Jagged chaos
New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע; hands clean
שם: אלבום: שנה: קליפ: http://www.youtube.com/watch?v=5139NZBsev4
ע ו ב ד ו ת:
#1-הסינגל הראשון שקידם את Under rug swept.
#2-הקליפ נראה לראשונה ב-20 בינואר 2002.
#3-הוא קיבל שעת Fresh ב-אמ.טי.בי (כל שעה עגולה שידרו אותו)
#4-הסינגל הכי מצליח שלה אחרי Ironic ו-you oughta know.
#5-הוא היה השיר המושמע ביותר בגלגל"צ בשנת 2002 לפי אקו"ם.
#6-השיר שהה במשך 5 שבועות במקום הראשון בגלגל"צ והגיע למקום השישי במצעד השנתי.
#7-בארה"ב ובאירופה הוא הגיע ל-TOP3, מקום 18 בשנתי של MTV אירופה.
#8-בקנדה הגיע למקום הראשון השבועי.
#9-השיר למעשה הוא דיאלוג היפותטי, כאשר את הבתים אומר הבנזוג שלה ואת הפזמון אלאניס משיבה לו.
#10-השיר נכתב על מערכת יחסים שהיתה לה כשהיתה בת 16 ויצאה עם מישהו בן 30. (מרמזים שזה עוד שיר שנכתב על דייב קולייר).
#11-השיר הראשון שקיבל גרסה אקוסטית סטודיו רשמית.
#12-כמו Princes familiar שזכה לקבל תרגום עברי מעוות (נסיכים מוכרים), כך גם hands clean שלפי הביקורות אלאניס מתכוונת לידיים נקיות (שזה בולשיט).
#13-הלחן של השיר לא התקבל טוב למעריצים פאנטים שטענו שנשמע דומה מידי ללחן של UR.
#14-באפריל 2002 יצאה גרסת קליפ נוספת שמתארת את ה"מאחורי הקלעים" של השיר.
#15-כל האנשים בקליפ הם מעריצים של אלאניס (ב-2001 היא פרסמה באתר הרשמי שלה בקשה "דרושים מעריצים לצילום קליפ חדש").
#16- 14 פעמים מוזכרת המילה hands בשירים שלה.
#17- ב-2002 היא זכתה בטקס הג'ונו על "מפיקת השנה" בזכות hands clean.
#18-הגרסה האקוסטית היתה העיבוד הראשוני לשיר.
אלאניס חופרת:
"הכוונה בכתיבת השיר הזה היתה להגיע למקום שבו אני יכולה להיות הכי כנה ואמיתית עד כמה שאפשר כשזה נוגע למערכות יחסים שהיו לי בעבר. בהחלט לא מהסיבות של לחפש נקמה בבנאדם שעליו השיר נכתב, אלה נקמה בעצמי על שהשתקתי את עצמי בשביל שמישהו שלא ינטוש אותי. וכל פעם שאני לא דוברת אמת, או משתיקה את האמת יש בזה אלמנט של שקר..." "אם הייתי כותבת את הנושא של hands clean בתקופת Jagged little pill היה יוצא לי משהו הרבה יותר זועם כמו Right through you. השיר הזה הוא תוצאה שבה הגנתי על מישהו בכך ששתקתי. הנושא הזה היה המון המון זמן בראש שלי. הייתי מחפה על אנשים כל הזמן, ככה שזה היה ממש משחרר לכתוב את Hands clean. אני יכולה להיות כלבה נקמנית, זאת לא המטרה שלי. המטרה שלי היא לשחרר את עצמי מכל מיני הדחקות והנאמנות לשמור על המוניטין של מישהו על חשבוני.
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
HANDS CLEAN
מילים, לחן והפקה: אלאניס מוריסט If it weren't for your maturity none of this would have happened If you weren't so wise beyond your years I would've been able to control myself If it weren't for my attention you wouldn't have been successful and If it weren't for me you would never have amounted to very much Ooh this could be messy But you don't seem to mind Ooh don't go telling everybody And overlook this supposed crime We'll fast forward to a few years later And no one knows except the both of us And I have honored your request for silence And you've washed your hands clean of this You're essentially an employee and I like you having to depend on me You're kind of my protיgי and one day you'll say you learned all you know from me I know you depend on me like a young thing would to a guardian I know you sexualize me like a young thing would and I think I like it Ooh this could get messy But you don't seem to mind Ooh don't go telling everybody And overlook this supposed crime We'll fast forward to a few years later And no one knows except the both of us And I have honored your request for silence And you've washed your hands clean of this what part of our history's reinvented and under rug swept? what part of your memory is selective and tends to forget? what with this distance it seems so obvious? Just make sure you don't tell on me especially to members of your family We best keep this to ourselves and not tell any members of our inner posse I wish I could tell the world cuz you're such a pretty thing when you're done up properly I might want to marry you one day if you watch that weight and keep your firm body Ooh this could be messy and Ooh I don't seem to mind Ooh don't go telling everybody And overlook this supposed crime
שם: אלבום: שנה: קליפ: http://www.youtube.com/watch?v=5139NZBsev4