שלום אני רוצה עזרה בחיופש אומנות לחימה../images/Emo53.gif
אני כבר כשנה בפורום הזה כצופה והיום האיתי אוצה עזרה בלחפש אומנות לחימה שתתאים לי ...בתודה מראש לקוראים והעונים :] אני כבר כבר 12 שנה (8 קראטה 3 טיקוואן דו) באומניות לחימה ואני מרגיש צורך בשינוי מאומניות יד ריקה לנשק ...אני נוטה לקנדו אבל לא רוצה להנעל . אז בלי עוד עיקובים השאלון הנצחי : אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? חשוב לי אבל לא כל כך הכרחי קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). אני עוד לא בן בן 18 ...יש לי את כל הזמן שבעולם ...לא ממהר תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות אינן מענינות אותך? חשוב לי שהתחרויות לא יהיו חלק מרכזי בתנועה התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. לא רלוונטי אני מקווה שהנסיון שלי יספיק אבל כל מה שיוסיף ...אז בכיף :] כלי נשק: את/ה מעוניין להתמקד בלימוד כלי נשק כתחום עיקרי? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? כן אני מעונין שזהו יהיה כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? האיתי שמח אם יהיה איזהו מידה של כושר אבל לא כמרכז עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? שום דבר ספציפי נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? האמת שאני מתגעגע לזה מהקראטה אבל לא חובה מוכנות לספיגה: את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? חח כמובן שכן! ...זה חלק מהכיף בלחזוק מאימון :]!~ מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? מעוד חשוב לי שזאת תהיה אומנות מסורתית , אבל רק בשביל שינוי האווירה יש איזהיא עדיפות למסורות לא יפניות (טיקוואון דו מבוסס על הקראטה שכבר למדתי אז בא לי שינוי) אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? מחוץ לקרב (כמובן בתוך האימון) של חברים ובטוח להיות מספיק "מקצוענים" לשנות תפיסה ובאמת להתאמץ "רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג? כן , האיתי רוצה ערך מוסף לאימון שלי :] הרכב הקבוצה: יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? לא משנה איזור למועדון: מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? רק אשדוד תדירות אימונים, שעות אימון: מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) רק ערב ולא סגור על תדירות אז באת למי שיכול לעזור ...תודה רבה (וגם למי שלא) ..שלכם יוני