חחח ../images/Emo3.gif התבלבלתי עם קריד...
התכוונתי דאטר... אחי, סחטין על הלימוד. כתבתי מעצמי תשובה, ובשביל להביא מקורות פתחתי גמרא מסכת יבמות. שם הסתתר לו דף של "מאורות הדף היומי" שמסביר יופי...אז נצטט משם: ייבום: במות אדם בלא זרע, חלה מצוות ייבום - על אחד מאחיו מן האב, מוטלת חובה ליבם את אלמנת אחיו המת, כדי "להקים זרע לאחיו", ולכן, ייבום - מלשון בניה. הרמב"ן כתב על המצווה הזאת שהיא "סוד גדול מסודות התורה בתולדות האדם", ויש לה סיבות עמוקות. חליצה: הורתה התורה כי אם ממאן(לא מעוניין) היבם ליבם את היבמה - היא חולצת את נעלו מעל רגלו הימנית, בפני בית דין. עם קיום החליצה היבמה מותרת להנשא לכל אדם(כי כאשר יש מצוות ייבום - היא מחוייבת לה, ורק כאשר היא תחלוץ - היא תהיה פטורה ממצוות הייבום). פרטים רבים כרוכים במצוות החליצה, המפורטים בפרק השנים עשרה של מסכת יבמות, ובספרי פוסקים. הקדמונים כתבו על מצוות החליצה: (הגהות מיימוניות, הלכות יבום, פרק ד' הלכה ח', בשם בה"ג) "כך אמר הקב"ה למשה: אמור ליבם שלא ירצה ליבם: רשע! בגופך היית יכול לקיים ומאנת, לפיכך תחלוץ מנעלך כאבל וכמנודה,שדרכם להיות יחפים, ומטיפה סרוחה שבגופך היית יכול לקיים לאחיך זרע, לכך 'וירקה בפניו' טיפה סרוחה". רק חובה לציין כי ישנם מקרים כמו בדורינו, בהם החליצה עדיפה על הייבום, ואז טעם זה אינו שייך. אפשר להאריך עוד, אבל אני חושב שמספיק. אחי, אם יש לך שאלות בזמן הלימוד, תרגיש חופשי להתקשר אלי.. אני שולח לך את המספר פלאפון שלי...