שיר השבוע; Mary Jane.

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע; Mary Jane.

שם: Mary Jane אלבום: Jagged little pill שנה: 1995
ע ו ב ד ו ת:
#1-לפי הספר "Death of Cinderella", השיר נכתב על ג'קי מורגן, אשת המנהל של אלאניס הצעירה, לסלי מורגן.
#2-היא אמרה שבצורה עקיפה השיר הוא גם עליה (...כי היא מזדהה ותקועה כמו ג'קי..)
#3-לסלי וג'קי מורגן היו צמד מוזיקאלי מוכר בקנדה ב-1970 והיו הגרסה הקנדית הלא מוצלחת לסוני ושר.
#4-היא כתבה את השיר אחרי שיחה עם ג'קי "עם קפה אחר הצהריים". |
#5-שהיא שתתה קפוצ'ינו
ועשתה שיחה עם האח וויד, היא כתבה את No pressure over cappuccino.
#6-יכולות ווקאליות היא הציגה עם השיר הזה בהופעות כששרה את ה-keep dry כצעקה בת 20 שניות  (**קהל מתלהב**)
#7-מרי ג'יין ווטסון – פנטזיה של פיטר פרקר/ספיידרמן. http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Jane_Watson
#8-שיר בשם "The Thoughts of Mary Jane", יש לניק דרייק. אחד הזמרים האהובים על אלאניס.
#9-וגם יש את Mary Jane's last dance של תום פטי.
#10-מרי ג'יין – שם של קוקטייל.
#11-וגם כינוי למריחאונה. http://en.wikipedia.org/wiki/Marijuana
#12- Mary Jane הוא השיר הרשמי היחיד שבשם השיר יש שם.
#13-כי Baba זה תואר כבוד.
#14-ואם מדברים על ביסיידים, אז רק Pollyanna flower ו-death of Cinderella מצטרפים לרשימה.
#15-I hear you losing weight again, Mary Jane. Do you ever wonder who you're losing it for. בצעירותה, אלאניס נאבקה באנורקסיה ובבולימיות.
#16-I hear you counting sheep again, Mary Jane. עוד חיות שמוזכרות בשירים שלה- תרנגולת, זבוב, דבורה, נחש (עטיפה JLP), דג, כונכייה, פרפר (עטיפה FOS).
#17-You're the sweet crusader. בחוברת תודות היא קוראת לניק וולש "המנהל/האביר שלי". עוד קצת על Mary Jane
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=432&msgid=75294259
מדברת על Mary Jane:
"it's a song that i wrote in the afternoon when that morning i had share a coffee with my girlfriend. it's going to a few things and i think the song is inspired by her but i sing it indirectly about me the same time...".
ש א ל ו ת
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
MARY JANE
מילים: אלאניס מוריסט לחן: אלאניס מוריסט וגלן באלרד הפקה:גלן באלרד What's the matter Mary Jane, you had a hard day As you place the don't disturb sign on the door You lost your place in line again, what a pity You never seem to want to dance anymore It's a long way down On this roller coaster The last chance streetcar Went off the track And you're on it I hear you're counting sheep again Mary Jane What's the point of trying to dream anymore I hear you're losing weight again Mary Jane Do you ever wonder who you're losing it for Well it's full speed baby In the wrong direction There's a few more bruises If that's the way You insist on heading Please be honest Mary Jane Are you happy Please don't censor your tears You're the sweet crusader And you're on your way You're the last great innocent And that's why I love you So take this moment Mary Jane and be selfish Worry not about the cars that go by All that matters Mary Jane is your freedom Keep warm my dear, keep dry Tell me Tell me What's the matter Mary Jane

AlanisJunkie

New member
איזזזזזזזזזה שיר../images/Emo70.gif

טוב, נתחיל מזה שיש איזה תסריט שחוזר על עצמו, שכל בן אדם שמתחיל להתאהב בJLP, באופן אינסטנקטיבי כשהוא מגיע למרי ג'ן, הוא מדלג עליו. עוברים כמה חודשים (או שנים), ואז נופל האסימון וזה הופך להיות אחד השירים האהובים והמרגשים שקיימים באלבום! :) לדעתי השיר הזה מצויין בביצועים לייב, כי אז אלאניס פשוט מרשימה בביצוע הקולי שלו ומראה לכולם מה זה קול של זמרת. לא שבשאר השירים היא לא מוכיחה את זה, אלא שבשיר הזה היא נדרשת לגבהים ועוצמות והכל מתבצע מצויין, וכמובן עם האילתורים של שירה בלייב, כשבא לה לשנות פה ולשנות שם - זה יוצא מ-ה-מ-ם. לגבי הליריקס, תיאור מדהים של חיי נערה מתוסבכת עם הפרעות אכילה, שממש גורם לי להתגעגע כשאני משווה את כל זה לשירים מSCC.

SPFAN

New member
חייב להסכים עם ההתחלה ../images/Emo6.gif

עכשיו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי את מרי ג'יין מההתחלה ועד הסוף, וזה רק בגלל השרשור הזה
באמת, אפילו בפעם הראשונה ששמעתי את JLP, שמעתי 10 שניות מהשיר והעברתי. אולי באמת עוד כמה זמן גם אני אתאהב בו

Rוית

New member
../images/Emo6.gif אתה לגמרה צודק!

גם אני הייתי ממעבירי השיר. לקח לי זמן להכיר את הגאונות שלו ולקבל את הצמרמורת שהוא מעביר ששומעים אותו באוזניות, בשקט מוחלט (פיזי ונפשי). שיר חזק כל כך.. עשה לי חשק לנסות לפרש אותו בעצמי!
(אמיל, כמובן, כל הכבוד על העובדות והפירוש
!!
)

Jagged chaos

New member
../images/Emo63.gifMary Jane פירוש. ../images/Emo223.gif

מה קורה, מרי ג'יין. יום קשה עבר עלייך כששמת את שלט "לא להפריע
" על דלתך
מתחילה שיחה. קל לאלאניס להבחין שעבר על מרי יום קשה. היא מצהירה את זה ומתבודדת ומחפשת שקט. הנה כמה דברים שביאסו לה ת'יום
: הפסדת את המיקום שלך בתור, כמה עצוב
נראה כאילו את לא רוצה לרקוד עוד לעולם
הדרך למטה ארוכה ברכבת ההרים הזאת ההרגשה הכללית של מרי ג'יין - צונחת במהירות לדיכאון, הכל מזעזע, מהיר, מפתיע, מלחיץ ועם כמה שזה נראה רע, היא רק בתחילת הדרך של תקופה של נסיגה מאושר. החשמלית האחרונה ש"אולי" נעלמה מהמסלול ואת היית עליה יהיה פה איזה איפיון שיחזור על עצמו לגבי מרי ג'יין, שלמרות השברירות היא נשארת מעשית ומנסה לראות דברים בגישות חיוביות. החשמלית
היתה ההזדמנות האחרונה של מרי ג'יין לנסות לעשות משהו נגד כל הרע שלה, החלטה של now or never. היא לוקחת לעצמה הפסקה ומתבודדת בכך שהיא "יורדת מהמסלול". שמעתי שאת עדיין ממשיכה לספור כבשים, מרי ג'יין מה הטעם לנסות לחלום עוד במצב שam (אלאניס מוריסט
) היתה מרימה ידיים, מרי ג'יין ממשיכה לחלום, לשאוף, לנסות... שמעתי שאיבדת משקל שוב, מרי ג'יין חשבת פעם את מי את מאבדת בגלל זה והתשובה- את עצמה. איך שאני רואה את זה, מרי, לא מאבדת משקל בגלל חוסר ביטחון חברתי (כי היא לא מוצגת כמו מישהי בלי ביטחון מהתחלה). כנראה דעתה מוסחת, חוסר תאבון נובע מדיכאונות. היא לא מודעת לזה שהיא מאבדת משקל, ולכן השאלה "חשבת פעם בכלל על איך את פוגעת בעצמך
" זאת מהירות מירבית, כפרהֻ (שיהיה כפרה...) בכיוון הלא נכון כל העניין של כמה במהירות היא מתרחקת מכל מה שאמור להיות האיזון שלה. והנה סימן למהפך
- נותרו רק מעט מאוד פצעים ואם זו הדרך (לברוח, להתבודד, לחפש שקט, לעשות חשבון נפש) את נאבקת על ההתקדמות שלך (אולי זה לא ככה אמור להיות מפורש, אבל זה בערך הרעיון וזה נראה לי הכי סבבה לתרגם את זה ככה). בערך אומר הכל. מרי מעשית, חיובית. תיהיה אמיתית, מרי ג'יין, בבקשה את מאושרת בבקשה, אל תסתירי את הדמעות
והנה כמה גורמים לאהבתה של אלאניס אליה- את לוחמת-החומד (
נציגת אבירי החומד...) ועלית על דרכך (זוכרים ת'חשמלית
she's back in the game) את שריד התמימות הגדול האחרון וזאת הסיבה שאני אוהבת אותך
וכמה מילות עידוד: אז קחי את הרגע הזה, מרי ג'יין, ותיהיה אנוכית אל תיהיה מוטרדת מהמכוניות שנעלמות כי כל מה שחשוב עכשיו, מרי ג'יין, זה החופש שלך משפט אחרון לא רוצה לפרש בעקבות עברית מאפנה ובגלל שזהו משחק מילים באנגלית.. ולא ציפתם באמת ל"תמשיכי לחמם, יקירתי..." (אופי חם, חברותית) "...תמשיכי לייבש" (
, כאילו היא יותר חמימה וחברותית ממה שאפשרי להיות* אמרי לי אמרי לי מה קורה לך מרי ג'יין הופ יו לייק איט

טלטואשי

New member
יש לך טעות..

do you ever wonder who you losing it for "חשבת פעם את מי את מאבדת בגלל זה"-זה לא הפירוש של המשפט. אלא- תהית פעם בשביל מי את מאבדת אותו :)

SPFAN

New member
../images/Emo45.gif

Do you ever wonder who you're losing it for ה-for זה מה שגורם לזה להיות בשביל מי ולא את מי.

SPFAN

New member
אגב, העניין של ה-Keep dry

זה לא במובן של "אל תבכי"?

Jagged chaos

New member
../images/Emo12.gif

הגיוני...לא יודע... איפה קראת ש-keep dry הכוונה ל"לא לבכות"?..

Jagged chaos

New member
וואלה הגיוני ../images/Emo45.gif

ואז זה גם משחק מילים... "תמשיכי להיות חמימה, תיהיה מיובשת מדמעות.." משהו כזה... קיצור טוב

SPFAN

New member
עכשיו כשמסתכלים על זה...

אני הבנתי את Keep dry בתור אל תבכי, אבל מצד שני, לפני זה היא אומרת "Please don't censor your tears" אין לי מושג כבר מה שזה אומר הKeep dry הזה

O r a c l e

New member
ממה שאני מבין

Keep warm, Keep dry שמרי על עצמך חמה, שמרי על עצמך יבשה. כמו שאומרים למשל להומלסים- שישמרו על יובש ועל חום גוף. לא חשבתי על זה אף פעם במובן של לשמור יובש מדמעות כי היא אמרה לא לצנזר את הדמעות. ככה אני הבנתי את זה לפחות.

Jagged chaos

New member
לא מבין ../images/Emo122.gif

אתה חושב שאלאניס אומרת לה להשאר במצב ביולוגי של יובש?..
איך זה מתקשר עד שזה מגיע לכל מה שהיה לפני?..

O r a c l e

New member
מצב ביולוגי של יובש?

אני מתכוון- שאלאניס אומרת לה: "שמרי על עצמך חמה ויבשה"- כלומר, שמרי על עצמך, היי בטוחה.

למעלה