The Embryo

../images/Emo79.gif The Embryo ../images/Emo79.gif

קטע שהקליטו הפלויד בתקופת אומהגומה, אך לא נכנס לאלבום. הוא צורף לאוסף של הלייבל Harvest (של EMI) באותם ימים, אך הפלוידים לא הסכימו לכך, ובעקבות זאת מכירת האוסף הופסקה. במשך שנים, היה קשה עד בלתי אפשרי למצוא הדפסות של השיר, אלא בבוטלגים. בשנת 1981 יצא השיר רשמית - בגרסתו המקורית - באוסף Works. אלא שהאוסף יצא רק בארה"ב. בקיצור, סמטוכה. בכל זאת, לאלו מכם ששמעו את השיר היפה הזה של ווטרס, אחד הטובים שכתב בתקופה ההיא, בין אם בגרסת האולפן ובין אם בגרסת ההופעה (הלהקה ביצעה אותו רבות בהופעות באותם ימים) - מה התרשמותכם?

vegetable man

New member
חד משמעית, ההופעות

אני אוהב את גירסאות ה-BBC, בהם גילמור שר עם רייט. או אחרות מהופעות בתקופה. שיר של 10 דקות, עם הצחוק התינוקי הזה באמצע - שיר נפלא כמו שאר השירים הארוכים שלהם בתקופה ההיא. מה עם מילים, תרגום? שווה דיון לדעתי. גירסת works היא גירסת 4 וחצי דקות, אנמית, חרישית וחסרת אופי, אני לא אהבתי. אגב, אותה הגירסא היא השיר הכי מינורי ששמעתי בחיים שלי. בתוספת הקול המלנכולי של גילמור, חבל שאין לי טישו

המילים

All this love is all I am A ball is all I am I'm so new compared to you And I am very small Warm glow, womb gloom Always need a little more room Waiting here seems like years Never seen the light of day All around I hear strange sounds Come gurgling in my ear Red the light and dark the night I feel my dawn is near Warm glow, womb gloom Always need a little more room Whisper low, here I go I will see the sunshine show​
כל האהבה הזו, היא כל שאני כדור, זה כל מה שאני אני כה חדש, בהשוואה אליך ואני קטן מאוד נגה חמים, עצבות הרחם תמיד צריך עוד קצת מקום מחכה כאן, נראה כמו שנים לעולם לא רואה את אור היום מסביבי אני שומע צלילים מוזרים עמומים המגיעים לאוזני אדום הוא האור ואפל הוא הלילה אני חש שהשחר שלי מתקרב נגה חמים, עצבות הרחם תמיד צריך עוד קצת מקום לחישות שקטות, הנה אני מגיע אני אחזה במופע השמש השיר מושר מנקודת מבטו של העובר, הממתין ללידה. חמוד ועדין.

vegetable man

New member
נהדר

רוג'ר כותב על לידה, מאוד דומה, אך מאוד שונה מהשירים האחרים של אותה תקופה. הטקסט מוצלח, עצם הרעיון לכתוב על עובר מנקודת מבטו - גאוני בעיני. אכן טקסט יפיפה ועדין.

itaikuskus

New member
שיר מדהים

שמעתי לראשונה בגרסת focus שדיברנו עליו, הגיטרה המכה בהתחלה, הלחן הכללי, השירה השקטה של גילמור, הכל ביחד מתגבש לאחת היצירות שמשום מה העולם ככללו לא זכה ממש להכיר. נהדר.

Liorking

New member
שיר מדהים

גירטות מצוינות, קלידים כמו שאני אוהב בשפע, בסים חזקים ותיפוף - דבר כזה לא זוכים לשמוע הרבה אצל פינק פלויד. מבית היוצר של Time, Money.

The Albatross

New member
אחת היצירות הגדולות

ממש אפשר לשמוע את התפתחות הקו המוזיקלי של הפלויד עד לEchoes. העובר הוא בעצם חוליה מקשרת בין האורגזמה של פינק פלויד בתקופת בארט לבין האיש המבוגר שצמח בתקופת הDark Side. ואם להמשיך את הקו הזה, מדל הוא התינוק החמוד.

למעלה