או חארטה ?

vered 37

New member
../images/Emo86.gif או חארטה ?

הבן שלי נמצא בחוג כדורגל שלושה חודשים . כבר למעלה מחודש הוא חוזר מאד מתוסכל מהחוג. המאמן של הקבוצה נותן תשומת לב יתרה רק לילדים החזקים ומהחלשים ממש מתעלם. צפיתי מהצד בשיעור אחד ונוכחתי לגלות שהוא טופח על השכם באמת לילדים החזקים. דיברתי איתו פעם אחת בנוגע לבן שלי ולהרגשה שלו. הוא אמר לי שהוא ילד עדין מידי ולא ממש אקטיבי ..אלא פאסיבי. תגובתי אליו היתה שכמאמן של קבוצה הוא צריך לשתף ולעודד את מי שפאסיבי ולהכניס אותו למרכז העיניינים ולא לתת לו הרגשה של קיפוח.. דיברתי גם עם מנהל בית הספר לכדורגל..והוא אמר שהוא יפתור את הבעייה. שום דבר לא השתנה.היום הבן שלי התחיל לבכות לפני החוג ואמר לי שהוא אף פעם לא בוחר בו כראש קבוצה. אמרתי לבן שלי שאנחנו הולכים יחד לחוג ונדבר עם המאמן. דיברתי איתו יפה ואמרתי לו שלא ייתכן שתהיה אפליה בין הילדים. ילדים צריכים להגיע לחוג בכייף עם חיוך ולא עם תחושת תסכול. "גברת הבן שלך עדין מידי ..הוא לא רץ כמו כולם ..וזה מה יש " אמרתי לו "תקשיב לי טוב ..הבן שלי הוא כמו כולם וברור לי שיש ילדים חזקים יותר וחזקים פחות..אבל אתה כמאמן צריך לאמן קבוצה שלמה ..לעודד ללמד לאמן ולחזק אותם ..זו המטרה ! זה כמו שאני אגיד לך "הילד שלך לא טוב בחשבון והוא לא יידע לעולם חשבון זה מה יש " בקיצר אין עם מי לדבר אני רותחת מעצבים על החוסר אנושיות שלו , חוסר הגישה שלו לילדים , האנטיפטיות והיהירות שלו... חזרתי הביתה והרמתי טלפון שוב למנהל בית הספר .זה אחד מבתי הספר לכדורגל המובילים באזור השרון.אמרתי לו שאני מצפה שכמאמן יתנהג לילדים כשווים ולא יקפח אותם הוא אמר לי שיפתור את העניין. כן אני לביאה בכל מה שקשור לילדים שלי .. אז לא מספיק אני צריכה להתמודד עם פרנסה ...וכל מיני חבילות על הראש.. גם מחוג שילד אמור להנות אני צריכה להרגיש חרא ... סיפרתי לאבא שלי המקסים שהיה בעבר גם שחקן כדורגל ותיאטרון הוא הלך לצפות בבן שלי משחק ולהחזיר אותו מהחוג..ועל הדרך לדבר עם עלאק ה "מאמן " אוףףף כמה אני כועסת על "המאמן" הזה

d a n i e l s 5

New member
כמה שאלות.

בן כמה הילד. בית הספר לכדורגל....זה משהו מקצועי .....או רק חוג כחוג לשם העניין? הבן שלך רוצה להיות שם כי הוא באמת אוהב את המשחק או כי החברים שלו שם? יכולה לענות לך בנתיים שמנסיוני בעבר לא כל המאמנים אפילו אלה שנחשבו לטובים ביותר יודעים לעבוד מול ילדים במיוחד בכל מה שקשור לספורט.

vered 37

New member
הבן שלי

בן 8 וחצי ..מאד אוהב כדורגל וגם נמצא שם גם כי כל החברים שלו מהכתה בחוג. זה חוג כדורגל מקצועי שמתאים לילדים בני גילו. מאד מאכזב אותי כל הסיפור הזה.מבחינתי מאמן כשמו כן הוא. לעומתו המאמן של הבן הקטן שלי שהוא בן 6 פשוט מדהים עם ילדים ..ממש כייף לראות את הגישה שלו ..החיוך הרצון ...יש לו את זה !

d a n i e l s 5

New member
כמו שכתבת...

על המאמן השני "יש לו את זה" . ואכן לא לכל המאמנים "יש את זה" בעיקר בכל מה שקשור לעבודה עם ילדים. מאמנים רוצים בראש ובראשונה להצליח/להשיג ואת זה הם מעבירים הלאה....המוטיב המוביל בספורט הוא "תחרות" וכנראה שהמאמן של הבן שלך פועל רק משם, בלי לראות את הנפשות שמולו. את והבן שלך צריכים להבין שהעיסוק בספורט שכזה מעבר להנאה שבו, יש את אלמנט התחרות....והטובים מנצחים , ככה זה וזאת עובדה ! אפשר לראות את הצדדים החיוביים ....ללמוד שאם אתה רוצה להיות בראש הקבוצה אתה צריך להיות חזק יותר, מהיר יותר ובעיקר להתאמץ יותר, אם יש לך את הנתונים...אתה תצליח אם לא....חבל על הזמן (ואני מדברת על הנתונים הפיזיים והמנטליים ביחד). אמ-ממה....צריך גם להבין שלא כל אחד מתאים לעיסוק/לתחרות הזאת ולא קשור לגיל. עכשיו אם מדובר בחוג שכזה שהוא רק להעביר את הזמן את אחה"צ רק לפאן....זכותך להתעצבן , זכותך להפוך שולחנות ובעיקר זכותך לבקש שיחליפו את המאמן. אני הייתי בודקת טוב טוב האם הילד שלי באמת מתאים לסוג כזה של התמודדות והאם התסכול שלו שווה את זה. במידה והילד מתעקש להישאר שם ורוצה להיות שייך לחבורה הייתי יושבת עם המאמןומנהל בית הספר ובודקת איזה תפקיד (במגרש) הכי יתאים לו אולי להיות "השוער" (לא רצים כל הזמן והכושר הוא לא המוטיב המרכזי בתפקיד הזה). ניסיתי לרכך לך את התמונה......מקווה שעזרתי.

ורד ממתין לא עוד המון דרך קשה ../images/Emo70.gif

כי זה מתחיל במילה טובה. ולאחר לא שותף באימון ועוד לא נכלל ב 11 שחקנים פותחים וגם לא הוחלף במחצית ולא חסרים סיבות נוספות במידה ויש לא את זה רק את תתני לא את הכוחת להמשיך את דרכו בהצלחה גבר צעיר

בהיסוס..

כי אני לא יודעת אם זה
עבר לך.. אולי ורק אולי..ושוב רק אולי.. יתאים לילד שלך חוג אחר.. ומעניין עם איזה תשובה יחזור אביו של הילד..

הפעם מנקודת ראות של מדריכה

דוקא אני לחלשים יותר עוזרת, אבל הדבר שהכי לא אוהבת בחוגים זה "השיחות"עם האמהות. אפשר לסמוך יותר על המדריך,הרי במשך הזמן הילד יתחזק יותר . לדעתי צריך ללמוד לשחרר מעט את הילד ,כלומר ללמד ילד שאמא תמיד תגיע לפתור את הבעיות,לדעתי( האישית בלבד) זה חינוך לא נכון. לשחרר ורד ,לשחרר,כך הילדים מתחזקים ומתמודדים בעולם של היום.

noali

New member
והפעם

מנקודת מבט בלתי מקצועית בעליל אך אנושית ואמהית למדי ... חושבת שאם הילד זועק לעזרה אם הילד ממורמר חוזר הביתה בוכה "לשחרר" אותו לטבוע בעולם (שיכול להיות מאוד אכזר) לא יחשל אותו אלא יכהה אותו ...יהפוך אותו אפתי אנמי חלש יותר ... לא חוזק רואה ב"כלי" הזה של השחרור רואה רק כאב של ילד שלא שומעים את צעקתו חושבת שיש מקום לתת לילד להתמודד להכיר לטעום גם מן הרע גם מן הטוב שיש לא להפוך אותו לסטרילי לא לעוור אותו לא לעטוף אותו עד מחנק מפני הקור אבל ... חושבת שכאשר קשה לו שם שידע שיש לו כתף שידע שיש לו מישהו שמקשיב ויכול לעזור והאמא שבה יוצאת החוצה בדיוק באותה נקודה

לפעמים לאמהות" כואב" יותר

סורי,אין צורך להגזים ב"לא שומעים צעקתו" זה רק חוג ואם לילד ממש לא טוב בחוג,הוא לא היה מסכים להגיע .

noali

New member
זה רק "חוג"

לאו דווקא זאת מערכת יחסים (עם המאמן ,עם ילדים ) זאת התמודדות עם מסגרת שלא קלה לו (כי הוא לא הכי טוב ) דווקא שם הוא רוכש כלים והוא אמיץ הילד הזה בעיני כי על אף והוא לא הכי טוב הוא לא מרים ידיים הוא שם ... והוא מבקש עזרה

לא עם כל אחד

זה"מערכת יחסים" אל תצחיקי אותי. אני גם מאמינה בילד ,ורד. במשך הזמן הוא יתפוס יותר יוזמה ואומץ,גם אם זה ייקח לו יותר זמן מאשר לאחרים. ומניסיון של גידול 4 ילדים,אם ממש לא טוב לילד היכן שהוא,הוא ימצא אלפי תירוצים להבריז. הילד רוצה להיות שם ורוצה לנסות להשתלב ולהתחזק.אני מאמינה בו.

vered 37

New member
בדיוק

מה שהרגשתי ..היתה לי צביטה בלב כשהוא בכה ..לא יכולתי לשתוק.. הייתי חייבת ללכת לעשות סדר בבלאגן.

vered 37

New member
לפני

שפניתי למאמן ודיברתי איתו הסברתי לבן שלי שהוא צריך להתמודד לבד ולנסות להשתלב כמו שאר הילדים.לבקש שימסרו לו את הכדור ולהיות יותר אקטיבי. אני דווקא אמא שנותנת להתמודד לבד , רק אם נוצרת בעייה כפי שציינתי אני מתערבת. ברור לי שהוא חייב בכוחות עצמו לשרוד ולהיות עצמאי ולא תלותי באמא כמובן שבסיטואציות שמאפשרות זאת. תודה לך.

מצוטטת

New member
זה מילכוד

אם זה לא חוג חובבני אלא חוג שבהמשך מטפח וצועד לקראת משחקי ליגה.......... אז כמו בחיים זו התנגחות ב"קיר" יכולה להבין לך כאמא.... אפילו להזדהות, מה שלא יעזור לך פה הרבה בשטח בפועל ככה זה עובד.... בתחומי ספורט תחרותיים פה עדיף אולי לוותר על החוג הספציפי הזה ולחפש באותו ענף אחד חליפי........ את תצאי נישכרת והילד שבעתיים לדעתי!

vered 37

New member
תראי

הילד רוצה מאד לשחק כדורגל ..ולהיות כמו כל החברים שלו. האמת שהוא באמת מאד עדין יחסית לבן..הוא יצירתי ואומנותי. הוא מצייר מדהים ..אלוף בפאזלים ובלגו ברמת קושי גבוהה מאד. ואת זה הוא עושה המון.יש לו אוסף של ציורים מדהימים .. הוא לא מהבנים הצעקנים והשובבים ..ובחוג הזה יש בנים שרצים צועקים ואקטיבים מאד כמו בכדורגל. לא יכולה לבוא ולומר לו אתה לא מתאים כי אתה..עדין..ו.. אלא לעודד אותו ולתת לו תחושת בטחון שה אפשרי אם יהיה קצת יותר אסרטיבי ואקטיבי על המגרש..מה שאני טוענת שהמאמן כמאמן צריך לדעתי בתוקף תפקידו לא לשנות את אופיו אלא לתת לו תחושת חוזק ובטחון ולעודד אותו על המגרש .זה רק חוג אני לא מאמינה שהוא ילך לקריירה של כדורגלן ..אבל מה לעשות הילד רוצה כדורגל..

מצוטטת

New member
היית לי ברורה

הבעיה בענפי הספורט האלו שהם לא רק מיסחריים הם ענפי ספורט קבוצתיים תחרותיים בהם היחס הוןא כפי שאת מתארת....... יש לי בן שזו השנה האחרונה שלו בקבוצה שכזו את יודעת שעד היום עם כל שנות ההתמדה והכישרון יש לו ימים של תיסכול... יש משחקים שבגין אופיו הוא נישאר רבעים שלמים על הספסל....... לא מספיק אני אומרת לרצוֹת זה בסדר לתמוך לעודד ולדרבן אבל צריך לזה גם מבנה אישיות.... ומאמנים לא תמיד מוכנים להשקיע בזה כאן זה כבר שיקול שלך כאמא שבוחנת את סדרי העדיפות מול הכוחות והיכולות.......

למעלה