דיון

ואוו אני ממש לא אוביקטיבית../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני אחיינית של דליה איציק. אבל אם נשים אותה בצד, כי קל לזרוק אחריות על מישהו אחר, אני מסכימה עם דבריו של ראש אגף כוח האדם בצבא. אני גרה בקיבוץ שמהיום הראשון חינך אותי מה החשיבות המרובה של הצבא. אחוזי ההשתמטות בסביבה שלי אם כן, הם אפס. כל הבנים, כמעט ללא יוצא מן הכלל, הולכים ליחידות קרביות כאן ולצידם של הלא קרביים משרתים את המדינה שלנו בכבוד. בנוגע להשתמטות של דליה איציק, אני בקיעה בפרטים יותר קרוב מאמא של בר רפאלי, אך עדיין מסכימה שיש פה בעיה. אבל מאדיך, לא צריך להתנער מאחריות ולהפיל אותה על אחרים. קודם תסתכל בבית שלך ואז תלך ותפתח דלתות של אנשים אחרים. בר רפאלי מבחנתי לא מייצגת את המדינה, לא מייצגת אותי.

GrowingMadness

New member
דעתי-

קודם כל, לדעתי הוא ממש טועה, הבחור הזה מאכ"א. שנית, כאילו.. אם זו לא הייתה בר רפאלי לא היו נטפלים אליה ככה, מציקים לה רק בגלל מי שהיא. וזה לא בסדר. יש הרבה אנשים במדינה שלא עשו צבא ולדעתי לא צריך לשפוט אותם ע"פ השירות הצבאי שלהם, אם בכלל. עוד נקודה, היא שזה לא יעזור. אנשים לא יפסיקו ללבוש פוקס כי היא הייתה הדוגמנית שלהם [או עדיין, אני לא מעודכנת
], להפך. אני ממש לא מבינה למה דווקא אליה נטפלים. נכון, היא ממש לא ציונית ופטריוטית- אבל זו הבחירה שלה. היא באה מישראל והיא מייצגת אותנו בכבוד עם הדוגמנות. יש מיליוני אנשים שבחרו להשתמט. והיא אולי השתמטה בהגדרה, אבל עשתה את זה בצורה חוקית [נכון, זה נשמע קצת בדיחה להגיד שזה חוקי, אבל נישואים זה חוקי. זה לא כמו אלה ממכתב השמיניסטים שעושים את זה בצורה לא חוקית]. וכמובן שיש פה את עניין התקשורת שמנפחת כל דבר וכאלה. בכל מקרה, אני גם חונכתי להתגייס ולשרת את המדינה, והבית ספר שלי ראשון ברשימה של הבנות שמתגייסות לקרבי וגם אחוז הבנים שמתגייסים פה לקרבי הוא גבוה מאוד [היינו בטופ 20], אבל עדיין. זכותה. זכותה גם לא לשלם מיסים ולא להיות פטריוטית וציונית... זו בחירה שלה והיא משלמת את התוצאות של המעשים שלה. אם היא חיה עם עצמה בשלום so be it.

dandi99

New member
תאכלס את צודקת...

מה שגם ההבדל בינה לבין משתמטים אחרים זה שהיא הלכה והתחתנה (מה שזה זכותה,ובעיה שלה מה היא עושה בחיה האישיים) לעומת משתמטות אחרות שהולכות ומצהירות שהן דתיות ויום אחרי זה אתה יכול לראות אותן הולכות עם חולצת בטן וחצאית מיני.

GrowingMadness

New member
נכון

וזה ברור שהיא עשתה את זה בשביל לצאת מהצבא ולא כי היא באמת אהבה את הסבא הזה שהיא התחתנה איתו (
), אבל כמו שאמרתי זו החלטה שלה והיא משלמת את המחיר ונושאת בתוצאות של הבחירות שלה. ובנוגע לבנות שמצהירות שהן דתיות- עוד מעט אני אהיה בלשכ"ג ואתפוס בנות כאלה על חם
(סתםסתם. אני פשוט מקווה להיות במדור ביקורת שמתעסק במשתמטים ובבנות שמצהירות שהן דתיות ודברים כאלה.
)

shiri59

New member
אני מסכימה עם פרה של שוקולד

שמעי אני לא אחפור פה כי אפשר לדבר על זה שעות.. אבל בר רפאלי בר רפאלי, היא בידיוק כמו כולם פה, המשפחה שלה גרה פה, היא נולדה פה, נמצאת פה הרבה, למה מה קרה שהיא לא תתרום גם קצת? אני בטוחה שמתחשבים בדוגמניות או שחקים או אנערף בצבא ואף אחד לא שולח אותך לסיירת גולני, אסתי גינזבורג עושה צבא, אולי לא באותה רמה כמו אנשים אחרים, אבל זו חובה והיא מוצאת איך לשלב ביניהם וככה צריך אנחנו מדינת מלחמה, ואים מה לעשות, כולם צריכים לשרת, אם כל אחד יבחר לו אם לשרת או לא, יפציצו אותנו מכל כיוון וגם מדינת מלחמה כבר לא ניהיה אז יופי שהיא וסית ויופי לה שהיא מצליחה, אבל זה שהיא כוסית ודוגמנית זה אומר שהיא צריכה לשים את עמצה מעל כולם? שבנים אחרים ואנשים אחרים ישרתו בצבא ויגנו על המשפחה שלה, ושהם ימותו בשביל המדינה והיא לא תתרום אפילו אצבע כי היא דוגמנית ומעל כולם גם אם היא הייתה אפילו מש"קית ממטרות[ אם יש דבר כזה XD] כולם היו עוזבים אותה בשקט, וגם אז אני בטוחה שבגלל שיש לה קריירה בינלאומית היא הייתה עושה גם את התפקיד הזה חלקית, ואם זה היה קורה גם לי לא היה שום דבר נגדה ובכיף הייתי מפרגנת לה הרבה יותר.

GrowingMadness

New member
ברצינות!? ../images/Emo6.gif

חשבתי שזו סתם בדיחה להגיד למישהו טמבל שהוא יהיה משק ממטרות בצבא XDD מה הם עושים? ואיזה טירונות הם עוברים? XD

dandi99

New member
לגבי טירונות אין לי מושג..

אבל הבנתי שהם באים בודקים שהממטרות פועלות והולכים הביתה. אני חושבת שזה דווקא תפקיד מקומבן שמסדרים למי שלא רוצה לעשות כלום ויש לו קשרים בצבא.

ועכשיו ההסבר-

למי שלא יודעת אני מורה חיילת חח ואנחנו מקבלות פעם בחודש בערך מן דף עם ארועים חשובים של החודש, תאריכים שחשוב לציין ו3 שאלות של נכון\ לא נכון וכמובן שמצורפות גם תשובות, ובאמת שבמקרה יש לי פה את הדף של ינואר ועוד יותר במקרה בדיוק היה שאלה של משק ממטרות. חחחחחחח והציטוט המלא- "אז לידיעתכם- אין מקצוע צבאי שבעליו מפקד על הפעלת ממטרות וכיבויין, גם התואר מדפ"א(מדליק אור פיקודי) לא קיים. המקור לכל המיתוס נעוץ בבקום שם חלק מהחיילים הממתינים לשיבוץ מסופחים זמנית לרס"ר ומועסקים בעבודות כפיים מגוונות, ביניהן הפעלת ממטרות" אכן, מידע חיוני :]

dandi99

New member
אבל הם חיילי רס"ר ואחראים על הממטרות מה שאומר

שהוא מש"ק ממטרות! תני לילד ליפה את מקצועו :p

dandi99

New member
תלוי ברס"ר ובחייל.אצלנו למשל היו גם חיילי רס"

רס"ר קבועים.

אבל יש להם מספר תפקידים

זה לא שבאמת מה שהם עושים זה להדליק ממטרות במשך שלוש שנים. הם בטח עושים מה שצריך, וביניהם זה גם זה. ואם לא, אז באסה להם:p

GrowingMadness

New member
אסתי גינזבורג

היא לא אנטי ציונית כמו בר רפאלי, ולא אומרת משפטים כמו "לא טוב למות בעד ארצנו" ודברים כאלה. היא מקרה שונה לגמריי לדעתי ולא צריך להשוות בניהן. כל הפואנטה היא שבר ממש לא פטריוטית וכל זה. היא גם לא גרה פה ולא משלמת מיסים. (אפילו שעבר היא כן גרה פה..) ואני לא חושבת שהיא "שמה את עצמה מעל כולם". היא בחרה לא לעשות צבא, יצאה ממנו בצורה חוקית וזהו. אה ועוד משהו קטנטן: אנחנו לא "מדינת מלחמה" וזה מטופש לדעתי לכנות אותנו ככה, כי אנחנו לא נהנים מהמצב הזה שכולם שונאים אותנו, ואנחנו לא רוצים להיות במלחמות. זאת דעתי בכל מקרה.. אל תרביצו לי

אירלין

New member
דווקא כן

אנחנו מדינת מלחמה, אם נרצה בזה או לא. מדינה שנמצאת במלחמה בלתי פוסקה, וחלק מאד גדול מהמשאבים והתקציב שלה הולך ליצור נשק ואימון צבא עונה על ההגדרות של מדינת מלחמה. זו לא שאלה בכלל של מה אנחנו רוצים, זו עבודה קיימת שברור שהיינו משנים אם אפשר היה. מדינת ישראל עושה מעל ומעבר כדי לשנות את המצב הזה, אבל עד שזה לא ישתנה אנחנו נמשיך להיות תחת ההגדרה של מדינת מלחמה. גם אני שונאת את זה בדיוק כמוך, ויש לי חברים ממדינה אחרת שהיא לא מדינת מלחמה (בכלל אין להם צבא, שתביני) וקשה נורא להסביר להם את זה.

למעלה