סדר יום

../images/Emo88.gifסדר יום../images/Emo70.gif

להזכירכם - ילדיי בני חודשיים וחצי. אוכלים מטרנה. במשך היום ישנים בין ארוחה לארוחה, ולפעמים נשארים ערים כשעתיים. עד היום נתתי להם לאכול מתי שדרשו וכמה שדרשו (כלומר, לפעמים אחרי שעתיים רוצים לאכול שוב, ואז אוכלים רק חצי כמות). אבל אני מרגישה שאני חייבת להתחיל להרגיל אותם לסדר יום, לפני שאני מתפרקת סופית! כי במצב הנוכחי, אני כל הזמן סביב הבקבוקים, גרפסים, שינה, בדר"כ הם לא קמים באותו הזמן, ואין לי טיפת זמן לעצמי. בנוסף, בלילה רק נעמה ישנה רצוף (
)עד 5-6 בבוקר, ומעוז עדיין מתעורר כל 3 שעות לאכול (שוקל יותר מנעמה). ולשאלותיי:
איך מרגילים אותם לסדר יום?
איך להרגיל אותם לשינה, ערות, ואוכל ביחד?
איך לגרום למעוז לישון יותר שעות בלילה? (לפחות 4-5 שעות רצוף...) עם הבן הראשון זה הלך באופן טבעי כבר בגיל חודש וחצי, ועכשיו אני מרגישה שאנחנו אפילו לא בכיוון. תודה מראש!

mishmish04

New member
כמה תשובות, לא לפי הסדר

כמו שאני תמיד אומרת: את האמא ואת מחליטה. גם על סדר היום. שבי עם עצמך ותחשבי מה הילדים עושים היום ומה את רוצה שיהיה ותפעלי בכיוון. למשל - למשוך אתשעות ההאכלה של מעוז במשך היום עד שיסתנכרנו עם אלו של נעמה, להחליט על כך שמשעה X עד שעה Y הם נמצאים באוניברסיטה, אחר כך הם על הידיים, אחר כך מחליפים חיתול, אחר כך אוכל, אחר כך נימנום, אחר כך משתוללים על השטיח וחוזר חלילה. על הסדר והעיסוקים את מחליטה ומיישמת באדיקות רבה. לגבי שעות השינה בלילה - אני חוששת שזה עוד טיפה מוקדם לחסל לילד את הארוחות של הלילה. אגב - תגידי תודה על כך שלפחות נעמה ישנה לילה שלם. אצלינו רק לאחרונה התחילו, בעיקבות מלחמות היהודים, לישון לילות רצופים.

תודה על תשובתך הזריזה!

רואים שהקצת היום באופן טבעי.....כמה מרץ ישלך.. לגבי סדר היום - אנסה ליישם, למרות שלמשוך את מעוז עם שעות הארוחות זה כמעט בלתי אפשרי. השור הקטן צורח עד כלות אם הוא לא מקבל את הבקבוק מיד! לגבי שעות השינה, אני זוכרת את הבן הגדול בן חודש וחצי, מתעורר פעם אחת בלילה, שותה וחוזר לישון. וגם כמה שרשורים מתחתי אני קוראת על ילדים בני 3 חודשים שאוכלים ב-22:30 וישנים עד הבוקר. אז למה מעוז לא???????? יש מצב לתת לו דייסה לפני השינה? או אולי ארוחה יותר גדולה בערב? תודה enyway, ויום משפחה שמח!

mishmish04

New member
משיכת שעות ההאכלה

בלילה- לא הייתי בנתיים משחקת עם זה, למרות כל אי הנוחות שבדבר. במשך היום את יכולה לנסות להעסיק אות ובצעצועים וכן הלאה. אני לא מתכוונת שמהיום למחר תמשכי אותו ותאריכי את ההפרש בין הארוחות לשעה. לא. היום מושכים חמש דקות, עוד כמה ימים מושכים עוד חמש וככה הלאה.

איזבלה2

New member
במצב דומה לשלך

אצלי הם בני 4 חודשים,הבן קם בדר"כ פעם אחת בלילה וקם בשש בבוקר,הבת קמה כמו שעון כל 3 שעות.גם אני כמוך נותנת אוכל כפי הנדרש בלי להסתכל על השעון וגם תוהה לפעמים אם להתחיל למשוך , אבל איך אפשר למשוך ילד רעב,צורח ומשתולל? לא יודעת איך אצלך אבל אצלי הכאבי בטן באים בדר"כ עם האוכל אז הארוחות לא מסודרות , לפעמים מתחילים לאכול נרגעים מהכאבים ואז ממשיכים אז קשה לעשות סדר יום כשיש עדיין כאבים. מעבר לזה אני ממש לא יודעת מה עדיף-כל היום להאכיל,גרפסים ולהרדים אחד אחד או להאכיל ביחד שגם נראית לי משימה קשה (אצלי לפחות). אני יכולה לעודד אותך שזה רק משתפר,המצב היום יותר טוב מגיל חודשיים ושלושה.

למעלה