JUMP!

sapirush1

New member
../images/Emo88.gif JUMP!

היום יצא לי לדבר על זה עם אלון והוא שוב גרם לי לחשוב על זה.. מה לדעתכם המשמעות של השיר גאפמ? (אני מצרפת קישור למילים למטה) האם זה בכוונה של התאבדות מפני שהוא אומר שנמאס לו מהכול והוא חיכה הרבה שהכול ישתנה וזה פשוט לא קורה ובפזמון הוא לא רוצה לחשוב על מחר ועל הצער שלו אז האם אתם חושבים שהכוונה היא קפיצה ממקום גבוה במטרת התאבדות? או שאולי הוא סתם רוצה לקפוץ כמו לרקוד ולהשכר ופשוט לשכוח מכל הבעיות אפילו אם זה רק ללילה אחד ("לא אכפת לי הלילה") וגם בגלל שהוא אומר שהוא יארוז את התיקים ולא יחזור אז אם הוא מתאבד הוא לא צריך את זה

Dorin555

New member
אממ..../images/Emo2.gif

מהדברים שאמרת, אני חושבת שהכוונה להתאבד. אבל אולי הם מתכוונים יותר בכללי, נגיד לעזוב את המקום.. טוב נו אני לא יודעת להסביר
לפי דעתי הם רוצים שנחשוב לבד ונשבור את הראש כמו שאני עושה עכשיו

SPFAN

New member
גילית את זה כבר פעמיים

לי אין מושג מי את, חוצמזה שקוראים לך בת אל למה את לא באה למפגשים?

רציתי לבוא!

אבל ההיתי חולה והחודש התחלתי להיות חולה חח< עזוב את זה שאני מצוננת כבר שנתים ברצף חח> מתחילת החודש יש לי דלקת עיינים והיא מדבקת אז לא יכולתי לבוא וממש רציתי והיה לי יום פנוי;[ ושאר המפגשים ההיתי מדוכאת באותם זמנים דברים אישים אף שכמעט כולם יודעים אותם
אני אבוא למפגש הבא
אה וכבר הזכרתי שבנים עם שער ארוך עושים לי את זה?
נו טוב חפרתי עזוב זייהו

SPFAN

New member
אה אחלה

יא, אני עושה לך את זה. אפשר לגעת בעצמי?

האמ.. דעתי:)

אני חושבת שהוא אומר שהוא מעדיף כרגע להיות חופשי ולעוף מפה יענו לעוף להרגיש חופשי כמו ציפור?
כי הוא מעדיף למות ולהיות לבד אז הוא מעדיף, לברוח ל"קפוץ" למקום אחר שבו הוא יהיה לבד עם אצמו זו דעתי אף שאף-פעם לא שמעתי את השיר:)

Edgar Davids

New member
לדעתי.

נמאס לו ממה שקיים. פשוט לשנות אוירה הג'אמפ זה לא נראה לי באמת לקפוץ או להתאבד זה פשוט שינוי דרסטי שיהיה יותר טוב.

Just TalTi

New member
ניתוח שיר!

אני אוהבת :) אז ככה. מצד אחד.. כמו שאמרת ספיר, אפשר להבין שהוא רוצה להתאבד. גם כי הוא לא רוצה לחשוב על מחר, ועל כמה הוא סובל. ובעצם המילה ג'אמפ מעידה על התאבדות. אבל מצד שני, יש גם ניגוד. בבית ה-2 הוא דווקא אומר שחבל לו להתעורר יום אחד בלי שהוא לא עשה את כל הדברים שרצה, ושהוא סתם מבזבז את הזמן שלו. אז אולי הוא בעצם רוצה לעשות משהו מועיל עם החיים שלו. וזה הפירוש של ג'אמפ. לקפוץ, להיות פעיל, לשנות. ובפזמון, אפשר גם לחשוב שהוא מדבר על ריקוד או התפרעות. להוציא את כל הכעסים שלו, ולשכוח מכל הבעיות. אני הולכת על האפשרות השנייה, התחברתי אליה. :)

alonaskalsky

New member
אפשר לנתח את זה בתור התאבדות, אבל

.. אבל זאת הגזמה, השיר מתחיל ב: I dont wanna wake up today Cause everyday's the same בבית השני יש את השורות: I'm sick of this place, I wanna break free, I'm so frustrated, I just wanna jump ---------- just wanna jump... it`s simply to lose yourself?, not more then get freed אני לא רואה איפה בדיוק הוא מדבר על התאבדות או משהו קיצוני כזה? הוא פשוט אומר שנמאס לו מכולם, כלום לא משתנה וכלום לא שווה את זה.. הוא לא רוצה להרגיש יותר את ה"חרב" לא רוצה לחשוב על מחר לא כלום.. פשוט לקפוץ.. פשוט להשתחרר. הבית השני מתחיל: I don't wanna wake up one day And find out it's too late To do all the things I wanna do So I'm gonna pack up my bags I'm never coming back .... הוא אומר שהוא חושש לפספס את כל מה שהוא תיכנן.. אז הוא יתאבד? הוא פשוט יקפוץ! פשוט ישכח מהכל ויקפוץ כי זה כל מה שהוא רוצה לעשות... והשיר נגמר ב: Let's go Forget your problems It's time to let them go Forget tomorrow, I just wanna jump (Jump!) .... שכחו מהבעיות שלכם.. אז אני לא חושב שהוא רוצה להגיד "תשכחו מהבעיות שלכם אבל תתאבדו"!!?!? הוא רוצה להגיד תשכחו מהבעות שלכם ופשוט תקפצו.. אז אצלו זה לקפוץ אצל אחר זה לשחות.. אצלי זה לסוע ברולר.. פשוט לעשות מה שאוהבים ולהתשחרר.. לא לחשוב על כלום.. אני לא רואה שום כיוון להתאבדות.. חוצמהקטע של קפיצה..

Edgar Davids

New member
עדיף לא לתרגם מילה במילה

כי זה יוצא אדיוטי בתרגום חופשי. עדיף לתרגם משמעות שלמה.

למעלה