה מציג את התיאוריה של המפץ הגדול (שאני מסכים איתו לחלוטין) כהתחלה של היקום,וחורבן שתוצאותיו כביכול לא בשליטת האדם. אז אני בא מזוית שונה,שיתן לך קצת ראייה מרחבית.הכל תלוי במעשה האדם לטוב או לרע.האדם שהוא הומוספיינס,יש לו כוחות אדירים.ולא רק לרבייה,ועוד .תחשוב קצת רחוק ולא קרוב.
 

rty11

New member
את מדברת שטויות.

את שואלת מה יקרה כאשר היקום יתכווץ ויחזור להיות נקודה בודדת. את שואלת האם אנחנו נמשיך לחיות מעבר לזמן זה. השאלה הזאת היא שאלה מוטעית. אין משמעות להתייחס לזמן שאחרי סוף היקום. סוף היקום הוא גם סוף הזמן. ואת סופו של היקום אנחנו כבר חווינו- במפץ הגדול. ההתכווצות של היקום תהיה רק חזרה לנקודה זו. כשאת מה שיקרה לאחריה ניתן להסביר, על פי הבנתינו, רק כחזרה על תולדות היקום עוד פעם. כחזרה על המפץ הגדול- כחזרה על הקמתו של המין האנושי, ועל שקיעתו. אבל בעצם, גם ההבנה הזאת היא מוטעית. משום שביחס למפץ הגדול, ולהכווצות הגדולה, אין שום משמעות להגיד שהכל קורה עוד פעם ועוד פעם. בעצם, בנקודה הזו של קפיאת הזמן- אין שום משמעות לשאלה של קודם ואחרי, אין שום משמעות לזמן בכלל. כאשר נבין את הדבר הזה. כאשר נדע להתעלה מעל הזמן, אז נוכל אולי סוף סוף להיפגש עם מה שמעבר לזמן ושבאמת חשוב- עם אלוקים.
 

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

סוף היקום הוא בדיוק במצב של מפץ הגדול- ריכוז של חומר אינסופי באפס מקום. וההמשך שלו יהיה גם אותו ההמשך.
 

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

אבל וואלה אתה צודק. קשה להשאר מעודכנים בתחומים הללו. כל שבועיים מחליפים תיאוריה.
 

s u p e r mind

New member
אתה מדבר שטויות.

לפני שנתגלו נתונים מדויקים על אופי התפשטות היקום, היו שתי *היפוטזות* מרכזיות לגבי סופו של היקום - כיום ישנה *תיאוריה* אחת מבוססת.
מדי פעם, תיאוריה מסוימת מתבררת כלא מדויקת - זאת על סמך מחקרים או תצפיות מעודכנות יותר. ישנן תיאוריות עם סימוכין וביסוסים חזקים - אלה כמעט ואינן משתנות, מקסימום משודרגות בהתאם לתגליות חדשות. תיאוריות שהן כמעט בגדר היפוטזות, משתנות כליל, או מתחלפות - בתדירות גבוהה יחסית.
 

noGav19

New member
מה זה? אתם ממש מצחיקים

כולכם צודקים.תיאוריות הן דינמיות,אין מצב של קיבעון. כך שאני לא מבין על מה הויכוח,כל אחד מראה שהוא צודק. על מה בדיוק? הרי מדובר במדע,ומדע כמו במדע,הוא משתנה מידי פעם,ולא תמיד צודק.ואם אתם חושבים שאתם חכמים,אז תהיו מעט או הרבה ספקנים לגבי מדע היקום.
 
צר לי טעית

מוסכם על הקוסמולוגים כי קיימת צפיפות מינימלית של חומר אטומי אשר ממנו היקום יתכווץ למפץ גדול שני או ימשיך לנוע לנצח. אגב כבר בניסוח זה עולה הבעיתיות האם היקום סופי או אין סופי, או מה בדיוק מתכווץ היקום או החומר ביקום. עד כמה שמוסכם היקום יתכווץ. צר לי אבל כולנו לא נהיה פה על מנת לראות את החורבן הזה. הצפיפות היא 10 בחזקת מינוס 27 לקמ"ר. שזה אולי כמה אטומים.
 

jackiz

New member
עם כל הכבוד

מה שמוסכם על קוסמולוגים, ובעיתיות... אתה אומר שאנו לא נהיה על מנת לראות את החורבן...?! כמובן שלא נהיה פה זה רק בעוד 5000 שנה אבל לאדם יש אימפולס להתקיים ולהתרבות, צאצאיך וצאצאי ינסו להמשיך את קיומם ואת קיום צאצאיהם במקום בטוח. דמיין שעברו 4999 שנים ונשארה שנה אחת עד מותו הסופי של כוכב הלכת "ארץ" מה, לא תנסה להציל את עצמך , לא תתארגן שנים קודם לבניית ספינות חלל אימתניות שימשיכו את הגזע? כמובן שכן זהו בטבע של האדם הצורך לשרוד בכל מחיר. מקווה שהבנת את הכוונה.
 
לא הבנתה בכלל

מדובר על עוד כמה מיליארדים טובים של שנים. ולא אנחנו לא נהיה כאן - ובכך לא אבל לא גילית שום דבר חדש - ויש סיכוי סביר שגם צאצאי לא יהיו בסביבה כמו גם יוצאי חלציך. נקווה שסוף סוף הבנתה.
 
למעלה