חתונה.

אם תרצה להתחתן עם תימניה או מרוקאית

אז אתה יכול רק לחלום על חתנוה אזרחית/חילונית מה שלא יהיה..

כנראה שלא תמיד יש מה להגיד...

בקשר לנושא הזה, אני חושב שצריך לאפשר לאנשים לבחור. הרי במילא הם יטוסו לקפריסין (או לכל מקום אחר) בשביל להתחתן איך שבא להם, אז עדיף כבר לאפשר להם לעשות זאת בארץ. מה גם שיש פה הרבה פסולי חיתון. אם המדינה העלתה את אותם האנשים מראש בידיעה שהם לא יהודים ויהיו להם בעיות בהמשך, אז היא צריכה למצוא להם פיתרונות. מעניין אותי לדעת מה אתה תעשה אם הבחורה שתרצה להתחתן איתה, לא תרצה (או הוריה לא ירצו/לא יסכימו) להתחתן בחתונה אזרחית אלא בחתנוה דתית עם רב והכל..? מה יקרה אם אותה אחת תרצה לעשות ברית לילד ולגדל אותו באווירה מסורתית? (לא בהכרח דתית, אבל, אתה יודע למה אני מתכוון..) ?

ומה איתך אישית? מה תעדיף?

בקשר לשאלה הראשונה שלך- אז אני באופן עקרוני לא אתחתן בחתונה דרך הרבנות ויתהפך העולם. נאלץ להגיע לפשרה כלשהי עם בת הזוג. אין מה לעשות. לגבי הברית- אין לי התנגדות עקרונית למנהג הסדיסטי הזה, כך שאם הארוסה תתעקש-לא נעמוד בדרכה.
לגבי אווירה מסורתית- עד כמה מסורתית? אבל אני חושב שאנחנו גולשים קצת רחוק מדי ולא בגלל עצם השאלה, אלא בגלל עצם העניין. נראה לך הגיוני שאני אוכל להתארס עם מישהי שהשקפת העולם שלה והרקע התרבותי שלה יהיה כ"כ מנוגד לשלי? חששני שלא סביר שדבר כזה יקרה, כך שהשאלה האחרונה לא ממש רלוונטית (בניגוד לשתי הראשונות שיכולות לנבוע מסיבות עקרוניות מסוימות)..

בקשר לברית..

מצד אחד אתה אומר שזה מנהג סדיסטי, ומצד שני אתה אומר שאין לך התנגדות לזה. לא כל כך מובן.. ואם זה באמת נחשב למנהג סדיסטי אצלך, אז אתה תהיה מוכן להסכים לזה רק כדי לרצות את גחמותיה של אשתך? אתה תהיה מוכן להטיל מום על הילד (שממנו אין דרך חזרה), ולסכן אותו בצורה כל כך מסוכנת (בלי שיש איזשהו צורך ממשי בזה) אך ורק כדי לספק את רצונה של אשתך? בקשר לדבר השני, אני זוכר שטענת לא פעם שיש לך חיבה/משיכה/סימפיה, לבחורות כהות עור/אוריינטליות... (משמע מזרחיות). והרי ידוע שרוב רובן הן לפחות מסורתיות (ואם לא הן, אז ההורים. ולהורים אצלהם יש 'טביעת יד' מאוד חזקה על הילדים). ונניח שמאוד תקשר לבחורה מסוג זה, ותרצה לחיות איתה לכל החיים. מה אתה תעשה אם היא 'תמשוך את החבל' לכיוון הדת (למשל תרצה לשמור שבת, או לשמור כשרות, או/ו לגדל את הילדים בצורה מסורתית וקרובה לדת.) ובהנחה שאתה מאוד מאוד תאהב אותה, ותרצה רק אותה, מה תעשה (שהרי אתה דיי מסתייג מהדת, ובטח לא תרצה שהילדים שלך יגדלו ויתחנכו בצורה פרימיטיבית, ואולי אף יהפכו לכאלה בסופו של דבר..) מה תעשה?

חח יפה שאתה זוכר דברים שכתבתי

לפני שנים.. לגבי ברית המילה- אני לא יודע אם אתה מציג את הדעה שלך או סתם מנסה לעורר תגובה. אבל בכ"מ העניין קצת מורכב. קודם כל, זה שמדובר במנהג סדיסטי או סתם פרימטיבי זאת עובדה. כמו כן גם שמדובר במום מיותר בגופו של הילד, זאת גם עובדה. זה שמדובר בסכנה-זה כבר פחות עובדה, ז"א בוודאי שקורות טעויות פה ושם, אבל ברוב רובם של המקרים ה"ניתוח" עובר בשלום. שנית, אל תשכח איפה אנחנו חיים ולא תמיד טוב (עבור הילד) שיהיה מלכתחילה שונה מחבריו, ואולי למען רווחתו החברתית יש הצדקה למילה. דבר נוסף, אל תשכח שמהגיל המופלג של 8 ימים הילד לא יזכור יותר מדי דברים, כך שלא מדובר בגרימת איזשהי טראומה חס ושלום. שלישית, יש חצי הצדקה רפואית למילה שכביכול היא מפחיתה באחוז מסוים את הסיכוי להדבק במחלות מין מסוימות. למרות שמדובר בהצדקה די דבילית (כי מאותה סיבה אפשר מלידה לכרות שקדים ותוספתן, אבל "משום מה" לא ממש עושים את זה), עדיין אפשר לרשום אותה בתור נקודה חיובית. ורביעית, כמובן שבמידת הצורך המילה תעשה רק ע"י כירורג מוסמך. לגבי הבחורות האוריינטליות-סביר להניח שלא אצטרך לעמוד בפני דילמות כאלה, משום שלא סביר שאהיה ביחסים רומנטים עם בחורה כה מסורתית. בכ"מ, לא תהיה לי שום בעיה אם בת זוגתי תרצה לשמור כשרות ואת יום השבת לקדשו, כל עוד זה ישאר אקט פרסונלי יחסית. ולגבי הילדים-לדעתי אתה קצת מרחיק לכת, אבל בכ"מ פה כבר הדת תצטרך להדחק לפינה.

AeroSlash

New member
זה מעפן..

אני אישית לא הייתי מתחייבת לבן אדם שירצה לשמור כשרות/שבת וכו'. ז"א שאני לא יוצאת לבלות עם הבן זוג שלי בשישי בערב כי לא נסועים ואני לא מזמינה חזה עוף עם פטריות ברוטב שמנת במסעדה אם אני רוצה להתנשק איתו אח"כ ועוד מליון הגבלות אחרות. אין לי בעיה עם אנשים שומרי מסורת אבל יש לי בעיה כשהם מקורבים אליי עד מאוד [מנסיון אישי, מר וכפול].

AeroSlash

New member
../images/Emo6.gif

איזה פירוט לגבי הרוטב פטריות. אל תתייחסו, זה פשוט בדיוק מה שהזמנתי באיזה מקום, מה שגרם לי ולקיריל להעלות את נושא הכשרות...

Bmaya

New member
למה?

בעלי רוסי, לא יהודי. אני ממוצא תימני, יהודיה. התחתנו (אם כי זה מיותר בעיני), וכמובן לא בחתונה יהודית או דתית... ויש עוד מלא כמונו...

אני לא רוצה חתונה דתית...

אני במלא את הטקס עושה במוסקבה אז לא משנה... למרות שהבן זוג שלי רוצה חופה כי הוא לומד קבלה(למרות שהוא נוצרי)

AeroSlash

New member
שאלת-רטרו..

כבר היה דיון על זה בפורום, והתחיל אותו גם ולן, אבל עכשיו יש אנשים אחרים אז נסלח
. אם אני אשאר לחיות בישראל, אף אחד לא בדיוק שואל אותי. מעיפים לי בעיטה בטוסיק לקפריסין ובזה זה נגמר. אם אני אחיה במקום אחר, אז כל הקטע של החתונה הרוחנית והדתית דווקא יכול להיות נחמד [שוב, בהנחה שבכלל מתחתנים].

גם הישראל תוכלי להתחתן

כמובן בטקס יהודי ובתנאי שאת תעברי גיור.. ובמקום אחר גם אם תרצי לעשות חופה תצטרכי לעבור גיור מן הסתם אלה עם כן תרצי לעשות טקס נוצרי או משהו

AeroSlash

New member
לא חופה ולא נעליים...

אני לא עוברת גיור אלא אם כן זה יהיה בערך עניין של חיים ומוות. כמו שאמרתי, אני בכלל לא בעד חתונה..

למעלה