ועכשו..דיאטה

luli74

New member
../images/Emo80.gifועכשו..דיאטה

טוב..המכשפה שלי עזבה. שבוע מסוייט עבר על כוחותינו, אבל ב"ה הוא מאחורי בלי נזקים פרמננטיים הפעם. בינתיים, החלטתי שאת הסבב הזה אני עוברת אחרת...עוד סבב מוקפאים לפניי ואני לא מסוגלת להתמודד יותר עם הלחץ. לכן...נפגשתי עם מומחה לרפואה סינית- שמתמחה בפריון וגם מבין באנדו- כי הוא קודם כל רופא כירורג, והתחלתי סדרת טיפולים בדיקור ואני לוקחת גם פורמולה לעיבוי הרירית. הטעם שלה הוא מ-ז-ע-ז-ע, אני בטוחה שיש בפנים כוסברה...אבל למי אכפת. אני מוכנה לשתות ליטר ביום אם זה יועיל לי. איכשהו גם הצלחתי להוריד קצת מהלחץ, בימים הראשונים לקחתי תרופה הומיאופתית להרגעה (משהו של דר' ריקוויג) ועכשו אני מסתדרת בלי. בהמלצת סוריאנו המלך אני נפגשת היום עם הדיאטנית במרפאה בתה"ש- הוא אמר שדיאטה נכונה יכולה להקל קצת על הסימפטומים בדרכי העיכול (ואולי אני גם ארד קצת במשקל על הדרך? אני רוצה להיות יאמי מאמי..). אם למישהי יש המלצות תזונתיות- אני אשמח לקנות כל טיפ...

galim29

New member
מצטרפת לרצון לדיאטה../images/Emo9.gif

אם יהיה משהו מעניין,
דווחי ואולי גם אני אלך אליה. הייתי אצלה פעם אחת אחרי הניתוח. היא מקסימה. לא ממש יישמתי את הרעיון. בחלקו כן אבל כנראה שלא מספיק....

זואילי

New member
לולי

גם אני התחלתי לפני כחודש דיקור. זה ממש עושה לי טוב. ואפילו מקודם חזרתי ממנו וזה עזר לי עם הכאבי - גיהנום. ממש התיישרתי. ובסוף השבוע הוא ירשום לי גם פורמולת צמחים. יש לך איזה טיפ איך שותים את הגועל? רצוי גם לעצור נשימה? אחרי שהדיאטנית תשב איתך, תתחילי לשים לב לכל דבר שאת מכניסה לפה - איך הבטן מגיבה. ככה למשל למדתי שתפוחי אדמה עושים לי רע מאוד. אז כמעט ואין לי אותם בתפריט. רק אם אני נגיד אוכל בחוץ. אם תכתבי לנו את המרכיבים של הדיאטה שלה, יהיה מגניב לפתוח שירשור מתכונים שעשויים מהמרכיבים האלה - לטובת כולנו. ויאמי - מאמי זה פשוט מעולה

luli74

New member
../images/Emo21.gif../images/Emo135.gif../images/Emo212.gif../images/Emo97.gif../images/Emo84.gif../images/Emo214.gif../images/Emo209.gif|

ובכן...פעם ראשונה שלי המרפאת האנדו' בתל השומר...והתרשמתי מאוד. (אני עושה הכל פרטי...חוסך מלחמות עם קופ"ח וגם מקצר תהליכים...) בכל מקרה, נפגשתי עם הדיאטנית ולמען האמת- היא לא חידשה לי הרבה. ת'כלס, מודעות דווקא יש לי...אבל חשק להתחיל עם הכל- ממש לא. "בזכות" ההורמונים שאני מקבלת עליתי בשנתיים וחצי האחרונות 24 ק"ג, מזלי שהתחלתי אפרוחית...אז אני עדיין מצליחה למצוא בגדים, אבל אני ממש לא מרוצה מהמצב. היא לא הנחתה לגבי כמויות- אבל המליצה על "מנות קטנות"....עוד דבר חשוב- בננות, בדקו את המגנזיום שלכן בדם.היא אמרה שרמות נמוכות מעידות על תהליך דלקתי, והמליצה לקחת תוסף מגנזיום למשך שבועיים. ואלו ההנחיות: הימנעי משומן רווי: מרגרינה,מטוגנים, צ'יפס, לביבות, סופגניות, גבינות מעל 5% שומן, בורקסים, מלווח, ג'חנון,דברי מאפה, חטיפים ועוד. את המכשול הזה אני צולחת בהליכה....אצלנו לא מכינים ג'חנון ומלווח כי בעדות פולניה קונים אותם קפואים בסופר והם יוצאים ממש לא טעימים...הפעם הראשונה שיוצא משהו טוב מורשה. הימנעי מאכילת בשר טחון: המבורגר, קבב ונקניקיות. כאן היא איפשרה הקלה מסויימת- אם את קונה בשר נקי שנטחן מול עינייך ואת מבשלת אותו בעצמך- מותר. הבעיה היא עם המוצרים המוכנים שאף אחד לא יודע מה יש בתוכם. נשמתי לרווחה. איך אני יכולה לחיות בלי צ'ילי קון קרנה? הימנעי מקפאין, שוקולד ואלכוהול. נקודת התורפה שלי היא שוקולד...אבל אני אשרוד. יש להרבות באכילת ירקות טריים, מכל הצבעים כשש מנות ליום +שמן. סבבה...זה לפחות טעים. הקפידי על צריכת חומצות שומן חיוניות כמו: שמן זית, אגוזי מלך, שמן קנולה, גרעיני דלעת, זרעי פשתן טחונים,דגים. פרוביוטיקה: אקטיביה מזונות עשירים בויטמין סי: פלפל אדום, קיווי (אני אלרגית...אז יש לי פטור), מלון, תות שדב ופירות הדר. מזונות עשירים במגנזיום: צנוברים, שקדים קלויים, גרעיני חמניות, דגני בוקר, טחינה גולמית מלאה, סובין שיבולת שועל, גרעיני אבטיח, פיתה ולחמניה מקמח מלא, חומוס, דג אמנון. יאללה, אחזור אח"כ, חייבת להתפרנס.

עצה

פשוט לשתות את הפורמולה ולעצור נשימה, מתרגלים לזה... אני קיבלתי מהמדקר שלי 2 סטים של פורמולות ואתן יודעות, מתרגלים גם לגועל.. יש לזה טעם של מים עם פטרוזיליה עם מישהי ניסתה, מנקה יופי יופי את דרכי השתן. האמת, שזה לא כ"כ נורא, צריך להמיס את זה במעט מים חמים ואז למלא את הכוס במים קרים, צריך לשתות את זה פושר. העניין עם המזון הוא קצת יותר בעייתי..קשה להתרגל ולהתמיד... אבל אני הצלחתי לעשות את זה..

luli74

New member
הפורמולה אכן מגעילה ברמות

..אני מוהלת אותה ברבע כוס מים מהברז, עוצרת את הנשימה ובולעת מהר מהר....חשוב לאכול חצי שעה אחרי.

בעבר פירסמתי כאן

את הדיאטה שהיא נתנה לי...מאוד מזכיר...... מה שהצלחתי מהכל זה לעבור ללחם מחיטה מלאה.....ואורז מלא....כל השאר נשאר בחטאים...מלבד בשר על האש....שעושה חבל על הזמן למעיים שלי.......אז רק בטעימות. לפעמים יש מלחמות ביני לבין עצמי לגבי פשעי אוכל לפעמים אני מנצחת ולפעמים אני השנייה מנצחת תלוי כמה עוגת השוקולד הריחנית ....ריחנית מאוד משתדלת לא לגעת בגאנק....קשה קשה קשה....אבל משתדלת

זואילי

New member
טוב נו, לא גילתה את אמריקה

אז כידוע באמת עדיף לאכול מנות קטנות כל איזה 3 שעות. ככה גם לא מרגישים רעב ויש פחות "נישנושים" סתם. והנישנושיפ העצם הם חלק מהתפריט היומי. לגבי שמן - אני משתמשת רק בקנולה וזית. ותמיד תמיד תמיד מודדת. כף או כפית, תלוי בכמות ומה אני מכינה. (נגיד חביתה זה כפית שמן זית. אורז אדום ל3 אנשים/יומיים - כף שמן קנולה וכו'...). גבינות - רק 3% ובגלל שאני ממש לא אוהבת גבינות באופן כללי, אז בשבילי עדיף כבר מפרה כי עיזים וכו' לא טעים לי. יוגורטים אני דווקא מחבבת ורק מ 1.5% עד 3%. ובגזרת המעדנים החומים - רק מעדן תענוג שכשמתרגלים לטעמו, אפשר לחיות עם זה. בשר - אם כבר אז כדאי לקנות את החלקים 5 ו - 6 של הבקר הם הכי פחות שומניים. ויש חלק שנקרא אווזית (כן, אנחנו עדיין מדברות על פרה) - שאותו אני מבקשת שיטחנו ומזה אני עושה כדורי בשר וכו'. למי שאוכלת עוף (אני שונאת) - תמיד תכינו ללא העור. נס קפה אני שותה 2 ליום, עם מעט חלב 1% וסוכרה דיאט. דרך אגב - סוכרה דיאט משמש לי תחליף סוכר גם בעוגות. יש גבול לויתורים....ועוד לגבי קפאין - דיאט קולה אני ממש שותה בקמצנות. על שוקולד פעם ויתרתי ונכנסתי לדיכאון עמוק. אז החזרתי לתפריט... כל הזרעים וכו' - משתמשת כל הזמן בסלטים ואורז בעיקר. דרך אגב - אורז אדום - טעם פצצתי. ואם כבר אורז לבן אז רק בסמטי. מלא דגנים וקטניות, שמהם אני עושה לא רק תבשילים אלא גם לביבות. אז נכון זה מטוגן - אבל תמיד בשמן מדוד וזה קורה פעם ב ולא כל יום. שימו לב לאלו האוהבות פלפלים - הקליפה שלו לעולם לא תתעכל. ולכן הוא גורם לגזים. מי שפלפל לא עושה לה טוב, שתוותר או תאכל ללא הקליפה. בואו נעשה שירשור מתכונים שבועי. אני אוכל לרשום כמה כאלה כשאהיה בבית.

דיאטה ובריאות שאלה

מי יודעת איך מכינים ממרח חלבה בריא? אני יודעת שאפשר מסילאן וטחינה גולמית........מי יכולה להמשיך לעזור?

תוספות מעניינות ממחלקת גסטרו

אז גם אני הייתי אצל הדיאטנית וכמו גלי לא ממש הצלחתי לעמוד בתזונה שלה רק לזמן קצר ועל אף שבזמן הקצר הזה חל שינוי משמעותי בפעילות מעיים ובכאבים לוותר על קפה שוקולד ועוד שאר הפתעות היה יותר מידי בשבילי וזה גם לא ממש דיאטה יש המון מרכיבים משמינים ביותר בתזונה ובתפריט לדוגמא שקיבלתי ממנה. השבוע ביקרתי במרפאת גסטרו להתחלת ביו פידבק והיא נתנה לי כמה טיפים - לחם רק שיפון וללא שמרים, גבינות לא חלב פרה רק עיזים, להפחית כל מה שקשור לעגבניות פלפלים וחצילים, לא לשתות מוגז ואם כבר מיצים אז רק טבעי (סחוטרי), בפירות להעדיף תפוחים בגלל הסוכר, להוריד סוכר מהלקסיקון, להפחית לקפה פעמיים ביום (במקום 5 כוסות לפחות אצלי), ולעבור לאורז מלא, נראה לי שזהו וכמובן הרבה הרבה מים וכדי שלא יהיה משעמם בפה היא נתנה לי רעיון של לדחוף לתוך הבקבוק מים נענע וחתיכות לימון וזה עושה את העבודה. משום מה אחרי השיחה איתה זה נראה לי הרבה יותר אפשרי, עשיתי קניות מחדש ושיניתי את התזונה כמעט לגמרי (עדיין מסרבת לוותר על שוקולד
), בגלל המכשפה המנוולת
אני עדיין עם בלאגן בבטן בתקווה שזה יחלוף במהירות... זוזו, אני תמיד שמחה למתכונים מעניינים אז נראה לי רעיון לא רע

זואילי

New member
תזכירי לי איך קוראים להיא

מהביו פידבק? מעניין אם זו אותה אחת שהייתי אצלה. זה הולך להיות ממש מגניב, תתכונני. אם את אוהבת עגבניות כמוני, אז תדעי שאם תוציאי את הזרעים מהעגבניה - זה סוג של פשרה. ועגבניות מבושלות או רסק זה גם בסדר.

למעלה