../images/Emo82.gif
שוב דילמת דירה: אחרי זמן רב וחיפושים מייגעים (מי שעבר את זה מבין כמה חיפושים כאלה יכולים להיות מייגעים) מצאתי שותפה שמעוניינת להכנס לדירה (אומנם יש כאן מקום לשלושה - בינתיים נמצאה רק אחת חוץ ממני) עכשיו אני מוגדר כשוכר ראשי, וזה אומר שאני צריך להחתים אותה על החוזה. הבעיה היא סביב תאריך הכניסה: תאריך הכניסה הרשמי הוא 1.9, אבל אחרי שהתברר שאלה שחיפשו בחודשים האחרונים דירות מעדיפים את תחילת אוקטובר (כיוון ששנת הלימודים מתחילה השנה מאוחר - סוף אוקטובר) בעל הדירה הסכים להכניס שותפים באוקטובר אבל תמורת העלאת הסכום (ככה הוא לא מפסיד כסף על הדירה). השותפה שרוצה להכנס רוצה להכנס ב-15/9. בעל הדירה העביר אלי את ניהול המו"מ איתה על הסכום, וזה בדיוק מה שאני לא טוב בו
אני יכול לגבות ממנה סכום של חצי-חודש שכירות (550 ש"ח) אך כדי לא להפסיד כסף בעצמי אני יכול גם להגדיל את סכום השכירות החודשים לשאר החודשים (כמו שהתכוון בעל הדירה לעשות במקרה של כניסה רק באוקטובר). אני מניח שכאן צפויה לי התמקחות מהסוג שאני לא אוהב. כשפגשתי את אותה שותפה, מה שהבחנתי בו מהר מאוד הוא שהיא שמה לב להמון פרטים קטנים והיתה לה נטיה לשאול על פרטים מאוד קטנים, יותר מכל אחד אחר. לא שאני מתכוון לתכמן אותה, אבל אני לא רוצה להגיע למצב של מיקוח שרק ילחץ אותי עוד יותר, וגם לא הייתי רוצה להתקפל רק בשביל שקט-תעשייתי. אני חושש שהצעה של שכ"ד של 550 ש"ח לספטמבר ו1130 ש"ח לחודשים הבאים (במקום 1100 - הסכום המקורי) תיתפס כניצול וכדבר לא הוגן. מחד גיסא - הוגן לגבות ממנה שכירות חלקית לספטמבר, ומאידך גוסא - אין שום סיבה שאני אצא ניזוק ואפסיד כסף. אין לי עצבים להכנס למו"מ מייגע ולאוירת מי-יתקפל-ראשון. זה גם לא יהיה חכם להפסיד אותה, כי לקח לנו הרבה זמן למצוא שותפים, ומועד תחילת החוזה החדש מתקרב (יום חמישי הבא!) וזו תהיה נטילת סיכון להשאר ללא שוכר/ת.
שוב דילמת דירה: אחרי זמן רב וחיפושים מייגעים (מי שעבר את זה מבין כמה חיפושים כאלה יכולים להיות מייגעים) מצאתי שותפה שמעוניינת להכנס לדירה (אומנם יש כאן מקום לשלושה - בינתיים נמצאה רק אחת חוץ ממני) עכשיו אני מוגדר כשוכר ראשי, וזה אומר שאני צריך להחתים אותה על החוזה. הבעיה היא סביב תאריך הכניסה: תאריך הכניסה הרשמי הוא 1.9, אבל אחרי שהתברר שאלה שחיפשו בחודשים האחרונים דירות מעדיפים את תחילת אוקטובר (כיוון ששנת הלימודים מתחילה השנה מאוחר - סוף אוקטובר) בעל הדירה הסכים להכניס שותפים באוקטובר אבל תמורת העלאת הסכום (ככה הוא לא מפסיד כסף על הדירה). השותפה שרוצה להכנס רוצה להכנס ב-15/9. בעל הדירה העביר אלי את ניהול המו"מ איתה על הסכום, וזה בדיוק מה שאני לא טוב בו