the powers that br

../images/Emo79.gifthe powers that br../images/Emo134.gif

The Powers That Be The powers that be They like a tough game No rules Some you win, some you lose Competition's good for you They're dying to be free They're the powers that be They like a bomb proof cadillac Air conditioned, gold taps, Back seat gun rack, platinum hub caps They pick horses for courses They're the market forces Nice car Jack They like order, make-up, lime light power Game shows, rodeos, star wars, TV They're the powers that be If you see them come, You better run - run You better run on home Sisters of mercy better join your brothers Put a stop to the soap opera right now They say the toothless get ruthless You better run on home You better run - run You better run on home The powers that be They like treats, tricks, carrots and sticks They like fear and loathing, they like sheep's clothing And blacked-out vans Blacked-out vans, contingency plans They like death or glory, they love a good story They love a good story Sisters of mercy better join with your brothers Put a stop to the soap opera state They say the toothless get ruthless Run home before its too late You better run - run You better run on home Billy: Goodnight, Jim. Jim: Goodnight, Billy. Uncle David's Great Dane: Woof, woof, woof! הכוח שיהיה/שיכול להיות/להיות - מישהו שיפסוק מה המשמעות?? הם אוהבים משחק קשוח ללא כללים בחלק תנצח בחלק תפסיד תחרות טובה לך הם מתים להיות חופשיים הם הכוח להיות הם אוהבים גג חסין לפצצות מיזוג אויר, ברזים מזהב, רובים על מתלה במושב האחורי [בתמונה..], טסות מפלטיניום, הם בוחרים את המתאימים ביותר הם כוחות השוק, אחלה מכונית ג'ק, הם אוהבים סדר, פיצויים, הופעות בידור, רודיאו, מלחמות כוכבים, טלויזיה אם תראה אותם באים עדיף שתברח תברח הביתה אחיות החמלה, עדיף שתצטרפו לאחיכן שימו סוף לאופרות הסבון כבר עכשיו אומרים שחסר השיניים הופך לאכזר עדיף שתברח הביתה הכוח להיות אוהבים כבוד, טריקים, גזרים ומקלות. פחד ותיעוב, בגדים מכבשים וטנדרים מושחרים תוכניות חלופיות, מוות או גבורה, אוהבים סיפור טוב. אחיות החמלה... בילי: לילה טוב, ג'ים. ג'ים: לילה, בילי. הדני הגדול של הדוד דייויד: הב הב הב הקניון- אור יום: בילי משחק עם הדני הגדול של דוד דייויד הגדול.

חרטושה

New member
חבל חבל חבל

שווטרס לא מלחין יותר מאשר משורר. אני בדיוק שומעת עכשיו שיר אחר וקוראת את המילים של השיר הזה וחושבת לעצמי שזה היה יכול להיות יופי של שידוך בין מילים למוזיקה. טוב, קודם נציע אפשרות פשרה בסוגית תרגום The powers that be. זה ביטוי. עכשיו בהיותי שפוטה של הקדוש ג'וס ווידון (צ"ל) אני יודעת שהוא משתמש בביטוי הזה בכדי להתייחס להתערבותם של לכוחות מסתוריים כלשהם בכל מיני תרחישים. או במילים אחרות ובמשמעות רחבה יותר אלה הכוחות ששולטים, הכוחות שנמצאים בשליטה על האירועים. מי אמר שטלוויזיה לא מלמדת אותך שום דבר?!?!?!?!?!? במקרה של ווטרס לא מדובר ביישות נעלמה או מיסטית שמכוונת את הדברים, אלא בכוחות השוק, למרות שלדעתי השימוש בביטוי- The powers that be, הוא מאד מושכל כאן ומרמז מכמה בחינות: גם (1) כרמיזה למדיניות היד הנעלמה - הכוונה למדיניות כלכלית שמאפיינת את השוק החופשי ושבעצם דוגלת בהתערבות מינימלית של הממשל בשוק ורואה בתחרות חופשית עד פרועה בין גורמים כלכליים מצב רצוי. אני חושבת שאנחנו כולנו (אלא אם קוראים לנו במקרה ביבי) מבינים שמדיניות כזאת עשויה להיות הרסנית כלפי החוליות היותר חלשות בחברה. וגם (2) בעצם ווטרס רוצה לומר שיש כוחות גדולים יותר ששולטים בגורלו של האדם הפשוט. בעברו האדם הפשוט אותם כוחות שוק וכלכלה הם נעלמים ומסתוריים בדיוק כמו כוחות האל, והוא אינו מבין אותם ואינו יכול לשלוט בהם; deus ex machina.

השיר שמזכיר את השיר שמזכיר את השיר

לא מזכיר קצת את RUN LIKE HELL: you better run וגו'... חלק מהחזרתיות של ווטרס על משפטים מוזיקליים בידיעה שכולם יודעם את זה- קצת מעצבן אבל נסתדר עם זה.. הפירוש שלך, חרטושה, לשם השיר ממש עוזר להבין וגם השיר מזכיר קצת what god wants עם כל החפצים שמוזכרים- כחלק מתרבות הצריכה ואח"כ ב-killing a child & leaving beirut כשווטרס מדקלם מיני מוצרים (כמו בשיר של נטאשה- "נרקומנים": מכונית מודל 94', אקדח, אישה יפה, בקבוק קוקה קולה...") אני מצטרף לכך שהכוונה היא לכוחות השוק="היד הנעלמה" של אדם סמית' שביבי כל כך אוהב . . . אולי בגלל זה ההמלצה לברוח?...

שירים במבנה "רשימות"

אהובים על ווטרס, לפחות מאז If. יש מבקרים שרואים בזה "עצלנות" יצירתית אצל ווטרס; לי נראה שפשוט כך הוא חושב, כך הוא יוצר, ואין בזה פסול -אלא אם הרשימות מתארכות יתר על המידה, שאז הוא עלול לאבד את המאזינים בדרך.

Inis mor

New member
נראה לי שלא כל כך איכפת לו

אם מישהו נאבד בדרך, כי הוא יודע שיהיו כאלה שישארו עד הסוף גם אם הוא יקריא "דפי זהב" וישים צלצול פעמונים ברקע!
אבל אז הוא גם ישנא אותם כי הם לא באמת מבינים את מה שהוא כותב...שר...מקריא...צועק....! וברצינות-אני לא חושבת שזאת "עצלנות"-זאת באמת דרך לשפוך את מחשבותיו, וגם הדרך שבה הוא מביא את הדברים יוצרת אווירה. יש אנשים שמציירים נופים, יש כאלה שמייצרים בקבוקים של קולה. אפשר לאהוב את זה ואפשר לא,זאת דרך הבעה.

חרטושה

New member
כן !

חשבתי לי שווטרס "מצטט" את עצמו. זה כל כך מתבקש, כי הרי הוא קלאסיקה, הוא מאבות הרוק (טוב, עוד לא סגרנו פה על סגנון מוזיקלי שווטרס יוכל להיות לו אב, אז נניח...) הוא עושה רפרנסים לעצמו בתור אוטוריטה. כמה אופייני.

למעלה