שיר השבוע: Thank U

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע: Thank U

Thank U Supposed former infatuation junkie 1998 http://www.youtube.com/watch?v=KD-6jVtbVGw&search=ALANIS%20thank%20u
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר שנחשב מבחינתה ישועת הכתיבה שלה. מאז שכתבה אותו היא הצליחה לכתוב את שאר רוב האלבום.
#2-הקטע שלאלאניס ירד האסימון שהיא צריכה לכתוב שירים ושהיא כבר בלי הלחץ היה אחרי שהיא היתה בבית ספר למוזיקה בהודו, וישבה על הפסנתר בלי לנסות למשוך תשומת לב, והתחילה לשיר באלתור; היא כל כך נכנסה לזה שהיא לא שמה לב שאנשים מסתכלים עליה. שהיא גמרה היא ראתה שכולם היו המומים.
#3-ביונאר 1998, בהמלצת אחיה, היא ברחה להודו. היא מימנה את הכרטיסים גם לאימא שלה, שתי דודות ושתי חברות טובות.
#4-אחרי חודש היא טיילה בקובה, שם הכירה את דאש מיהוק, וככה נוצר לה רצף של אירועים טובים.
#5-אלאניס כנראה לא מאלו ששומרים על הדיוק בכתיבת השיר. בעטיפה של supposed..junkie "קוראים" לשיר thank u, וב-feast on scraps כתוב thank you (וסתם בשביל הידע, שנד אוקונור שמרה לכל הדרך על הייחוד של ה- Nothing compares 2 u).
#6-בדצמבר-נובמבר 1998, thank u צעד במשך חודש בפסגה בבילאבורד בארה"ב.
#7-הוא הסינגל שהגיע למקום הכי גבוה בבריטניה- 7.
#8-החל מ-2002 thank u היה השיר שקיבל את הכבוד לסגור את ההופעות שלה עד עכשיו.
#9-עד לפני כתיבת השיר הזה שנתן לה מוטיבציה להמשיך לכתוב אלבום שני, אלאניס היתה התכוונה לפרוש לצמיתות.
#10-בעטיפת הסינגל של Thank U, כתוב את שם השיר בהודית.
#11-על הרעיון של הקליפ היא חשבה במקלחת.
#12-כל מי שנוגע בה בקליפ, הוא חבר שלה.
#13-How about stopping eating when i'm full up. בנעורים שלה היא נאבקה בבולימיות ואנורקסיה.
#14-בגרסת הדמו של השיר, השיר הוא 5 וחצי דקות. http://lyrics.alanis.ws/display.php?aid=58 משפטים כמו- how 'bout taking you upon your support how 'bout professing just how much you love me how 'bout taking him up on a back-massage how 'bout reflecting each-other in our last splendor כנראה לא עברו סלקציה סופית.
#15-יש גרסת דמו נוספת של 6 וחצי דקות; הפתיחה של הפסנתר מתנגנת בריפיט במשך דקה וחצי.
#16-הדמו של unsent גם ארוך יותר ממה שהוא עכשיו. השיר עצמו 5 דקות וחצי והיא הורידה ממנו שני בתים.
#17-עד היום אלאניס לעולם לא אישרה או שללה את השאלה אם בצילומים של thank u היא לובשת בגד גוף בצבע עור.
#18-בהופעת ה-MTV Unplugged, השיר בוצע והיה השיר שסגר את ההופעה, ובכל זאת, הוא לא הוכנס בסופו של דבר לרשימת ה-12 באלבום.
#19-עד 1998 אלאניס לא הופיעה בהודו.
#20-מכל מה שידוע; can't not ו-heart of the house נכתבו לפניי thank u.
#21-מקום 66 במצעד 100 הקליפים הכי טובים בכל הזמנים של VH1.
על Thank U:
"first song written with glen for the record...after having stopped for what felt like the first time in my life and experiencing a deep stillness, i was left with an overwhelming sense of gratitude, inspiration and compassion...it felt natural for this to be the first song release as it encapsulates the heart-space from which all the songs on this record sprung." "השיר הראשון שנכתב עם גלן לאלבום אחרי שלקחתי הפסקה, מה שהרגיש כמו הפעם הראשונה בכל החיים שלי והפעם הראשונה שהרגשתי שלווה עמוקה, עזבתי את המקום עם תחושת הלם של הכרת תודה, השראה וחמלה. זה היה טבעי שהשיר יהיה הראשון מהאלבום שישתחרר. זה שיר שבסופו של דבר מקושר לכל שאר השירים באלבום..." "שאני שרה את Thank u אני מרגישה כמו שאני על הרגליים שרה את התפילה שלי..."
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
THANK U
how 'bout getting off of these antibiotics how 'bout stopping eating when I'm full up how 'bout them transparent dangling carrots how 'bout that ever elusive kudo thank you India thank you terror thank you disillusionment thank you frailty thank you consequence thank you thank you silence how 'bout me not blaming you for everything how 'bout me enjoying the moment for once how 'bout how good it feels to finally forgive you how 'bout grieving it all one at a time thank you India thank you terror thank you disillusionment thank you frailty thank you consequence thank you thank you silence the moment I let go of it was the moment I got more than I could handle the moment I jumped off of it was the moment I touched down how 'bout no longer being masochistic how 'bout remembering your divinity how 'bout unabashedly bawling your eyes out how 'bout not equating death with stopping thank you India thank you Providence thank you disillusionment thank you nothingness thank you clarity thank you thank you silence

AliceW

New member
השיר הכי מדהים שלה לפי דעתי../images/Emo99.gif

זה אפילו שיר שאבא שלי שומע, ותמיד כשאני מנסה להסביר לו על אלאניס והוא שוכח את השם אני מתחילה לזמזם לו את TY, ואז הוא אומר "אהה, זו ששרה את thank you india
"
חח.. חמוד האבא שלי

טלטואשי

New member
שיר מדהים

אין מילים. כל הגירסאות אהובות עליי..הוא תמיד נשמע טוב. בעיקר בהופעות חיות. קשה לי לבחור קטע או שורה מהשיר..אבל אולי את הבית האחרון :/ מילים מקסימות שגורמות לי לחשוב הרבה על השיר הזה. לחן מעולה. thank you הוא בין ה5 האהובים עליי. לא הייתי רוצה לשמוע ביצוע של השיר הזה מאף זמר/זמרת/להקה, מלבד אלאניס. לא הייתי משנה לא את שם השיר ולא את השיר עצמו, כי הוא לא שלי, ואין לי זכות להתערב בו. כנ"ל לגבי הקליפ.

Rוית

New member
אמיל מזל טוב, זה שה"ש מספר 50!

אין ספק שזה שיר חזק, והצורה בה אלאניס שרה אותו, העדינות הזאת בקול שלה - נותנת לו נופח מושלם. זה מהשירים האלו שבאמת קשה לדמיין להם צורת שירה\לחן\ביצוע אחרים. הם פשוט מושלמים איך שהם.. הלוואי ואלאניס תחזור ותיצור יצירות כאלו..!

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gif../images/Emo83.gifפירוש; thank u

מה בעניין להפסיק את השימוש באנטיביוטיקה
הכי פשוט - להפסיק להשתמש באנטיביוטיקה.
רוחניות - או שאולי להפסיק להשתמש באנטיביוטיקה בגישה של return to innocence.
סמים- כל הדרכים הלא טבעיות לקבל טרפיה. שימוש בהרבה משכחי כאבים, למיגרנות. או סמים לא רפואיים אלה האלה==>>
. מה בעניין להפסיק לאכול שאני שבעה תהייה ודילמה לאלאניס שבחיים לא הרגישה טוב מספיק עם הגוף שלה עם כל האנורקסיות והבולימיות שהיתה לה. בקליפ, בסופו של דבר היא ערומה ועוד נותנת לצנזורה לגרום לכמה מיליונים לחשוב שלאלאניס יש רגליים כמו אימא מומין. מה לגבי הגזרים השקופים המטלטלים ב-1998 היא הסבירה את השורה הזאת; "many things that are held before us that are touted as being things that can make us worthy or popular or happy or peaceful - jobs, success, status, money - all of these things that are dangling before us that we are running after all the time that we feel we have to be kinetic and run towards, and upon reaching it, or achieving it, in the sense that i did, i realized it was transparent" בגדול- היא מדברת על טבע אנושי שאנחנו הולכים כמו זומבים מהופנטים לכיוון הכסף, תהילה ומעמד וכל הדברים החומריים כאילו אנחנו חמורים שמציבים מול הפרצוף שלנו גזרים. מה בעניין התהילה הנשכחת לתמיד הזאת כל דילמת הפרישה שלה, הכוונה שלה זאת שיזכרו אותה כתור אחת שעשתה את ה-15 דקות תהילה שלה. נראה לי סימלי ביותר שבמקום fame להכניס במשפט הספציפי הזה את המילה הפחות נפוצה, שהיא נשכחת בעצמה, Kudo. ותודות ל הודו אימה התפכחות disillusionment זה יותר בכיוון של להתפכח מחשיבה או התגברות וקבל ניסיון והכרה מהטעות שלה. בניגוד ל-soberness; שזה התעוררות מאלכוהול או סמים. שברירות השלכה תודה לך שלווה. אז חוץ מלהאניש פה כמה דברים מוחשיים, שימו לב לכמה דברים היא מודה בדיעבד; דברים שליליים שהיא היתה צריכה לחוות ולסבול אותם בשביל להיות מחושלת כמו אימה, השלכה, שברירות והתפכחות.
בבית השני היא מראה את הצדדים שבאו בעקבות ה-disillusionment, הצדדים הטולרנטים והלא אלימים שלה. מה בעניין להפסיק להאשים אותך בהכל דיבורים על אחריות, עצמאות והתמודדות עם ה-consequence. מה בעניין שאני אהנה מהרגע לשם שינוי ב-2002 היא אמרה כמה היא חונכה להיות פרודקטיבית ולעבוד קשה. כל מה שהיא חונכה ומה שאמרו לה זה לשרת את העתיד. כל הגישה הזאת יכולה לדפוק לבנאדם את הספונטניות שלו ואת כל ההנאה מלחיות את ההווה שהוא רק הכנה למשהו אחר. גם ב-these r the thoughts זה מטריד אותה למה היא "לא יכולה לחיות את הרגע?". מה בעניין כמה טוב זה מרגיש סופסוף לסלוח לך הכל מובן במשפט הזה, רייט? מה בעניין להתאבל על כל דבר בעיתו התעוררות לחשיבה חיובית מכל הדיכאונות שהיו לה פעם; שאלאניס ראתה את כולם כעמוס אחד גדול, אז היא התייאשה מלנסות לפתור אותם עד שבסופו של דבר היא ברחה והתבודדה. והחלק הכי ישיר בשיר, שאומר את הכל בכל מה שקשור ל"תהילה" גדולה ומוקדמת: ברגע שהשתחררתי (מאמין ש-let go זה בתפקיד release)מזה היה הרגע שקיבלתי יותר ממה שיכלתי לשאת הרגע שבו ניתרתי היה הרגע שהתרסקתי הרבה גישה של למידת לקח "comes easily, goes easily". מה בעניין לחדול מלהיות מזוכיסטית אלאניס הגיעה להכרה שהיא סובלת הרבה לפני שהיא קיבלה אומץ מלפרוש. can't not שמדבר על כל האימה והחולשה שהיא מרגישה נכתב בתחילת 1996, שאלאניס פרשה רק בסוף דצמבר אותה שנה. מה בעניין לזכור את האלוהות שבך וככה אלאניס אומרת שבכל בנאדם יש משהו אלוהי, משהו אינטנסיבי חזק. כישרון או הברקה קיימת בכל בנאדם. אלאניס הפסיקה לזכור במה היא אלוהית. מה בעניין לצרוח החוצה את העיניים שלך בלי להתבייש כל פעם אומרים שעיניים זה "ראי הנפש". אלאניס בסופו של דבר אומרת לא לשמור בפנים את כל החרא והדיכאון של עצמה. היא תמיד אמרה שמאז ההפסקה הזאת היא למדה להעריך ולקבל את החולשה שלה (vulnerable). עד אז היא היתה מכחישה, מדחיקה ובורחת מכל מה שיכול לגרום לחשוב שהיא אולי סובלת. מה בעניין לא להשוות בין מוות להפסקה הרעיון שוב חוזר של כל הפחד מלקחת הפסקה כי היא למדה שאסור להפסיק לעבוד ולייצר. ושוב תודות ל; הודו להשגחה עליונה והנה התודות לגורל. שאם פעם הוא היה אירוני ולימד אותה שלחיים יש דרך מצחיקה לשים לב רגל שהיא חושבת שהכל טוב. אז הפעם בורא אולם מראה לה שאחרי השפל באה גאות. אלאניס, אגב, לא מודה לאלוהים בחוברת של Jagged little pill (שבואו נסכים שכולם מודים לאלוהים באלבום הראשון שלהם) התפכחות פשטות בהירות תודה לך שקט
בתמונה: זה הרגע הראשוני בהודו שהביא לה יצרתיות ראשונה שגרמה לה בסופו של דבר לכתוב את Thank u.

Rוית

New member
בקשר ל-Bawling your eyes out

תמיד הבנתי את זה דווקא כ"לגלגל את העיניים" כהבעה צינית, או בכלל, כהבעה כלשהי שבאה להראות את הדעה של אלאניס על נושא מדובר.. כמו שהיא אומרת ב"A Year Like This One": And, After a year like this one I do not roll my eyes at the cynical אז בAALTO זה יותר בקטע של לא להיות כזאת צינית, אבל פה זה יותר בקטע של לא להתבייש בלהביע את הדעה האמיתית בכלליות, לא לשמור דברים בפנים.. חוץ מזה, מאוד אהבתי את התירגום שלך אמיל

Jagged chaos

New member
והנה עוד קצת עובדות

#21-
הוידאו/סינגל שוחרר ב-6 באוקטובר 1998.
#22-
הסינגל של Thank u מכר את כל העותקים שהוא יוצר.
#23-
בנובמבר 1998, אלאניס ביצעה אותו ב-saturaday night live
#24-
בMTV india ובאסיה הקליפ שוחרר כמה ימים לפני ששודר בארה"ב ואירופה.
#25-
סטיבי ווילסון (הבריטי ששר עם אביב גפן ב-Blackfield) קיברר את השיר בצורה רשמית.
#26-
השירים שבסינגל של thank u: 1. (thank u (album version 2. Pollyanna flower 3. Uninvited demo
#27-
ההצלחות שלו במצעדים: קנדה - 1 ארה"ב adult top 40 billaborad- מקום 1 ארה"ב Top40 מיינסטרים - 2 ארה"ב Top Hot 100 - מקום 17 (אבל זה מצעד שמאריה ופיפטי שולטים בו, אז מותר להיות בו מקום 17...
) בריטניה - 5 מצעד הרוק האמריקאי - 12

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifת ש ו ב ו ת....

מה הגרסה האהובה עליכם? השיר הזה יוצא גרוע באקוסטי. אבל יש גרסה שהתעלתה על הקללה האקוסטית של השיר מהופעה אקוסטית מבוסטון ב-31 באוגוסט 1999. גרסה מעולה, הביצוע שלה לא שונה בהרבה; יש שיגדו בטח שהאלטרנטיבי מוסיף את הנפח הגדול והוא חסר באקוסטי. אבל הגרסה הזאת מעולה ומי שלא שמע את אלאניס שרה בגרסה הזאת thank you, thank you silence בחיים לא שמע thank you, thank you silence רגוע ומשובח
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? how about remembering your divinity. יש בי משהו אלוהי
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מי שלא מכיר את הסיפור מאחורי השיר בטח חושב שזה שיר בנאלי מתחנף. בכל מקרה, התפילה של אלאניס...סבבה. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה-אמצע.. יש 30 שלה יותר טובים ממנו... זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- הפשע קרה כבר עם הקאבר הגרוע של סטיבי ווילסון. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: פרל ג'ם. בשיא הרצינות. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים. אבל לא אוהב. הייתי יותר אוהב אם היה silence... האם השיר מתאים לאופי הדיסק? הבאתי פעם את הדיסק לשתי ידידות והן אמרו "חשבתי שזה אלבום גרוע כי חשבתי שהכל שם זה כמו thank u...". אחרי שמכירים את האלבום, מגלים שהוא באמת כנראה לב הדיסק. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- בכל עת שיבוא
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? מי שישמע את הדמו יבין שהיא עשתה רק בסדר. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? האומה נדרשת לרדת למקלטים

AliceW

New member
ת ש ו ב ו ת../images/Emo9.gif

מה הגרסה האהובה עליכם? אני תמיד אוהבת גרסאות אורגינליות לשירים..חוץ מYL אולי, שאני אוהבת בכל גרסא אפשרית
אבל במקרה של TY - אורגינלית
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? how 'bout no longer being masochistic - ואני מדברת על המזוכיזם המנטאלי דווקא
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מדהים, מדהים, מדהים
לא פלא שאבא שלי מקשיב לשיר הזה.
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] בין המועדפים.
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- הקרנבריז.. אני מתארת לעצמי כמה רע הפזמון ישמע
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: Train או Oasis. סתם כי הם מרגיעים כאלו
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? לא, היה צריך לקרוא לו dangling carrots
נו, ברור, אחרת איפה הפתירה של הפלונטרים שלה
לא משנה.
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כן, כל SFIJ עוצמתי. אני פשוט לא מצליחה להתחבר אליו. אולי אני מפחדת, לא יודעת
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- דווקא רגעים כאלו של כעס.. אבל רק כי אני אדם כזה שלא תמיד מקשיב למילים, הפזמון חזק ברמות מטורפות
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? לא
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? הייתי עושה לשיר הזה קליפ "דרך חזרה הביתה" שכזה.. נו, אתם מבינים למה אני מתכוונת
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? אני כל כך מצטערת על הדיליי בתגובות שלי, נורא עסוקה. בכלופן רציתי נורא לענות על השאלות
או, ועוד דבר, תוך כדי פתירת השאלון הגעתי למסקנה שיש לשיר הזה חלק גדול בשנה ששינתה את החיים שלי, רוית תבין
הודגש באמצעות מדגישומטיק
הם עקשנים אלה.

למעלה