The end of the world...

ruby stone

New member
תגובה ל - THE FIRST

אם היית מבין את האינטרפרטציה של המילה "פילוסופיה" עיון בבעיות העולם, העמקה במהות הטבע...שמבוסס על השערות ותיאוריות בלבד - איש מנסה לשכנע את רעהו שתיאוריותו היא בעצם זו שמתקבלת על הדעת בהמשך: העובדה שאנו חיים במדינה דמוקרטית (שהחופש דיבור דוגל בה, ובנוסף לכל בריה ניתנה את הפריבילגיה להביע את דעתו והשקפתו בפרהסיה) בין אם זה נושא שמעורר בך עניין ותו לא. ולא כל פרט ופרט הוא חד משמעי ובעל פתרון, לכן אנו משתמשים בכלים שעומדים ברשותנו וממזגים קצת "צבעים", סברות, הגיגים ושאיפות ערטילאיות.

jackiz

New member
מדינה דמוקרטית

אנו חיים במדינה דמוקרטית? עצם העובדה שנולדת בישראל מחייבת אותך להתגייס לצבא... בו בזמן אתה צריך לחתום על הסכם "התנדבות" לצה"ל ו"ידוע" לך שאתה מסכן את חייך ואף יכול למות. דמוקרטיה! באם לא תתגיס כאזרח תוכנס לכלא!!! אך לפני שתוכנס לכלא אתה חייב להתגייס ,גם אם אתה לא מעוניין בכך!!! לא מספיק אחר-כך יש מילואים! *המטרה של הנ"ל היא לא בעד סרבנות ו\או התמרדות נגד צה"ל אלא ציון ביקורת על דרך הפעולה במדינה "דמוקרטית".

דמוקרטיה זה לעשות מה שבא לך?

אתה מבלבל דמוקרטיה עם אנרכיה או עם ניהליזם

Gleichman

New member
תגובה

מה החוכמה להתדיין על דברים שיש להם תשובה? אם יש תשובה אז כבר אין על מה להתדיין

jackiz

New member
לא להאמין, בדיוק

אתמול כתבתי משהו דומה... השאלה שלי קצת יותר ממוקדת: כיצד בן-האנוש יבטיח את קיומו (הדחף הפנימי של האדם להמשיך את עצמו ואת צאצאיו) כאשר "סוף העולם" יגיע? יבנו חלליות ענק ...? זה עוד 5000 שנה , לך תדע\י איזה טכנולוגיה (אם עוד יקראו לזה טכנולוגיה...?) תהיה קיימת?

אתה לא יכול לשאול שאלה כזאת:)

כי אף אחד לא יודע ולא ידע. הכל סתם ניחושים...זה טוטו. זה כמו שאני אשאל אותך "כשאתה מת, מה אתה מרגיש?"..השאלות האלה ללא תשובה עד שאתה חווה את הרגע, ואני בטוח שכל אחד מאיתנו יחווה את רגע המוות מתישהו
לדעתי תמיד יהיה המשך לאנושות, לא משנה איך/איפה/כמה ובאיזה צורה אנחנו נשרוד, אני בטוח שנשרוד. יש תאוריה לשבט המיה במקסיקו שב 2012 יתנגש כוכב שביט בכדור הארץ ויסיים את החלק שלנו ביקום. אני לא חושב כך...

subotaj

New member
תשובה קצרה!

ברגע שיתחילו לצאת להתישבויות בחלל... זאת תהיה אמפריה אדירה! כשכדור הארץ יהיה כמו רומא בימי הביניים!

subotaj

New member
כמובן שאם לא יפתחו טכנולוגיה שמאפרת

להסיט\להשמיד אסטרואידים תוך זמן קצר (יחסית)... אולי בכלל לא נשרוד!

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo42.gifאיך../images/Emo41.gifיסתיים../images/Emo29.gifהעולם../images/Emo35.gif

"האם דבר שאין לו התחלה, יכול באמת להסתיים? העולם יסתיים באשליה, כפי שהתחיל. ולמרות זאת, יהיה סיומו אשליה של חסד. אשליה של סליחה שלמה, ללא הוצאת איש מן הכלל, אינסופית בעדינותה, תכסה אותו, תסתיר כל 'רשע' וכל 'חטא' ותשים קץ לאשמה-לנצח. כך מסתיים העולם שיצרה האשמה, כי עתה, אין לו תכלית והוא נעלם. אב האשליות, הוא האמונה שיש להן תכלית, שהן משרתות צורך או מספקות רצון. כאשר רואים אותן כחסרות תכלית, הן נעלמות!!! עומדים על חוסר התועלת שבהן והן נעלמות. כיצד מסתיימות האשליות חוץ מאשר בדרך זו? הן הובאו אל האמת, והאמת לא ראתה אותן.היא פשוט התעלמה ממה שהוא חסר משמעות כל עוד לא הושלמה הסליחה, יש לעולם תכלית. הוא נעשה ה
שבו נולדת הסליחה. ובו היא גדלה ומתחזקת ומקיפה כל, ביתר שאת. כאן מטפחים אותה, מפני שכאן זקוקים לה. מושיע עדין, שנולד במקום שבונוצר החטא והאשמה נראתה ממשית. כאן ביתו, מפני שכאן, באמת זקוקים לו. הוא מביא אתו את סוף העולם. לקריאתו נענים מורי האלוהים, הפונים אליו בשתיקה, כדי לקבל את דברו. העולם יסתיים לאחר שכל הדברים אשר בו, ישפטו נכונה על ידי שיפוטו. העולם יסתיים, כאשר יבורך בברכת-קדוש. כאשר לא תישאר מחשבת חטא אחת, העולם יבוא אל סופו. הוא לא יושמד ולא יותקף ואפילו אל יגעו בו. הוא פשוט יחדל להיראות כקיים!!!" אל נכון נראה הדבר הזה מאד מרוחק בזמן. 'דומה, שכאשר לא תישאר מחשבת חטא אחת', היא באמת מטרה מרוחקת. אך הזמן עומד מלכת ומשרת את מטרתם של מורי האלוהים. אפילו מחשבת חטא אחת לא תישאר, ברגע שאחד מהם יקבל עליו את הכפרה. סליחה לחטא אחד אינה קלה יותר מאשר סליחה לכל החטאים. האשליה של דרגות קושי, הוא מכשול שמורה האלוהים צריך ללמוד לעקפו ולנוטשו. חטא אחד, שנסלח בשלמות על ידי מורה אלוהים אחד יש בכוחו להביא את הגאולה לידי שלמות. האם יכולים אתם להבין זאת? לא. לגבי כל בני האדם כאן, הדבר חסר משמעות. ואף על פי כן, זהו השיעור הסופי, שבו האחדות שבה לקדמותה. הוא מנוגד בתכלית לחשיבת העולם , אבל כך הדבר גם לגבי השמים. העולם יסתיים כאשר מערכת החשיבה שלו תתהפך לגמרי. עד אז ימשיכו החלקיקים ופיסות של מחשבתו להיראות כהגיוניים. את השיעור הסופי, המביא את סיום העולם,לא מסוגלים לתפוש אלה שעדיין אינם מוכנים לעזוב את העולם ולצאת אל מעבר לטווח הפעוט שלו. מהו איפו תפקידו של מורה האלוהים בשיעור המסכם הזה? כל שעליו לעשות, הוא ללמוד איך לגשת אליו, להיות נכון ללכת בכיוונו. הוא פשוט צריך לבטוח שאם בת קול האלוהים אומרת לו שזהו שיעור שבכוחו ללומדו, בכוחו ללומדו. אין הוא שופט אותו כקשה או כקל. מורתו מצביעה עליו והוא בוטח שהיא תראה לו כיצד ללמוד אותו. העולם יסתיים בשמחה, מפני שהוא מקום של צער. כשמגיעה השמחה, נעלמת תכליתו של העולם. העולם יסתיים בשלום, מפני שהוא מקום של מלחמה. כשיגיע השלום, מה תהיה תכליתו של העולם הזה? העולם יסתיים בצחוק, מפני שהוא מקום של דמעות. כאשר קיים הצחוק, מי יכול להמשיך לבכות? ורק סליחה שלמה מביאה כל זאת, כדי לברך את העולם. בברכה הוא נפרד והולך לדרכו, מפני שלא יסתיים כפי שהתחיל. הפיכת הגיהינום לשמים, היא תפקידם של מורי האלוהים, מפני שמה שהם מלמדים, הם שיעורים, שבהם משתקפים השמים. ועכשיו, שבו בענוות אמת והבינו, שכל מה שאלוהים רוצה שתעשו, אתם מסוגלים לעשות. אל תאמרו ביהירות שאינכם מסוגלים ללמוד את תכנית הלימודים שלו-עצמו. דברו אומר אחרת. רצונו יעשה. לא ייתכן שיהיה אחרת. ותנו תודה על שכך הדבר." /הקורס בניסים/ מדריך למורים/פרק 14/עמ' 31 L&L TALYA

ruby stone

New member
את ציינת את סוף העולם עפ"י מובאה

הספיריטואלית והבלתי מטריאלית- "העולם יסתיים לאחר שכל הדברים אשר בו, ישפטו נכונה על ידי שיפוטו. העולם יסתיים, כאשר יבורך בברכת-קדוש. כאשר לא תישאר מחשבת חטא אחת, העולם יבוא אל סופו. הוא לא יושמד ולא יותקף ואפילו אל יגעו בו. הוא פשוט יחדל להיראות כקיים!!!"- אני מבינה שזו תפיסתך אך נקבל את הסברה: שאין מעלינו ישות עליונה שנקראת אלוהים.. כי- העולם אינו בנוי רק על דרכו של אלוהים,בריות חוטאים, צדיקים ,יראי שמים ..(כי עובדה שיש הרבה בריות מושחתות ואנו חיים בעולם "די "מושחת. (עובדה שיש לנו ממשלה שמורכבת משרלטנים) בנוסף: העולם אינו מושכן רק ורק על 2 בסיסים :אהבה ומלחמה, בניגוד למה שהבהרת לידיעתך:(ישנם אינספור גורמים חיצונים,אלמנטים או נסיבות שמצביעות - ש"אלוהים" לא התגבש מעולם ) אולם זה פולמוס בפני עצמו.

Tal_Ya_Tal

New member
חשבתי שאנו בפורום פילוסופי../images/Emo9.gif

אין מדובר כאן על חטאים ממש אלא על התפישה של הדואליות, של 'טוב' ו'רע'. ברגע שהאנושות תתפקח מן התפישה הזאת של הנפרדות, העולם יעלם. היות שהעולם מסתיר את האמת המוחלטת. שכולנו אחד. לא מדובר כאן על ישות עליונה מעלינו. אלא עלינו כהישות היחידה שיש. ה-א-ח-ד ואין זה משנה באיזה שם מכנים אותו. הכוונה כאן היא למונאד. אך אני קוראת כאן על 'הסתברויות עתידניות' (אז בואו נדבר על כך. כאסטרולוגית וכעושקת בשפת האור, אני יכולה להעיד שאנו יוצרים את 'המציאות' שאנו חווים. וככל שיותר ויותר אנשים יוצרים במיינד שלהם תסריט אפוקליפטי, התסריט הזה יתממש. כי יש לנו את כח הבריאה, גם אם איננו מודעים לו ואפילו אם אנןן מתכחשים לו. ככל שיותר ויותר אנשים יאמינו בכך, תיווצר המסה הקריטית במודע הקיבוצי הדרושה על מנת ליצור את אותה אפוקליפסה. וההיפך. ככל שיותר ויותר בני אדם יתפקחו מן הראייה של הנפרדות, הנבדלות, הדואליות, הראייה של האגו, הדואג רק לאשליית הבטחון האישי שלו, מבלי לתפוש שבטחונו ובטחון כל האנושות חד הם, כל עוד האנושות תפעל על פי האינטרסים של היחיד, בין אם זו מדינה או בין אם זה אדם בודד, כי אז, נמשיך לחיות את חלום הביעוטים הלזה. משמע, שהעולם לא יסתיים. הסיוט לא יסתיים, האשליה לעולם לא תיגמר. L&L TALYA

השמדה?!? דההה!! כנסוווווו ../images/Emo36.gif

השמדת המין האנושי תגיע..ולפי דעתי היא תגיע מתוך המודעות או יותר נכון נבואת העתיד שכולנו מנבאים,"סיומו של הקוסמוס", אבל אני לא חוששת מפנייה מכיוון שאם זה באמת יקרה זה בוודאי יקרה בעוד מלאנתלפים שנה!! אבל עד אז..אני בטוחה שתיווצר(לצערינו הרב)מחלה קטלנית חמורה אף יותר מהסרטן(שלו אני רואה בקרוב נוגדן).ולמה אני חושבת ככה??מכיוון שהעולם שלנו עומד באיזון!בכל נושא שהו..וכתוצאה מהכפלת ריבוי האוכלוסיה משנה לשנה..(וכתוצאה מזה חוסר במשאבים וכו'..)חלק מן האוכלוסיה שלנו תושמד!!!עד שהאנושות תגיע לרמת השכלה גבוהה כל כך ששום מגפה לא תיווצר מבלי שיהיה לה נוגדן בו בזמן!ואז..בני האדם יתחילו לחשוש עוד ועוד מ"סיומו של הקוסמוס"(ובלי סיבה מסויימת מדעית..)ואייך שהו..הם ידאגו לזה..בטעות..אבל זה יקרה האנושות תושמד!בגללה עצמה!..בעוד מלאנתלפים שנה. כך אני חושבת אתם מוזמנים להגיב לחלוק ולהביע דעה אני אשמח!!! תודהההההההההההההה

ruby stone

New member
הכל נתון- לשקלא וטריא

יש בדברייך אמת- "ששום דווי או אפידמיה" יכניעו בני-הקוסמוס גם מאותן העילות שהבאת - לכל מחלה ימצא נוגדן! (ברוך ושנפטרנו) אך אפידמיה תמיד מתפשטת רק בחבל- ארץ ספציפי ואיננו ממוקדים רק במיקום אחד אלא אנו שרועים על 5 יבשות- לכן אם נניח שהמגפה תתפשט - יקח לה כמה שבועות, חודשים ,שנים.. עד שהיא תיתפס כמגפה ביבשת אחרת, (את כל בני אנוש הנגועים במחלה יבודדו ובמקרה הכי חמור הם יעברו תהליכי פירפור עד שימצאו את מותם ופה המגפה נחתמת בגביית כמה קורבנות) בני דורות ההמשך ימשיכו ולהוסיף להתקיים. זו דעתי האקסולוסיבית- אם העולם יגיע לקיצו(מבלי חיזוי ראשוני), תיקרה כתוצאה של התנגשות בין גופים שמימים שהשלכותיה -תביא להתפרדות לרסיסים ,התחממות הגופים

../images/Emo15.gif בתגובה לruby....../images/Emo36.gif

אני מסכימה איתך..אבל הכוונה שלי היא שנוגדן לאפידמיה ימצא בקרבת אותו הזמן שבה היא תתפשט,ולא כעבור אני משערת..יותר משנה או שנתיים כמו רוב אותן מחלות חרוניות שחגו סביבנו בעבר ונמצא להן נוגדן רק אחריי זמן רב מאוד שהספיק לאסוף איתו מספר רב של קורבנות. אבל זאת רק דעתי..ואני רק משערת.. אני מקבלת את דעתך שלך..לכל אדם דעה מגוונת משלו. ובתגובה לדעתך שלך..אם יורשה לי..אני חושבת שהתנגשות גופים שמימים הוא פיתרון"פשוט" מידי ואף מגוחך(לא דעתך!חס וחלילה! הרעיון..)מכיוון שבריאה עצומה כל כך של כדור הארץ שלנו וכל מה שהתפתח איתו לא נראה לי שכל זה יבוא לידי סיום ממשהו "פשוט" כל כך.לפי דעתי יקרה משהו אדיר ושיגרום אסון רב.האנושות תבוא לקיצה בסבל רב וביגון ולא כתוצאה מאסונות טבע וכדומה..לפי דעתי זה יקרה בגלל האנושות שלנו בני האדם האחד לשני (סתם דוגמא..מלחמה)הכוונה בין בני האדם בינם לבין עצמם! תודה שהגבת למה שרשמתי..שמחתי לקבל תגובה.

תמיד יהיה המשך

אני לא יודע אם יהיה המשך לבני האדם בצורתם הנוכחית.....אבל יהיה חיים תמיד.....הרי יצורים חיים יכולים להסתגל לכל דבר.... יש הפוחדים מסופו של כדור הארץ על ידי הקרחונים.....יש הפוחדים שלא תשאר יבשה עליה יהיה אפשר לחיות....אבל אני חושב שאפילו אם כדור הארץ יהיה כולו מיים.....בני האדם "המשופרים" שיחודשו על ידי תהליך אבולוציוני קטן יוכלו לחיות בתוך מיים.....ולדעתי שחיה היא סוג של אבולוציה.....

למעלה