"
הרצל אמר"

"../images/Emo88.gifהרצל אמר"

בני בן ה-4 משתתף בחוג בו משחקים "הרצל אמר". הוא משתתף בחוג מספטמבר, פעמיים בשבוע, ועדיין לא מצליח במשחק. נראה לי כי הוא מחקה את הילדים האחרים ולא ממש מקשיב למדריך. בני הוא הצעיר ביותר בחוג, ולכן אני תוהה האם לייחס זאת לגילו הצעיר או למשהו אחר. האם יש למישהו נסיון מספיק על מנת לומר לי האם ילד בן 4 מסוגל לשחק את המשחק ברמה סבירה? (למי שלא זוכר את הכללים: המדריך נותן פקודה, כגון לרוץ או לשים ידיים על הראש, ועל הילדים לציית, רק במידה ואמר "הרצל אמר" לפני הפקודה. מי שממלא פקודה ללא "הרצל אמר"- נפסל.)

rama69

New member
שלום לכולם, כן אני חדשה כאן ו...

לעניין, כגננת אני יודעת שלילדים יותר קל בגיל הזה להיות בחוגים כפעלתון או ג´ימבורי, במשחקי חיקוי לא תמיד קל להם בעיקר אם הרבה ילדים משתתפים, הריכוז לא גבוה במיוחד. שבוע טוב

dorit0

New member
התיחסות

אני לא יודעת מה עושים או לא בגיל 4, אבל מה זה משנה? ואם יש כאלו שבגיל 3 כבר עושים את זה? הוא עצוב, מתוסכל? אם זה לא ממש אכפת לו, תחליקו. אם הוא מתוסכל מהעניין, או שתוותרו על החוג, כדי שלא יצבור תסכולים, או, במקרה שכל השאר הולך טוב בחוג, תפחיתו מחשיבות העניין, ותבקשו גם מהמדריך שיעשה זאת, כדי שיוכל להנות מהשאר.

צודקת. הוא לא מתוסכל. הוא מאושר.

לגבי הג´ימבורי: הוא היה בשנה שעברה. השנה הוא כבר גדול מדי. מקבלים לחוג עד גיל 3.

שהרצל יגיד

החוג לא נועד רק בשביל לעשות מה שהמדריך אומר, אלא בעיקר בשביל החווייה החברתית. ואם את אומרת שהילד נהנה אז אין שום בעייה. סביר להניח שעכשיו הוא קשוב יותר לילדים וכל המשאבים שלו הולכים לעניין הזה - זאת מסגרת שונה מהגן וגם אותה צריך ללמוד ולהכיר. תאמיני לי (או לא) הוא יכול ויודע, (מוכן ומזומן והוא זה שיחליט לאן..), וכשיבוא לו הוא יעשה בדיוק מה שהחוקי המשחק קובעים ואולי אפילו יבין את ההומור שמאחורי זה. הרצל אמר לא להגיד הרצל אמר! >ספל חמאה קופצת על רגל אחת<

למעלה