Pearl Jam- Vitalogy

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo203.gifPearl Jam- Vitalogy

VS מכר 7 מיליון עותקים. למרות שהאלבום הוא כמעט אלבום קונספט לתקשורת מחורבנת, שנאה לכל ההייפ סביב הלהקה, פארנויות ובלה בלה בלה. כמה אירוני שאלבום כזה בלי ליווי של קליפים ימכור כמות כזאת. שנה וקצת אחרי שיצא VS, הם הוציאו עוד סוג של אלבום קונספט עם קטעים של דיבורים בזמן של פחות מדקה. למרות שגם באלבום הזה היה ניסיון להתנער, גם האלבום הזה התקבל באהדה, עד שפרל ג'ם החליטו לעשות צעד קיצוני ביותר ולחבל להם בקריירה עם No code.

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#1- Last exit/המוצא האחרון

Last exit חי פתוח והרסני... סתכלי אליי אימא, תראי אותי מתרסק אין זמן לשאלות... למה כלום לא התקדם? תפוס ותחזיק מעמד...אנחנו מתים מהר בקרוב הכל ייגמר ואני יתמתן.. תן לאוקינוס להציף ולמוסס את העבר שלי שלושה ימים ואולי יותר לא ידעו בכלל שעזבתי מתחת ללשון שלך אני כמו תוית אני אתן לך את מה שאת לא צריכה לקבל מתחת לנשימתי... אני נשבע בחטא לטוב או לרע... הכי טוב שהתחלנו תן לשמש לטפס שתשרוף את המסכה שלי שלושה ימים אולי יותר לעולם לא ימצאו אותי כאן תן לאוקינוס למוסס את העבר שלי ארבעה ימים, ולא קצת יותר תן לרוחי לעבור זה המוצא האחרון.

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#2-Spin the black circle/סובב את

הסינגל הראשון לקידום Vitalogy. השיר היחיד של פרל ג'ם אי פעם שזכה בגראמי- על best hard rock preformance. לטענת ודר השיר הוא אהבה למוזיקה ותקליטים, כל כך שהדימויים שהוא מביא שכיחים יותר למכורי הרואין ומזרקים.
Spin the black circle
ראה את המחט.. ראה את היד שלי תפיל את זה...בעדינות הנה זה בא...אני נוגע באווירון מרים אותי... לא מעלים אותי סובב, סובב, סובב את העיגול השחור סובב, סובב, סובב את העיגול השחור סובב, סובב, סובב את העיגול השחור תוציא אותו מתוך העטיפה או האושר שלי...רק לך מגיעה היהירות שלי אני כל כך גדול...כל העולם שלי אני מעדיף אותך...מעדיף אותך מאותה סובב, סובב, סובב את העיגול השחור סובב, סובב, סובב את העיגול השחור סובב, סובב, סובב את העיגול השחור

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#3-Not for you/לא בשבילכם

הסינגל השני מתוך Vitalogy. הגיטרה שמקרידי מנגן בשיר היא מתנה שקיבל מטום פיטי. לביאליק יש את השיר הזה שהוא מספר כמה הוא מתוסכל מזה שהוא אומן מוכשר- כי מצד אחד יש לו את הלהט ליצור שירים ולפרסם אותם אבל הוא סובל כי הוא מרגיש רכושניות קיצונית לשירים שלו, הוא שונא שאנשים לא אהבו מספיק את השירים שלו, או שאנשים לקחו את השירים שלו- "הקתרזיס" שלו והפכו את זה למשהו מבדר (מבדר מהמילה entertaining), זה בערך מה שאדי וידר הסביר על not for you.
Not for you
נשמה חסרת מנוחה שכמותך, תהני מנעורייך כמו שמוחמד זעזע את האמת אי אפשר לברוח מהחוק ההמוני אם אתה שונא משהו, אל תעשה אותו גם אתה מקטין את השולחן שלי, מקום רק לשניים המקום התקהל כל כך, אין לי חדר מאיפה באתם? הסתערתם על החדר ואתם מעיזים להגיד שהוא שייך לכם...לכם זה לא בשבילכם זה לא בשבילכם זה לא בשבילכם...fuck you.. צרחה...חברים...אל תקראו לי חברים, הם לא צורחים...הם לא מתקשרים כל מה שקדוש מגיע מנעורים הקדשה, תמימות ואמת בלי כוחות, אין מה לעשות אני עדיין זוכר, לא אתם לא...אתם לא זה לא בשבילכם זה לא בשבילכם זה לא בשבילכם...fuck you..

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#4- Tremor christ//

לא מצאתי כותרת מתאימה לתרגם את שם השיר לעברית. בכל מקרה Tremor= צמרמורת. Christ בא מהצירוף "Jesus Christ", ו-christ זה "משיח", אבל המילה בא בדרך כלל מבהלה או פחד.
Tremor Christ
המלח עף עם הרוח...נסחף מהסופה האורגן שהשאיר נשבר...המדממים על החוף המשיח שלו היה מדהים... רואה אותה טובעת בשעה שהתעורר במשך יומיום טעם את המליחות של דמעותיה... גורל מגונה מקרי סודות קטנים, רעד קטן..הופך לרעידת אדמה גם לאוקינוס הכי קטן עדיין יש גלים מאוד מאוד גדולים הכופר שילם לשד...הוא לחש מילים מענגות מלאכים הם אלה שחוגגים ניצחונות אם הם יכולים...להגיע ראשונים סודות קטנים, רעד קטן..הופך לרעידת אדמה גם לאוקינוס הכי קטן עדיין יש גלים מאוד מאוד גדולים אני אחליט לצלול אקח את הזמן...לא את חיי מחכה לסימנים...מאמין בשקרים בשביל להחלים...זה משהו אלוהי אתה יודע איך זה מחזיר את הקשת חזרה, גורר ומשליך את הגבול/קו מניח אמונתו באהבה וב-Tremor christ (שוב, בעיה לתרגם)

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#5-Nothingman/איש הכלום

אדי ודר הסביר "אם אתה אוהב מישהי, והיא אוהבת אותך...אל תהרוס את זה...כי אתה נשאר עם הרבה פחות מכלום..."
Nothingman
פעם פרודים...דבר לא נשאר להפחית מילים מסוימות שנאמרות...לא יכולות לחזור אחורה הולך לבדו...עם מחשבות שהוא לא יכול להפסיק לחשוב העתיד למעלה...אבל בעבר הוא איטי ושוקע תפס חזיז של ברק...קילל את היום שהוא הזניח את זה איש הכלום איש הכלום גם זה משהו? ... היא פעם האמינה לכל מה שסיפר לה יום אחד היא התקשה להאמין...ובחרה בצד הנגדי מבטים ריקים מכל פינה מחודדת בצינוק אחד הצליח לברוח...השני נשאר בתוך הבאר והוא ששכח...בא עליו גורלו לזכור איש הכלום איש הכלום גם זה משהו?... היא לא מעוניינת בו היא לא מזינה אותו אחרי שהוא עף אל תוך השמש... אל תוך השמש...נשרף...נשרף איש הכלום איש הכלום גם זה משהו?.. יכול היה להיות משהו...

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#6- Whipping/הצלפה

נסיתי להבין מה כתבו בוויקיפדיה (האנגלית) על השיר, אבל זה עשה לי כאב ראש.... מחאה על ביל קלינטון, עמותת Pro-life, רצח של קיצוני בפרוספסור מומחה להפלות ב-1993....
Whipping
לא צריך פטיש, יש ראש קשה קשה לא צריך מעיל-גשם, אני כבר רטוב לא צריך תחבושת, יש כבר יותר מידי...דם. אחרי כמה זמן זה נראה כאילו זה מתגלגל מפה. להצליף.... הם מצליפים בשוט להצליף...הם מצליפים בשוט לא צריך יד, תמיד יש זרוע שמצורפת לזה או, אל תלך לאחורה, אני לא יכול ליפול אחורה למה תמיד יוצא לנו להאמין במסילות החלודות האלה? הם לא רוצים את השינוי שיש בנו להצליף.... הם מצליפים בשוט להצליף...הם מצליפים בשוט אין כוונה לדחוף, אבל הדפו אותי או, אני בדיוק כמוך, נראה לי שזה מספיק אני לא יכול להאמין לדבר ממה שהם רוצים שנאמין... או, כולנו מצלוקים, לא הם לא תפסו גם אותו? להצליף.... הם מצליפים בשוט להצליף...הם מצליפים בשוט

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#7- Pry to/משתוקק ל..

הוא משתוקק לפרטיות... אבל טוענים שהמסר בא ששומעים את השיר פוך- http://www.sonymusic.com/artists/PearlJam/sound/pryto.wav שם אפשר לשמוע משהו דומה ל-"Oh, Pete Townshend, how you saved my life!", "או! פיט טאונשנד, איך הצלת לי את החיים...", ש]יט טאונשנד הוא הגיטריסט של The Who- הלהקה הכי אהובה על אדי וידר- שתמיד אמר איך הוא ראה את רוג'ר דלטרי (סולן הלהקה) כאבא רוחני כשהיה נער.
Pry to
פ- ר- ט- י- ו- ת היא חסרת מחיר בשבילי פרטיות!

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#8-Corduroy/קורדרוי../images/Emo36.gifכנסו לפה.

קבלו את העניין המשעשע, השיר כנראה נכתב על שוב- הלחץ ומערכת היחסים בינו לבין מיליונים. אבל הנה מה שהוא אמר על ההשראה של השיר: "השיר נכתב כתוצאה מהמעיל קורדרוי החום שהייתי לובש. קניתי אותו ב-12 דולר, ואחר כך הוא עלה ל-650 דולר. בכל מקרה, הייתה דמות טלויזיונית באופרת הסבון-General Hospital שנראתה כמוני באותו זמן- עם שיער ארוך וטי-שרט צבאי. הבחור שגילם אותו נראה הרבה יותר טוב ממה שאני נראה...בכל מקרה, הדבר המצחיק הוא שהבחור הזה הוא ריקי מרטין..." אז כמו שהוא אמר, השיר הוא מערכת יחסים, אבל בין בחור אחד למיליוני אנשים. בכל מקרה, בתרגום אני אכתוב את זה כנמען לבחורה (כמו שכל אחד היה מבין את זה אם אדי וידר לא היה מסביר את השירים שלו), שהבחורה תיהיה הדימוי לאותם מיליונים.
Corduroy המתנות :) "לחכות") היה מחרפנת אותי... את סוף כל סוף כאן ואני מבולגן אני מחזיר לך חזרה את הקסם שלך... לא יכול לתת לך לשוטט לי בראש אני לא רוצה לתת מה שאת לא יכולה לתת אני מעדיף להיות מורעב מלאכול את הלחם שאת מציעה הייתי מעדיף לרוץ, אבל אני לא יכול ללכת אז כנראה שאני אשכב לישון לבד כמו פעם... אני אבחר בשביל הכי מוצק... ואני חייב לסרב למבחן שלך תדחפי אותי ואני אסרב...ההתנהגות הזאת לא ייחודית במיוחד אני לא רוצה לשמוע לאלה שיודעים הם יכולים לקנות, אבל הם לא ילבשו את הבגדים שלי אני לא רוצה להיות צולע בשביל שאנשים אחרים יוכלו ללכת אנשים שפעם לא היו רוצים להכיר אותי אני לא רוצה להיות כפוף לחובות שלך ולשלם את זה בדם אני כבר מסופר וחצי מת ואגמור לבד כמו שהתחלתי הכל השתנה, אין ספק- כלום לא השתנה קחי את ידי, לא את התמונה, פזרי את האבקה שאני אני לא רוצה לתת את מה שאת לא יכולה להביא אני מעדיף להיות מורעב מלאכול משדייך כל הדברים שאחרים רוצים ממני את מה שאני רוצה, לא ניתן לקנות, כי זה חינם אני לא אמור להיות כלי בידור לחיות ולמות, תן לזה להתבצע כנראה שאיהיה בודד מקולל כמו שהתחלתי עכשיו, זה הצעד שחל חשבתי שאת חברה...אבל מסתבר...מסתבר שאני שונא אותך

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#9-Bugs/חרקים

הוא פעם אמר בצחוק "הלכתי לאולפן לחזרה....ומצאתי את האקורדיון באיזו חנות...התחלתי לנגן בו לדבר ג'יבריש...אמרתי לעצמי 'זה הולך להיות הסינגל הראשון!'..."
Bugs
כל ... האלה! יש לי חרקים יש חרקים בחדר שלי חרקים במיטה שלי חרקים באוזניים שלי הביצים שלהם בראש שלי חרקים בכיסים שלי חרקים אצלי בנעליים חרקים באיך שני מרגיש כלפייך (באנגלית זה נשמע "חרקים על הדרך...") חרקים על החלון שלי מנסים להכנס פנימה והם לא הולכים לשום מקום ממתינים וממתינים חרקים על התקרה שלי מתקהלים על הרצפה עומדים, יושבים, כורעים... חלק חוסמים את הדלת ועכשיו השאלה היא: אני הורג אותם? אני הופך לחבר שלהם? אני אוכל אותם? צלוי או well done? אני עובד עליהם? אני לא חושב שהם כאלה מטומטמים ... אני מצטרף אליהם?.. נראה כאילו שזאת השאלה יש אצלי חרקים על העור מדגדגים את הבחילה שלי אני שוב נותן לזה לקרות הם תמיד משתלטים אני רואה שהם מקיפים אותי אני רואה אותם חורצים את גורלי אותו גורל שפעם אני הייתי האדון לו עכשיו זה מאוחר מידי יש חרקים אצלי בחדר... אחד על השני כשהיה לי סיכוי אני אתפשט ועם ה.... נהפוך לאחד

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#10-Satan's bed/מיטת השטן

ודר אמר שהשיר הוא על הפיתוי שבחיי המפורסם- כסף, סמים, בחורות....
Satan's Bed
לא שהכל נאמר...הכל נאמר ונעשה אף פעם לא ישנתי במיטה של השטן למרות שאני חייב להודות....הוא עדיין מבקר אותי בא בלי הזמנה, אבל אתם יודעים, הוא לא מחכה לזה... מצחיק איך הוא תמיד מצליח להשתלב מצחיק איך כל פעם רציתי לוותר/להכנע (שמות של ימים בשבוע:) ראשון, שישי, שלישי, חמישי...הכל אותו דבר לפעמים אני אורח הכבוד שהוא לא רוצה שיעזוב כבר התאהב :)השטן באדי ודר) כבר התאהב מי החליט על המיתוס שכולנו נולדים עטופים באושר? מי הביא את הנוהל שנולדו להתעשר? "דוגמאות טובות, שרמוטה כחושה וקטנה..." מודל לחיקוי...בדם. מקבל פלאשבקים כדי שאוכל לסבול, כדי שהם יראו כמותנו אני מחרבן ואני מסריח, אני רציני, הצטרף למועדון הייתי עוצר ומשוחח אבל אני... כבר מאוהב כבר מאוהב עקוב אחרי הייסור...עקוב אחרי הפרסים אח, התחת... בחיים לא לחצתי יד לשטן, תראה בעצמך היית יודע אם הייתי, החרא הזה לא נעלם לבד אני אקום ואפול, תן לי לקחת קרטיד עבור שנינו זוז, לא צריך את העזרה שלך, אז תתחפף בחיים לא מצצתי ת'זין של השטן שוב, היית רואה אילו הייתי, הייתי רואה מסביב לשפתיים אני אחכה למלאך, אבל לא אעצור נשימתי בשבילו הם חושבים שאני בטח עסוק....שהכל בסדר.. שיר כזה מעאפן...אחד השירים הבודדים שלהם שאני שונא.

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#11-Better man/גבר טוב יותר

שיר שאדי כתב בתיכון לאימא ודר והיה מופיע עם השיר עם להקתו הקודמת- Bad radio. ב-VH1 storytellers הוא אמר שזה שיר על מערכת יחסים של התעללויות ואלימות. בהופעות, הוא נהג לפתוח את השיר ב- "it's dedicated to the bastard that married my Momma."
Better man
ממתינה, מסתכלת על השעון, השעה 4, זה חייב להפסק. תגידי לו שאת לא מוכנה לשתוק עוד, היא מתאמנת על הנאום כשהוא פותח את הדור, היא מסתובבת מעמידה פניי ישנה כשהוא מביט בה היא שוכבת/משקררת ואומרת שהיא מאוהבת בו ולא מצליחה למצוא גבר טוב יותר היא חולמת בצבעים, היא חולמת בצבעים אדומים, לא מצליחה למצוא גבר טוב יותר מדברת לעצמה, אף אחד לא צריך לדעת מה שהיא אומרת לעצמה. נשבעת לעצמה שידעה מזה, כעת היא נשבעת שהוא לא חוזר היא שוכבת/משקררת ואומרת שהיא מאוהבת בו ולא מצליחה למצוא גבר טוב יותר היא חולמת בצבעים, היא חולמת בצבעים אדומים, לא מצליחה למצוא גבר טוב יותר היא אוהבת אותו, היא לא רוצה לעזוב את זה ככה היא מזינה אותה... בגלל זה היא תמיד חוזרת אליו ולא מוצאת גבר טוב יותר לא מוצאת גבר טוב יותר

Jagged chaos

New member
../images/Emo129.gif#13- Immortality/אל מוות

ודר הכחיש שהשיר נכתב על קוביין, הביצוע הראשון לשיר בהופעה היה ב-11 באפריל 94, כשבוע לאחר מותו של קוביין, ובביצועיו הראשונים המילים היו מאולתרות. הסינגל השלישי והאחרון מהאלבום.
IMMORTALITY "מרוקן" היא המילה אין מקום לנקמה בי או בה לא מוצא משהו נוח בעולם הזה דמעה מלאכותית כל הורידים נדקרו כבר בעבר, "Next!, מתנדבים?" פגיעות, תכונה שלא דובקת בעקרונותיה העריק מצא ביתו ומשאלה לדבוק בה אבל יש דלת סודית בשמש... אל מוות/ניצחי.. בעל פריבלגיות כמו זונה קורבן להופעות ציבוריות תובעניות swept out (=שהועף החוצה ע"י מטאטא) דרך הסדקים (גם "קראק") מתחת לדלת קדוש האומנם, איך? כנוע, יוצא להורג בכל מקרה הבלאגן (במקור זה "קשקוש") מתומסס קופסאת סיגריות על הרצפה העריק מצא ביתו ומשאלה לדבוק בה אבל יש דלת סודית בשמש... אל מוות/ניצחי.. אני לא מצליח להפסיק את המחשבה שאני רץ באפלה מגיע לדרך מפותלת, לאיזה שלט להקשיב? כל העריקים הטובים חייבים להחליט "מופשט ומכור, אימא" הזרוע נמכרה במכירה פומבית וכל האלכוהליסטים שוקעים (במקור "whisker"- שתייני וויסקי) עריקים מתקדמים הלאה לא נשארים זמן רב, חלק מתים רק בשביל לחיות..."

nothingman1

New member
בשיר Pry, to

המילים היחידות שנשמעות דומות הן "You saved my", וגם זה ממש בערך... אפילו זה נשמע הרבה יותר הגיוני, וזה ברור שככה זה לא אמור להיות (המילים האמיתיות כתובות למטה): http://www.udidunayer.com/Funny/Batya/

nothingman1

New member
טו-אוב! הקטע בסוף כשיש תמונה של צ'ה גווארה

היה הכי טוב לדעתי

The FCRZ

New member
זה לא נשמע טיפה מוגזם?

להוציא אלבום שיהיה לא טוב בשביל לחבל בהצלחה שלהם? לא נראה כאילו החיים שלהם היו קשים כלכך

hitchhiker218

New member
מה שנראה לי

זה שהמטרה היתה להשתחרר מהמיינסטרים. טן וורסז הושמעו בכל תחנות הרדיו וערוצי המוזיקה בעולם נון-סטופ. זה הפך את המוזיקה שלהם, את הבייבי שלהם, למשהו מאוד מסחרי... והתקשורת חגגה. אני מנסה לחשוב שניה מה המניע וזה הדבר הכי הגיוני שנראה לי. אני חושבת שהם בסה"כ ניסו להוריד את התקשורת מהגב שלהם, ולהשאיר את כל מי שבאמת רוצה לשמוע פרל ג'אם. ומי שרוצה, ידע בדיוק איפה למצוא בלי לשבת כל היום ולשמוע רדיו ולבהות בMTV(לא שיש בזה משהו פסול). הרצון לעשות מוזיקה נטו בלי פרובוקציות מיותרות וכותרות בצהובונים.. אבל יש מצב שזה 100% לא נכון=] אז סתם חפרתי..:)

למעלה