1x8

rawk16

New member
הממ..../images/Emo58.gif../images/Emo85.gif

מצד אחד, אני מרגישה כאילו ויתרתי. אני רוצה שהכל ילך בסדר כי יש לסדרה רעיון מטורף וזה היה יכול להפוך להיות סדרה מוצלחת ביותר אבל יש שם בעייה. העלילה: העלילה סבוכה בעלת כמה רבדים. הבעיה היא שהתחלנו את הסדרה במצב של תהום מבחינת ידע ואנחנו מנסים לטפס אותה עם הציפורניים. בכמה פרקים האחרונים כל מה שהעלילה עשתה היא לתת לנו אינפורמציה על מה קורה שם בעצם. אבל אולי פה טמונה הבעייה, בסדרה שהרעיון המנחה שלה הוא סיפור חדש כל פעם. אלף דמויות. כל פעם דמות אחרת. לא באמת צריך לנסות להסביר מה קרה להם ואיך כולם קשורים בשמונה פרקים- זה מעמיס. אקו: היא מעצבנת. היא ממש מעצבנת. אני לא מבינה איך הצליחו פשוט לשחזר את הדמות המעצבנת של פיית' ובו זמנית למחוק לה את הזיכרון ולקרא לה בשם אחר. לא נראה לי שאלייזה דושקו מסוגלת לשחק דמות אחרת חוץ מהדמות הזאת. כל שאר הדמויות: כל השאר עושים עבודה נהדרת. בפרק הזה, לגלות שהחיים של סיירה נלקחו ממנה בהתקף קנאה ושנאה אריסטוקרטי- היה פשוט תענוג. איך בונים דמות משנית בצורה כזה נהדרת ולעומת זאת את הדמות הראשית כותבים בצורה הכי שיטחית שיש?! נובמבר-מילי הייתה בעלת מנת משכל הרבה יותר גבוהה כשהיא הייתה תחת ההשפעת ההטמעה בתור מילי. היא פשוט התעוררה בתור האישה הכי מעצבנת עלי אדמות שמדברת לאט ועשוייה ממרשמלו. היו לה קטעים בתוך בית הבובות שהיא הייתה תותחית- אישה שמודעת לעצמה, חזקה, שלא שמה על אף אחד- אבל ברגע שהיא יצאה לשמש- בדיוק כמו מרשמלו- האישיות שלה נמסה. טופר האיש מחשבים היה בסדר גמור הפרק הזה! אחרי שהיה בלתי נסבל במשך שבעה פרקים- -הוא קיבל אישיות שהיא לא מעצבנת. כל ההאשמות שהוטחו בפניו היו חזקות ומעניין לאן הוא ייקח את זה מכאן. סטניסלב היה עצוב כי אין לו משהו לשאוף אליו חוץ מ-סיירה. אבל הוא בסדר. הילו בלי בגדים כמעט כל פרק כאקט שיווקי? כי זה עובד. אני חושבת שאני אתן לזה עוד שני פרקים. אם לא יסתדר שם משהו- אני עוזבת.

tsou

New member
כן, התעלמתי מהספוילר וקראתי לפני הצפיה

- לוקחת את כל האחראיות. רק שכעת משנכנסתי הביתה והפרק מוכן לצפיה, אני כבר פחות ממהרת לראות אותו - ש ו ב, כלומר עדיין, אקו מעצבנת? כלומר לא פחות מפרק 7? אם כך אני חושבת שאמחק סופית את 7 הג'יגה שהסדרה תופסת לי על הדיסק.. סיבה נוספת לאיטיות היא שמאז השבוע שעבר צללתי לתוך העולם של דאגלס אדמס, כלומר כ ל הגירסאות של מדריך הטרמפיסט לגלקסיה הקלאבי- כשאני אומרת כל הגירסאות אני מתכוונת כולן : סדרת הספרים, סדרת הרדיו המקורית וההמשכים שלה, סדרת הטלויזיה הבריטית וכמובן הסרט- והכוונה שצפיתי, קראתי והאזנתי בערך במקביל לכולם- זה מה שקורה כנראה כשבס"ג נגמרת לי? - והמסקנה הנחרצת היא שאם מישהו חוץ ממני במקרה עדיין לא מכיר, תשכחו מהספרים, תשכחו מסדרת הטלויזיה - מותר לכם להציץ בסרט הטלויזיה בתור פרומו קליל (לפחות הוא יצירתי ולא תרגום משמים לטלויזיה של סדרת הרדיו), אבל- תלכו על סדרת הרדיו- היא פשוט נ ה ד ר ת (וכן, יש את כולה ברשת) אוקיי, ניתן לפרק 8
צ'אנס---->

tsou

New member
הפסקת קפה

החצי הראשון פחות נורא ממה שחשבתי! מי שעיצבנו אותי עד כה הן האקטיב השכנה המאוסה וכמובן המנהלת, אבל בינתיים הטוויסט העלילתי התורן היה חביב

MIDNIGHT SKY

New member
אני..

פרשתי מהסדרה אחרי הפרק השני,זה היה פשוט משעמם [לדעתי] אקו נורא מעצבנת. הסדרה לא ממש מצליחה, אני אשאר עם קינגס .

tsou

New member
אלו סדרות לגמרי לגמרי שונות

אני בינתיים נשארת עם שתיהן (פלוס אוסף סרטי המד"ב מהסוונטיז

MIDNIGHT SKY

New member
אצלי זה דווקא ההפך

אני מתחברת יותר לקינגס [מתחילה לראות את פרק 5 D:]

tsou

New member
ראיתי את פרק 5

פרק טוב (סיום מצוין כרגיל), אבל - היה קצת מדי דרמת סבון דאלאסית לפעמים, על חשבון ההקשר התנכ"י שבכל מקרה צריך לרענן את הזיכרון העמום שלי ביחס אליו..

MIDNIGHT SKY

New member
פרק 5

הסוף מצוין,עצוב.. השיחה בין סיילאס לבין העוזרת שלו שהשם שלה נורא מעצבן אותי,נחמדה .שהיא אומרת שהוא לא עצמו מאז שהוא הפסיק לבקר ב"סריניטי" . הייתי רוצה שהוא יחזור לבקר שם [= .היא נורא דואגת לו.

tsou

New member
הדרקונית? כן היא היתה נהדרת (השיחה, וגם היא)

וגם ההמלצה של אשתו שחשבה שיסע למאהבת. היו עוד הרבה רגעים מצוינים..

rawk16

New member
יש לי שאלה

את לא מרגישה כאילו בית הבובות מפספס את הנקודה ולא ממצה את הקונספט שלו?

אילנית99

New member
לא.

הסידרה קלילה וזורמת, עם רמת מתח טובה. ו... אני אוהבת את דושקו... אני התחברתי. אני רואה בקצב של התרגומים כך שלא ראיתי עדיין את פרקים 7 ו8. אבל, בינתיים חביב מאוד.

rawk16

New member
אני גם עם שתיהן בינתיים../images/Emo85.gif../images/Emo47.gif

תתני לדולהאוס עוד צ'אנס. אני נותנת לזה עוד שני פרקים להשתפר לפני שאני פורשת סופית.

tsou

New member
../images/Emo58.gif ראיתי

ואולעי בזכות הקריאה המקדימה של ההודעה שלך שהכינה אותי למשהו ממש גרוע, או בזכות הצפיה במקביל בThe Andromeda Strain (גירסת הסוונטיז) שהתיעוד המדעי של מעבדת הניסויים שבו כמעט והוציא אותי מדעתי ? בכל אופן לא סבלתי גם מהחצי השני- למרות שהסיום היה די צפוי, עדיין הקצב והחיתוך של הפרק הזה היו ממש מהנים. אני לא בטוחה שהבעיה היא בריבוי הדמויות והסיפורים אלא דוקא בסריקה התמידית של כל הוריציות של הנתון הקבוע שהוא העולם הסגור והפרנואידי של בית הבובות, כאשר אקו אכן משחקת תמיד את אותו התפקיד של גיבורת העל, וברור שבסיומו של כל פרק המערכת חייבת לנצח. זה אכן קצת מיגע, אבל תאמיני לי שלעומת המד,ב ה"קשה" של אנדרומדה- אנטרטיימנט צרוף! נובמבר : אני ממש, ממש לא סובלת אותה מהרגע הראשון שהופיעה הסדרה, אבל דוקא בפרק הנוכחי היא היתה בסדר- בזכות זה שלא נתנו לה יותר מדי דיאלוג והלבישו לה את הטרגדיה הפרטית הזו. סיירה וסטן- בסדר גמור. שניהם עצוב באותה מידה. טופר- לשניה היתה לי תקווה מטורפת שאקו תפעיל את הכסא ושהוא סוף סוף יכנס למאגר האקטיבים עם אישיות של רוצח סדרתי, אבל כלום. הילו- אכן התמצה בפרק הזה במסר השיווקי. מה שמעניין זה שקיבלנו די הרבה מידע על הזהות ה"אמיתית" של כל האקטיבים הראשיים. לאן הסדרה יכולה ללכת מכאן? אקו כבר מיצתה את אוטופית ה"שחרור". לנובמבר אין למה לחזור. סיירה וסטן- היה רומן. כלומר הכוון האפשרי היחיד היא החקירה של הילו, שתשאב אותו לתוך המנגנון כמו כל השאר. ואז מה?

tsou

New member
הדבר הכי מעצבן בפרק

היה בדקת הסיום כשהילו קיבל הודעה בנייד. מילא להכניס את הסוללה למכשיר, אבל לשמוע את ההודעה עוד לפני שהמכשיר מספיק להידלק? הגזימו!!

rawk16

New member
תראי../images/Emo58.gif../images/Emo85.gif

אני חושבת שלא היה משהו כל כך חשוב בפרק הזה חוץ מזה שגילינו שסיירה הגיעה לבית הבובות בכפייה ולא התנדבה. ישנם כיוונים אפשריים שניתן לנתחם לפי העבר של ווידון. מכיוון שאני לא כל כך עוקבת אחרי ווידון אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט על הפרמטרים העיקביים של ווידון. אז בינתיים להלן שתי ההצעות שלי להמשך: א. נגלה שבעצם דר צלקת היא החפרפרת שמעבירה הודעות להילו, טופר לא יפסיק לחשוב על מה שאקו אמרה לו ויתחיל לחוות רגשות אשמה שיתבטאו בכך שברגע שטמבל הזה לוגן יבקש את סיירה שוב- הוא יסרב או שישתיל בה טיקוונדו כדי שתפגע בו. לבסוף טופר ודר צלקת יתוודו אחד בפני השני על הרגשות אשם שלהם ועלו על רעיון איך לגלות להילו על בית הבובות. ברגע שזה יקרה דה-וויט לא תעריך את זה ותעיף את דר צלקת שתחבור להילו ואליהם יחבור אלפא ואז נגלה שהילו בעצם הוא גם בובה. ב. אלפא מקים לעצמו מעבדת הטמעה לואו טק שכזו בה הוא מצליח לראשונה לייצר בובה שהיא גם נציג שלו שהמשימה הראשונה שלו היא לחבל בבית הבובות. האנשים משאר בתי הבובות בעולם (יש 20) יכעסו על דה-וויט וידיחו אותה ויתקבל מישהו חדש לתפקיד שלה- מישהו רשע שיהיה ממש קשוח. ואז המתפעל של אקו יתנגד אליו ודה-וויט תתכנן להפיל אותו מבחוץ בעזרתם של דר צלקת וטופר. והם יבחרו להפעיל את הבובה הרדומה שלהם- הילו! (אין לו שום ערך חוץ מתוכן שיווקי ועירום חלקי) אני מקווה רק שזה באמת יעבוד כמו שצריך על פני עוד חמישה- שישה פרקים (כמה נשאר?)

tsou

New member
../images/Emo58.gif

אז הצעה א. לא מתחברת לי לא לוודון ולא לסדרה, הצעה ב. הזכירה לי את קיומו של אלפא! שנזנח קמעא אבל שאכן מן הסתם שולט בבובה השתולה - אם זה וודון טיפוסי, אזי יש משחק כפול בדרגת הממונים, רק שחוץ מאשר דה-וויט (שעולה לי על העצבים, כבר אמרתי?) לא פגשנו אותם עדיין? בכל אופן ההצעה היא כבר וודונית יותר ללא ספק. לגבי הילו- האם הוא באמת יכול להיות בובה? אני לא סגורה על ההגיון הבסיסי שבאפשרות, למרות שאכן את צודקת ואין לו שום ערך אחר שאני יכולה לחשוב עליו..

למעלה