לבקשתו של שיר.....

VaXmAn E

New member
../images/Emo8.gifלבקשתו של שיר.....

שמע שיר קודם כל אני חייב להסביר לך למה לפי דעתי ג'נסיס עושה רוק מתקדם בלפחות שתי רמות מעל לרוק המתקדם של יס או קינג קרימזון או קאמל כי קודם כל ג'נסיס הרבה יותר מחוברת לצד הקלאסי מאשר לצד הרוקיסטי מאשר קרימזון או קאמל שהיו לא מעט פעמים שנסחפו לצד הפרוג מטאל, ג'נסיס גם קשה להאזנה יותר מאשר יס או קרימזון שנתפסות בקלות - דוגמא - אני יושב בחדר שלי ושומע ג'נסיס ואמא שלי ישר אומרת שזאת מוזיקה שעושה לה סחרחורת :) דוגמא לתפיסה בקלות של יס למשל היא שאחות שלי שמע את close to the eadge פעם אחת וישר אהבה את זה (פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי) לג'נסיס גם יש מילים הרבה יותר משמעותיות ומענינות לפי דעתי.... וכמובן שאני מדבר על גנסיס מתחילת שנות ה70. ובו אני אגדיר לך פרוג טהור (לפי דעתי כמובן) - שום ויכוח על אופן הכתיבה וסגנון החיבור של היצירה בקשר שלה לרפוגרסיביות, בכל להקה שהוגדרה רוק מתקדם עד היום ואני מכיר אותה שמעתי פה ושם שירים שלפי דעתי ממש לא רוק מתקדם - יס ,קרימזון וקאמל (עליהם אנחנו מדברים לא?
) בכל השירים של ג'נסיס שומעים רוק מתקדם יפה ונקי. ודבר אחרון- אין לי ספק שקינג קרימזון, יס, קאמל הם רוק מתקדם אבל יש לאותן להקות רגעים שמעלים קשיים ושאלות בקשר לפרוגרסביות הקטע הספציפי הזה אשר הושע\נשמע. ושוב אני חוזר- אני לא מצאתי שיר ו\או קטע אחד של להקת ג'נסיס שמעלה אצלי את השאלה "מה זה? זה רוק מתקדם??" :)) נחמד אם הצלחתם לקרוא הכל :)) והעיקר להבין את דעתי

pink floydror

New member
אהם ..

חחחחח אתה מנפץ פה כל דיעה רווחת על מה שאמרת ..קודם כל ... ג'נסיס בעיני הרוב (שאני מכיר) וגם בעיקר לדעתי, יודר נעימים לאוזן וקליטים וזורמים מאשר יס ...ויס בדיוק ההפך ..הרבה יגידו שזה גיבוב של רעשים מוחלט.. !

VaXmAn E

New member
more fool me???

זה הקטע שקולינס שר לא? זה שקולינס שר זה לא אומר שאין שם מורכבות....תקשיב שוב לקטע.

בורות.

להגיד שג'נסיס יותר מחוברים לצד הקלאסי מאשר קינג קרימזון. על פי הנחה כלשהי שסולואי פסנתר למינהם, או כל דבר שיש לו הסאונד הקלאסיציסטי הזה, יותר מחובר למוזיקה הקלאסית מאשר מלודיות של קינג קרימזון, שבהחלט נוגנו הרבה פעמים ע"י גיטרות עם דיסטורשן, זו פשוט בורות.

זה הכל תלוי באנשים שאתה מדבר איתם

"ג'נסיס הרבה יותר מחוברת לצד הקלאסי מאשר לצד הרוקיסטי מאשר קרימזון או קאמל שהיו לא מעט פעמים שנסחפו לצד הפרוג מטאל" קאמל? פרוג מטאל? אתה כנראה מתבלבל. גם קרימזון מעולם לא עשו פרוג-מטאל, המקסימום שהם עשו זה פרוג-הארד רוק עם ריפים שהשפיע על פרוג-מטאל, ובשנים האחרונות נטייה לרוק אלטרנטיבי ואינדסטריאל. מעבר לזאת, להקת פרוג צריכה להיות מחוברת לצד הרוקיסטי שלה בדיוק באותה המידה בה היא מחוברת לצד הקלאסי, מהסיבה הפשוטה שרוק מתקדם הוא קודם כל רוק, ואחר כך מוסיקה קלאסית. "ג'נסיס גם קשה להאזנה יותר מאשר יס או קרימזון שנתפסות בקלות" מה שיותר קשה להאזנה הוא פרוג טהור? אני מוצא מוסיקת ברוטל מטאל למאוד קשה להאזנה, וזה לא עושה אותה לפרוג, אפילו לא קצת. "אני יושב בחדר שלי ושומע ג'נסיס ואמא שלי ישר אומרת שזאת מוזיקה שעושה לה סחרחורת :) דוגמא לתפיסה בקלות של יס למשל היא שאחות שלי שמע את close to the edge פעם אחת וישר אהבה את זה" בתור דוגמא נגדית, החברה שלי מאוד אוהבת את ג'נסיס, אבל עד היום לא מסוגלת לשמוע את יס. גם אבא שלי טוען שיס זה "מוסיקה של חתולים". מבחינת תדרים, ליס יש הרבה מאוד תדרים גבוהים, גיטריסט עם סאונד מאוד טרבלי וסולן עם קול גבוה שנוטה לעצבן אחדים. לג'נסיס בשנות השבעים יש בשפע שירים שהם לא רוק מתקדם בכלל. More fool me הוא הדוגמא הכי ברורה, אבל גם I know what I like ושירים מתוך The Lamb וכו'. השורה התחתונה: נחמד שאתה מעלה דיון, ובאופן כללי זה טוב לחשוב, אבל בנושא הזה לא נראה לי שתצליח לעשות שינוי. יס, קינג קרימזון וקאמל הן להקות שתמיד נחשבו לאבני היסוד של הרוק המתקדם, וכנראה תמיד ישארו ככה. אתה רשאי לא אהוב אותן, זה כבר משהו אחר. אני לא אוהב את ELP, למשל, אבל אני מכיר בהיותם להקת פרוג עם תעודות.

VaXmAn E

New member
נראה לי ששיר צודק...

בקשר לזה שאני באמת לא אצליח לשנות כלום אז אני אשתוק.... וחוץ מזה לא אמרתי שאני לא אוהב את יס, קינג קרימזון או את קאמל אמרתי לדעתי המוזיקה שלהם פחות מורכבת...זאת דעתי משום הלהקות האלו באו לי בקלות...דבר שלפי דעתי מאוד נדיר בתחום זה של המוזיקה...לאומת זאת המוזיקה של ג'נסיס הייתה קשה לחיבור בשבילי.

זה גם לא אומר כלום, אתה יודע

לא כל מה שקשה להתחבר אליו הוא בהכרח יותר מורכב. לי מאוד היה קשה להתחבר לאופת', אבל זה בגלל ששירת הגראולינג היא כזו שמי שלא רגיל אליה בורח אוטומטית, לפני שהוא שומע את המוסיקה אפילו, ואין בה שום דבר "יותר מורכב". מעבר לזאת, אתה יודע שזה סובייקטיבי, נכון? יש אנשים אחרים שהתחברו לג'נסיס מיד, וליס לקח להם הרבה זמן. זה לא קובע שום דבר, כי לכל בנאדם יש תדרים שמדברים אליו יש, ויש תדרים שמדברים אליו מאוחר יותר. נ.ב. מה שקליט הוא לא בהכרח לא מורכב, גם כן.

בוא נענה לך אחד-אחד

"ג'נסיס הרבה יותר מחוברת לצד הקלאסי מאשר לצד הרוקיסטי מאשר קרימזון או קאמל" באלבום של ג'נסיס, and then there were three ג'נסיס מחוברת שם בעיקר לפופ של שנות השמונים. אז הנה לך דוגמה בקונטרה. "ג'נסיס גם קשה להאזנה יותר מאשר יס או קרימזון" שתי הוכחות שמפריכות: האלבום Relayer של יס, ביצירה הפותחת gates of delirium. האלבום Thrakattak של קרימזון. "דוגמא לתפיסה בקלות של יס למשל היא שאחות שלי שמע את close to the eadge פעם אחת וישר אהבה את זה" שתנסה להקשיב מההתחלה ועד הסוף לאלבום Tales from topographic oceans. "לג'נסיס גם יש מילים הרבה יותר משמעותיות ומענינות לפי דעתי" טקסטים זה לא מוסיקה - הרוק המתקדם הוא ז'אנר מוסיקלי, לא טקסטואלי. אז הטיעון הזה נופל. "בכל השירים של ג'נסיס שומעים רוק מתקדם יפה ונקי" דוגמאות שמפריכות: Wind and Wuthering And then there were three Duke כל האלבומים הללו הם שילוב בין פופ ובין רוק ובין פרוג.

VaXmAn E

New member
מכל השיחה הזאת אפשר

להבין כנראה שחיבור למוזיקת רוק מתקדם זה דבר מאוד אינדיבידואלי (ככה כותבים את זה?) כי כל relayer ... ואני מדבר פה על כל הקטעים שם נקלטו אצלי נורא מהר ואני מת על האלבום הזה ואם אתה שואל את דעתי gates of delirium זאת אחת היצירות היפות ביותר ששמעתי בחיים שלי! דבר שני שאני רוצה להגיד זה שאני מדבר פה על ג'נסיס של החצי הראשון של שנות ה70 ומעט אחרי שגבריאל עזב (משהו בערך עד האלבום trick of the tail) דבר שלישי בקשר לאלבום של קינג קרימזון "thrakattak"...אני לא מכיר אותו.. אז יכול להיות שפיספסתי כל מיני קטעים פה ושם...

Thrakattak דוגמא ממש רעה

כי מדובר באילתורים מודרניסטיים שאף אחד בכלל לא מעוניין לקלוט.

VaXmAn E

New member
מה אתה אומר?!!?

תמיד חשבתי שמה שקליט הוא לא מורכב.....(ולהפך) אתה יכול להגדיר לי מורכב בבקשה?

כן כן

ישנן יצירות מורכבות שהן קליטות למדי, כגון Bohemian Raphsody של קווין, למשל. מורכב משמעו שיש בו הרבה אינפורמציה. ההפך של מורכב, הוא כמובן, פשוט. שיר יכול להיות פשוט וקליט, אבל הוא יכול גם להיות פשוט ולא קליט בכלל. וכנ"ל בנוגע למורכב. בשביל שמוסיקה תהיה קליטה, צריך להיות בה איזשהו משהו יוצא דופן שמבליט אותה מצד אחד, אבל היא צריכה להיות מבוססת על משהו מוכר מצד שני.

זאת לא ממש (או ממש לא אמירה נכונה)

ישנן כל מיני סוגי מורכבויות אשר המורכבות המדוברת בפרוג לרוב היא מורכבות מוסיקלית של הקטעים. הקטעים עשירים בשימושים בטכניוקת הרמוניות מלודיות מקצביות ועוד אשר יוצרים לעיתים קושי גדול בהקשבה. לי באופן אישי קל יותר להקשיב לאלבום ריו בפעם הראשונה מאשר לאלבום דת' מטאל, כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו... וחוץ מזה מורכב הוא לא בהכרח טוב... וקליט הוא לא בהכרח רע.....

זה בדיוק העניין

מכיוון שחיבור למוסיקת רוק מתקדם זה עניין אינדיבידואלי, כפי שאתה אומר, כל אחד מגדיר אחרת מה זה "מורכב" בשבילו. היצירה gates of delirium שלדעתך היא קליטה, אולי לא תהיה קליטה בכלל בעיני אחותך או אמא שלך. כנ"ל גם אצלי בבית. לגבי ג'נסיס של החצי הראשון של שנות השבעים, הרי שהדברים לא כל כך פשוטים. גם אחרי עזיבתו של גבריאל היו יצירות פרוג ויצירות פופ. זה המשיך עד תחילת שנות השמונים. השנים 1975-1980 אינם שנים פשוטות לניתוח. יש שם כל מיני שינויים סגנוניים בתוך כל האלבומים. לגבי קינג קרימזון - הקטלוג שלהם הוא ענק, יש להם המון אלבומים, וסביר להניח ששמעת רק חלק ממנו. גם אני לא יכול לקנות הכל. אבל אין ספק שהיו להם יצירות הרבה יותר מורכבות ממה שהוקלט במחצית הראשונה של שנות השבעים. למשל, האלבום "דיסיפלין" הוא מורכב מאוד מבחינה ריתמית, ולהרבה אנשים קשה להבין מה הולך שם בכלל.

frizlang

New member
יש לי בעיה -

עם ההגדרה של פרוג כמה שקשה לאהוב... נכון, יש אלבומים שאני הייתי צריך לשמוע כמה פעמים כדי לאהוב (GONG ו-YES נשמעים כמו רעש בהתחלה), אבל הקריטריון לאהבה של מוזיקה לא צריך להיות אם אתה מתאמץ בשבילה או לא... ההתאמצות היא לחלק מסוים בקטלוג הפרוגי, ולא לכולו... כששמעתי את THE SNOW GOOSE התאהבתי בו על הפעם הראשונה, וכנ"ל לגבי SELLING ENGLAND... תחשוב לפני....

למעלה