שאלת מגורים - הקריה האקדמית אונו

אהלן. מלבד לגור בקרית אונו, האם אתם מכירים ערים קרובות שנוח ויחסית זול לגור בהן וללמוד בקרית אונו? עד כה הבנתי שיש את פתח תקווה ורמת גן. אתם ממליצים על עוד? מכירים מישהו שגר שם? תודה.

rain girl

New member
שאלה לסטודנטים באוני' בן גוריון בבאר שבע

אני מתכננת ללמוד בבאר שבע, אבל יש לי בעיה קטנה, אני מהצפון
ואני לא מכירה שם אף אחד, לא הייתי באוניברסיטה עצמה עדיין, לכן רצית לשאול סטודנטים שכבר לומדים שם איך הסתדרתם ? במידה ואני מניחה ורובכם הגיעו לשם בלי להכיר את האיזור ו/או חברים?לפחות בהתחלה. ד"א מה מחיר המעונות שם ואיך התנאים שלהם? האם עדיף להשכיר דירה? ואיך מוצאים בכלל שותפים שם ?
יש הנחות מיסים וארנונה לסטודנטים? תודה

Russet

New member
וואו,

זה אומנם היה מזמן אבל הלכתי בזמנו על אופציית המעונות, השותפה שלי לחדר הפכה לחברה ממש טובה אז נשארנו לגור יחד שנה אחרי גם כן, אח"כ כבר עברתי לגור לבד ואז עם החבר דאז (=הבעל היום) יש כ"כ הרבה אופציות להכיר אנשים בב"ש, יש את הפורום הלא רשמי של האונ' אם תרצי במסר, הכרתי שם אנשים טובים וחשובים לי מאוד, יש ליין מסיבות בכל רביעי באחד המועדונים רק לסטודנטים וכדומה

haych

New member
אל חשש!

גם אני מהצפון, וגם מי שלא-רוב האנשים מגיעים בלי להכיר חברים מראש. איך הסתדרתי? מצויין. בגלל שרוב האנשים באותו מצב, הרבה יותר קל ליצור חברויות. אני אישית מעדיפה את האופציה של הדירה. יש טווחי מחירים מאוד רחבים ואיכויות שונות של דירות. כדי למצוא שותפים רצוי להכנס לאחד מאתרי האוני' www.bgu.co.il www.bgu4u.co.il ולהכניס את הפרטים הרלוונטים (מעשנת?כמה חדרים?איזור?) במנוע החיפוש. סטודנטים זכאים ל-50 אחוז הנחה בארנונה בתנאים מסויימים (מתחת לרמת הכנסה מסויימת). בהצלחה!

rain girl

New member
יש לי עוד שאלה קטנה

קודם כל תודה על התשובות עזרתם לי מאוד נניח ואתם משכירים דירה ועובדים מדי פעם/ משרה חלקית בשילוב הלימודים.. איך אתם מסתדרים עם ההוצאות? מעבר להוצאות עבור שכירות חודשית חשמל ארנונה מיסים , נשאר לכם כסף מיותר להוצאות שוטפות כמו אוכל, בגדים,איפור וכו'? תודה ושיהיה לכם המשך שבוע טוב

למעלה