Stop

holo

New member
אני חושב שהקטע הזה

מציג את האלבום ואת תפיסתו של ווטרס בצורה יותר טובה ונסלחת כאן, כיוון שיש פה סוג של האשמה עצמית בכל הבלאגן, וסוג של התחרטות על זריקת האשמות בכולם.

אתם לא מרכזים את כל הניתוחים

ב"מאמרים"??? יש למישהו לינק להתחלת הניתוח על ה"חומה" (לשיר in the flesh)?

תודה רבה ../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif

אני אנצל את ההזדמנות לשאול אותךמשהו... לפי ההודעות שכתבת את אוהבת כבר את פינק פלויד מהתקופה שהם עוד היו בהצלחתם... האלבומים שלהם בארץ זכו לאהדה והצלחה כמו שהם זוכים לה היום?, או שזה משהו שהתפתח בשנות התשעים, ופעם לא ייחסו להם משמעות מסויימת?

הפלויד היו תמיד פופולריים בארץ

גם בשנות השבעים הם היו אחת הלהקות הכי פופולריות. הם היו מוכרים בארץ עוד לפני DSOTM. אומהגומה ו-Atom Heart Mother - ובוודאי Meddle - היו מוכרים, ונמכרו היטב בארץ. האלבומים שלפני אומהגומה, הרבה פחות. במובן זה, החשיפה של הפלויד בישראל היתה דומה לחשיפתם במרכז ומזרח אירופה. יחד עם זאת, הייתי אומרת שיש מצב שהם כיום אפילו יותר פופולריים בארץ מהביטלס, שבשנות השישים והשבעים היו הלהקה הזרה האהובה ביותר, ללא כל ספק. זה, לפחות, הרושם שלי מדירוגים למיניהם שמתפרסמים מדי פעם, פה ושם.

מעניין... זה מאוד מפתיע

אבל איך הם היו מוכרים בארץ אם הם לא היו מוציאים סינגלים מהאלבומים האלה? לגבי העניין עם הביטלס זה באמת מאוד מעניין מי יותר פופולרי בארץ...

לא היו סינגלים בכלל בישראל

מלבד פה ושם. בכל מקרה, שוק המוסיקה כאן מעולם לא היה מבוסס על סינגלים - אלא על השמעות ברדיו, והופעות. את הפלויד השמיעו הרבה ברדיו, בעיקר בתכניות של מוסיקה "מחתרתית", כפי שזה נקרא אז, בלילה. אבל חלק מהשירים הושמעו גם במהלך היום: אני זוכרת שהשמיעו את הסינגלים משנות השישים, את Money ואחרים. אבל עיקר הפרסום שלהם היה מפה לאוזן. אנשים היו שומעים אז אלבומים בצוותא (היינו, ביחד. לא האולם). וכך נחשפו לדברים חדשים. כל זה השתנה כאשר יצא "החומה". האלבום היה דומיננטי לחלוטין באותה שנה, מעל כל גלי האתר, דרך השיר Another Brick pt.2. האלבום נמכר בכמויות היסטריות, יחסית לישראל; בבית הספר שלי לכולם היה אותו, כולם הכירו כל מילה וכל תו בו - גם מי שלא סבלו אותו, כמוני. להערכתי, זה האלבום שהפך את הפלויד סופית ללהקה הזרה הפופולרית בארץ.

מעניין מאוד!

תודה על האינפורמציה... והלוואי והיום אנשים היו שומעים אלבומים ביחד... חחח ההורים שלי לא מבינים מה אני עושה בחדר שלי בשקט בלי להדליק טלוויזיה... איך שאני חוזר מהצבא אני ישר מתחיל לטחון אלבומים כמו מטורף... ולדעתי הביטלס יותר אהודים בארץ, מאותה סיבה שאלעד כתב... אבא שלי, בן 55, והוא לא שומע מוזיקה/קונה דיסקים, אבל הלהקה היחידה שהוא מכיר ואוהב ומכיר שירים שלה מהתקופה הזאת הם הביטלס (כמובן שיש כאן אלמנט נוסטלגי), הוא לא מכיר אלבומים שלהם, אבל אני זוכר שהיה לנו לפני כמה שנים זיכוי בחנות דיסקים(והוא היה חייב לקנות דיסק), אז כמובן שהוא קנה בזה אוסף של הביטלס... לעומת זאת פינק פלויד הוא מכיר רק את ANBITW part 2 , אבל לטובתו יאמר שהוא גם מכיר את הקליפ

Jason2

New member
זה היה מאוד פופלרי

נדמה לי שעשו לו אפילו גרסה עברית באיזה פסטיבל בחנוכה.

בטוח שהביטלס

בקרב האוכולוסיה הצעירה, 15-25, כמעט בטוח שפינק פלויד. ynet עשו סקר לפני כמה שנים על האלבומים הטובים ביותר, ופינק פלויד כיכבו שם חזק, יותר מהביטלס - אבל אני מתאר לעצמי שרוב האנשים שהצביעו שם הם משתייכים לאוכלוסייה הצעירה. מה לעשות, הרבה יותר "קול" לשמוע THE WALL מאשר Abbey Road. קל יותר להתחבר למסרים של החומה כאשר אתה צעיר, ובכלל לכל רוח "המרד". אני כמעט בטוח שאם פול מקרטני יגיע לארץ להופיע, הביקוש לכרטיסים יהיה גבוהה יותר מההופעה של ווטרס, וההיסטריה תהיה יותר גדולה סביבו. אך מן הסתם, הקהל יהיה הרבה יותר מבוגר מהקהל של ווטרס.

avki

New member
וואי די!

זה הרבה דברים שהם כל כך לא נכונים ולא אומרים כלום.

../images/Emo6.gif

נכון! השערה היא מילה מוזרה מאד, משום מה אני תמיד רושם אותה עם א' כשאני לא שם לב, למרות שאני יודע שאמורים לרשום אותה עם ע', מוזר מאד העניין הזה. אחת המילים היחידות שאני רושם בשגיאות כתיב.

CrazySheep1

New member
והשערות נכונות. אבל אני לא מסכים

עם הגרעין של השאלה, פינק פלויד וביטלס הם פופלרים באותה מידה לדעתי. אין אחד שמכיר את הביטלס ולא את פינק פלויד, ולהפך. השאלה היא מי יותר אהוד. כמו שאלעד אמר, גם לדעתי פינק פלויד אהודים יותר בקרב הצעירים וביטלס על רוב שכבות הגילאים.

Jason2

New member
זה דווקא נכון

שמתי לב שאתה תמיד כותב ההיפך ממה שהוא אומר. יכול להיות שאתה האלטר אגו שלו?

למעלה