האגס 1

New member
../images/Emo82.gif

שוב דילמת דירה: אחרי זמן רב וחיפושים מייגעים (מי שעבר את זה מבין כמה חיפושים כאלה יכולים להיות מייגעים) מצאתי שותפה שמעוניינת להכנס לדירה (אומנם יש כאן מקום לשלושה - בינתיים נמצאה רק אחת חוץ ממני) עכשיו אני מוגדר כשוכר ראשי, וזה אומר שאני צריך להחתים אותה על החוזה. הבעיה היא סביב תאריך הכניסה: תאריך הכניסה הרשמי הוא 1.9, אבל אחרי שהתברר שאלה שחיפשו בחודשים האחרונים דירות מעדיפים את תחילת אוקטובר (כיוון ששנת הלימודים מתחילה השנה מאוחר - סוף אוקטובר) בעל הדירה הסכים להכניס שותפים באוקטובר אבל תמורת העלאת הסכום (ככה הוא לא מפסיד כסף על הדירה). השותפה שרוצה להכנס רוצה להכנס ב-15/9. בעל הדירה העביר אלי את ניהול המו"מ איתה על הסכום, וזה בדיוק מה שאני לא טוב בו
אני יכול לגבות ממנה סכום של חצי-חודש שכירות (550 ש"ח) אך כדי לא להפסיד כסף בעצמי אני יכול גם להגדיל את סכום השכירות החודשים לשאר החודשים (כמו שהתכוון בעל הדירה לעשות במקרה של כניסה רק באוקטובר). אני מניח שכאן צפויה לי התמקחות מהסוג שאני לא אוהב. כשפגשתי את אותה שותפה, מה שהבחנתי בו מהר מאוד הוא שהיא שמה לב להמון פרטים קטנים והיתה לה נטיה לשאול על פרטים מאוד קטנים, יותר מכל אחד אחר. לא שאני מתכוון לתכמן אותה, אבל אני לא רוצה להגיע למצב של מיקוח שרק ילחץ אותי עוד יותר, וגם לא הייתי רוצה להתקפל רק בשביל שקט-תעשייתי. אני חושש שהצעה של שכ"ד של 550 ש"ח לספטמבר ו1130 ש"ח לחודשים הבאים (במקום 1100 - הסכום המקורי) תיתפס כניצול וכדבר לא הוגן. מחד גיסא - הוגן לגבות ממנה שכירות חלקית לספטמבר, ומאידך גוסא - אין שום סיבה שאני אצא ניזוק ואפסיד כסף. אין לי עצבים להכנס למו"מ מייגע ולאוירת מי-יתקפל-ראשון. זה גם לא יהיה חכם להפסיד אותה, כי לקח לנו הרבה זמן למצוא שותפים, ומועד תחילת החוזה החדש מתקרב (יום חמישי הבא!) וזו תהיה נטילת סיכון להשאר ללא שוכר/ת.

אושר מ

New member
למה לא לגבות סכום חלקי בספטמבר

שהוא חלקי מהסכום המשופץ, ולגבות סכום משפוץ נמוך יותר? נגיד 1120 לכל החודשים ו 560 לספטמבר? או שזה כבר עובר לחלק של ניצול? להפך בעצם, זה יוצר לה לשלם פחות.. השאלה היא אם זה מחזיר את ההתחייבות שאתה לוקח על עצמך.

האגס 1

New member
זאת האפשרות שחשבתי עליה

ככה אנחנו מגיעים לפשרה, שבה היא לא משלמת את מלוא הסכום עבור תקוה שבה היא לא תגור בדירה, וגם אני לא מפסיד לגמרי את ההשקעה שלי בשכ"ד (זה לא מחזיר לי הכל, אבל אני לא מפסיד הכל). העניין הוא שאני לא מספיק מכיר אותה, רק הספקתי לקלוט שיש לה נטייה להתמקח, ושהיא כבר נכוותה בחוזה אחר, ומן הסתם היא נזהרת עכשיו בכל דבר הכי קטן בחוזים. לכן אני לא יודע אם הצעה כזו תתפרש בעיניה כניצול ולא כפשרה, ואם במצב כזה היא לא תאיים לפוצץ את העניין. במקרה כזה אני רוצה שתהייה לי צגובה יעילה מוכנה ב"קנה", משהו שבאמת נצא ממנו עם פשרה שטובה לשני הצדדים.

שים הכל על השלחן

זה לגיטימי ומקובל לנהל משא ומתן, וכדאי שהיא תשמע גם את הצד שלך בעניין. תגיד לה שאתה רוצה אותה כשותפה, אבל לא רוצה לשאת לבד בהפסד של ה-15 ימים, ותציע לה להתחלק חצי חצי. הכי פשוט שהיא תתחיל לשלם ב-8 לחודש אפילו שנכנסת רק ב-15 (אפשר גם לפרוש לה לכל השנה כפי שאמרת). אם היא תסכים - סבבה. אם לא - אין לך ברירה אלא לשלם בעצמך על אותם ימים. אתה הרי לא רוצה להפסיד אותה כשותפה.

האגס 1

New member
עכשיו אנחנו כבר אחרי זה...

וזה דומה בערך למה שבסופו של דבר עשינו

למעלה