Henryf

New member
למה כדורסלן מקפיץ את הכדור

מספר פעמים, לפני שהוא זורק זריקת עונשין?

LRa

New member
להרגיש את הכדור אולי...

אין סיבה מיוחדת

Henryf

New member
"להרגיש"?

אנא הסבר? בטח שיש סיבה, ברור שהמוח צריך את זה. לתת לזה שם, לא מסביר הרבה, לא כן? אבל ברור שיש סיבה מאד מיוחדת, אחרת אלפי אנשים לא היו עושים אלפי פעולות דומות באלפי מקומות בלתי תלויים בעולם סתם כך, ללא סיבה.

galahead

New member
טוב נו, זו גם שאלה :)

האמת היא שגם יש מספיק כאלה שלא מקפיצים את הכדור. יש כאלה שמצטלבים, יש כאלה שממלמלים לעצמם איזו מנטרה, יש כאלה שניגשים, מקבלים את הכדור מהשופט וזורקים... למען האמת, ככה מלמדים לזרוק עונשין, בד"כ, כשאתה ילד ורק לומד לשחק כדורסל. כשאתה עומד על העונשין אתה צריך להירגע קצת מהאדרנלין של המהלך שקדם לעבירה ולכן אתה מקפיץ קצת את הכדור, ממקם אותו בצורה הנוחה לך (כמו שלימדו אותי, בימים הרחוקים ההם - אצבעות פרושות, אגודל על אחד מקווי ההיקף ושלוש האצבעות על קו ההיקף הבא או האחד שאחריו). זה די דומה לסיבה ששחקני טניס מקפיצים את הכדור מספר פעמים לפני שהם חובטים מכת הגשה. בסופו של דבר, הסיבה היא סתמית - מין פסיכולוגיית ספורט בגרוש, אבל כזאת שעובדת! :)

Henryf

New member
תודה על התשובה

כדי להחזיק את הכדור נכון, אין צורך להקפיץ אותו קודם. ואתה צודק, זה קיים גם בטניס, והרבה משחקי כדור אחרים. לא שכנעת אותי שיש הרבה שחקנים שלא מקפיצים את הכדור, אנא צפה מעט ב-NBA. מה פרוש פסיכולוגיה בגרוש? האם אתה חושב שהשחקנים מודעים לפעולה? (בניגוד להצטלבות או תפילה). מליונים של אנשים, עושים את אותה פעולה, באלפים של מקומות שונים, ע"י מאות תרבויות שונות, והסיבה סתמית?

2_be

New member
למה שלא יהיו מודעים?

אני חייבת לציין שהשאלה ממש מעניינת
<be שממש לא מתמצאת בכדורסל..הולכת להזמין כמה מומחים>

לירונוס

New member
אני אגיד לכם למה:::

כשבנאדם הולך לזרוק עונשין הוא צריך להרגיש בטחון לשים את הזריקה וכדיי שיהיה לו הבטחון הוא מכדרר את הכדור כדיי שהמוח ידע שיש לו את השליטה על הכדור וזה רק תלוי בו אם הוא יקלע או לא ומצד שני גם השחקן שזורק עונשין, זורק במשחק אבל הוא מקבל את הכדור, מכדרר ואז זורק וככה הוא יודע לעשות, אז כשהוא מגיע לעונשין הוא יודע שהוא מכדרר במשחק ואז זורק וקולע וככה הוא יודע שאם יעשה על פי כן הוא גם יקלע את העונשין

Henryf

New member
הכדרור?

לירונוס, אם הכדרור נחוץ כדי להביא את השחקן למצב כמעט טבעי של משחק, מדוע מקפיץ שחקן הטניס את הכדור, מספר פעמים, לפני ההגשה?

Henryf

New member
מעניין, ולא משכנע.

הנסיון להסביר "ריטואל" אינו משכנע. במשחקי רגש, כמו כדורסל וטניס, השחקן מקפיץ את הכדור לפני הזריקה. במשחק הדורש יותר כוח בזריקה, שחקן הכדוריד למשל, לא מקפיץ את הכדור לפני העונשין. זה קשור יותר להפעלת כוח ברגש מאשר לריטואל. השאלה היא מדוע הקפצת הכדור מגדילה את שליטת השחקן בתוצאה המדויקת של הטיית כדור?

helva

New member
לא משכנע את מי?

איך אתה יודע שהקפצת הכדור באמת מגדילה את השליטה של השחקן?

Henryf

New member
לא, הלווה, איני יודע.

אני רק רואה שבד"כ במשחקים בהם בזריקה דרוש יותר כוח מרגש, כמו כדוריד, לפעמים אין הקפצות לפני העונשין. במשחקים בהם הרגש מהווה חלק חשוב ייחסית, כמו טניס, כמעט תמיד יש הקפצות כדור לפני ההגשה. למה? אינני יודע, לכן אני שואל האם יש למישהוא רעיון.

Henryf

New member
להיות ולא להיות.

ב"מודעות" איני מתכוון למודעות לפעולה עצמה, אלא מודעות למטרת הפעולה.

2_be

New member
רגע

האם כל פעולה שאתה עושה, אתה מודע למטרה שלה? יש הרבה דברים שנעשים מתוך הרגל ולא מתוך מטרה מסוימת <כן, ודווקא הרגע ברחו לי הדוגמאות המענינות מהראש
>

Henryf

New member
בוודאי שאיני מודע תמיד.

עניין המודעות הייתה רק תשובה לרעיון שהועלה, והשווה את הפעולה למין הצטלבות או תפילה. כאשר שחקן מצטלב לפני פעולה ספורטיבית, הוא יודע למה הוא עושה זאת, הוא מבקש את עזרת אלוהי המזל, או כל אלוהים אחר. אינני כלל בטוח האם טניסאי יודע מדוע הוא מקפיץ את הכדור לפני ההגשה.

helva

New member
למה הוא צריך לדעת?

אולי הוא עושה את זה כי הוא ראה אחרים עושים את זה וחושב שזה עוזר למרות שהוא לא יודע למה. אולי הוא עושה את זה כי בפעם הקודמת זה עבד. אולי הוא עושה את זה כי הוא רגיל לעשות ככה. למה המודעות שלא למטרה שיש או אין לפעולה הזאת חשובה?

Henryf

New member
אינני יודע.

באמת אינני יודע באם לוודאות או חוסר הוודאות יש אזשהוא מקום בהסבר התופעה. זו הייתה פשוט תשובה לשאלה. יחד עם זאת אינני חושב שזה סתם חיקוי. תנסה לדמיין את עצמך מתכונן לזרוק את הכדור (אן עשה זאת באמת), ותווכח שיש אינסטינקט די חזק להקפיץ את הכדור, מן אינסטינקט של כוונון המכונה לפני שמתפעלים אותה. האם המוח מכוונן את הקשרים בינו ליד? מעגלים של נסיון, טעיה ומשוב, כדי לתקן אי דיוקים, וכך להגיע לדיוק המירבי? ואם כן, איך הכוונון נעשה?

ailag

New member
אינסטינקט מהרגל

לדעתי זה לא אינסטינקט אלא הרגל נלמד. זה נראה דומה ללמידת משחק ביויו. בהתחלה אתה לא יכול להקפיץ אותו בחזרה ליד, ואחרי שלמדת, אתה לא מסוגל להשאיר אותו נופל כמו שפעם היית (אם יצא לך להדגים "לפני שלומדים לשחק ביויו הנסיונות נראים ככה"). לא נולדנו עם יכולת כדרור, אלא רכשנו אותה (בגיל צעיר, בד"כ). אני חושבת שהמוח למד שכוכבי הNBA מכדררים, ולכן כך צריך לשחק כדורסל.

Henryf

New member
הרגל נלמד?

אם כך מדוע הטניסאים מקפיצים את הכדור לפני ההגשה? בטניס אין הרגל של הקפצות כדור.

helva

New member
את. אני בת.

בכל מקרה, אני מאוד מסכימה עם גליה. לי למשל אין שום אינסטינקט להקפיץ את הכדור. מה לעשות, אני לא אוהבת כדורסל, אז לא שיחקתי הרבה בחיי (אם בכלל אפשר לקרוא למה שכן עשיתי "לשחק כדורסל"). כן, המוח מכוונן את הקשרים. יש לך במוח המון מנגנוני משוב של תנועה שמביאים אותך לדיוק המירבי. אני לא חושבת שכדרור לפני כן משפיע עליהם, אבל אני לא יכולה להגיד את זה בבטחון מלא. איך זה נעשה קצת מסובך לי מדי לשש וחצי בבוקר, מצטערת.

למעלה