חידה קצת קשה.

../images/Emo8.gif חידה קצת קשה.

יש לך 2 חבלים השווים באורכם, ומצית אש, אם תצית קצה חבל אחד אזי זמן הבעירה שלו הוא חצי שעה. השאלה: איך תמדוד שלוש רבעי שעה? קשה? את זה נראה....
יאלה תתחילו לחשוב!!

אומפופו

New member
תשובה

מציתים את חבל א´ בשני הקצוות, החבל ייגמר לאחר רבע שעה. ואז תצית את החבל השני וזמן הבעירה שלו הוא עוד חצי שעה. (ואפשר גם להיפך - קודם קצה אחד ואח"כ שני קצוות)

../images/Emo96.gif ועכשיו נקשה קצת ...

מה אם אורך בעירה של כל חבל הוא שעה ? כיצד נמדוד שלושת רבעי השעה אז ??? עמיר (בנתיים בלי חתימה)

swirrrly

New member
גם זה קל.. ../images/Emo118.gif

מציתים חבל אחד משתי צדדיו וצד אחד של החבל האחר הכל באותו זמן... כשהחבל שהוצת משתי צידיו נגמר אז עברה חצי שעה, ובחבל שהוצת מצד אחד נותרה חצי שעה לשרוף. מציתים אותו משתי צדדיו וכך עברה רבע שעה. חצי שעה ועוד רבע שוה = שלושת רבעי השעה.

The6thAngel

New member
../images/Emo62.gif

מדליקים חבל אחד משני הצדדים, ואת החבל השני רק מצד אחד. כשהחבל הראשון נגמר (אחרי חצי שעה), מדליקים את הקצה השני של החבל השני (שנשאר לו חצי שעה, ואם מדליקים משני הצדדים - זה רבע שעה)

swirrrly

New member
../images/Emo3.gif ../images/Emo118.gif

לא שאני רומזת למשהו, אבל יש לנו ניסוח מאוד דומה..

לא שאני רומז למשהו

אבל את רשמת שתי צדדים והיא רשמה שני צדדים
חזיז ורעם !!! עמיר (בנתיים בלי חתימה)

../images/Emo151.gifבדיחה

אחד, אישתו היתה כל הזמן בנסיעות לחו"ל, אז הם שכרו עוזרת בית חבל"זית... יום אחד, בעת שהאישה היתה בנסיעת עסקים בחו"ל לשבוע, חמתו מגיעה לביקור ותמהה על העוזרת ה"עוזרת"... הבעל כמובן מכחיש הכל. למחרת העוזרת פונה לבעל ואומרת לו שהמצקת נעלמה מהמטבח. הבעל ישר חושד בחמתו ואומר - ידעתי שהיא מנוולת, אבל לא ידעתי עד כמה. הוא מחליט לשלוח לה מייל - "אני לא רומז שלקחת את המצקת שלנו, אבל מאז שהלכת המצקת נעלמה", אז היא עונה לו - "אני לא רומזת שאתה שוכב עם העוזרת, אבל אם היא היתה ישנה אפילו לילה אחד השבוע במיטה שלה היא היתה מוצאת את המצקת..." עמיר (בנתיים בלי חתימה)

למעלה