הוחלף הסקר...

../images/Emo83.gifהוחלף הסקר...

בסקר הקודם ניצח בגדול האחד והיחיד מאלדר. אז לכל הסקפטים, הציניים והחסרי אמונה (כן מאיר, הכוונה אלייך). כנראה שיש דברים שפשוט חייבים לקרות... בכל אופן, למרות שיש לי הרגשה מה ינצח בסקר הקרוב אבקש להצביע בכל זאת. וחבר'ה תעשו טובה תנמקו. בשביל זה יש שרשור....

Gilliana

New member
טוב, את בטח יכולה כבר לנחש...

מה ההצבעה שלי. נימוק: Je Souhaite הוא פרק די יוצא דופן ברשימה ארוכה זו של פרקי קומדיה - זהו פרק סאטירה וסאטירה חריפה. ישנו מסר מאד ברור ובולט מאחורי הפרק הזה - למען האמת, יותר ממסר אחד. פרק הקומדיה הנוסף שהכי קרוב אליו בקונפציה שלו הוא כמובן Dreamland המצויין גם הוא.

1Shir

New member
רגע אחד...

1. באומרך סאטירה חריפה את מתכוונת סאטירה על כמה בני האדם טיפשים?.. 2. באומרך מסר בולט את מתכוונת לאותו הדבר?.. 3. באומרך "יותר ממסר אחד" את מתכוונת אולי גם למסר שאני לקחתי, שאין בחיים קיצורי דרך?.. אם יש לך מסרים נוספים שראית בפרק אני אשמח אם תכתבי, זה מאוד מעניין. 4. למה dreamland קרוב אליו בקונספציה לדעתך?

Gilliana

New member
לא בדיוק, אני אנסה לחדד:

אחד המסרים העיקריים לפי דעתי הוא עד כמה הכח הפתאומי גורם לאדם "לאבד את הצפון" ולהסתחרר. מסר נוסף הוא שכח לא בהכרח שווה אושר - נהפוך הוא, הכח מבודד. וישנו גם כמובן המסר שדברים לכאורה נראים פשוטים וברורים - הם לרוב אינם כאלה. למה Dreamland קרוב אליו בקונספציה - כריס תוקף נושא שנוי במחלוקת, נושא שהוא למעשה מאד רציני וחשוב, בדרך עקיפה של הומור. הוא מציג אדם שלכאורה יש לו הרבה כח - מוריס פלטשר, כקריקטורה. במובן מסויים יש בכך דמיון לכח שיש לג'ן - יש כמובן גם הבדל עצום משום שפלטשר הוא בסך הכל אדם, ואפילו לא בתפקיד בכיר כל כך - מה שמקנה לו כביכול את הכח הוא המקום שבו הוא נמצא. אם ניקח את פרקי הקומדיה האחרים כמו נניח ארקדיה, או Bad blood ואפילו הוליווד AD - אין בהם את אלמנט המסר כפי שיש בשני הפרקים הללו.

1Shir

New member
וואו מעניין, למה לא אמרת קודם??

הנושא של הכח כמובן מעלה לי מיד את האסוציאציה של CSM, אולי גם לו הכח גרם לאבד את הצפון (ואת הדרום והמזרח והמערב..), ובטח שהוא בודד אותו ולא הסב לו אושר, אולי רק תחושת סיפוק שהיא מאוד מקומית וספציפית ולא כללית. ובאמת כמו שאת תמיד אומרת, אפילו המשאלות הן לא פשוטות, כי לכל דבר בעולם יש גם את הצד השני של המטבע, ובכל דבר שנראה רק טוב יהיה גם משהו רע, ולהפך. והבנתי למה התכוונת בקשר למוריס פלטשר, שלמרות הצד הכוחני והכביכול חסין שלו, בתוך ביתו ומשפחתו הוא לא חסין כמו כל אחד אחר.. אבל דווקא בפרק ארקדיה אני חושבת שהיה מסר.. נגד הצביעות התרבותית של השכונות האמריקניות האלה. דווקא בגלל זה בחרתי ב- Bad Blood, כי הוא היה רק מצחיק וכולו לשם המטרה האחת של ההומור. גם הוליווד AD לא רחוק ממנו, רק היה בו את המסר החמוד של העובדה ש- deads just want to have fun...

Gilliana

New member
כן - מוריס פלטשר היה בסך הכל...

מאבטח באזור 51, אבל משום זהוא היה מוצב במקום כ"כ סודי ורגיש הוא הרגיש את עצמו "אבו עלי", אבל בסך הכל - הוא לא היה כלום. וג'ן - היא ביקשה "כח גדול וחיים ארוכים" (שזה בעצם שתי משאלות - אז אני לא כ"כ מבינה איך אותו איפריט נתן לה בעצם 4 משאלות במקום 3, או שהוא צמצם שתיים לאחת בצורה מבריקה וזדונית כאחד). מהה טעם בחיים ארוכים או חיי נצח לצורך העניין אם אין לך עם מי לחלוק אותם? כאשר כל אהוביך ויקיריך מתים בסופו של דבר? אפשר לראות את המסר הזה בבירור למשל ב-"איש הנצח" - החיים הנצחיים הופכים עבורו לקללה ולא לברכה כפי שרוב בני האדם היו רואים זאת. ואת צודקת - Bad Blood היה מצחיק נטו, ארקדיה אכן יצאה נגד הצביעות של החברה האמריקאית ו-deads just want to have fun? למה לא בעצם? They also have a life you know

1Shir

New member
וואו אף פעם לא חשבתי על זה ככה

כשאת מציגה את זה ככה חיי נצח באמת נשמעים דבר נורא. אבל זהו בדיוק, שאני מאמינה שבמישור מסוים אנחנו דווקא כן חיים חיי נצח, וכמתים כמו בפרק נהיה אפילו יותר מתקדמים, כלומר נחפש רק לרקוד ולהנות ולא נתעסק בשטויות..

Gilliana

New member
אבל המישור הזה שאת מתכוונת אליו...

... שונה לחלוטין. כי במישור הזה כולם חיים חיי נצח

Ice Age

New member
רגע

מוריס פלטשר לא היה רק מאבטח באזור 51, הוא היה אחד ממקבלי ההחלטות לגבי כל העסק עם חייזרים, לא? הרי היה את ההוא שעקב אחריו (אחרי מאלדר) כשהוא התחיל "לזייף". גם ב-jump the shark ראו שהוא לא סתם דג רקק (אם תסלחו לי על משחק המילים).

Gilliana

New member
לי לא זכור...

... שהוא היה בין מקבלי ההחלטות, אבל than again - יתכן שאני לא זוכרת נכון. וזה שעקבו אחריו כשהוא התחיל לזייף לא אומר כלום - במקום הזה גם אם המנקה היתה "מזייפת" היו עוקבים אחריה.

Ice Age

New member
לא

אני זוכר די בבירור שהוא היה חייב דיווח למישהו והוא השפיע על כמה החלטות שם. ותזכרי שב-jump the shark הוא ידע על האקדוחנים הבודדים הרבה דברים שהם התפלאו, ואפילו סיפר להם כל מיני סודות מהאזור. ואיזה מאבטח מסיים את הקריירה על יאכטה עם בחורה, ועוד מנסים להתנקש בו תוך כדי? ברור שהוא היה די בכיר שם.

Gilliana

New member
אוקיי, you made your point

אני אבדוק את העניין ואחזור עם תשובה מדוייקת.

מאבטח הוא בטוח לא היה

היה לו הרי משרד משלו. והוא הסתובב עם החבר'ה בחלונות הגבוהים (אינך יכולה ככה סתם ללכת.. יש גשם בחוץ, ואת נשארת איתי) .. גם ראו שהוא חלק מההחלטות ושהוא מישהו חשוב שם...

Gilliana

New member
אוקיי, אני השתמשתי במינוח לא נכון

לא מאבטח - אלא איש בטחון. הוא היה אחראי על פברוק הסיפורים לתקשורת. עדיין הוא לא היה מישהו יותר מדי חשוב. תחשבו גם על זה שהוא היה אזרח ולא איש צבא. מצד שני הוא טען באיזה שלב שהוא עמד בראש ה-Man in black ומצד שני, ה-Man in Black לא היו יותר מאשר יחידת איומים וחיסולים. בקיצור מה שאני רוצה להגיד הוא שפלטשר לא היה איזה בכיר או מי יודע מה במערכת.

בנוגע למשאלה..

זה לא שהוא נתן לה שתי משאלות באחת , זה בגלל שבצרפתית משפט שלם נשמע כמו מילה אחת.. הוא פשוט חשב שהיא אומרת משהו אחד...

Ice Age

New member
../images/Emo45.gif אבל רק חלקית

גמני הצבעתי לג'יני. אותם נימוקים. במקום השני (האמת שהתלבטתי אם לבחור בו) הוא כמובן bad blood שהוא פשוט פרק קלאסי של פרקי הקומדיה. במיוחד בזכות ה-oh sh... בפתיחה. וגם הרעיון לספר את הפרק משתי נקודות המבט של מאלדר וסקאלי. דרימלנד פרק מצויין, אבל עקב היותו פרק מיתולוגיה בחלקו, אני לא הייתי בוחר בו בתור פרק קומדיה.

Gilliana

New member
אולי תסביר לנו אחת ולתמיד...

מה יש לך נגד פרקי מיתולוגיה for God's sake???

למעלה