זה נחשב לא חוקי
לא רק לי. חברות התקליטים עכשיו עושות אמבושים על תוכנות ההורדות הלא חוקיות. ואני לא מכירה את התקנון של תפוז אבל למיטב ידיעתי הזכרה של שמות של תוכנות לא חוקיות זה אסור, וגם העלאת קבצים נעשית כאן תוך עקיפה נחמדה של החוקים. אם אני אוהבת 3 שירים של אמן מסויים, ב-90% מהמקרים אני נהנת גם מהאלבום אז אני קונה את האלבום. אני אישית מורידה רק מה שאני לא יכולה לקנות בחנויות בישראל וגם זה בדרך כלל לא קורה. את האלבום של דוויד סנדון, האלבום של מקפליי, ועוד אלבומים רבים קניתי מחו"ל. חלק הגיעו בסופו של דבר לארץ וחלק לא אבל אני שילמתי עליהם וכיבדתי את האמן שהשקיע הרבה מאוד כסף ועבודה קשה בשירים. ואם יוצא שאני קונה דיסק של אמן מסויים ואני לא אוהבת - אני מוכרת את הדיסק, ותאמיני לי שיש קונים. והמצב הכספי שלי רחוק מלהיות נהדר אבל אם ההורים שלי יכולים להרשות לעצמם אינטרנט, וכך גם ההורים שלך, 70 שקל לדיסק צריך להיות קטן עליהם. ומה לעשות שהמצב עצוב ובקסטריט לא מוכרים בגלל אנשים כמוך? אז קוראים להם כישלון... הכישלון הוא לא של הבויז, הוא של אנשים כמוך שלא מוכנים לשלם בשביל עבודה קשה של בן אדם אחר. תארי לעצמך שאת עובדת במקום מסויים ולא משלמים לך, או שאת יוצרת משהוא, וגונבים את זה ממך - תהני מזה? לא נראה לי. אני לא אעזור לך, ממש לא. אני גם אצא נגדך בגלל שככה בנוייה מערכת הערכים שלי ואני לא אתן אפילו לא לחרם של כל הפורום הזה עלי לשבור את מערכת הערכים שלי. אני שמחה שאני משעשעת אותך, אנשים ישרים נוטים לשעשע אנשים לא ישרים. אני לפחות מאמינה במשהוא והולכת אחריו.