../images/Emo8.gifלבקשתו של שיר.....
שמע שיר קודם כל אני חייב להסביר לך למה לפי דעתי ג'נסיס עושה רוק מתקדם בלפחות שתי רמות מעל לרוק המתקדם של יס או קינג קרימזון או קאמל כי קודם כל ג'נסיס הרבה יותר מחוברת לצד הקלאסי מאשר לצד הרוקיסטי מאשר קרימזון או קאמל שהיו לא מעט פעמים שנסחפו לצד הפרוג מטאל, ג'נסיס גם קשה להאזנה יותר מאשר יס או קרימזון שנתפסות בקלות - דוגמא - אני יושב בחדר שלי ושומע ג'נסיס ואמא שלי ישר אומרת שזאת מוזיקה שעושה לה סחרחורת
דוגמא לתפיסה בקלות של יס למשל היא שאחות שלי שמע את close to the eadge פעם אחת וישר אהבה את זה (פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי) לג'נסיס גם יש מילים הרבה יותר משמעותיות ומענינות לפי דעתי.... וכמובן שאני מדבר על גנסיס מתחילת שנות ה70. ובו אני אגדיר לך פרוג טהור (לפי דעתי כמובן) - שום ויכוח על אופן הכתיבה וסגנון החיבור של היצירה בקשר שלה לרפוגרסיביות, בכל להקה שהוגדרה רוק מתקדם עד היום ואני מכיר אותה שמעתי פה ושם שירים שלפי דעתי ממש לא רוק מתקדם - יס ,קרימזון וקאמל (עליהם אנחנו מדברים לא?
) בכל השירים של ג'נסיס שומעים רוק מתקדם יפה ונקי. ודבר אחרון- אין לי ספק שקינג קרימזון, יס, קאמל הם רוק מתקדם אבל יש לאותן להקות רגעים שמעלים קשיים ושאלות בקשר לפרוגרסביות הקטע הספציפי הזה אשר הושע\נשמע. ושוב אני חוזר- אני לא מצאתי שיר ו\או קטע אחד של להקת ג'נסיס שמעלה אצלי את השאלה "מה זה? זה רוק מתקדם??"
) נחמד אם הצלחתם לקרוא הכל
) והעיקר להבין את דעתי
שמע שיר קודם כל אני חייב להסביר לך למה לפי דעתי ג'נסיס עושה רוק מתקדם בלפחות שתי רמות מעל לרוק המתקדם של יס או קינג קרימזון או קאמל כי קודם כל ג'נסיס הרבה יותר מחוברת לצד הקלאסי מאשר לצד הרוקיסטי מאשר קרימזון או קאמל שהיו לא מעט פעמים שנסחפו לצד הפרוג מטאל, ג'נסיס גם קשה להאזנה יותר מאשר יס או קרימזון שנתפסות בקלות - דוגמא - אני יושב בחדר שלי ושומע ג'נסיס ואמא שלי ישר אומרת שזאת מוזיקה שעושה לה סחרחורת