שיר השבוע; NPO Cappuccino

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע; NPO Cappuccino

שם:No pressure over cappuccino
אלבום: MTV unplugged שנה: שנת כתיבה; 1995/1996. שנת שחרור רשמי; 1999. מתוך הופעה אקוסטית מברזיל ב-1998: http://www.youtube.com/watch?v=KP2xIpV2fdE&search=NO%20PRESSURE%20OVER%20CAPPUCCINO
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר נכתב בעקבות שיחה עם האח התאום שלה, וויד.
#2-יש שאומרים שהשיר נכתב עליו, ולפי המלל הוא הומו.
#3-אלאניס תומכת בנישואים חד מיניים, השינוי ב-ironic לbeautiful husband זה רק חלק מהביטוי.
#4-ב-2002 היא אמרה בראיון גרמני שהיא רוצה שהבן שלה יהיה הומו.
#5-יש כאלה שאומרים שהשיר הוא אוטוביוגרפי, כביכול שראיין אומר לה שהיא ישו, נוח, קנדי.
#6-שירים שהדובר בהם הוא לא אלאניס - perfect, the couch, UR, Hands clean, a man.
#7-וויד גדול מאלאניס ב-13 דקות (VH1 behind the music).
#8-היא אמרה שהוא תמיד היה אחד החברים הכי טובים שלה.
#9-יש להם אח נוסף בשם צ'אד. הוא גדול מהם בשנתיים.
#10-השיר הראשון מאז Jagged שאלאניס לא הלחינה עם גלן באלרד. השיר הולחן עם ניק לאשלי.
#11-שהיה בזמנו הגיטריסט של הלהקה שלה והמשיך איתה עד 2001. ב-1995/1996 הוא זה שלימד אותה לנגן על גיטרה.
#12-השיר קיבל מקום קבוע בפלייליסט של ההופעות שלה, והוא בוצע כשיר ה-13 בהופעה. אחד אחרי wake up ואחד לפני ironic.
#13-זה היה השיר "החדש" הראשון מתוך שלושה שהיא ביצעה בהופעות כמעט בכל הופעה. king of intimidation ו-can't not היו באים לפניי.
#14-היא ביצעה אותו פעם אחרונה ביולי 2005. לפניי ההופעה הזאת, הפעם האחרונה היתה באוגוסט 2000 בנאבכו, שבסופו של דבר הוקלט והופץ רשמית בדי.וי.די Music in high places.
#15-וויד מוריסט בחייו הוא מורה ליוגה.
#16-לבנאדם יש אפילו פאקינג אתר רשמי עם כל היוגה שלו (אין אזכור לאלאניס
). תגלו לדעת שגם לו יש הפרעה עם פרפרים. http://www.wadeimremorissette.com/interface.html
#17-השם הסטלני שלו זה Imre.
#18-הוא למד יוגה במשך 12 שנה בהודו ע"י (שימו לב שימו לב
) באבא הארי דאס.
#19-הוא גם זה שהמליץ לאלאניס ב-1997 לברוח להודו וקובה.
#20-No pressure over cappuccino ו-unsent הם השירים היחידים שכותרת השיר לא מוזכרת במילים עצמן.
#21-כנראה ששיחות עם משקה חם עושות לה מוזה; היא כתבה ככה גם את Mary Jane ומבקשת מדאש מיהוק לשמן גלגלים עם שיחות תה ב-So pure.
#22-הפעם הראשונה למעשה שהשיר הופיע בצורה רשמית כלשהי היתה ב-Jagged little pill, Live. דקה וחצי כנראה מהקלטת דמו כשעולים הקרטיד.
#23-קפוצ'ינו: 7 גרם קפה (מנת אספרסו) ומעל חלב וקצף חלב. בקפוצ'ינו נכון יש שליש כוס קפה שליש כוס חלב שליש כוס קצף חלב. (ותודות לויקיפדיה
)
#24-קפוצ'ינו זו המצאה איטלקית.
#25-ידעתם שישו זה קיצור של יהושע. כמו ש"יורם" זה "יהורם" ו"יונתן" זה "יהונתן"?..
#26-ידעתם שאומרים שקנדי הוא הנשיא הראשון שנבחר רק בגלל היופי?.. ב-1960 היו הבחירות הראשונות עם טלויזיה. קנדי שנראה נאה, גבוה ומרשים יותר מהמתחרה שלו ניקסון, שהיה קירח ועם מחלה שגרמה לו להפריש זיעה ברמות היסטריות. גילו שבמקומות שלאוכלוסיה היתה נגישות לטלויזיה נבחר קנדי, ואולוכסיה עם גישה לרדיו ניקסון נבחר בענק.
#27-ידעתם שחם זי*ן את נוח בתח*?
המקרה הראשון בתנ"ך של גילוי עריות והומוסקסואליות. נוח וחם היו שיכורים. בגלל המקרה הזה לפי היהדות יש איסור להשתכר עד למצב של חוסר שליטה. (ואגב,זאת לא פרובוקציה. חתיכת רב רב אמר לי את זה).
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? NO PRESSURE OVER CAPPUCCINO:
מילים והפקה (באנפלאגד): אלאניס מוריסט לחן: אלאניס מוריסט וניק לאשלי And you're like a 90's jesus And you revel in your psychosis How dare you And you sample concepts like hors d'euvres And you eat their questions for dessert Is it just me or is it hot in here And you're like a 90's kennedy And you're really a million years old You can't fool me They'll throw opinions like rocks in riots And they'll stumble around like hypocrites Is it just me or is it dark in here? Well you may never be or have a husband you may never have or hold a child You will learn to lose everything we are temporary arrangements And you're like a 90's noah And they laughed at you as you packed all of your things And they wonder why you're frustrated And they wonder why you're so angry And is it just me or are you fed up? And may god bless you in your travels in your conquests and queries

Jagged chaos

New member
No pressure over cappuccino../images/Emo69.gif

No pressure over cappuccino: שיחה רגועה נטולת לחצים עם כוס קפוצ'ינו ולחפור על פילוסופיות ודברים ביוגרפיים בחיים של השניים. אלאניס בדיוק בורחת מקנדה ללוס אנג'לס, וויד בדיוק בורח מקנדה להודו וכנראה (4x) מצהיר על עצמו שהוא הומו. אחרי כל העקיצות, הזלזול והצביעות שהתגלו עליו מצד המשפחה, החברים והקרובים, כל מה שהוא צריך זאת שיחת נפש רגועה בלי ביקורת. לדעתי, אלאניס היא הדוברת. זה טריויאלי לחשוב שוויד מקבל פה את ההשוואות בגלל שמישהו מהם מקבל השוואה רק לדמויות זכריות. ואתה כמו ישו בשנות ה-90 וכל מה שישו אמור להיות - מושיע, גואל, נונקונפורמיסט, צנוע, חם בסביבה לועגת וביקורתית. ואתה התהוללת סביב ההפרעה שלך ההפרעה של ישו- שהוא יהודי עני כנראה עם פסיכוזה נפשית שגורמת לו להאמין שהוא הבן של אלוהים. (לנוצרים זה הכל בדיעבד) ההפרעה של וויד - כנראה ההומוסקסואליזם. שוב, גם פה אלאניס צינית, כביכול הפרעה. איך אתה מעז? "איך אתה לא מעז להרגיש רע עם עצמך?
" את הרעיונות שלך אתה מדגים כאילו מתאבנים מתאבנים; הגרסה הבינלאומית לסלטים בישראל. הדבר הקל יותר שמקדים את הארוחה. נראה לי הקטע הזה בשיר זו ההצהרה שלה. ההקדמות/תירוצים/הסברים/חפירות הם ה"סלט". ההצהרה/החלק המשמעותי בכל הסיפור הזה/הבום
הוא הארוחה. הביקורות/שאלות; הקינוח. ואת שאלותיהם אתה אוכל כקינוח וזה רק אני או שלוהט פה? - האווירה של משהו צפוף, לוהט ומחניק. אווירה פחות או יותר של גהנום.

pollyanna

New member
ללא ספק אחד השירים היפים ביותר

של אלאניס, חבל רק שאין לו גירסה קצת יותר רוקיסטית (אולי יש ואני לא מכירה) כי אז הוא היה מושלם. לדעתי זהו מעין שיר הלל לאח שלה, הריי ידוע שאלאניס בעצמה מחוברת מאד לכל עניין הרוחניות, וכאן היא מביעה הערכה רבה לאחיה שלקח את זה צעד אחד (או יותר) גבוה ממנה ומשלם את המחיר של פרצופים מעוקמים מצד הסביבה. אבל לוויד הפרצופים האלה לא מזיזים, זה כאילו לא לרמה שלא להתרגש מזה בכלל...כמובן שבגלל שזה אחיה התאום יכול להיות שאלאניס מגזימה קצת...

Rוית

New member
אחד השירים המדהימים יותר שלה

מהמון סיבות.. הוא מאוד אהוב עלי ובזמנו שקדתי על פירוש בשבילו שנמצא במאמרים, למי שמעוניין.. אמיל, אחלה עובדות
(חוץ מקצת אובר-בוטות לטעמי בקטע של נוח...
)

Jagged chaos

New member
אבל זה נכון ../images/Emo12.gif ...

מזעזע, הא?... איך הסתירו את זה מאיתנו כל השנים....

Rוית

New member
לא יודעת מה איתך, אבל אותי לימדו

את זה בשיעור תנ"ך
לא שהמורה השתמשה באוצר מילים שלך, אבל היא הבהירה את המסר ואת הסיפור שהלך שם פחות או יותר. נוח היה השיכור הראשון ואחד מבניו (או שניהם, לא זוכרת כבר) נכנס וראה אותו ערום. החטא למעשה היה שהוא לא הסתיר את עיניו שבזמנו זאת היתה חובה שכן היה זה חטא לראות את הוריך במערומים, משהו כזה.. אני לא זוכרת בדיוק את המשך הסיפור, יש מצב שקרה שם עוד משהו באמת אבל שוב, באוצר מילים טיפה אחר..

O r a c l e

New member
כן גם אותי לימדו את זה

והיה יכול להיות נחמד לראות את המורה מפוטרת בגלל שימוש בשפה כזאת... ואמיל, היית יכול לספר את זה בדרך טיייייפה פחות ישירה....

Lotzifer

New member
זו רק הגירסה של הפרשנים...

תמיד הפרשנים מנסים ליפות את המצב... מה, את חושבת שעל זה הוא נענש?! נו באמת... למשל, כתוב בתורה בפירוש שראובן שכב עם האישה של אביו [זילפה] ופרשנים אומרים שהוא רק גרם לכך שיעקב לא ישכב איתה. נראה לכם הגיוני? ועד כאן החפירה בתנ"ך, אם אתם רוצים אפשר לעשות פה שיעור תנ"ך... בכל אופן, אני חושבת שהכוונה בשיר היא על כך שנוח היה יחיד בדורו [צדיק], ושכולם צחקו עליו וכו'.... ולא על כך שקיים יחסים מתוך שיכרות עם בנו...

O r a c l e

New member
וטוב שכך...

אחרת זה היה די מפחיד אם אלאניס הייתה משווה את אח שלה למישהו ששוכב עם הילדים שלו....

Rוית

New member
אה? מה? לא..?

לא ברור לי כל כך על מה הגבת, כלומר באיזה הקשר של דברים..
בכל מקרה, לא התכוונתי שבתנ"ך הסיפור סבב סביב המקרה שקרה, ציינתי פשוט שאצלנו המורה ממש הסבירה את מה שקרה שם, אבל לאו דווקא בקטע של 'חטא אלוהים עליך, ברק עכשיו יפול עליך! אה.. לא.. רקע, זאת קטיושה!" או משהו כזה

AlanisJunkie

New member
יפה, אהבתי. הם דומים, האחים.

וגם לי יש קטע עם פרפרים
זה נראה כמו מדבקות-מחברת משנות ה-80 או ה60, או לא יודע מתי אהבו פרפרים במאה שעברה.

Jagged chaos

New member
התרגום של רונני2001 ../images/Emo12.gif

איזה תרגום מעולה
נותן המלצה
.

a 90s Noah

New member
אחד השירים האהובים עלי של אלאניס..

מפתיע אותי לראות כמה מכם מרגישים כמוני לגביו
.. אני אקרא מחר הכל..אני גמור כרגע..

Lotzifer