Spies

Roy1232

New member
../images/Emo79.gifSpies

והגענו לשבוע השלישי של פינתנו המצליחה!
הפעם, מנתחים את ספייס, צולים אותו, ועושים עליו סימנים אלכסוניים עם הפלטה
. I awake to find no peace of mind I said how do you live As a fugitive? Down here, where I cannot see so clear I said what do I know? Show me the right way to go And the spies came out of the water But you're feeling so bad 'cos you know And the spies hide out in every corner But you can't touch them no 'Cos they're all spies They're all spies I awake to see that no one is free We're all fugitives - look at the way we live Down here, I cannot sleep from fear, no I said which way do I turn? Oh I forget everything I learned And the spies came out... And if we don't hide here They're gonna find us And if we don't hide now They're gonna catch us when we sleep And if we don't hide here They're gonna find us And the spies came out of the water But you're feeling so good 'cos you know That those spies hide out in every corner And they can't touch you, no 'Cos they're just spies They're just spies They're just spies They're just spies They're just spies --------------------------------------------- התעוררתי ללא שלוות נפש(או: ולא מצאתי מנוח) אמרתי איך אתה חי כפליט? כאן, במקום בו אני לא יכול לראות כל כך ברור אמרתי מה אני יודע? הראה לי את הדרך הנכונה ללכת בה והמרגלים יצאו מהמים אבל אתה מרגיש כל כך רע כי אתה יודע והמרגלים מתחבאים בכל פינה.. אבל אתה לא יכול לגעת בהם כי הם, כולם, מרגלים. התעוררתי לראות שאף אחד לא חופשי כולנו פליטים - ראה את הדרך שבה אנחנו חיים כאן, אני לא נרדם מהפחד, לא אמרתי באיזו דרך אני אפנה? אני שוכח את כל מה שלמדתי פזמון... ואם לא נתחבא כאן, הם ימצאו אותנו ואם לא נתחבא עכשיו, הם הולכים לתפוז אותנו כשנישן ואם לא נתחבא כאן, הם ימצאו אותנו... והמרגלים יצאו מהמים אבל אתה מרגיש כל כך רע כי אתה יודע שהמרגלים האלו מתחבאים בכל פינה אבל הם לא יכולים לגעת בך(או: לפגוע בך) כי הם רק מרגלים... הם רק מרגלים הם רק מרגלים וכו' וכו'
---------------------------------------------------------------- שיר שיכול להתפרש בעשרות דרכים. משיר על חיי הפליטים באפגניסטן, עד לשיר על נבכי נשמתו של כריס שמרגיש נרדף
מה השיר הזה אומר לכם? זהו השרשור הנכון להגיד את זה

Galadriel 3000

New member
הממ

אין לי מושג מה הוא אומר
לי הוא תמיד ביטא את הרגשות הפרנואידיים שלי. חוץ מזה אהבתי שהוא נגמר בצורה אופטימית, קודם you're feeling so bad ובסוף you're feeling so good אגב תמיד חשבתי שהשורה And the spies hide out in every corner זה the spies hide out and have a recorder, יענו, שהם מקליטים אותך. אופס.

קודם כל זה לא תבלינים...../images/Emo175.gif../images/Emo216.gif

[היה איזה ויכוח פעם.. תבלינים זה לא] זה שיר ג'ימס בונדי והוא מקסים לדעתי

daylighter

New member
יוווו מלךךךך

רק ראיתי את שיבר ואת זה מה היה שפספסתי ואיפה אוכל לראות את זה שוב שימו הכל ביחד בטאיינגלס או איך שלא אומרים את זה

daylighter

New member
אני לא מוצא איזה ביאוס....

מישהו יכול אולי לשים את זה בשירשור הזה כי אני לא מוצא את דונט פאניק מצאתי דה סיינטיסט בעמוד 3 שאיזה אחד ביקש בקשה מיוחדת אבל דונט פאניק לא נתקלתי....

jony543

New member
And the spies came out of the water

אין לי ממש מושג על מה השיר... כנראה על אפגניסטן משו בסגנון
בכל מקרה זה השיר שבו ג'וני התחרע עם כל האפקטים שלו בגיטרה... כל השטויות של הדיליי וואוואה
יצא לו טוב בס"הכ... שיר מגניב! אבל הוא לא להופעות
גם בגלל שהוא עצוב כזה וגם בגלל ששומעים שהקליטו את זה בשכבות.... טחמן קטן ג'ון שלנו!

steelwater

New member
תבלינים

טוב, דבר ראשון אני אגיד שבהתחלה חשבתי ששם השיר הוא "תבלינים" אבל אז גילתי שזה כנראה "מרגלים". שזה קצת ביאס כי אני חושבת שהשורה "תבלינים יצאו מהמים" היא ממש יפה. תרגום ממש יפה רועי! תודה על כל ההשקעה. הבית שאני הכי אוהבת הוא זה: "I awake to see that no one is free We're all fugitives - look at the way we live Down here, I cannot sleep from fear, no I said which way do I turn? Oh I forget everything I learned" זה בית ממש חזק! אתם לא חושבים? המצב הזה שאף אחד לא באמת חפשי, כולנו בעצם הנמלטים האלו שכריס מדבר עליהם לאורך השיר. אנחנו לא יכולים לישון מהפחד מכל מיני דברים בחיים. אנחנו מגיעים למקומות שאנחנו לא יודעים לאן לפנות בהם, מה לעשות עכשיו, שכחנו את כל מה שלמדנו. האמת היא שאני מרגישה ככה כרגע בחיים שלי. מהבחינה של מה שאני מאמינה בו. הרבה דברים שהאמנתי בהם די התעררו ואני כבר לא בטוחה כל-כך באומונות הפולטיות שלי. אז אני מרגישה ככה ומזדהה עם העניין הזה של אני לא יודעת לאן לפנות ושכחתי למה האמנתי בכל מיני דברים. משבר אמונה זה מבאס חחח! רועי צודק שהוא אומר שהשיר יכול להתפרש להמון כיוונים שונים. אפשר להגיד את הדברים האלו על כל-כך הרבה דברים. אני מניחה שזה פשוט מבט על החיים שלנו. מה שקופץ לי די לראש זה כל העניין של התאגידים ותרבות הצריכה. אנחנו אסירים של תרבות הצריכה ושל כל מיני דברים בחיים. נכון שאנחנו לא יושבים בתוך בית כלא אבל אנחנו עדיין לא חופשיים. אנחנו אסירים למחשב שלנו, לטלוויזיה שלנו, לתרבות הצריכה, לתאגידים, לאופנות, לצבא, לבהי"ס, לעבודה, למערכות יחסים וכ"ו. אבל כריס מסיים את השיר בנימה יותר אופטימית. הוא אומר שהמרגלים לא יכולים לתפוס אותנו כי הם בסך הכל מרגלים. זה בסדר להיות בביה"ס, במערכת יחסים, לקנות בגדים וכ"ו. רק צריך לנסות כמה שיותר לא לתת לדברים האלו להכתיב לנו את החיים. כל הזמן לשאול את עצמנו שאלות. לעשות דברים כי אנחנו מאמינים בהם. יום טוב יעל

WhiteShadows

New member
יאא ספייס!!

וואי אני מתה לנתח אותו מוחאחאחא אבל עכשיו אין לי זמן [כרגיל] אני רק אומר שלא מזמן קרה איזה משהו שגרם לי לפרנויה..וישר נזכרתי בשיר הזה..

aviGODFATHER

New member
איך קבעת שזה "מרגלים" ולא "תבלינים?

ולא הבנתי את הקישור שחלקכם עשיתם לאפגניסטן... (מה גם שבשנת 2000 שזה כמובן לפני אסון התאומים אף אחד לא שמע על המדינה הזאת)

aviGODFATHER

New member
אההה בעצם התבלבלתי ../images/Emo122.gif

תבלין זה עם C וברבים זה אמור להיות Spices
אבל השאלה לגבי אפגניסטן עדיין נשארת

Roy1232

New member
אחח... מצב הנוער בימינו../images/Emo6.gif

חח סתם spy=מרגל, כשברבים זה spies, ןspice=תבלין. spices זה תבלינים ולכן השיר הוא מרגלים נקודה. ולמה אפגניסטן? כי השיר מדבר על חיים של פליט ברמה הפשוטה (אם לא ניכנס למשמעויות), אז סיפרתי בדיחה על חיי הפליטים באפגניסטן. טוב, עכשיו הבדיחה נהרסה

lol lypop

New member
השיר הזה אממ

מסמל לי פארנויה. בערך. יותר נכון..התגברות על פראונויה או על פחדים שלא באמת יכולים לפגוע בך...(נגיד פחד מהחושך וכו')

MarishA M

New member
../images/Emo221.gifאני אוהבת את השיר הזה מאוד!

אני חושבת שהשורה הראשונה של השיר פשוט מבטאת הכל.. I awake to find no peace of mind הוא פשוט מנבה להעביר פה מסר שלהרבה אנשים נעלמת שלוות החיים,אני לא יודעת כ"כ איך להסביר את זה אבל אני חושבת שהוא לא דיבר ספציפית על עצמו אלא על הרה אנשים שהם אבודים בעולם.. אולי אפילו יש לזה קשר לMAKE TRADE FAIR..שהריי זה אנשים שנמאים במצוקה ובעצם לא ממש ישנה עזרה בשבילם..הם מרגישים רדופים כמו אנשים שעשו פשע כלשהו ומרגלים עוקבים אחריהם אלא שבעצם האנשים הללו הם חפים מפשע.. זה בערך הניתוח שלי..=]

למעלה