דיון

GrowingMadness

New member
../images/Emo88.gif דיון ../images/Emo70.gif

בתור אזרחיות במדינה הזאת, אנחנו נתקלות לפעמים בסטיגמות על כל החטיבות הקרביות [והלא קרביות] שיש בצבא. למשל שכפיר זה רק "דפרי"ם" [כינוי בצבא לחייל שהוא קצת נעל] ושהם לא עושים כלום, שנח"ל הם מושבניקים\קיבוצניקים סטלנים ושלצנחנים באים רק צפוןתלאביבים מפונקים. בתור חברות של חיילים אנחנו גם תמיד קופצות להגן על החטיבה\יחידה\חייל של החבר...
כמובן ש"מבחוץ" בתור אזרחית [
] הייתי שומעת תמיד וויכוחים בסגנון: "הנדסה קרבית לא עושים כלום, רק מג"ב אשכרה עושים משהו!" [דוגמא בלבד]. מה אתן חושבות על הסיגטמות האלו? קיימות, לא קיימות? מאמינות להם? חושבות שהן נכונות? אתן חושבות שבאמת יש את התחרות הזו של "מי עושה יותר ממי ומי יותר קרבי ממי"? שתפו כל מה שאתן חושבות על הנושא
*קרדיט לפורום סדירים, ממנו נלקח הרעיון*

Please Dont Cry

New member
נשלח באמצע! ><

חבר שלי מזה מרעיל אותי על השטויות האלה P: אומר לי שכפיר עושים הכי הרבה, וששריון זה טחינה עם חרא יציאות וגולני זה ערסים וצנחנים זה עולים חדשים ושסיירות זה הכי כיף כי טוחנים מלא במסלול ואז יש יציאות טובות ואני אומרת, כולם תורמים וזהו D: אני לא מאמינה בשום דבר מזה, אני חושבת שכולם טוחנים ומסכנים וכל הקרביים סובלים נורא, ומזל שיש להם חברות כמונו! חוץ מזה שאני מ.צ., ואנחנו באמת קצת מיותרים P:

ועם כל השמועות...

ומה שאומרים ששריון טוחנים הכי הרבה,וזה באמת כולם אומרים. לי לדוגמא היה חבר שריונר והוא לא טחן בכלל,כשרצה חופש קיבל(בלי קשר לימי החופש שמגיעים לו),יצא כל חמישי!!! מלבד פעם בחודש שסגר בממוצע... תאמיני לי יש ויש..והיום זה לא קשור לסוג החיל בו החייל משרת.זה התפקיד שאותו הוא עושה.זה מה שקובע

GrowingMadness

New member
../images/Emo45.gif

שריון בכלל לא טוחנים כלכך הרבה. חחח וגם חבר שלי מרעיל אותי על כפיר!! גם הייתה עליהם כתבה ממש מפרגנת בעיתון לפני איזה שבועיים-שלושה אז כל הזמן הוא מצטט לי משם דברים שכפיר עושים הכי הרבה וזה... אפילו שתאכלס לדעתי כל חטיבות חי"ר עושות "הכי הרבה".

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifמילים כמו חול ואין מה לאכול.

יש אין סוף דיבורים וסטיגמות. השוואות. הכללות. זיוני שכל ממש. לא פעם נכנסתי אפילו אני לוויכוחים בכיתה עם ילדים טיפשים שרק הלכו ליום סיירות וכבר יודעים מה הכי טוב ומי עושה מה ומתחילים להעביר ביקורת על חבר שלי שהם אפילו לא יודעים מה התפקיד שלו, איפה הוא מוצב ובאיזה גדוד הוא. שמעו הנדסה כבר המציאו דברים. הכל תלוי בתפקיד. אבל גם להיות בקריה ולעשות תפקיד בן זונה הכי חשוב בארץ שבלעדיו המדינה לא קיימת ומצד שני.. גם אפשר להיות בקריה כל היום בש"ג ולחייך לאנשים שנכנסים. וגם זה חשוב חח שיהיה שומר בכניסה. קיצור. הכל חשוב וכולם תורמים. אם רק אחד מהתפקידים לא היה קיים- תפקיד אחר לא היה מצליח להתקיים וככה הייתה קורסת כל המדינה. כל תפקיד, ולו הכי קטן, נשען ונשענים עליו עוד מאות תפקידים. כן.. אפילו זו שמכינה קפה- מישהו צריך להעיר את המפקד. וזו שמנקה את השרותים- אנחנו לא רוצים שלחיילים יהיה מסריח, שלא יהיו חולים, שלא יהיו זיהומים ובטח שלא מכות ועצבים..

GrowingMadness

New member
אמת.

אפילו ש... לדעתי כן יש כמה תפקידים מיותרים אבל לא נכנס לזה
ואני כלכך מכירה את זה!!!! תמיד אבל תמיד מלכלכים על כפיר. כל מי ששומע שחבר שלי שם אומר לי "אוי אבל כפיר זה חרא, כפיר זה לא קרבי [וזה הכי מרגיז אותי!!], כפיר לא עושים כלום.." אני רוצה לראות מה היה המצב עכשיו בלי כפיר, עם כל הכבוד. בכל מקרה, כן זה מעצבן תחת.

TanTanIM

New member
אויש אני הכי שונאת את המשפט

"זה לא קרבי"! חבר שלי בחילוץ והצלה של פיקוד העורף, הם קרביים אבל עם התמחות להצלה, יענו מחסומים מעצורים וכל זה הם עושים אבל במקרה של מלחמה הם מצילים ולא נלחמים, שלדעתי זה תפקיד ממש חשוב, הוא קלע, יוצא כל הזמן עם נשק סיכת לוחם וכל מה שבא עם זה, וחבר שלו כזה "לא אתה לא קרבי, זה נחשב לתומך לחימה בלהבלהבלה אל תתערב איתי אני מכיר חברים בלהבלהלבה קיצר אתה לא לוחם וזהו", עוד שניה קפצתי עליו! גם כן הוא יושב כל היום ולא עושה כלום ועוד פותח תפה

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifגם ידיד טוב שלי בחילוץ והצלה של

פיקוד העורף. בואי נגיד גם שיש להם יציאות כמו לוחם ואם אני לא טועה גם הכשרה של לוחם. למה מי יציל אותנו במקרה חירום? מי ישמור עלינו במוצבים ובאיזורים שהם נמצאים? קיצור.. ממש מעצבן כל הזיוני שכל של אלה שלא מבינים :\ איזה מחזור חבר שלך? ואיזה איזור בכלל?

TanTanIM

New member
הכל של לוחם

יציאות, הכשרה - בהדגש להצלה, וכו'. הוא נובמבר 09 כרגע בזיקים עדיין לא סיים אימון מתקדם. ויאפ הכי מעצבן שאנשים לא יודעים כלום מהחיים שלהם וחושבים שיודעים הכל ><

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gif

האא ידיד שלי מרץ 09. ועוד אחרי שעשה שנת שירות שבכלל לא סיים אותה. מסכן.. כבר עוד שנייה בן 20 וחצי ורק שנה בצבא חח אולי אחרכך הוא יגיע לאותו מקום שידיד שלי נמצא.

TanTanIM

New member
חבר שלי כבר בן 20+ XD

הוא היה צריך ללכת ללמוד ואז בסוף לא הלך וקיצר בגלל זה איבד שנה שלמה ומנילה טובה.

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifאז כמו ידיד שלי חח

הוא נולד בסוף 1989.. היה עם חבר שלי בשכבה אבל גדול ממנו ב10 חודשים. קיצור.. היה אמור להתגייס אוג' 08 ובסוף התגייס מרץ 09. חבר שלי עוד 5 חודשים בן 20 :) ~מתרגשתתת!!~

rotem611

New member
תמיד יהיו סטיגמות.

וחלקן גם נכונות באיזשהו אופן.. כל הזמן אומרים לי, "אהה הצנחנים האלה, חושבים שהם איזה משהו. כל הצנחנים עם האף בשמיים" ובסהכ זה דיי נכון, כל הזמן מכניסים להם לראש שהם הכי טובים וזה חחח, כמו אצל הטייסים. ובסופו של דבר כל החירניקים עושים אותו דבר! הכל אותו חרא, לא משנה אם זה כפיר או צנחנים או גולני.... ועוד

GrowingMadness

New member
אני לא חושבת ככה

כי לדעתי זה לא נחשב סטיגמה.
כל חטיבה ויחידה בצה"ל מרעילים שהיא הכי טובה.. חחח לא יודעת לדעתי זה לא סטיגמה לחשוב שאתה הכי טוב.

למעלה