שיר ליום!

../images/Emo80.gifשיר ליום!../images/Emo80.gif

הפוך
מילים: רמי פורטיס לחן: ברי סחרוף ורמי פורטיס
רצועה מספר 7 באלבום "1900?" המשותף של פורטיס וסחרוף. אחד משני השירים היחידים באלבום בהם לברי יש סולו בלעדי.
מאחר ולברי עוד גרסאות יפות אחרות של השיר, למשל בהופעה, נפתחה לו פינת "דרך השווה אל המיותר" שבחנה את כל הגרסאות זו מול זו, לינק מצורף.
עוד לינק מצורף לתרגום של השיר לאנגלית
ולינק שלישי לניתוח השיר.
מילות השיר
לילה בבית מלון ושלג בחלון על התקרה מהבהבים אורות ניאון מתהפך מצד לצד, מנסה לישון יש משהו זר בתקתוקו של השעון ואת רחוק מכאן אני נתקף בדידות שותה ומתמלא בים של ריקנות לאן לרוץ לבד הפוך לילה בבית מלון מתאבד בניסיון לרצוח רגע בשעה של שיגעון מחבק את הבקבוק בתחושה של ניצחון הבוקר שוב הופיע ברגע הנכון ואת רחוק מכאן אני נתקף בדידות שותה ומתמלא בים של ריקנות לאן לרוץ לבד הפוך
ולשאלות!
דרגו את השיר מאחד עד חמש
מה המשפט האהוב עליכם בשיר?
מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה?
אירוע מיוחד שמתקשר לשיר?
שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום?
מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה?
אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם?
למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו?
איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק?
אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם?
תהנו!:)

עונה

דרגו את השיר מאחד עד חמש- 4 מה המשפט האהוב עליכם בשיר? "לילה בבית מלון מתאבד בניסיון" מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? באתר של ברי (למרות שהוא כבר היה מוכר לי) אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? ... שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? אותו דבר בערך מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? אתמול נראה לי אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? שודמבר מיוחד למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? מתאים קצת למאור כהן >< איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? מתחבר אחלה :] אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם?

ענק! 5 בדוק

איזה שיר מטורף, אני אישית חולה עליו מה המשפט האהוב עליכם בשיר? לילה בבית מלון, שלוש מילים מטורללות מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? וואוו לפני שנים רבות כשההורים שלי קנו את הגיטרה אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? בהופעה של פורטיסחרוף ביום הסטודנט הייתה אנקודטה משעשעת, בזמן שהם ביצעו את הפוך מישהו מאחורה (בלי קשר כמובן), קפץ בנג'י........ הפוך. שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? מעולה, עשר רמות מעל ביצוע האלבום שמעולה בעצמו. אבל אין כמו לשמוע את השיר בהופעה עצמה (ולא בדיסק ההופעה), כמה אנרגיות יש בשיר הזה. השיר הראשון שהוא לדעתי הכי ברי שאפשר. מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? מזמן, צה"ל לא נותן לי אופציה אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? תמונות של הזיות כאילו אני על אקסטזי למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? הייתי נותן אותו, כי זה מעניין אותי, בידים של שלום חנוך איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? מעולה אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? משום מה את השומר של הגן ציון: 8967893698347 מתוך 5, שיר עצום ברמות

מוצקלה25

New member
ציון 4

משפט אהוב: "יש משהו זר בתקתוקו של השעון" מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? אני מאמין שבפעם הראשונה ששמעתי את 1900? שזה די ממזמן שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? "שמעתי אותו בהופעה. בהופעה הוא שונה לגמרי בגלל האנרגטיות מה שלא מתקשר לתוכן של השיר,אז זה שונה אבל בכל זאת טוב. מתי שמעתם את השיר בפעם האחורנה? אני חושב שאתמול אילו אסוציאציה הוא מעלה בכם? (השאלה לא נכונה תחבירית, אילו זה ברבים) להיות שיכור בלי יכולת לזוז במקום שאתה לא רוצה להיות למי, חוץ מלברי מתאים לבצע אותו? ערן צור איך הוא מחובר עם שאר הדיסק? היה יותר טוב לשים אותו במקום אחר ולהשאיר את 1900 ונעלים צמודים אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? curiosty של להקהת caml אין לי מושג למה, הם לא שומים מוזיקלית או בתוכן שלהם, אבל אולי הקטע של "את רחוק מכאן" מורגש נורא חזק בשניהם

lihay

New member
5 שיר גאוני !

משפט אהוב: מחבק את הבקבוק - בתחושה של נ-י-צ-ח-ו-ן :) מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? לפני כמה שנים שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? ההופעה היא דבר אחר לגמרי מהגירסא של האלבום.. בהופעה זה השיר הכי שמח וכיפי בעולם !! הרגע שאני מחכה לו בכל הופעה... מתי שמעתם את השיר בפעם האחורנה? היום ב14:00 בצהריים אילו אסוציאציה הוא מעלה בכם? לא משהו מיוחד למי, חוץ מלברי מתאים לבצע אותו? שלום חנוך איך הוא מחובר עם שאר הדיסק? מחובר ...מספיק מחובר... אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? welcome to the jungle .. הצורה של הפיזמון ב-2 השירים.. ברי סחרוף , הפוך, גיאונות, הרגע הכי טוב בכל הופעה. תודה. 5 מתוך 5.

למעלה