Whole Lotta Love

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo79.gif Whole Lotta Love ../images/Emo79.gif

והתחלנו בדיון השירים, מהאלבום השני עקב מחסור (שלי) באלבומים. זהו אחד השירים הידועים ביותר של לד זפלין, אשר זכה במקום השני בתחרות "הזפלינאי של כל הזמנים", מתחת לDazed &Confused מהאלבום הראשון. הוא הוקלט בשנת 1969 ושוחרר בתור סינגל ב-69\7\11, עם living loving maid בצד ב'. זה שיר שמראה את הווירטואוזיות של חברי הלהקה, במיוחד הגיטרה של פייג' והשירה של פלאנט. אני אישית חושב שזה באמת אחד השירים הטובים ביותר של לד זפלין. ומה דעתכם?

DOCTOR ROBERT

New member
והמילים:

You need coolin', baby, I'm not foolin', I'm gonna send you back to schoolin', Way down inside honey, you need it, I'm gonna give you my love, I'm gonna give you my love. [Chorus] Wanna Whole Lotta Love [X4] You've been learnin', baby, I bean learnin', All them good times, baby, baby, I've been yearnin', Way, way down inside honey, you need it, I'm gonna give you my love... I'm gonna give you my love. [Chorus] You've been coolin', baby, I've been droolin', All the good times I've been misusin', Way, way down inside, I'm gonna give you my love, I'm gonna give you every inch of my love, Gonna give you my love. [Chorus] Way down inside... woman... You need... love. Shake for me, girl. I wanna be your backdoor man. Keep it coolin', baby.

Gezunthait

New member
זה דווקא שיר שאני פחות אוהב

גם מבחינת ליריקה וגם מבחינת איך שהשיר נשמע, אני פחות אוהב את הסטייל הזה של זפלין כמו Whole Lotta Love ו-Heartbreaker.

DOCTOR ROBERT

New member
האמת...

רוב השירים של זפלין מסתכמים ב"בייבי בייבי", רק שבניגוד לאומני הפופ עם הליריקה הסתמית, זפלין לפחות עושים מוזיקה טובה.

yoyoyud

New member
דעתי

שיר שאני פחות אוהב של זפלין. הליריקה שלו פחות טובה משאר השירים, אבל הריף שחוזר ממש יפה. לסיכום שיר בינוני של זפלין.

AeroTom

New member
שיר נהדר כמובן

אני פחות מתייחס ל-ליריקה ויותר למוזיקה עצמה. זה מה שיותר חשוב מבחינתי ויותר תופס גם את האוזן. מה גם שזלפין לא ממש ידועה בלהקה שהדבר הבולט אצלה זה ליריקס חזקים... תנו למוזיקה לעשות את שלה... זהו שיר אדיר וכמובן אחד הלהיטים הכי מוכרים של הלהקה (בדרך כלל גם אצל הקהל הרחב שלא ממש מעריץ אותה). אני חושב שאחת הדעות שלי על השיר, נמצאת במשפט שלך שם על הסינגל של השיר - יש המון אנשים שתגיד להם לד זפלין או לד זפלין 2 ומיד יגידו Whole Lotta Love! קצת חבל לי שיש אנשים שמחשיבים מאוד רק את השיר הזה או להיטים גדולים אחרים, וזה הדבר הראשון שקופץ להם לראש. אומנם זהו שיר ענק ומדהים, אך למשל Living Lovin' Maid, שהוא ה-B Side של השיר, הוא מהשירים שהופכים את זפלין 2 מאלבום עם להיט ענק או להיטים, לאלבום מושלם. וככה זה בכל אלבום. השירים היותר נחבאים אל הכלים אולי, הם השירים לדעתי שראויים לקרדיט גדול שבדרך כלל אין להם. Livin' Loving Maid למשל הוא שיר ענק וביחד עם Whole Lotta Love אלו 2 שירים אולי עם ה-"ריפים" הכי אהובים עלי של הלהקה, או בין הכי אהובים. אז מה שאני קצת לא אוהב בשיר זה לא נתון בשיר עצמו, אלא מה שהוא מייצג בדרך כלל בתור להיט של הלהקה (שמוכר בדרך כלל אצל הרבה אנשים שגם לא כזה מקורבים לזפלין). שפשוט הייתי שמח לשמוע פעם מישהו לא ממעריצי הלהקה שיבוא ויגיד "לד זפלין 2? אלבום ענק. יש שם את Bring It On Home! (או LLM וכדומה). בתור עצמו הוא כמובן ענק ואחד השירים הראשונים גם לדעתי שהראה איך אפשר לעשות אחלה Medley בהופעות עם הכנסת שירים בתוכו וקפיצת הזמן שלו בהופעות מ-5 וחצי דקות בסטודיו למשהו בסביבות 20 דקות ואפילו יותר לפעמים. מסיים ההופעות הקבוע של הלהקה בדרך כלל ובהחלט אחד השירים שמראה עד כמה הכוח של זפלין ב-Live גדול יותר מהביצועים בסטודיו.

adamk10

New member
אני מסכים

אני מסכים תומר יותר חשוב המוזיקה וגם הריף נחמד

afon

New member
הפתיחה הטובה בתולדות הרוק

אתם בקהל של 80 אלף אנשים פתאום בבת אחת כל האורות נכבים, 20 רמקולי ענקה מפוזרים מצידי הבמה, בבת אחת אתה מרגיש, לא שומע, מרגיש איך הבאסים עוברים... טא טא טאם פאם פאם פאם... טא טא טאם פאם פאם פאם. הבאסים חותכים אותך, עוצמה מטורפת... ואז בבת אחת האורות נדלקים ובונהם נכנס עם התופים בכול החוזק, הבאס מפציץ וביחד במשך שלושים שניות הריפ חוזר וכול פעם מתגבר ומתגבר, ואז בשיא פייג' נכנס עם השירה. ככה בונים פתיחה של שיר גדול!

MusicA

New member
../images/Emo45.gifאחד השירים ההרבה יותר "מניעים".

שיר שכלכך כלכך כיף לשמוע, כמה שיותר חזק יותר טוב. ד"א, עד לא מזמן כשהשיר היה בVH1 לא היו שומעים את הסולו האדיר הזה של ה15 שניות, ראיתי את ההופעה שוב לפני כמה ימים והם תיקנו את זה איכשהו, קטע מוזר.

האמת לדעתי בדייזד הפתיחה יותר טובה

ראיתי ושמעתי את זה בהופעות. גם שם האורות נהיים עמומים, הבס נכנס בשקט ערמומי כזה, והקהל, שיודע מה הולך לבוא להכות בו נכנס לאקסטזה שלא מהעולם הזה...

SaintJohn

New member
הריף הכי טוב בעולם!

דווקא על החלק ה"הזוי" יותר בשיר אני לא ממש חולה, אבל זה רק בונה את הציפיה לקראת החזרה של הריף. אם רק ריף מסויים מצליח לגבור על כל אספקט אחר בשיר שאני לא ממש בטוח עד כמה אני מעריך, ולגרום לי לאהוב את השיר הזה יותר מכל שיר אחר של לד זפלין (ואני חושב שאני לא היחיד בדעה הזאת), אז זה די מראה עד כמה באמת ענק הריף הזה. מכיוון שחשובים לי גם צדדים אחרים בשיר כמו השילוב של כלי הנגינה יחד עם השירה, בניה מתאימה של השיר, סולואים, סיומת ועוד צדדים נוספים שאני חושב שבשירים אחרים הם יותר טובים, אז אני אגיד שזה לא השיר המושלם וטוב ביותר שאי פעם שמעתי. אבל הריף, הריף משנה ומוציא הכל מאיזון, גובר וגורם לי לשכוח כל צד אחר שחשוב לי לא פחות בשיר.

Liorking

New member
שיר אדיר

התיפוף מצוין, למרות שבונזו עדיין לא בשיאו. ג'ימי פייג' מוכיח שהוא גיטריסט ענק ופלאנט מתחיל לצבור ביטחון כסולן. זה השיר השני שלהם שאני הכי אוהב (אחרי Dazed And Confused).

שיר נחמד

לא יותר..הוא די נמאס עליי כבר מרוב הפעמים ששמעתי אותו פעם...אני אוהב את האפקטים של הרמקולים פעם שמעתי את זה באוזניות בפול ווליום והרגשתי כאילו אני על קראק>< ריף ענק אני מת עליו תופים גדולים ורוברט שר מהלב
ציון(למה לא?)=7

למעלה