או חארטה ?

ורד - שחררי קצת..

זה שלו, לא שלך. 'מה לעשות, הילד רוצה כדורגל'- תמיד מה שהילד רוצה - הילד מקבל? יש דברים שאמא יכולה לא יכולה לתת: עוד עשרים סנטימטר גובה, ושרירים חזקים. שיט. אז מה, אמא תרוץ בשבילו על המגרש כי הילד רוצה כדורגל? לנסות להשיג לו ולהלחם את המלחמות שלו, לא יקדם אותו אחרי שלב מסויים. ההגיון הגברי הפשוט שונה מהמשפט 'שיחזק את החלשים'. הוא לא. בספורט די בזים לחלשים, מה לעשות. זה מקום לא שוויוני. יותר מזה: ילד שחוזר למאמן שוב ושוב עם אמא כועסת, לא יוצר לעצמו תדמית מוצלחת במיוחד בהמשך מול כל החברים שלו, ובטח מול המאמן. במשך הזמן, גם לעצמו. כדורגל, כמו ספורט בכלל, אינו עולם שוויוני. לא מקדמים כאן את החלשים, אלא את בעלי הכשרון. מצד שני, הם צריכים את הכסף שלכם, אחרת כבר מזמן בטח היו אומרים לך את זה ישירות. את המסקנה את והילד צריכים להסיק. ממילא כשהם יכנסו לעניינים, יכסחו כל אחד מהילדים האלה לא מעט. זה כדורגל. אם הוא מהסוג העדין, עדיף באמת לעזוב עכשיו. כשהייתי קטן, הייתי בקבוצת הכדורגל ילדים של הפועל רמת גן. אמה מה, הייתי קטן מאוד פיזית בגיל ההוא. בגלל כסחו את הצורה שלי שם כל הגדולים האלה, עד שהחלטתי בעצמי להמשיך הלאה לפני שלא ישאר ממני הרבה. אז שיחקתי בשכונה. לא הצטערתי על זה. בגדול, אמא שרצה עם הילד ביד שוב ושוב כי 'הילד רוצה' למקומות שאינו מתאים להם, הוא לא מקום חיובי לתעל אליו את האנרגיה הזו, גם להמשך חייו. הוא עוד יבכה לא מעט בחיים, בלעדייך, והוא יצטרך למצוא דרך לפתור את זה. נתנו לך פה אחלה עצות, האמת, ובעדינות. מצטרף אליהן, וגם אומר לך אישית: שחררי. את האנרגיה היפה הזו של להלחם עבור מישהו אהוב, שמרי למקומות שבאמת יצטרך בעתיד. ויתור על חלום על חוג לכדורגל, כמו הרבה חלומות שאנו לומדים לותר עליהם בהמשך, הוא חלק מההתבגרות שלו. למדי אותו לותר, לקבל את היכולות שלו כפי שהן, ועדיין לא להרגיש מובס. זה אולי השעור הטוב ביותר שהוא יכול לקבל ממך. ובינתיים -
.

מיקי 43

New member
ורד מה לא ברור לך

הוא לא רוצה את הילד בחוג אבל לא יכול לאמר זאת במפורש לכן הוא מסייע בידי הילד ובידייך לקבל החלטה שזה לא מתאים

vered 37

New member
האמת מיקי

שזה מה שהוא משדר גם בטון הדיבור שלו וגם בשפת הגוף שלו.הוא אדיש לכל העניין ןלכל מה שאמרתי ותיארתי. היה חסר סבלנות וחיכה שאסיים לדבר וזה מה שקומם אותי ... כל ילד הוא עולם בפני עצמו ..התפקיד שלו הוא לאמן לדרבן ללמד.. ולגבש קבוצה פחות או יותר שווה ..ולא להפלות בין הילדים. קל לו יותר לאמן ולהתמודד עם החזקים..וברגע שיש לו על המגרש ילד לא ממש אקטיבי ..אז הוא מתעלם ממנו וזו תחושה מאד קשה לילד שמגיע לחוג ורוצה להנות.

ורד מותק...

זה כנראה לא חוג. כתבת בעצמך...בצפר לכדורגל. מהכירותי עם כמה כאלו...הם הולכים על כדורגל מקצועי... ולכן מטפחים את המיועדים לתחום. כומו מצו' הציעה...חפשי חוג מתנ"סי או שכונתי.

vered 37

New member
אני מחכה

לתשובה ממנהל בית הספר .הוא הבטיח לי שידבר עם "המאמן " והיה והכל ימשיך להיות כפי שהיה ולא יחול שינוי בגישה... כנראה שאחפש לבן שלי חוג חילופי או שאתן לו להחליט בעצמו להשאר או לפרוש. תודה.

d a n i e l s 5

New member
אני בעד...

לחזק את הכישורים הקיימים.... כתבת כאן שהוא טוב באומנות.........לכו על זה . טפחי את "החיזוק" הזה..... וסתם רוצה לספר לך מנסיוני...... הבת שלי בזמנו נורא רצתה לעסוק בספורט שבו עוסקת אחותה.... רצתה וקיבלה....הלכה לאימונים במשך חצי שנה, היה ברור שהיא לא מתאימה לספורט הזה ....היה קשה לה לקבל (לנו פחות), במקביל הלכה ללמוד מוזיקה תחום שהיא רצתה גם, ושם כל הכישורים יצאו .....ביג טיים. היום התחום המרכזי הוא אומנות (מוזיקה ותיאטרון). העיסוק בספורט גם קיים אבל בספורט אחר מתאים יותר.

מיKה

New member
ואולי

זו הדרך של הילד לומר לך וגם לעצמו... שהוא לא ממש רוצה להישאר שם. שווה לבדוק.

אני מסכימה שמעצבן, אבל...

ויש אבל... זה חוג מקצועי שמיועד לטפח ילדים למשחקי ליגה והלאה... ועולה הון תועפות. ואני אומרת את זה בתור הורה שהילד שלה גם במועדון כדורגל, בקבוצה מקצועית ואני כהורה משלמת הרבה מאוד כסף על שהילד יהיה במועדון ויאמנו אותו בצורה הכי מקצועית ותחרותית, מסיעה אותו למשחקים, יותר מזה, אני דואגת לאימונים פרטיים בנוסף... ובאמת בלי לפגוע בך, כהורה אני משלמת שיכשירו את הילד בצורה הכי מקצועית והכי תחרותית שיש... ולא הייתי רוצה לשלם סכומים גבוהים עבור חוג חובבני/חברתי רק בכדי לשחק עם חברים. אז אולי באמת מסגרת החוג לא מתאימה לילד... באותה מידה שהילד שלי לא יתאים לכיתת מחוננים... הוא לא ברמה שלהם ולא בקצב שלהם... וזה לא אומר שהוא פחות טוב או שחייבים לקבל אותו רק בכדי לתת הזדמנות שווה והוגנת. בכל מקרה בהצלחה.

jdpworld

New member
חבל...

על בזבוז האנרגיה במקומות הלא נכונים. לביאה ...זה אולי. אבל בגן החיות.

old friend

New member
שאלה

זה בית ספר לכדורגל של איזו קבוצה או בית ספר לכדורגל של מתנ"ש או משהו כזה אם זו קבוצה, הם רוצים את הטובים ביותר ומהר מאוד מזניחים את הפחות טובים, ולא כדאי להחזיק שם את הילד אם הוא לא כשרון מיוחד אם זה מתנס, נמרה יכולה לאכול את המאמן שם והכי חשוב, מה לעשות בלי סטיגמות, מאמני כדורגל הם לא גאוני הדור

מנקודת מבטי

אני כבר שלושה חודשים בחוג ג'וגיסטו זה סוג של אומנות לחימה יפנית שהסמוראים היו משתמשים בה להרוג את הפולשים אז לא היה כלי נשק ומאלחשי כאב היום יש אבל זה לא ממש משנה לפני החוג שלי חוג ילדים כך שיוצא לי להשוות ולראות שזה זהה ובחוג יש היררכיה ברורה יש אותנו (כלומר אותי ..) עם החגורה הלבנה שנדע את מיקומנו ואת מעמדנו ולאט לאט מטפסים לפי הקצב והיכולת האישית , לכל סוג חגורה יש יחס אישי בהתאם לרמתו יש כאלה שמתאמנים המון שנים יש להם סוג אחר של תרגילים ולאלה החלשים/חדשים יש לאן לשאוף וממי ללמוד. יכול להיות שהחוג שבחר בנך לא מתאים לאופיו אין מיקוד עליו כי בכל זאת יש שם לא מעט ילדים עם מאמן אחד.

R a c h e li

New member
מצאי לו....

מקום אחר.....בחיית עולם הכדור רגל מממממממממ מאפיה לשמה.... רחלי מאז, יורקת ומפצחת גרעינים...
נסי קט רגל.....

ואותו מאמן בטח חושב איך בסוף

העונה- הקבוצה שלו צריכה להוביל. ואת זה הוא עושה ומוציא לפועל רק עם החזקים. מוכר לי-"זכינו" גם ליחס מסוג זה בזמנו שנתי חשב שהוא אוהב כדורגל. עבר לו...מאז- כל הרעיון בהורות-זה להיות שם למען הילדים. אל תוותרי-

גם לי יש שאלה אלייך ../images/Emo141.gif

חבר שלי, יש לו בת. ילדה מקסימה, חכמה, מצחיקה, טובת לב, מוכשרת בטירוף. הוא רשם אותה לחוג בלט, יחד עם כל החברות שלה. אחרי כמה זמן התברר שהיא לא כל כך שמחה עם מה שקורה שם, כי לא לקחו אותה לתפקיד המלכה. הוא הלך לשאול מדוע, והמדריכה אמרה לו שהילדה לא מספיק יפה. מה את מציעה לו לעשות ?

יופי זה באמת לא קריטריון לגיטימי

אבל יש הרבה ילדים ורק אחת מלכה. למה דווקא שהיא תהיה מלכה? ההורה צריך לעזור לילד להתמודד עם האכזבה, ולראות גם בתפקידים האחרים טובים ומתאימים. אחת ההתמודדויות שעל ילדים לעבור זה להבין שלא כולם מלכים. אם, לעומת זאת, בחוג מעדיפים מישהי אחת כי היא יפה, אז המדריכה מאוד בעייתית. במקרה זה הייתי פונה לאחראים על המדריכה.

תודה על תגובתך ../images/Emo141.gif

המדריכה היא בעלת המקום, אז אין אחראים לפנות אליהם. למצוא לה חוג אחר זה לא פיתרון, כי כל הבנות בכיתה הולכות לחוג הזה. ולגיטימי או לא, כל התפקידים שמביאים קצת תשומת לב (כן, יש יותר מתפקיד אחד כזה) ניתנו לילדות רזות עם פרופורציות מושלמות. אני לא מבין בבלט, אבל בטח אפשר למצוא לזה הסבר עלק מקצועי, כמו שאפשר למצוא הסבר מדוע ילד עדין לא יהיה חלוץ מרכזי, מכסימום מגן מחליף. להתמודד עם האכזבה, את אומרת ? כן, אבל מה אחרי זה ? לעשות בלאגנים, או להשלים עם המצב ?

irisgh

New member
אם אין הרבה אופציות

אז הייתי מדברת עם עוד כמה הורים, שגם בעיניהם זו גישה בעייתית, וניגשת אליה ביחד. לדעתי אין להורים case לפנות רק כי ביתם לא נבחרה למלכה, אבל יש בהחלט case אם הגישה למתן תפקידים אינה גישה חינוכית. ובחירה לפי גיזרה ויופי זה לא חינוכי בעליל.

בונד ג

New member
כדורגל ספורט תחרותי.

תנסי להעביר את הילד לענפי ספורט בלתי תחרותיים, או לפחות- פחות תחרותיים. עדיף מאשר לחבור לדון קישוט. הוא עסוק.

° זואי °

New member
חושבת

שאם הילד נמצא במקום שלא טוב לו בו, והמקום לא משתנה, האפשרות היחידה היא להעביר מקום.

jdpworld

New member
חושבת....

זו כבר המעלה השניה...תמשיכי ככה לא יודע עם אוכל להתאפק...

למעלה