של שבת+עידכון....

פששש... איזו הבחנה...

בס"ד אני יכול לשחק אותה ולהגיד שזה היה רמז בכוונה (עלאק) או להודות שאני חתיכת מטומטם ולא שמתי לב לדיקדוק העילג הזה.... אמממ... מה לבחור את האופציה הראשונה או השניה?

tamarhp

New member
צחוקיםםםםםםםםם

ה"מישהו" זו אני... ידעתי למי ליאור התכוון אז הרשתי לעצמי
ומה התברר לי היום? ש"מישהי" זו רחלי
היא לא ידעה שמישהו זו אני, ואני לא ידעתי שמישהי זו היא.... ושתינו חשבנו שהשניה היא קרן

tiki tiki

New member
טוב הנה פרשת שבוע אני שמה מעכשיו

לפני שאני יאבד גם את זה....(רחלי...הסברים אח"כ) קבלו: (לקוח מהאתר "מפעל הלכה") רבים שואלים: מדוע כל כך חשובה היא מערת המכפלה. מה לנו במקום כל כך עתיק שמוקף הרבה ערבים? מפרשת השבוע נוכל להבין קצת על חשיבותה של מערת המכפלה. בימים ההם היה מנהג המקום, כי כל משפחה ומשפחה החזיקה בבעלותה חלקת קברות ששם נטמנו בני המשפחה בהגיע עת פטירתם מן העולם, וכן נתחמה חלקה אחת לבית קברות כללי עבור כל הזרים שבאו מחוץ למקום. בא אברהם אבינו לפני אנשי המקום מבני חת, וביקש מהם כי היות והוא זר במקום ועל כן אינו בעל אחוזת קברים, והיות שאין הוא חפץ להטמין את שרה בבית הקברות הכללי. על כן בחפצו לרכוש שטח פרטי שישמש למשפחתו לאחוזת קבר. בני העיר הקשיבו לבקשתו בנימוס, ובאדיבות רבה השיבו לו כי נכבד הוא בעיניהם מאוד, כיון ששמו הטוב מפורסם בכל הארץ כולה, וה' עימו, ובכל לב מוכנים הם להעתר לבקשתו ולאפשר לו לרכוש חלקת קברים למשפחתו. גם אם לא תמצא חלקה פנויה, אמרו, בודאי ישמחו התושבים למסור לו את המובחר שבשטחי הקבורה. כיון ששמע אברהם כי מרוצים הם לעשות בקשתו, שלח שליחים אל עפרון, העשיר והנכבד בין אנשי המקום, וביקש לקבוע עמו ראיון כדי לדון על רכישת מערת קבורה באחת משדותיו. ולפי שאין דרך העשירים למכור נחלה לזרים – שלח אברהם משלחת מיוחדת לרצות את עפרון ולדבר על ליבו שיסכים לבקשתו. אברהם חפץ במערה זו שבאחוזת עפרון, בגלל מעשה שהיה: כאשר אברהם הלך להכין סעודה עבור שלושת המלאכים שהתארחו בביתו, והוא עצמו עמד עליהם לשרתם, רץ להביא עגל נאה וטוב לשחטו לאורחיו. בלכתו לשוב לאהלו, ברח העגל, ובמרוצתו נכנס למערה אחת שבשדה עפרון. אברהם שהלך בעקבות העגל נכנס למערה ומצא שם קבריהם של אדם וחוה ונרות דולקים מפיצים אור בהיר במערה המלאה ריחות ניחוח גן עדן. ראה זאת אברהם, ולבו איוה במקום קבורה זה למשפחתו. לפי דעה אחרת, ידע אברהם בקבלה כי אדם וחוה קבורים במערה זו, חשב לנכון כי כפי שאבות האנושות טמונים במערה זו, כן ראוי כי אבות האומה הישראלית יטמנו אף הם במערה זו. משלחת מבני חת ששלח אברהם, הגישה את בקשתה לפני עפרון, וזה הצהיר מיד כי לכבוד גדול רואה הוא את בקשת אברהם וללא ספק יתן לו מבוקשו. אבל בתנאי אחד: שאברהם יסכים לקבל את המערה חינם, ללא כסף! עוד הגדיל עפרון לדבר ואמר, שלא די שיתן לאברהם את המערה, אלא שמוכן הוא להעניק לו השדה כולה סביב אותה מערה. כיון ששמע אברהם את מענהו הנדיב של עפרון הנכבד, פנה ללכת בעצמו אל ביתו של עפרון לדבר עמו במערת הקבורה. בא אברהם אצל עפרון ומצא אותו לבוש בגדי משי כדרך העשירים, יושב בבוסתן פורח בחצר ביתו, ומתענג לאויר היום. כיון שראה את האורח הגדול שהואיל לבוא אליו, קם עפרון לכבודו, קבלו בשמחה רבה והכניסו בצל קורתו. טרם פתח אברהם פיו לבקש את בקשתו, גלגל עפרון עיניו כלפי מעלה, פרש ידיו כמתחסד, ובקול צבוע ושמנוני אמר: "מוכן אני, לכבודו לתת את המערה הנכבדה ביותר מכל אשר לי. גם לא אבקש מחיר השוה לערכה האמיתי..." הוא הפסיק לרגע כמתהרהר, והפטיר בתנועת יד: "ארבע מאות שקל כסף בינך וביני, מהו?". באמת היה זה מחיר גבוה ומופרז מאוד ביחס לקניה, אך עפרון הערמומי שחמדנותו התלקחה בלבו, ידע כי אברהם ישלם כל מחיר שישית עליו, אבל הוא התביש לבקש מחיר מופרז כל כך בצורה ישירה, ועל כן שאל מה ששאל. שמדבריו השתמע, כאילו הוא אומר: "אנשים עשירים כמונו מתרגשים מסכום "פעוט" כל כך? בודאי לא תתמקח עימי על המחיר...." ועל כן אמרו חכמנו זכרונם לברכה כי רשעים מבטיחים הרבה ואפילו מעט אינם עושים. בתחילה הבטיח לתת מתנה ואחר כך דרש מחיר מופרז פי כמה משוי הקניה. אברהם אבינו לא התוכח עם עפרון ולא ניסה להוכיח לו את נבזותו. מיד נטל ארבע מאות שקל ולעיני אנשי העיר קנה ושילם עבור המערה והשדה סביבה. "הביטו וראו – לחשו בני חת איש אל רעהו – הביטו וראו כמה משלם זקן עברי זה לעפרון עבור המערה הקטנה..... אה! סוחר גדול הוא עפרון! ראו נא איך מסתיר הוא את חיוכו מתחת לשפמו!" קניה זו בנוכחות ההמון, בצע אברהם בכונה תחילה. הן משום שברבוי עדים לא יוכל עפרון להכחיש את המכירה, גם יתביש להתחרט אחרי שכל עם ועדה ראו אותו מוכר את החלקה. והן בשל נימוסים ודרך ארץ. כי מדרך העולם אין קובעים בית קברות בתוך שטח שדות מעובד, כי אם מקצים לכך חלקה בקצה העיר. וכיון שבקניה זו יהפוך חלק שדה לאתר קבורה, מן הראוי כי השכנים ידעו מכך ויתנו הסכמתם למפרע. ולכן אמרו חז"ל שמערת המכפלה היא מקום שאין לאומות העולם פתחון פה עליה לומר שאינה שייכת לעם ישראל, שהרי נקנתה בכסף מלא.

אל חי

New member
חברה כנסו../images/Emo26.gif

חבר שלי מהשבט פתח רדיו אז מי שרוצה לשמוע אז שיכנס ללינק של WINAMP ויוריד ואז ללינק של רדיו וישמע

לבנ"ע מגיע מזל"ט

ב"ה יש עיצוב מחודש לאתר ביום רביעי היתי שם זה היה עוד הישן היום נכנסתי זה כבר העיצוב החדש!!!!!!

בונבון1

New member
שבת שלום!

שבוע ראשון שאני מבלה בפורום... ממש נחמד כאן. אתם אנשים טובים... מארחים למופת... מתנצל אם הצפתי אתכם יתר על המידה. אתם יודעים, התלהבות ראשונית... אוהב אותכם... שתהיה לכולנו אחלה שבת!

../images/Emo16.gifשבת שלום לכולם../images/Emo16.gif

יישר כח על הדבר תורה אלי7 (מצטער אבל אין לי זמן לקרוא)!!!

../images/Emo80.gifשל שבת+עידכון....

בס"ד מה קורה חברים הכל בסדר?
טוב, דבר ראשון אנו רוצים לציין לשבח את שבט עמיעז, השבוע הם העלו שירשורים מעניינים מאוד.
אנו רוצה להצטרף לדבריה של תמר; גל העזיבה הפוקד אותנו יכול להמנע. אם כל אחד ייכנס רק כשהוא יכול ולא מעבר לזה יישארו בפורמנו הקט יותר אנשים...
שבת אירגון בפתח ונשאר בדיוק עוד שבוע (ברוב המקומות) להכנות, אנו מאחלים לכם בהצלחה...
לכל החברים החדשים שהצטרפו השבוע, ברוכים הבאים...
מאחורי הקלעים של ה"סניף הוירטואלי" נמסר לכתבנו כי נשלחה הצעת ניהול ואחזקה של ה"סניף הוירטואלי" לאחד/אחת מחברי/ות הפורום. אנו מקווים שהיא תענה בחיבו להצעה וייפתח עידן חדש ועלית מדרגה בפעילותו של הסניף הוירטואלי...
אנו מאוד רוצים לדעת אם אתם מרוצים מהפורום, אם יש לכם הערות או תלונות. אם אתם רוצים להביע את דעתכם אתם מוזמנים לשלוח מסר, זה יעזור לנו לקבל פידבק לגבי הפורום... את המסר יש לשלוח לכינוי המשותף שלי ושל גילת: "צוות הניהול".
זמני כניסת ויציאת השבת, לפרשת חיי שרה ר"ת יציאה כניסה 17:56 17:20 16:05 אילת 17:54 17:18 16:03 באר שבע 17:49 17:13 15:58 חברון 17:50 17:14 16:08 חיפה 17:48 17:12 15:57 טבריה 17:51 17:15 16:00 ירושלים 17:50 17:14 15:59 יריחו 17:52 17:16 16:00 נתניה 17:52 17:16 16:01 פתח-תקוה 17:48 17:12 15:56 צפת 17:51 17:15 15:59 קרני שומרון 17:50 17:14 15:59 שכם 17:52 17:16 16:18 תל אביב
דבר תורה שבועי... אמר ר` אחא: יפה שיחתן של עבדי אבות מתורתן של בנים, שהרי פרשה של אליעזר כפולה בתורה, והרבה גופי תורה לא ניתנו אלא ברמיזה`` (רש``י). מגלים אנו מתוך מעשי החולין ושיחת החולין של אליעזר עבד אברהם, שהוא חי את חייו מתוך קשר טבעי לקב``ה, עד שגם חיי החולין שלו מלאים אמונה ובטחון. לא רק כשהוא לבדו אלא גם בשיחתו עם משפחת רבקה שם שמים בפיו (``וה` ברך את אדוני``, ``ואמר ה` אלקי אברהם``) ואם כן חשיבות עצומה יש בסיפור מעשה אליעזר וכפילותו, ללמדנו כיצד צריך יהודי לחיות את חיי החולין שלו – מתוך קשר טבעי וחזק לקב``ה. יש מי שחיי החולין שלהם נפרדים מחיי התורה והמצוות שהם מקיימים. האמנם ניתן להפריד גם בין חיי חולין לבין ערכים, כשוויון חרות ואהבת מולדת, ומדוע יהיה אידאל הקריאה בשם ד`, המקיפה גם את הערכים האלו, שונה מהם? ודאי צריכים אנו להראות כי לא רק ניתן לקשר אלא חיי החולין עצמם מעוגנים בקשר הטבעי לקב``ה. וכך כתב הרש``ר הירש: ``יהדות איננה מין נספח לחיים… יהדות מקיפה את כל החיים, והיא סך הכל של תעודת (=ייעוד) חיינו`` אנו מאחלים לכם שבת שלום וכל טוב... המון בהצלחה בהכנות לשבת אירגון... ליאור&גילת

LadyTitania

New member
חיפשתי את השרשור של שבת ולא מצאתיו

אז פתחתי אחד משלי
מה שלומכם?? מקווה שהכל טוב. אצלי ב"ה הכל מצויין. מעבר לעובדה שאני סוף סוף בבית, היו לי שבועיים מצויינים. הייתי בשבת שעברה אצל הר"מ שלי בנופי פרת - מקום פשוט מדהים. (סתם כנקודה למחשבה ואולי אפילו לדיון - נופי פרת הוא ישוב מעורב, מה דעתכם אידאלי? איזה סוג ישוב?) קמים בבוקר יוצאים לסלון עם כוס קפה ומסתכלים על המדבר מהחלון, פשוט מהמם. טוב מפאת חוסר זמן (עוד מעט שבת והמלאכה מרובה - כרגיל
), אקצר. שתהיה לכולנו שבת שלום, קצת שקט אף פעם לא מזיק... למי שאצלו יש השבת שבת ארגון- המון
להתראות
הדסה

שבת שלום...

בס"ד נ.ב אני כבר חודשיים ואפילו יותר לומד בפ"ת ועדיין לא זכיתי להתארח אצלך... בושה!

למעלה