צעד ראשון בתפוז
אנשים

../images/Emo85.gifצעד ראשון בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

שי זילברבוש, מפתח את שיטת צעד ראשון להתפתחות תינוקות ולהנחיית הורים, מייסד "צעד ראשון" יתארח בפורום הורים לתינוקות בין 14.00-16.00. האירוח ישודר בשידור חי בבלוג טי וי. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=747&msgid=112179471
אילת לבנון (M.A) , מאמנת אישית מנוסה ומדריכת מאמנים, תתארח הערב בפורום ארבעים פלוס, בין השעות 20:00-22:00 ותענה על שאלות בנושא יחסים- מציאת זוגיות, שיפור וטיפוח זוגיות קיימת, יחסים בתוך המשפחה, יחסים בעבודה ועוד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=102&msgid=112136178
הצביעו למצעד השבועי של פורום מוזיקה שחורה והשפיעו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=205&msgid=112196643

hitchhiker218

New member
../images/Emo124.gifאההמ אההמ!

אוקי, אז בעקבות צפייה ממושכת בערוצי המוזיקה במהלך הסופ"ש האחרון, החלטתי לנצל שירשור תפוז בשביל לדעת מה דעתכם על המוזיקה העכשיות? אשמח אם תתמקדו ברוק העכשוי....

את האמת שחוץ מכמה שירים

אני לא ממש אוהבת. ועכשיו כשאני חושבת על זה, זה להקות של אנשים יותר בוגרים, ככה שלהקות של "צעירים" אני לא ממש אוהבת.

nothingman1

New member
מוזיקת הרוק הפופולארית בגדול על הפנים

להקות פופ-גיטרות מלאות פוזה עם מוזיקה גרועה ולרוב נטולת כל רגש כלשהו מוזיקה סתמית למרות שיש כמובן גם להקות טובות, אבל רובן ותיקות- מיוז, רדיוהד, פו פייטרס חביבים... לדעתי מוזיקת הרוק העכשווית במצב הכי גרוע מבין כל הסגנונות שאני אוהב לעמות זאת מעולם הפרוגרסיב-מטאל והפיוז'ן יש לי הרבה הרבה נחת למעשה רוב הלהקות האהובות עליי פעילות כרגע! אופת', טול, פיין אוף סלביישן, נברמור, דרים ת'יאטר, סיקת', גאת'רי גובן, דארק טרנקוויליטי, דיסוננט, אורפנד לנד, פורקיופיין טרי, וכו' לפי מה שאני שם לב, המטאל הפך להיות הבית החם של היוצרים הרציניים בעוד אל הרוק פונים אנשים שרוצים להיות קולים

hitchhiker218

New member
אבל אתה יודע מה עצוב?

ש99% מהלהקות שציינת, לא מקבלות במה בערוצים כמו MTV ו-VH1 וכל השאר.... זה השיט הגדול... אם היו משמיעים יותר ממה שכתבת ופחות מהלהקות שמשום מה נהיות מאוד פופולאריות אז מצבינו היה מעולה ואני חושבת שלא היו לי תלונות

brass monkey

New member
אני לא חושב שזה מה שישנה...

כי מוזיקה טובה - לטעמי, אמורה מלכתחילה להשאר בפחות פרסום, ופחות הצלחה. וזה בגלל שאלו ה"מבינים", שבאמת שומעים עם רגש, שבאמת שומעים מוזיקה בשביל להבין אותה, ולתת למוזיקה לקחת אותם, ולסחוף - הם מעטים. ולכן המוזיקה הפושטית(כך לפי דעתי צריך לקרוא לה), תופסת במה. כי אנשים מחפשים בדיוק כמו מה שהם - מוזיקה ריקנית.

hitchhiker218

New member
תראה, אני ממש שמחה שפרל ג'אם

הם לא חלק מהמיינסטרים... כי היו הופכים אותם לעוד מיי כימיקל רומנס. אבל זה עדיין מתסכל כי זה היה יכול להיות אחרת... אחרת בקטע שהלהקות הטובות בלבד היו מקבלות במה ורק הן היו נכנסות לפלייליסטים. וזה היה פלייליסט נקי מזבל כי אחרי כמה זמן שאנשים היו שומעים רק מוזיקה איכותית, הם היו מבינים שזה מה שהם רוצים\צריכים\מחפשים...

brass monkey

New member
זה לא כך.

יש אנשים המתחברים למוזיקה, כמו שאמרו לי את זה יפה: נשמתם נקשרת עם המוזיקה, וזה לא כולם. לדרוש מאותו ערס ריקני, לשמוע מוזיקה עמוקה כמו טול ואופת' - יהיה כמו לבקש ממשהו שממש יש לו קושי ובעיות עם מתמטיקה - לעשות 5 יחידות... זה אפשרי, אבל הוא לא יגיע לאותה רמה כמו שהוא יכול להגיע במקומות אחרים, עם מטרות אחרות. איזה מטרות אחרות? אין לי מושג. ושימי לב לעובדה - העולם ריקני. עד ביאת משיח, לא יצא העולם מהריקנות הזאת...אלא אם כן אנו נעשה משהו, ו"נציל" את העולם...

hitchhiker218

New member
זה די נכון...

והעולם אכן ריקני. ולגבי המשיח? הוא בכלל משהו מסתורי למדי כך שאני לא מנסה לתלות בו את התיקוות שלי לשינוי... אבל בשביל "להציל" את העולם אנחנו צריכים אותו, ובשביל שהוא יהיה כאן אנחנו צריכים "להציל" את העולם... אבל זה כבר סוטה מהנושא

brass monkey

New member
זה באמת לא קשור, אבל רק אבריר דבריי:

לפי הלימוד(לצערי המועט) שהשקעתי בנושא משיח, הבנתי שישנן שתי דרכים בהן יגיע: 1. ע"י "דד ליין", תגיע העת בה הוא יבוא 2. ע"י "הצלת העולם" של עם ישראל, חזרתו בתשובה, או אפילו שמירת שבת אחת של כל העם. ההבדל: אם אנחנו נביא את המשיח, למעשה נעשה את המוטל עלינו. אם הוא יבוא לבד - נצטרך לעבור תקופות קשות, של ייסורין(למשל, מלחמת גוג ומגוג). רק בשביל להסביר, נמשיל למה הדבר דומה: שני אנשים הלומדים בכיתה למבחן 5 יחידות מתמטיקה. אחד למד כל השנה, והתכונן למבחן, והשני, ישב בטל. לפתע, הגיע תאריך המבחן, והתאריך הוא עוד שבוע. המוכן למבחן - קל לו, יעשה חזרה ויוכל להיכנס למבחן. השני, צריך בשבוע ללמוד את כל החומר - וברור שקשה יהיה הדבר אפילו לבעל פרופסורה בנושא אחר. אותו דבר בעתיד בתקופת המשיח ובניין המקדש בב"א. הרמה הרוחנית תהיה גבוהה, כך שאם אנו נביא אותו - כבר נגיע לרמה קרובה לכך, ונהיה מורגלים לחיים שונים. לעומת זאת יהיה קשה מאוד להתרגל לחיים כאלה לעם שלפתע "נפלה עליו" עת רוחנית. וזהו. ברור? לשאלות בעיות מענות הערות הארות קושיות המצאות תגליות חידושים עב"מים חייזרים ושאר ירקות... אני אשמח להגיב

hitchhiker218

New member
חחחחחחח

טוב אני ידעתי חלק מזה... בכל זאת, אני יושבת כולי אוזן בשיעורי מחשבת ישראל
(טוב אני שונאת את השיעור הזה אבל חלק מזה חודר לי למוח הפיצפון). כשיבוא המשיח אין ספק שאני אהיה בין אלה שישבו שבוע לפני ויאכלו חרא..

brass monkey

New member
הכל תלוי בבן אדם,

הרי אין שליחות שמעמידים לאדם בעולם הזה - והוא לא יכול לעמוד בה. ועוד דבר... הרמב"ן והרמב"ם אומרים שניהם שבתחיית המתים(אחרי ביאת המשיח), כל אחד "יואר" כמו מידת הצדקנות שלו. ויהיה ברור לכל, כמה צדיק היה אדם לעומת חברו , ואיזו בושה היא בעולם הבא(תחיית המתים) שיראו כולם כמה אנו נכשלנו, וחטאנו לה'. אז, יש משמעות לעניין, חוץ מזה שגם תלוי בזה גן עדם עד תחיית המתים, ועוד חיי העולם הזה - טובים או רעים, וגם חיי העולם הבא - הכל תלוי במעשינו... רגע, שיעורי מחשבת ישראל?! לי לא היו
... את לומדת בבי"ס דתי??

ved42

New member
מצטער לצאת רע...

אבל כול שירשור הדת הזה לא נראה לי במקום ואותי לפחות זה מאצבן אפילו.......בלי כוונה לפגוע ואין רצון להיכנס לאיזה שירשור ריבים כזה....

hitchhiker218

New member
זה לא שירשור דת...

ואם אתה לא אוהב פשוט אל תקרא:) במקרה הגענו לנושא הזה.... ורק שתדע לך שהוא נושא מרתק אבל איך שתרצה

brass monkey

New member
כתבתי תגובה ראשונה

ובקריאה שניה היא נראתה תוקפנית קצת, אז מחקתי(שתדע שאין לי כוונה להכעיס במידה וזה יקרה). ידידי היקר, כמו שנגררים לכל שיחה חסרת טעם וריח, מותר להגרר(לעניות דעתי) לשיחות דת בין השאר(שאינן לדעתי חסרות טעם). העובדה שהנך רואה בזה חסרון ופגיעה אינה אומרת כי הדבר נכון, היא סה"כ אומרת שכנראה יש לך סוג של "שנאה" על הדת. ולכן לעניות דעתי אין לך זכות לדון על "איכות הדיון", או ב"פגיעה שלו", וזאת משום שכמו שאמר ר' הלל צייטלין "וכלום(=ובכלל) יש לשונא מידה אובייקטיבית?" אחי, אל תרגיש חלילה פגיעה בתגובתי, אין לי כוונה להכעיס, רק לשתף אותך במפריע לי.

ved42

New member
התגובה הייתה יפה אז אני חייב

להגיב ולאומר קודם כול שאני לא שונא את הדת.... דבר ראשון אני לא שונא את הדת אני לא מאמין בחלקים רבים ממנה אולי בכולם אבל לא שונא אותה... בכלל אין לי בעיה לדבר על הדת פשוט היה משהו שקצת איצבן אותי בשיחה שלכם וזה היה כול הקטע הזה שהמשיח יבוא ויגעול אותנו זה נראה לי לא נכון ואיפה שהוא גם אנוכי.... הצלת עם ישראל ????.....אני יודע שהרבה בפורם לומדים איפה שהוא את כול הקטע של הדת וזה מעורב פה הרבה אבל זה קצת איצבן אותי כי זה נשמע כאילו בזילזול, ואני לא אומר שהנושא לא מרתק, התנך כן מענין אותי לא ברמת אמונה

brass monkey

New member
ידידי היקר,

זה היופי שבלימוד מהתנ"ך- האדם מגיע בגישה הכי אובייקטיבית וחסרת רצון לפגוע במשהו, בשביל ללמוד - מה היה, מה יהיה, ומה צריך לעשות, ולבדוק במה זה מחייב אותו. אין לו כוונה להביע משהו - חוץ מאשר את המידע הנ"ל. העובדה הוא שיש מטרה אליה שואף העולם כולו, והוא עם ישראל - משיח ותחיית המתים, כנבואת הנביאים. האמת זה לא רק הצלת ישראל - אלא הצלת העולם כולו, כי הוא יגיע למטרתו, דבר שנראה רחוק, ונראה כאילו לאט לאט אנשים מנסים יותר להשמיד אחד את השני לחינם, ולכן זה סוג של הצלה. הצלה מהסבל הקיים בעולם, כי העולם יגיע למטרתו - בה תרד השכינה(הקדוש ברוך הוא) לעולם, וישכון בתוך עם ישראל, וגם הגוים(!!) ידעו כי ה' אחד ושמו אחד, ויבואו להעלות קרבנות לרבש"ע. העולם יהפוך למקום טוב. ויפסיק הרוע. זה יהיה תהליך, לא "בום" אחד. יש אומרים (הצבור הדתי ההולך אחר הרב קוק ורבים נוספים) כי ישראל, מדינה לאחר 2000 שנות גלות - היא "התחתלא דגאולה" - התחלת הגאולה. התחלת התהליך. ומזכירים את המטרה הזאת 3 פעמים ביום בתפילת "עלינו לשבח", הכינוי של מה שהסברתי שם בתפילה הוא "לתקן עולם במלכות ש-ד-י(שזה שם נוסף של ה')". אינני מבין מה הרגשת הפגיעה בכך, אם תסביר אני אוכל לנסות לישבה. אך חשבתי כי אם אסביר יותר טוב - זה כבר יתבאר. ואין שמח ממני לראות את התגובה החייכנית שלך, שבמקום בו יכלה להיות עכשיו שנאת חינם (לא עלינו), נשארה שיחה מעניינת- בין שני "אוהבים"(אהבת חינם). אשמח לנסות להאיר כל שאלה שהיא שיש לך על הדת. ואם אתה מרגיש שזה לא המקום - יש שלוש אפשרויות. 1. [email protected] - מסנג'ר 2. 347687266 3. פלאפון שלי: 050 8464 780 למרות שאני אשמח גם להמשיך את השיחה כאן

nothingman1

New member
להבא בבקשה לא לכתוב כאן מספרי טלפון

גם אני בעבר רשמתי כאן את המספר שלי, וגיליתי שאסור אז בבקשה להמנע מזה

nothingman1

New member
כי מסתובבים כאן טיפוסים מפוקפקים

שעלולים לעשות לך צרות זה לטובתך!

למעלה