של שבת...

דבור"ת קצר לשולחן שבת...

אין לי זמן רב כלל וכלל (וזמן זה תורה כידוע), לכן אצטרך לקצר מעט. ישנה מחלוקת לגבי ענייני הקרבנות, בהן עוסקות הפרשיות שלנו, מדוע נצרכים הקרבנות. אז כמובן שכל המצוות גזירות מאת ה' הן, אך הרמב"ם והרמב"ן כדרכם נותנים טעמים מסויימים משכל האדם. הרמב"ם אומר שצוונו על הקרבנות ע"מ להפקיע מדעת עובדי הכוכבים והטליסמאות העובדים לבהמות אלו, להראות להם את עליונות האדם על פני האדמה וכי יש למעלה מן האדם (כפי שהבאנו כמדומני בעניין קין והבל). הרמב"ן יוצא נגדו בחריפות, ומביא מס' הוכחות מן התורה שכן הקריבו גם עובדי כוכבים צאן ובקר. ע"כ הוא נותן טעמים לכל סוגי הקרבנות...נביא את דבריו לגבי החטאת. חטאת- על האדם להביא קרבן לכפר על עוונו כיוון שבכל חטא מתבטאים שני עניינים עיקריים- המחשבה והעשייה, על המחשבה הוא מכפר בעצם החזרה בתשובה, אך על המעשה שהוא עשה צריך הוא לכפר על ידי עשיית קודש, עשייה נגדית- ולכן מביא קרבן. ומדגיש הרמב"ן לגבי קרבן השוגג מוזכרת (בפרשה הקודמת) תמיד המילה "נפש"- "נפש כי תחטא בשוגג וגו'", ומבאר הרמב"ן כי עניין זה נובע מכך שפעולה שהאדם עושה בשוגג מעידה על כך שהדבר ששיך קצת בנפשו, משום כך עשה זאת בטבעיות בלי לשים לב, ואך עבירה זו משפיעה אח"כ על נפשו, כיוון שהיא נובעת ממנו- לכן צריך אותו האדם להביא כפרה למעשיו, להתבונן במעשיו וכך לעקור מנפשו את הרגליו הרעים. שבת שלום ומבורך.

../images/Emo80.gifשל שבת...

בס"ד
שבת שלום לכולם/ן... אוטוטו שבת ואנחנו מגישיים לכם בזאת את העדכון הרישמי לשבת "צו" הבעלט....
טוף אז השבת מוכרת גם כשבת הגדול וזוהי שבת שמוקדשת ללימוד הלכות חג הפסח הבעל"ט... לכל הבנים בואו נבאס אתכם ספירת העומר הולכת ובאה מה שאומר שכולם יגדלו פתאום רעמות וזקנים ויהיו לפחות איזה מחמוד אחמדינג'אדים קטנים וחמודים רק בלי אטום בבקשה...
ועכשיו קצת מעינייני הפורום. נויתוש המתוקה אירגנה במו ידיה עם סיוע מצידה של תמר אחלה של תחרות מצא/חפש/אתר/השלם את החסר/הקף בעיגול את התשובה הנכונה, את האפיקומן אז קודם כל יישר כוח גדול לעוסקים במלאכה... דבר שני ברכות לזוכים שיזכו בפרסים נחמדים מתנת "תפוז אנשים"...
אסנת שפכה את הלב כאן בפורום אז אנחנו מבקשים לענות לה תשובות רציניות בלבד, אתם מוזמנים לקחת חלק: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=403&msgid=96243372
איך היה מסע פסח? סבבה? זוועה? מוצלח? ארור המן וארורה זרש? כתבו כאן http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=403&msgid=96064535
אבישי חורי
ברוך הבא לפורמנו הקט...
(שלא תגיד שלא קיבלת יחס...)
איתמר ממשיך לחקור במוסד
והפעם תמר על כיסא הנחקרים! מעניין אתכם? אז זה כאן לא מענין? יש פורום בני עקיבא בכיפה... http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=403&msgid=95970981 אני מקווה שנעמה תשרשר לכאן מייד עם סיום דברנו הנכבדים את זמני כניסת/יציאת השבת אל תשכחו שעון קיץ מה שאומר שיש הרבה זמן לישון/ללמוד תורה (לצדיקים/ות) בשבת כמו שאמרו רבותינו שינה בשבת תענוג או לחלופין: שינון בשבת תענוג אז שיהיה לכולם/ן שבת שלום ויהי רצון שיתחדש שבוע של בשורות טובות ישועות ונחמות ונזכה לגאולה השלימה כמו שנאמר: בניסן נגאלו ובניסן עתידים להגאל... אוהבים אתכם (לא את כולם אבל את הרוב לפחות) ליאור,תמר,נוית נ.ב אישתי (זה אני ליאור כותב את האוף למי שלא שם
עד עכשיו) מוסרת דש"ח שזה (ד"ש חם לעילגים) לכולם/ן... ביי....

זמני כניסת ויציאת השבת

זמני כניסת ויציאת השבת, לפרשת צו ר"ת יציאה כניסה 20:09 19:33 18:20 אילת 20:11 19:35 18:21 באר שבע 20:07 19:31 18:17 חברון 20:12 19:36 18:30 חיפה 20:10 19:34 18:19 טבריה 20:10 19:34 18:20 ירושלים 20:09 19:33 18:19 יריחו 20:12 19:36 18:22 נתניה 20:12 19:36 18:22 פתח-תקוה 20:10 19:34 18:19 צפת 20:11 19:35 18:20 קרני שומרון 20:10 19:34 18:20 שכם 20:12 19:36 18:39 תל אביב .זמני כניסת השבת מחושבים לפי השיטה של 18 דקות לפני השקיעה

RESTO

New member
שבת שלום לכווולם../images/Emo13.gif

ובשביל שההודעה תיהיה קשורה לפורום, יש לנו השבת ועידה בסניף!!! תגיד לאשתך שהיא ממש כלה!!! (הכ' בצירה) ...

ומי כן יצאה למסע פסח?

אפילו שהיא באחי'ה והיא לא מדריכה? שכוייח לא ראיתי אותך אבל חפיף, היה תקטע עם הבית חולים והחניך באמצע... מושחתים הסניף שלכם, כמה בשר.

coolit

New member
סליחה,לדעתי פיצה זה הרבה יותר מושחת

!!!!!!!! באתי להרוג את הסניפים שהיה להם פיצה חח חוצמזה שאני בעצמי לא אוכלת בשר ולא אכלתי כ-ל-ו-ם כל המסע חוץ מכמה ביסלי ועוגיות שסינג'רתי מאנשים כי גם לא הבאתי שום אוכל ולא היה לי כוח ליטול ידיים ללחמניה ושוקו [שאני לא אוהבת] שהיו בבוקר אז זהו
בעיות עם אנשים שלא מדריכים שיוצאים למסעות?!?!? שאני לא אעלה עליך
תגיד מי בגרעין אצלכם? ולמה אתם לא יוצאים לעליה לרגלללל?

יא קרועה

לא אכלת תשוקו והלחמניה בגלל שלא היה לך כוח? אני הייתי אוכל רק בשביל לא לצאת טמבל שיש בחינם ולא לקחתי הפיצות עלו בדיוק 3 שקל אבל זה היה צריך ליות מרוכז בעיה עם לא מדריכים שיוצאים? ח"ו ידעתי שיש גרעין אצלנו רק לפני שבועיים ולדעתי הרוב מנצח לא יוצאים לעליה לרגל כי לא פרסמו את זה בסניף שלי כי יש אנשים אהמאהמקומונריתאהמ שחושבים שזה לא מעניין או שהם שכחו מזה (או שלא ידעו \=)

coolit

New member
אני תמיד לא אוכלת כי אין לי כוח ../images/Emo3.gif

רק לפיצה תמיד יש לי כוח

למעלה