.....

......./images/Emo79.gif

יש לי חדר משלי ובחדר יש אור זה כרגע לא אני או אני בשחור. זה נמשך כמעט שבוע או כבר כמה ימים אם תשאל אותי מדוע זה עמוק בפנים. תתגבר תתגבר כך אומר לי הקול להיפגע וליפול כל אחד יכול לכולנו מותר להיות חלשים לא לאטום אזניים לא לעצום עיניים לא לעזוב ידיים גם בימים קשים אפילו בימים קשים חדר משלי/ ארכדי דוכין היי שקטה, עכשיו הכל בסדר אפילו המחנק עומד להשתחרר זה לא הגיהנום ובטח לא גן עדן זה העולם שיש ואין עולם אחר. היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לה הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה. היי שקטה כמו לא עברת אף פעם כמו לא היית צרימה בנוף המטופח כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם כמו אלומת האור הנה מצאה אותך... היי שקטה, כמה אפשר לשטוח את הפגיעות מבלי לחשוש מהשפלה כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח כאילו השלווה היא חוף הבהלה... היי שקטה/ ריקי גל.

לפני שיזרקו אותנו מתפוז ... ../images/Emo43.gif

הנהלת תפוז הבהירה למנהלים שצריך להיזהר מאוד על זכויות יוצרים. לכן אני מנצלת את ההזדמנות לבקש: 1. לא לפרסם שירים שלמים [אפשר חלקים משיר] 2. לציין מי כתב ומי הלחין [שהם בעצם היוצרים של השיר]. כנפיים - סליחה שתפסתי טרמפ על ההודעה שלך, זה כמובן לא מתייחס ספציפית אליך אלא הנחיה כלל- תפוזית, ותודה לך על ששית אותנו בשירים שכנראהב עושים לך משהו עכשיו ...

../images/Emo41.gif

תפסי טרמפ בכיף... אני מאוד מקפידה זכויות יוצרים.. לכן לא שמתי את השירים בשלמותם וכתבתי של מי הם..

יוצרים ...

היה נדמה לי שבאמת שמת רק חלק מהשיר, אבל לא הייתי בטוחה ... [צריכה להשלים השכלה...] טוב עשית
בכל מקרה, ביוצרים הכוונה לכותב ולמלחין, ואת הפרטים האלה אפשר תמיד לברר בשירונט או במומה.

אדומה2

New member
קצת נסחפו לא?

מוזר שהנהלת תפוז נוקטת בגישה זו, שהרי פה זה לא תחנות רדיו, ובין כה לא מעלים פה שירים (קבצים), אין פה מכירה פיראטית של דיסקים ואין פה הורדה חופשית של קבצים או שיתוף קבצים, ובנוסף- היוצרים לא יקבלו תמלוגים על נתינת הקרדיט. מדובר על שיח בין אנשים. אז מה זה משנה? זה נראה לי קצת מוגזם, ואני אשמח אם תוכלי לספר לנו מה הרעיון מאחורי ההחלטה הזו.

חרשתי קצת את פורום מנהלים

בנסיון למצוא הסבר בהיר. לצערי מצאתי רק הנחיות והגדרות שונות. ההנחיה היא שמותר לפרסם חלקים משיר, אך לא את כולו, ויש לציין את שם היוצר/ים. אגב, זה לא חל רק על מילות שירים אלא על כל יצירה שהיא. הסבר יותר עמוק מזה לא מצאתי: "העתקה ופירסום של תמליל שיר ללא קבלת רשות מבעל הזכויות היא הפרת זכויות יוצרים. זכות הפירסום היא זכותו הבלעדית של בעליה". אולי יש חשש מתביעות כלפי תפוז. בכל מקרה, הבאתי את ההנחיה לידיעתכן.

...

אמא, את יודעת, אני זקופה וחזקה, כמוך בכל מצב, אילו יכולתי, הייתי רוצה להודות לך עכשיו. אילו יכולתי/אהוד מנור ואם היא לא הייתה זקופה וחזקה בכל מצב? וסביר להניח שהיא לא... אחרת היא הייתה כאן.. לא? ואם אני בכל זאת דומה לה? על מה אני יודה? יש רגעים שאני כל כך כועסת עליה.. ורגעים ש"היא" כל כך חסרה... וזה כל כך מבלבל.. פעם הבנתי שאולי זה עדיף כך.. ולא בטוח שאם היא הייתה כאן הכל היה הרבה יותר טוב.. רק בחלומות אולי.. אבל לא באמת.. (ואני מצטערת אם זה נשמע ממש נורא..) והיום.. אני כל כך צריכה אותה כאן... "יש לך שמש וירח אתה חי על אדמה שמצמיחה דשא ונושם את האויר שלא עולה כסף יש לך ים שמאזן את העצב ושומר אותך שפוי בימים של בלבול יש לך חלום וכסף להגשמה יש לך אוכל במקרר ואוזן קשובה יש לך אמא שאוהבת ואבא שדואג לאחרונה למה אתה פוחד מאהבה מרגיש אשם/ ארכדי דוכין

לול../images/Emo70.gif

כמה טוב לראות אותך עוברת מידי פעם בפורום, מפזרת כל מיני עקבות קטנים, שמראים שאת עדיין בשטח ...

כנפיים יקרה,

"היי שקטה" זה אחד השירים האהובים עליי. אני אוהבת איך שריקי גל מבצעת אותו - מתוך הנשמה! בעונה הקודמת של "כוכב נולד" באחת התוכניות ביצעה אותו עדי כהן - אני ואמא - שעקבנו באדיקות - כל כך התלהבנו ואחר כך היא ביקשה שאשמיע לה את השיר. אז הוא יקר לי שבעתיים!

למעלה