לאט ובזהירות

p u s h u p

New member
../images/Emo8.gifלאט ובזהירות

התחלנו לעדכן את לוח האירועים. אתם מוזמנים להציץ בלוח ובמועדי האירוחים הקרובים בפורום. אגב, רעיונות (טובים) בנושא ישקלו בחיוב

הסתכלי בראש הדף, קצת מתחת לפרסומת

יש סרגל כחול ועליו כל האפשרויות של הפורום: קישורים, מאמרים, וגם לוח ארועים. הקליקי עליו וזה מכניס אותך ללוח.

p u s h u p

New member
למי שלא מצא ...

ללהן לינק ללוח האירועים:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/community_events.asp?id=1663

כל יום לומדים משהו../images/Emo13.gif

שווה להציץ שם אחת לכמה זמן ולראות מה עדכנו (בעיקר בקישורים ובמאמרים). לפעמים אפשר למצוא שם הרבה אינפורמציה מעניינת ושימושית (זה הרבה פעמים תלוי בפורום ובמי שמנהלים אותו- וכמה הם מעדכנים ומוסיפים חומר לדפים האלה).

אפרופו קישורים../images/Emo131.gif

הוספנו באתר מס' תרגיליבסיסיים מתוך רפרטאור הפילאטיס . כנראה שמדריכים וותיקים מכירים אותם אך מי מכם שאינו מתחום הפילאטיס יכול להציץ להתרשם ולהשכיל. כמובן שנשמח להערות ותגובות http://www.pushup.co.il/gal.asp?gallery_id=21

CillDara

New member
איזה יופי שיש גם בעברית ../images/Emo13.gif

חסר לי מודיפיקציות ל-roll up כי לרוב האוכלוסיה קשה לבצע roll up שלם ונכון. כנ"ל גם מנחים שונים לתרגיל ה-100 שהרי ברור לנו כמדריכים לא שלא נכון יהיה ללמד מתחילים ברגליים ישרות 45 מעלות... אישית אני מוסיפה "ניעות" ידיים רק ב- intermediate כשהמתעמל מבין ושולט יותר ביציבות. את תמונת הדגמת shoulder bridge הייתי מחליפה לתמונה בה העקבים נשארים על הרצפה וגם מוסיפה הערה להעביר את המשקל לרגליים כדי שמשקל הגוף לא כולו יעבור לשכמות. קצת מתסכל לנסות להעביר את כל דקויות ביצוע התרגילים בכתב (אורלי אמרה זאת כאן בהזגמנות אחרת) - אחת הסיבות לדעתי שעדיף תמיד להתחיל פילאטיס עם מדריך/ה מנוסה - אבל בכל זאת רוצים לתת מושג, אז משתדלים

טלי93

New member
מודיפיקציות

הי, מודיפקציות ל-roll up- כפות רגליים על הרצפה כאשר בירכיים כפופות כאשר הידיים אוחזות מתחת לברך, ירידה ועלייה כשהבירכיים כפופות, גלגול חוליות בישיבה. 100'- תרגיל "שאוהבים" לשנוא- אך חשוב ביותר. גם פה ניתן להקל כמו הroll up עם בירכיים כפופות. ניתן להתחיל מ-50', 70' וכו'. לא כדאי לוותר עליו כי התועלת רבה תודה על הפידבקים. בכול מקרה, אין זה אחראי לתרגל ללא הנחייה מתאימה מאחר ויש ככ הרבה להנחות בכול תרגיל- כך שאני מסכימה. היתרון הוא להתוודע לשיטה ואולי לרצות גם. אני כמובן ממליצה בחום- אין עליה

CillDara

New member
מודיפיקציות - תרגיל 100 (מתחילים)

אז בשביל לסבר את עיני המתעניינים, אני אישית מתחילה ללמד את תרגיל ה-100 בשכיבה על הגב (supine), כפות הרגליים על הרצפה וברכיים כפופות. התרגיל מבוצע ע"י flexion של הראש, צוואר וכתפיים. תלוי בכתה או במתעמל לפעמים אני גם שמה כדור קטן (8-7'') בין הבירכיים כדי עזור לשמור על יציבות ולמנוע מהברכיים "ליפול" פנימה, (ניתן אני משערת גם "להדביק" את הבירכיים, אבל אני מעדיפה לשמור על מנח טבעי/נטראלי - וואללה קשה לי בעברית
).

CillDara

New member
תרגיל 100 (שלב ב')

בשלב הבא, תרגיל ה-100 מבוצע בשכיבה על הגב (supine) כשהבירכיים כפופות ב-90 מעלות (table top position). חשוב להצמיד בירכיים כשהן באוויר! ביצוע התרגיל שוב בכפיפה/הרמה של ראש צואר וכתפיים.

CillDara

New member
הערה לשלב ב'

ניתן גם להתחיל מעבר לשלב ב' ע"י כפיפה ל-90 מעלות רק של רגל אחת (כף הרגל השניה נשארת על הרצפה). במקרה כזה אני מחליפה רגליים אחרי 50 כדי לשמור על איזון. המעבר גם מאפשר לתלמיד למצוא את ה-connection מחדש במקרה ו"הלך לאיבוד" תוך כדי תרגול.

CillDara

New member
תרגיל 100 (שלב ג')

השלב הבא של התרגיל מבוצע בשכיבה על הגב כששתי הרגליים ישרות (כפות רגליים לתקרה). שוב חשובה הצמדת הרגליים, אצבעות מתוחות (plantarflexion). תרגיל כרגיל מבוצע תוך הרמת ראש צואר וכתפיים....

CillDara

New member
תרגיל 100 מלא

רק אחרי שאני בטוחה ביציבות ובחוזק התלמיד אני מעבירה אותו לביצוע של תרגיל המאה המלא כפי שהוא מודגם בקישור אותו נתנה מיקי
ועכשיו שאלה למדריכים בינינו: מה דעתכם, או מדיניותכם לגבי רוטציה של הרגל (turn-out) בתרגיל המאה? נעה

CillDara

New member
הדגמא של מודיפיקציה ל- roll-up

כפי שכתבה אורלי, אחת המודיפיקציות לתרגיל roll-up היא להתחיל את התרגיל עם ברכיים כפופות כאשר הידיים אוחזות מאחורי הברך וגלגול חוליות הגב מישבה לשכיבה. חשוב לא לתת לרגליים להתרומם בביצוע התרגיל ולהקפיד שהתרגיל נעשה מהבטן (אסיפת הבטן היא שמעלה את הגוף לישיבה ובירידה לשכיבה הבטן שולטת בקצב הירידה האיטי להנחת חוליה אחרי חוליה). אופציה נוספת לביצוע התרגיל מודגמת בתמונה המצורפת: התחלה עם רגליים כפופות וידיים מאחורי הברכיים, התרוממות איטית של הגוף (מ ה ב ט ן !) וסיום עם רגליים ישרות, כשהגוף מכופף לכיוון הרגליים - הבטן במנח הסופי נשארת מאחור - כלומר לשמור על naval to spine (פופיק לכיוון עמוד השידרה) - הכיפוף אינו ממפרק הירך אלא עיגול הגב.

CillDara

New member
אירוחים בפורום - כל הכבוד ../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

תישר דרככם
עם דרור כבר לא דברתי איזה 10 שנים לפחות
אשתדל להכין כמה שאלות מראש בקשר ל- ADLs.

למעלה