Who Needs Information

../images/Emo79.gifWho Needs Information../images/Emo134.gif

טוב, אז לאור עשרות התגובות לשירים של רדיו כאוס, שלא נותנות להודעה לרדת לקרקעית הפורום, וכמובן נובעות מהצמא שלכם למידע על האלבום ... אני מעלה את השיר הבא: מי זקוק למידע? Who Needs Information אני ובני יצאנו אתמול בלילה לחפש קצת כיף שותים בירה לאור הירח מחכים לשחר שיפציע בני הצביע על חנות חשמל אמר- היי בנאדם תראה את כל מה שיש להם איך היית .....[??] מי צריך מידע כשעובדים מתחת לאדמה רק תן לי אישור יכולנו לזכות במיליון פאונד בני טיפס על גשר להולכי רגל והתנדנד על המעקה הוא אמר – אתה יכול לראות את האורות הקדמיים הלבנים הם מגיעים? מי צריך מידע בכזה גובה מהקרקע רק תן לי אישור ויכולנו לזכות במיליון פאונד מי צריך מידע כשחיים בפחד מתמיד רק תן לי אישור ויש דרך לצאת מכאן לצאת מכאן בני שקל בלוק קל וניסה לזרוק אותו והתעכב כשנשרה דמעה (?) וכך אני ובני חזרנו הביתה מי צריך מידע כשחיים בפחד מתמיד רק תן לי אישור יש דרך לצאת מכאן צי צריך מידע כשאתה עובד מתחת לאדמה רק תו לי אישור ויכולנו לזכות במיליון מי צריך אישור בכזה גובה מהקרקע .... ג'ים: אהםם. -ג'ים מדליק סיגריה- ג'ים: אז אח שלך בכלא?

חרטושה

New member
המילים באנגלית

קודם כל אני רוצה להביא את המילים באנגלית גם, כי כרגיל, אצל ווטרס זה חשוב. עוד מעט תהיה גם התייחסות. Me and Benny went out last night Looking for fun Supping ale in the moonlight Waiting for the dawn to come Benny pointed at a HiFi shop He said hey man look at all the stuff they've got How'd you make a have out of a have not Hmmmm. Who needs information When you're working underground Just give me confirmation We could win a million pounds Benny climbed up on a footbridge And he teetered on the parapet He said can you see the whites of their headlights Are they coming yet Who needs information This high off the ground Just give me confirmation We could win a million pounds Who needs information When you're living in constant fear Just give me confirmation There's some way out of here Some way out of here Benny hefted a breeze block And tried to let go Got hung up on a tear drop So me and Benny went home Who needs information When you're living in constant fear Just give me confirmation There's some way out of here Some way out of here Who needs information yeah When you're living on borrowed time Just give me confirmation There will be a winner this time Who needs information when you're working underground Just give me confirmation We could win a million pounds Who needs, who needs, who needs information This high off the ground Just give me confirmation We could win a million pounds - yeah Jim: Um. Jim lights a cigarette. Jim: So your brother's in jail?

חרטושה

New member
התייחסות

הבוקר ילדים, נפתח בקצת הטפת מוסר דידקטית:
אני חושבת שהאלבומים של ווטרס מרתקים ואני חושבת שלאור בואו של הנ"ל לארץ הקודש במהרה בקרוב בימנו, הרלוונטיות שלהם ...אמ....מתקיימת. ולשאר חברי הפורום אני שולחת ברכת נונונו ומאחלת לכם שתראו את המופע של ווטרס משורה אחת לפני הסוף. אחרי שסידרנו את זה, אפשר להתקדם הלאה. אני חושבת שאפשר לראות את המילים של השיר הזה גם במנותק מסיפור העלילה של האלבום. כלומר ווטרס מנסה לומר לנו משהו, הוא מנסה כאילו להכליל, לספק איזשהו מוסר השכל שתופס לדעתו לגבי חלק גדול מאוכלוסית העולם. אני מקבלת את התחושה שהוא מטיף לנו בכדי שנפקח את ענינו, בכדי שנהיה מודעים לאיך שהעולם עובד מבחינה זו או אחרת. ווטרס שואל " מי צריך מידע?" ומשיב שבעצם אנשים אינם מחפשים מידע אלא רק אישור לקיים, כלומר הם אינם מחפשים מידע חדש שיחתור תחת התפיסות הקיימות, הם רק רוצים אישור לדברים שהם מאמינים בהם גם אם במנותק מן המציאות, כי אנחנו מעדיפים להאמין באשליה המתוקה על פני המציאות העגומה. ווטרס מדבר על העניים המנוצלים והעשוקים. הוא מתייחס אל המציאות שלהם שבעצם היא כל כך קשה עד שאין למי שחי את המציאות הזו שום אלטרנטיבה, אלא לברוח ממנה אל האשליה. בגלל זה המציאות הזו לעולם לא משתנה.

וגם-

שני האחים עוצרים מול חנות טלויזיות, מה שאולי בא לסמל את המפגש של בני מעמד הפועלים (שמגי עשקה בשביתת הכורים הגדולה והכניעה אותם בלי זכויות) ובכלל מעמדות נמוכים כלכלית עם השפע המערבי- מי צריך את כל הטלויזיות האלו כשאני נאבק יום יום מתחת לאדמה להביא אוכל הביתה ויש לי אח נכה (וקיצצו את הקצבת נכות..) לפעמים יוצא לחשוב כמה אנחנו עסוקים בקניות ובמוצרים שלא נחוצים לנו בזמן שאחירם נאבקים באפריקה, או 3 רחבות מאיתנו, במלחמת קיום יומיומית . התסכול הזה מביא את בני לעשות מעשה טיפשי מתוך יאוש ותסכול- וזה מתגלגל עד לסיום האלבום- הממשלה מתעסקת במלחמות באיי פוקלנד בזמן שלשני אחים כאלו אין איך לשרוד את היומיום ולכן בסיום האלבום בילי עושה את מה שיעשה ומלמד את כולם מה הביא גם אחיו לעשות את מה שעשה בתחילת הסיפור. נ.ב. אז למה ביבי כל כך מתקרב לתאצ'ר?

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif

אני גם חושבת שהאלבום מאד אקטואלי. ולא רק לכאן ולעכשיו, כל הנושא הזה של מעמדות, עוני מול שפע וכו' העסיק וממשיך להעסיק הרבה מאד אנשים בהמון מקומות ולאורך כל ההיסטוריה האנושית כמעט. אבל חייבים להודות שיש משהו מאד לא נוח בזה שאיש שיש לו 70 מיליון ליש"ט בבנק מדבר איתנו על מלחמת קיום.

FunkyMonk

New member
תיקון קטן*

Hi-Fi בד"כ מסמל חנות לאביזרי מוסיקה. (בעקרון זה משהו אחר, אבל כשאומרים "חנות HiFi" מתכוונים לחנות לאביזרי מוסיקה, אוזניות, פטיפונים שטויות כאלו.)

FunkyMonk

New member
לא בדיוק...

הסבר לגבי HiFi: |לינק|http://en.wikipedia.org/wiki/Hifi|סלינק| וכפי שאמרתי, השימוש במונח אינו נכון לגמרי, ובד"כ משתמשים בו בכדי לקשר למוסיקה והקלטות. אגב, יש גם Low-Fi, אם תקראו את הקישור תבינו. ^_^

Shakty

New member
hi-fi = High Fidelity

כלומר נאמנות גבוהה (למקור) - מינוח היסטורי שנועד לשכנע את הציבור לקנות תקליטים. lo-fi כבר לקוח מתחום הפקת המוסיקה - וזו מן תנועת אנטי שנוצרה ומייצרת במכוון הרגשה כאילו הקליטו את האלבום בחנייה של מישהו. אבל זה כמובן בקונטקסט הרבה יותר רחב - כתבתי על זה מתי שהוא בעבר - אפשר לעשות חיפוש

thezanani

New member
פירסט אוף אול

אף שהדיונים,שלא חוטאים ממטרת המקור,צוללים לעמקי תמהוניות אשר לא חזו עניי מיום אמממ.. ראשון,אני מעריץ נסתר וגרופי בצעיף ומשקפי טייסים אשר מהלל אותך ואת דון קישוטיותך ההירואית להתבוסס בכאלה גללי סוסים ולברור לנו מחצבים מדהימים. וגם על התמונות,הגורמות לי אסוציאציות קשות נשוא,תבורך מן השמיים ע"י רון ברבש. ולעניין ווטרס כאן; אני מתחיל לזהות אותו,כמדומני.נפוח,פלצן,בובת נקנקיה בטירוף נבואה. כן...רוג'ר!!! המרתק וההמביך בווטרס,היא החתירה הבלתי מתפשרת שלו לאמירה כלשהי. הוא חייב להטיף,להבריץ,ולעמוד בזקן קנוי ומטטא שגנב מסבתא חרטושה ולזעוק על התיקנים הבאושים את זעקת ה______. אבל הוא עד כדי כך מוכשר.וכשהוא מתמקם על רעיון טוב יוצאים לו פנינים כמו כאן.מי באמת צריך מידע?שאלה טובה. רק חבל שהתסריטים המשוגעים שלו מגיעים למקומות בהם וויל סולומון עצמו מביט מהצד ואמר "פאק יו ניגה",והם קוברים הרגעים היפים שלו בהרבה אפרת בוימבלד עם טרנזיסטור על הגב. וכאמור,תבורך על יצר ההרסנות.

למעלה