נורקפות'

dragon zlotnik

New member
../images/Emo85.gifנורקפות'../images/Emo85.gif

-הסיפור לקוח בחלקו מהרפתקאה שהעברתי, אבל היא נקטעה באמצע- נורקפות' התהפך על מיטתו בפונדק, הוא עדיין הרגיש את הדופק שלו טס במהירות, הוא לא הצליח להירגע ממה שהוא ראה, ובכלל כל מה שקורה לו בזמן האחרון, הוא חשב מה לעשות בזמן שהוא ניסה להירגע ולישון, ואז הוא נרדם אך בחלומו זה חזר, הוא ראה את עצמו מטפס על החלון בפונדק, והוא ניסה להגיד לעצמו, "לא! אל תלך! אל תעשה את זה!" אבל הוא לא הצליח לעשות כלום, הוא ראה את עצמו מטפס לאט, כמו עינוי סיני, הוא לא יכל לעשות כלום ואז הוא ראה את זה שוב, הוא ניסה לעצום עיניים אבל הוא לא יכל, איש עטוי ברדס שחור, קורא מתוך ספר ומרחפןת לידוכל מיני רוחות מוזרות, נראה כמו טקס, ואז הוא הפנה את מבטו לצד השני של החדר, והוא ראה אותו פרצוץ מפחיד מרחף באוויר, שנראה כמו איש שמת לפני אלפי שנים אבל בשרו לא הושחת, חסר אישונים, ולבן בוהק בעיינים, ואז הוא הפנה אליו את מבטו... אההההההההההההה. **** "נורקפות', נוקרפות', אתה שומע אותי?" שאל בדאגה חברו, אירנל, "מה? מה קרה?" שאל נורקפות' "לא יודע, אתה התעוררת פתאום וצעקת משהו, מה קרה?" "לא, לא, זה בסדר, סתם חלום רע" אתה יכול להמשיך לישון... ולקול נחירותיו של ליריק הגמד, ניסו נורקפות' ואירנל להירדם בשנית... בבוקר נורקפות' קם, והוא הרגיש את בטנו המקרקרת, אך הוא פחד לרדת למטה ולפגוש את האיש עם הברדס, והוא אמר "אני ירד אחר-כך" אירנל משך בכתפיו ואמר "אתה רוצה שאני יביא לך משהו לחדר?" ונורקפות' אמר "לא, תודה אני יסתדר" לאחר שהחדר התרוקן, קם נורקפות' ממיטתו, והתחמש בשני פגיונות במגפיים, שיקוי לעצירת הדם, וברגע שהוא התחיל להתאמן עם הרובה קשת שלו הוא שמע פתאום, "אתה חייב לברוח!" **** "מי זה?" אמר נורקפות' בלחץ וליבו החל לפעום בחוזקה, והוא הסתובב סביב עצמו, ואז הוא ראה אוח של אדם עטוי בגלימה מרשימה, ועם פרצוף מבוגר, והוא אמר "רד למטה בברדס ודהר עם חברים במהירות האפשרית לכפר ניגלר, שם תקבל הסבר נוסף" נורקפות', התחיל לשאול בבלבול, "מי אתה?, מה אתה רוצה? מה... מה קורה כאן?" אבל הדמות התמוססה לה ונראה כאילו הוא נסה לדבר אך ללא קול... נורקפות' חשב לעצמו, טוב, אני לא יוכל להסתתר כאן לנצח, לבש ברדס, וירד למטה.

dragon zlotnik

New member
חלק ב'

-*-אשמח לקבל תגובות למיניהם, כי אני מנסה לשפר את הכתיבה שלי, ומעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על הסיפור-*- נורקפות' מצא את ליריק שותה גלון שיכר ואת אירנל מנסה להסביר לו כמה זה לא טוב שיכר על הבוקר, ואז נורקפות' פנה אליהם, אירנל די נבהל הוא כמעט צעק אבל נורקפות' מיד שם לו יד על הפה, ואמר "יש לכם רבע שעה לארוז את החפצים, יוצאים לניגלר אני יסביר את הכל בדרך" אמר וישר פנה חזרה לחדר, אירנל וליריק החליפו מבטים מבולבלים, וליריק סיים בלגימה את גלון השיכר שלו והם עלו לארוז, שם הם פגשו את נורפקות' עם תיק ארוז כשהוא יושב על המיטה מהרהר, הם חששו לפנות אליו, אירנל התחיל לחשוד שנורקפות' השתגע, אבל הוא החליט לתת אמון בחברו. הם ארזו בזריזות, ירדו למטה זרקו איזה מטבע לנער הסוסים, ויצאו מחוץ לשער העיר לשטח הפתוח. **** נורקפות' דהר במהירות עצומה, אירנל וליריק ניסו בקושי רב להדביק את הקצב, וכשהם עצרו בצהרים, לנוח ולאכול, נורקפות' בהה באש, וליריק לא יכל להתאפק ונמאס לו מכל הקטע הזה והוא אמר, "נורקפות', אתה מוכן להסביר מה קורה כאן?" ונורקפות' כאילו נותק מהעולם שבו ריחף, פנה לליריק ואמר "אתה האמת, גם אני לא ממש יודע… נדע כשנגיע לניגלר" חשדו של אירנל התגבר בכך שנורקפות' השתגע, אבל הוא לא רצה לנטוש את חברו בלב ובנפש. בהמשך ההפסקה נורקפות' המשיך לבהות באש ובקושי נגע באוכל, למרות שאת הקטע הזה הבין אירנל… אחרי הכל גמדים לא יודעים לבשל… אירנל וליריק דיברו קצת בשקט עד שנורקפות' קם פתאום ואמר, "אם נרכב מספיק מהר נגיע לניגלר עד רדת החשכה, ואז אני יוכל להסביר לכם מה קרה" **** עייפים אך מרוצים הגיעו לכפר ניגלר אירנל נורקפות' וליריק, שקיוו לקבל תשובות בכפר הנידח הזה, הם שכרו את החדר הכי מרווח שיש בפונדק הקטן בכפר, ואחרי ארוחת ערב דשנה, עלו שלושתם בתקווה לקבל את התשובות לשאלות, ומייד שהם נכנסו לחדר, פתח נורקפות' ואמר, "בצעירותי, היה שד אחד שנהג להטריד את אנשי הכפר, והיה מבצע רציחות וגניבות, לאחר בקשות ותחנונים נעתר המושל ושלח כוח קומנדו שיחסל את השד, והם עשו לו מארב, וחיסלו אותו. ואני שהייתי ילד סקרן בגיל 15 אחרי שכולם עזבו את המקום, רצתי לגופתו של השד, וחיפשתי נשק או משהו, אבל לא מצאתי, ותוך כדי זה שהלכתי אחורה, הסתובבתי לרגע וראיתי על גופת השד מונח פגיון שזהר מעט בצבע אדום, זה היה לי מוזר שהוא לא היה שם קודם, וזכרתי את אזהרותיו החוזרות ונשנות של אבי בקשר לחפצים מסוג זה… אך לא יכלתי להתאפק והרמתי את הפגיון, על הפגיון היו סימונים מוזרים, ואני בתמימותי שמחתי על המציאה והחבאתי את הפגיון ושמרתי עליו מכל משמר, לאחר מס' ימים הגיעו מס' אנשים לבושים בברדסים שחורים, והם שרפו בתים, רצחו אנשים ונראה שהם חיפשו משהו, אך לאחר שהגיע המשמר הם ברחו ואיש לא תפס אותם. בין ההרוגים היו הוריי, שהיו אמידים ואני קיבלתי ירושה מכובדת, ואחרי שהתאמנתי בנשק, אתה יודע אז פגשתי אותך, ובגיל 17 יצאנו לדרך, ופגשנו את ליריק אחרי כמה חודשים, ואתמול, חמש שנים לאחר המקרה הזה, מצאתי את אחד האנשים בברדס…"

Naruto007

New member
קראתי, ויפה מאוד

העלילה עצמה בסדר גמור, אבל יש כמה דברים שאתה חייב לשפר: דבר ראשון, שגיאות כתיב הן הדבר הכי פחות מקצועי בסיפור. תעבור על מה שאתה כותב לפני שאתה שולח, וכך תראה שגיאות כתיב. יש פעמים שאתה ממשיך משפט לקטע ארוך מאוד רק עם פסיקים ובלי נקודות, וזה מאוד מפריע לקרוא ככה. שגיאות דקדוק כאלה, כמו גם טעויות של יוכל במקום אוכל, מאוד מפריעות לעין בזמן שקוראים את הסיפור. דבר אחרון, וזה יותר עצה ספרותית, אתה צריך למצוא דרך לספר על הדמויות. למשל, אני אפילו לא יודע אם נורקפות' הוא בן אדם או אלף, ואותו דבר לגבי אירנל. גם על ליריק, למרות שאמרת שהוא גמד, צריך לדעת יותר. למשל, דרך טובה לעשות את זה היא לספר איך אירנל נזכר בפגישתו הראשונה עם נורקפות'. למשל, אם נורקפות' הוא בן אדם שמן ובעל פרצוף עגול וחייכני, אירנל יזכר איך "הוא פגש את אותו אדם עגלגל, שעזר לו לאחר שנפצע בקרב נגד שודדי דרכים. האדם היה רך וחייכני, וסיפק את כל מה שאירנל נזקק לו...". אם עשה את מה שאמרתי, אני בטוח שהכתיבה שלך תשתפר עוד יותר. מחכה לשמוע את ההמשך

dragon zlotnik

New member
קיבלתי את הקטע עם השגיאות כתיב

ואני ינסה לשפר את זה בהמשך... (אם יורשה לי לשאול, מדוע שמת בסוף סמיילי צוחק?)

Loewenthal

New member
חביב...

תראה, יש הרבה מקום לשיפור - דבר ראשון, אני מציע לך לקרוא הרבה ספרים, כי זה עוזר מאוד, וההבעה והכתיבה שלך ישתפרו מאוד. הבעיה כאן היא הרבה שגיאות כתיב ודיקדוק - בכל הפעמים שדיברת על עצמך בעתיד, השתמשת ב- י' בהתחלה, למשל: "אני יוכל", אבל הנכון הוא "אני אוכל". חוץ מזה היו עוד הרבה שגיאות, ואני מציע לתת את הסיפורים שלך למישהו שאתה יודע שהוא טוב בדיקדוק ולשון שיתקן לך, כמו אח גדול/הורה. חוץ מזה, נסה לא להשתמש בקיצורים כמו "מס'" - כי בסיפורים וספרים לא נוהגים להשתמש בקיצורים. חוץ מזה, הרעיון חביב, למרות שהעלילה קצת מלאכותית. קבל ח"ח ממני.

dragon zlotnik

New member
תודה שהגבת

דבר ראשון, מה מלאכותי בעלילה? דבר שני, אני יודע שיש הרבה מקום לשיפור אבל אם תסתכל בכתיבות הקודמות שלי על החבורות שעשיתי וכו' לדעתי כתיבתי יחסית השתפרה... בכל מקרה אני מודה לך על העזרה ועל הערותיך.

Loewenthal

New member
זה עניין של טעם -

יהיו כאלה שיגידו שהעלילה לא מלאכותית, אבל לפי דעתי, היא כן קצת מלאכותית - הרעיון שנורקפות' פשוט מקבל איזו משימה ומבצע אותה, נשמע קצת רגיל ולא כל כך מקורי. חוץ מזה, זה קצת מלאכותי שפתאום מישהו בא אל נורקפות', נותן לו משימה והוא פשוט מבצע אותה. וכן, זה נכון, כמה שתכתוב ותקרא יותר, אתה תשתפר.

DDN

New member
מה שתומר ונארוטו אמרו.

הייתי מגיע לזה קודם, אבל הקדימו אותי. בכל מקרה, אני שמח שאתה כותב. לא הבנתי כ"כ, זו הרפתקאה שאתה העברת או ששיחקת? ומי שיחק את אירנל? השם מוכר לי.

למעלה