Jagged chaos
New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע: Thank U
Thank U Supposed former infatuation junkie 1998 http://www.youtube.com/watch?v=KD-6jVtbVGw&search=ALANIS%20thank%20u
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר שנחשב מבחינתה ישועת הכתיבה שלה. מאז שכתבה אותו היא הצליחה לכתוב את שאר רוב האלבום.
#2-הקטע שלאלאניס ירד האסימון שהיא צריכה לכתוב שירים ושהיא כבר בלי הלחץ היה אחרי שהיא היתה בבית ספר למוזיקה בהודו, וישבה על הפסנתר בלי לנסות למשוך תשומת לב, והתחילה לשיר באלתור; היא כל כך נכנסה לזה שהיא לא שמה לב שאנשים מסתכלים עליה. שהיא גמרה היא ראתה שכולם היו המומים.
#3-ביונאר 1998, בהמלצת אחיה, היא ברחה להודו. היא מימנה את הכרטיסים גם לאימא שלה, שתי דודות ושתי חברות טובות.
#4-אחרי חודש היא טיילה בקובה, שם הכירה את דאש מיהוק, וככה נוצר לה רצף של אירועים טובים.
#5-אלאניס כנראה לא מאלו ששומרים על הדיוק בכתיבת השיר. בעטיפה של supposed..junkie "קוראים" לשיר thank u, וב-feast on scraps כתוב thank you (וסתם בשביל הידע, שנד אוקונור שמרה לכל הדרך על הייחוד של ה- Nothing compares 2 u).
#6-בדצמבר-נובמבר 1998, thank u צעד במשך חודש בפסגה בבילאבורד בארה"ב.
#7-הוא הסינגל שהגיע למקום הכי גבוה בבריטניה- 7.
#8-החל מ-2002 thank u היה השיר שקיבל את הכבוד לסגור את ההופעות שלה עד עכשיו.
#9-עד לפני כתיבת השיר הזה שנתן לה מוטיבציה להמשיך לכתוב אלבום שני, אלאניס היתה התכוונה לפרוש לצמיתות.
#10-בעטיפת הסינגל של Thank U, כתוב את שם השיר בהודית.
#11-על הרעיון של הקליפ היא חשבה במקלחת.
#12-כל מי שנוגע בה בקליפ, הוא חבר שלה.
#13-How about stopping eating when i'm full up. בנעורים שלה היא נאבקה בבולימיות ואנורקסיה.
#14-בגרסת הדמו של השיר, השיר הוא 5 וחצי דקות. http://lyrics.alanis.ws/display.php?aid=58 משפטים כמו- how 'bout taking you upon your support how 'bout professing just how much you love me how 'bout taking him up on a back-massage how 'bout reflecting each-other in our last splendor כנראה לא עברו סלקציה סופית.
#15-יש גרסת דמו נוספת של 6 וחצי דקות; הפתיחה של הפסנתר מתנגנת בריפיט במשך דקה וחצי.
#16-הדמו של unsent גם ארוך יותר ממה שהוא עכשיו. השיר עצמו 5 דקות וחצי והיא הורידה ממנו שני בתים.
#17-עד היום אלאניס לעולם לא אישרה או שללה את השאלה אם בצילומים של thank u היא לובשת בגד גוף בצבע עור.
#18-בהופעת ה-MTV Unplugged, השיר בוצע והיה השיר שסגר את ההופעה, ובכל זאת, הוא לא הוכנס בסופו של דבר לרשימת ה-12 באלבום.
#19-עד 1998 אלאניס לא הופיעה בהודו.
#20-מכל מה שידוע; can't not ו-heart of the house נכתבו לפניי thank u.
#21-מקום 66 במצעד 100 הקליפים הכי טובים בכל הזמנים של VH1.
על Thank U:
"first song written with glen for the record...after having stopped for what felt like the first time in my life and experiencing a deep stillness, i was left with an overwhelming sense of gratitude, inspiration and compassion...it felt natural for this to be the first song release as it encapsulates the heart-space from which all the songs on this record sprung." "השיר הראשון שנכתב עם גלן לאלבום אחרי שלקחתי הפסקה, מה שהרגיש כמו הפעם הראשונה בכל החיים שלי והפעם הראשונה שהרגשתי שלווה עמוקה, עזבתי את המקום עם תחושת הלם של הכרת תודה, השראה וחמלה. זה היה טבעי שהשיר יהיה הראשון מהאלבום שישתחרר. זה שיר שבסופו של דבר מקושר לכל שאר השירים באלבום..." "שאני שרה את Thank u אני מרגישה כמו שאני על הרגליים שרה את התפילה שלי..."
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
THANK U
how 'bout getting off of these antibiotics how 'bout stopping eating when I'm full up how 'bout them transparent dangling carrots how 'bout that ever elusive kudo thank you India thank you terror thank you disillusionment thank you frailty thank you consequence thank you thank you silence how 'bout me not blaming you for everything how 'bout me enjoying the moment for once how 'bout how good it feels to finally forgive you how 'bout grieving it all one at a time thank you India thank you terror thank you disillusionment thank you frailty thank you consequence thank you thank you silence the moment I let go of it was the moment I got more than I could handle the moment I jumped off of it was the moment I touched down how 'bout no longer being masochistic how 'bout remembering your divinity how 'bout unabashedly bawling your eyes out how 'bout not equating death with stopping thank you India thank you Providence thank you disillusionment thank you nothingness thank you clarity thank you thank you silence
Thank U Supposed former infatuation junkie 1998 http://www.youtube.com/watch?v=KD-6jVtbVGw&search=ALANIS%20thank%20u