חתונה.

AeroSlash

New member
טקס הודי עם כל סמליו ומאפייניו למשל

'נאערף, זה יכול להיות כל דבר...

TaL53

New member
יש עכשיו תנועה

של רבנים רפורמים שמבצעים חתונות סמי דתיות כאלה בלי בעיות ובלי רבנות

TaL53

New member
דווקא יש לזה

קהל..כמו שיש תנועה של רבנים רפורמים שנותנים הכשרים למסעדות גם בלי שוחד לבד"ץ. העסק נראה לי ירוץ חזק אם רק ימסדו אותו חוקית.

בכל זאת בשביל להתחתן

בטקס רפורמי צריכים להיות גם יהודים מן הסתם אז מה זה משנה?

TaL53

New member
קודם כול

גיור רפורמי הרבה יותר קל מגיור אורתודוכסי והרבה יותר מתאים לאנשים שלא רוצים לחכות שנים עד שהממסד יכיר ביהדותם. הבעיה היא שגיור רפורמי לא מוכר רשמית בארץ. שנית, גם חתונה רפורמית יותר קלה ופחות מסובכת ביורוקרטית.

הבנתי

הבעיה הזאת שגיור רפואמי לא מוכר בארץ זה באמת בעיה... תגיד גבר שרוצה לעבור גיור רפורמי גם צריך לעבור ברית מילה?

TaL53

New member
תשמעי

אני לא בקיא בזרם הרפורמי. לכן אם את מתעניינת בנושא תיפני למרכז הרפורמי בישראל. בכול מקרה, לדעתי, יש הרבה הקלות בגיור ובחתונה רפורמית אבל דברים בסיסיים עדיין צריך לעשות כגון חופה, מקווה וכ'ו.

Janem

New member
אני מעדיף חתונה יהודית.

נישואים אזרחיים קצת צורמים לי, כי זה אומר שהילדים שלי לא יחשבו כיהודים. אבל במידה ואהבת חיי תהיה לא יהודיה, ולא תרצה להתגייר, אז אני מוכן להתפשר על נישואים אזרחיים, אבל אז לא נחייה בארץ... וזה סיפור אחר לגמרי.

למה שילדים שלך לא

יחשבו ליהודים אם אתה יהודי ונגיד אשתך תהיה יהודיה ?? מה זה משנה איזה חתונה עושים

קודם כל, זה בשביל הילדים

ילדים צריכים יציבות, לא מעניין אותם זוגיות ורומנטיקה וכל החרטא הזה. הייתם רוצים שלהורים שלכם לא היה קשר מחייב? רובכם תענו בשלילה. משפחה זה התא שעליו מתבססת החברה. כל אלה שניסו לבטל את המשפחה ועשו בילדים שלהם ניסויים (כמו הרחקת הילדים מההורים לפנימיות מגיל צעיר)- עשו נזק, את התוצאות העגומות ניתן לראות.

AeroSlash

New member
אמממ..

הורים שלי התחתנו רק 17 שנה אחרי שהם הכירו, ו-9 שנים אחרי שהם עשו אותי. להגיד את האמת? מרוב שהיינו משפחה הכי רגילה בעולם, לא היה לי אפילו מושג שההורים לא נשואים. זה היה כל כך לא חשוב להם, ובטח שלא נחוץ, שאף פעם לא דיברו על זה, לא כי הסתירו, אלא כי פשוט שכחו מזה. כשעלה עניין העליה לארץ, הם עשו את החותמת, אלא אך ורק כדי שלא יפרקו לנו את המשפחה ואמא שלי ואני נוכל להעלות כבת זוג והבת של יהודי, בהתאם לחוק השבות. נכון להרגע, הורי 26 שנים יחד, והם 100% לא היו מתחתנים רשמית [לא שזה היה חתונה, הם נסעו וחתמו על המסמכים אחרי העבודה, סתם, בלי שום מעמד מיוחד, המעמד המיוחד, זה המשפחה שלנו שהייתה תא יחיד ומאוחד במשך 17 שנה נכון לאותו הרגע] אלמלא היינו רוצים להעלות לישראל. ושוב אני מדגישה - בתור אחת שזה אשכרה קרה לה, לא רק שזה לא הפריע/מפריע לי שההורים התחתנו אך ורק לצורך הפורמליות ורק 17 שנים אחרי הכרותם, זה לא מזיז לי בגרוש.

AeroSlash

New member
בקשר ליציבות

הלוואי ולכל הזוגות הנשואים היה את היציבות שלנו.

למעלה